Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart
Voor 6 puntjes:
4 stoofpeertjes ( Gieser Wildeman) geschild 4 dl glühwein 50 g suiker 1 kaneelstokje 100 g bokkenpootjes 50 g pure chocolade fijngehakt 2 dl slagroom kaneelpoeder
Bereiding:
Breng de peertjes in de glühwein aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf. Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm (ø ± 16 cm).Laat het taartje in de diepvries in ± 1 uur + 15 min. bevriezen. Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6 deel van het taartje past. Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit bij de ander puntjes Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast. Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.
Tip: De overgebleven puntjes kunt heel goed afgedekt met huishoudfolie maximaal 3 dagen in de diepvries bewaren. Haal ze vervolgens ± 15 min. voor gebruik uit de diepvries.
|