Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    28-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokante peren met vanilleroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Krokante peren met vanilleroom
    Nagerecht voor 4 personen

    4 handperen liefst met steeltjes
    2 eetl. blanke rozijnen
    2 eelt. bosvruchtenjam of abrikozenjam
    1 theel. kaneelpoeder
    1 pak diepvries filodeeg (225 g) ontdooid
    50 g boter, gesmolten
    200 ml creme fraîche of slagroom
    Meng van œ vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
    appelboor

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan. Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder Vul de perenholten hiermee. Leg 2 plakken bladerdeeg kruislings op elkaar
    en bestrijk ze met wat gesmolten boter. Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter. Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer ze lauwwarm met opgeklopte creme fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.

    28-07-2017 om 16:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde appelbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     


    (gebak voor 4 personen)

     

    4 kleine appels (bijv. Jonagold)

    1 citroen

    100 gram amandelspijs

    1 ei, losgeklopt

    4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid

    2 el boter

    2 el suiker

    Appelboor

    Bakpapier

     

    Bereiden:

    Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.

    Citroen schoon boenen en schil fijn raspen.

    In een diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken.

    Appels vullen met spijs.

    Oven voorverwarmen op 200 gr. C.

    Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water.Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken.Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker.

    Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. Goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets af laten koelen. Lauwwarm of koud

    Serveren.

     

    Heerlijk!!

     

     

    28-07-2017 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling voor Ester en Leon

    Hallo Ester en Leon,

    Hartelijk bedankt voor de vele bezoekjes aan mijn blog.

    Helaas kan ik jullie niet bereiken, want ik krijg steeds een foutmelding.

    Hopelijk komt het nog goed en kan ik jullie ook een bezoekje brengen.

    Groetjes Cates

    12-07-2017 om 11:41 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponetaart uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Mascarponetaart uit de oven

    Benodigdheden:
    75 g boter
    150 g bastognekoeken verkruimeld
    1 sinaasappel
    500 g mascarpone
    1 bakje crème fraîche à 200 ml
    2 scharreleierdooiers
    100 g witte basterdsuiker
    2 el maïzena

    Bereiding:
    Smelt de boter en roer er het koekkruim door.
    Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een met bakpapier bekleden springvorm (Ø 24 cm) en druk het met een bolle kant van een lepel aan.
    Boen de sinaasappel onder stromend water schoon, het sap, de crème fraîche, de eierdooiers, de suiker en de maïzena door elkaar.
    Verdeel het over de taartbodem en bak de taart in een voorverwarmde oven (200°C) in ± 40 min. goudbruin en gaar. Laat hem helemaal afkoelen ( de taart zakt weer iets in!) en snijd de taart in 12 punten.

    12-07-2017 om 10:40 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovengroenten met zoete aardappelen en kip.

    Ovengroenten met zoete aardappelen en kip.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    1 zak paprikamix
    500 g zoete aardappelen
    2 rode uien
    1 blik kikkererwten (400 g)
    1 el gedroogde oregano
    4 el olijfolie
    1/2 zakje peterselie (30 g)
    300 g kipfiletblokjes
    250 g sherrytomaten
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Halveer de paprika's, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
    Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in de lengte dunne parten.

    Bron: Allerhande
    Snijd de uien in dunne parten. Doe de kikkkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
    Meng de paprika,aardappel,ui,kikkererwten en oregano met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel, over een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bak ca. 25 min. in de oven.
    Snijd ondertussen de peterselie fijn. Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door de aardappel-groentemengsel.
    Zet terug en schep na 20 min. de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven, meng de peterselie erdoor en serveer.



    26-05-2017 om 16:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bollenstreek

    .

    23-04-2017 om 15:45 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    14-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen!
    .<           

    14-04-2017 om 17:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    08-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wrap gevuld met shoarmareepjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Wrap gevuld met shoarmareepjes.
    Voor 4 personen. ( In 20 minuten)

    Benodigdheden:
    1 ui, gesnipperd
    3 el olijfolie
    1 rode + 1 gele paprika in kleine stukjes
    500 g shoarmareepjes
    150 g champignons in plakjes
    1 blikje tomatenpuree à 68 g
    8 wraptortilla's
    50 g rucola

    Bereiding:
    Fruit de ui 3 minuten in de hete olie. Bak de paprika 7 minuten op een halfhoog vuur mee.
    Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin en gaar.
    Voeg de champignons, de tomatenpuree en 1 dl water toe en breng alles aan de kook.
    Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verdeel de rucola en het shoarmamengsel erover en rol ze op.
    Lekker met zure room en sla met maïs en rode uiringen.

    08-03-2017 om 11:20 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tortilla, in 25 minuten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Spaanse tortilla, in 25 minuten

    125 g chorizoworst, in kleine blokjes
    2 grote uien, grof gesnipperd
    1 zak minikrieltjes van 600 g
    6 eieren
    2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
    2 geroosterde paprika's uit pot, in repen
    75 g rucola

    Bak de chorizo in een grote koekenpan zachtjes uit. Schep de ui en de krieltjes erdoor en bak alles in 4-6 minuten op matig hoog vuur  mooi bruin, schep alles regelmatig om.
    Klop de eieren los met wat zout en peper en schep de peterselie erdoor. Schenk het eimengsel over de aardappeltjes en laat de tortilla op zacht vuur 8-10 minuten stollen. Zet een deksel op de pan, zodat er geen warmte verloren gaat. Keer de tortilla zo nodig na
    6 minuten met behulp van een  deksel of plank. Snijd de tortilla in punten en leg ze op borden. Garneer met de repen paprika en een flinke pluk rucola.

    08-03-2017 om 11:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HUTSPOT MET PREI EN GEBAKKEN VIS

     

     

    Hutspot met prei en gebakken vis

    Hoofdgerecht voor 4 personen

     

    1 pakket (ca 700 g) voorgesneden hutspotgroenten
    750 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
    1 citroen, schoongeboend
    2 eetl. gehakte peterselie
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    4 tilapiafilets ( ca. 600 g)
    75 g boter of vloeibaar bakproduct
    2 preien, in smalle ringen
    ½ theel. komijnpoeder (djinten)
    1 eetl. honing

    Bereiden

    Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    Meng de citroensap met de peterselie en knoflook.Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten. Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven. Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet. Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stampot met de vis erop.

     

     Bron: Boodschappen

     

    12-02-2017 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade truffeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Foto:  Albert Heijn

    Chocolade truffeltaart

    300 g pure chocolade in stukjes
    2 bakjes hazelnoten (à 95 g)
    1 sinaasappel schoongeboend
    175 g boter, op kamertemperatuur
    125 g rietsuiker
    3 eieren
    175 g bloem, gezeefd
    2 tl bakpoeder ( 5 zakjes à 16 g)
    200 ml slagroom
    2 bakjes frambozen (à 125 g)
    springvorm (Ø 24 cm), ingevet
    bakpapier, deegroller

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en zet er een kleinere pan of vuurvaste kom op. Zorg dat de bodem het water niet raakt. Laat de chocolade in de pan of kom smelten (au bain-marie).
    Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van de sinaasappel.
    Klop de boter en de suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een eieren erdoor. Voeg chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en frambozen erdoor.
    Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.

    Eet smakelijk! 

    28-12-2016 om 16:22 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde konijnen met stroop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Gestoofde konijnenbout met stroop


    Hoofdgerecht-4 pers.-20 min. + 2 uur wachttijd

    4 konijnenbouten ( op kamertemperatuur)
    300 g sjalotten
    40 g boter
    3 tl gedroogde tijm
    100 g gerookte magere spekblokjes
    300 ml rode wijn
    1 pot wildfond (380 ml)
    2 el maizena
    ½ tl gemalen kaneel
    3 el peren-appelstroop

    Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.

    Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.

    Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.

    Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje maizena met 3 el koud water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee. Lekker met de aardappelpuree met mosterd en verse kruiden en harcots verts.

    10-11-2016 om 16:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaas-cheesecake met sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Speculaas-cheesecake met sinaasappel
    taart - 10 punten

    300 g speculaas, in stukken
    50 g boter, gesmolten
    3 eetlepels abrikozenjam
    1 vanillestokje
    400 g verse roomkaas of volle kwark
    100 g slagroom
    4 eetlepels fijne kristalsuiker
    4 eieren
    1 kleine sinaasappel, schoongeboend

    keukenmachine
    handmixer
    springvorm 24 cm, ingevet

    Verwarm de oven voor op 175ºC. Maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Voeg de gesmolten boter en 2 eetlepels jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Druk het speculaasdeeg in een springvorm over de hele bodem uit, maak ook een opstaande rand van 3-4 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit.Klop in een kom de verse roomkaas of kwark met de slagroom,  vanillemerg en suiker met de handmixer tot een glad mengsel. Roer vervolgens de eieren er één voor eén  door. Schenk dit mengsel in de taartvorm. Snijd de sinaasappel met schil in dunne plakken en halveer de plakken. Bestrijk de plakken sinaasappel aan 1 kant dun met jam en leg ze met de jam naar boven in een cirkel op het kaasmengsel. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.

    Bron: Dekamarkt

    10-11-2016 om 15:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Thaise pompoensoep





    Snelle Thaise pompoensoep

    2 el Zonnebloemolie
    1 ui
    2 tenen knoflook (grof gesneden)
    850 g flespompoen
    1 handsinaasappel
    250 g winterpeen ( in plakjes)
    35 g yellow curry paste
    1 blik kokosmelk (400 g)
    400 ml groentebouillon (van tablet)
    1 bakje koriander ( 15 g grofgesneden)
    staafmixer

    Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
    Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.
    Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes.
    Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes doorkoken.
    Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

    Eet smakelijk!

    Bron: Allerhande

    01-10-2016 om 16:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    21-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse drankjes 2

    Limoncello Margarita

    voor 2 glazen

    Pers 2 (rode) grapefruits uit. Snijd van de schil 2 lange dunne repen. Rol ze om 2 rietjes en leg ze in de diepvries. Bevochtig de rand van de glazen met een beetje grapefruitsap. Doop de glasranden in een laagje zout. Meng 1 borrelglaasje tequila met 1 borrelglaasje limoncello en het grapefruitsap. Doe crushed ijs in de glazen en schenk de cocktail erover. Doe er eventueel een sliertje sinaasappelsiroop bij. Garneer met de grapefruitkrullen.


    Bleu Hawaï

    voor 2 glazen

    Snijd van 1/4 kleine ananas 2 parten met schil voor de garnering. Pureer de rest van de ananas. Shake deze met  2 borrelglaasjes Blue Curaςao ( of groene limonade siroop), een scheutje blanke rum en 200 ml kokosmelk. Verdeel ijsblokjes of crushed ijs over de glazen en schenk de drank erover. Snijd de ananaspartjes in en zet ze op de glazen.

    21-08-2016 om 16:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermout-taart

    Havermout-taart

    Snel te maken en gezond.

    100 gr zelfrijzend bakmeel
    175 g suiker
    150 g havermout
    150 g gesmolten margarine
    1 el citroensap
    1 ei
    kaneel
    Ingevette springvorm van 24 cm doorsnede

    Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Laat de boter smelten in een pannetje op het fornuis. Meng het bakmeel de suiker, de havermout, het citroensap, het ei en de kaneel met een houten lepel in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door. Doe het mengsel in de springvorm en bak de koek in het miodden van de oven ongeveer 35 minuten gaar.
    Laat afkoelen en snijd in punten. De havermoutkoek kan ook goed worden ingevroren.

    Bron: Libelle

     

    28-07-2016 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    05-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Appelcake

    Benodigdheden:
    bakvorm van circa 2 liter

    margarine en bloem voor het invetten en bestuiven van de vorm
    200 g zachte margarine
    200 g suiker
    4 eieren
    200 g bloem met 1 tl bakpoeder of
    200 g zelfrijzend bakmeel
    4 appels
    2 el suiker
    3 tl kaneel

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 150-160° C.
    Vet de bakvorm in met margarine en bestuif hem met bloem.
    Klop de margarine met de suiker tot een romige massa. Klop de eieren  één voor één door tot ze helemaal zijn opgenomen.
    Zeef de bloem met het bakpoeder of het bakmeel en schep dit in gedeelten door het beslag.
    Schil de appels en snijd ze in dunnen schijfjes. Meng ze met de suiker en het kaneel.
    Vul de cakevorm afwisselend met een laag cakebeslag en een laag
    appelschijfjes. Let erop dat de appelschijfjes de zijkanten van de vorm niet raken, want dan krijgt u de cake er niet mooi uit.
    Bak de cake in 60-90 minuten gaar en goudgeel iets onder het midden van de voorverwarmde oven.

    Variatie:
    Neem gedroogde abrikozen in plaats van appels.
    Neem rozijnen en krenten in plaats van appels of 1 appel met een eetlepel rozijnen en krenten.
    Neem stevige peren in plaats van appels.

    Bron: Ned. Hartstischitng

    05-07-2016 om 17:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    17-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderdag!

                                                                                                                                                                                 

    Op de derde zondag in juni vieren we Vaderdag. Alle vaders van Nederland worden dan eens goed in het zonnetje gezet. Vaak krijgen ze van hun kinderen een ontbijtje op bed en een (zelfgemaakt) cadeau.

    In sommige landen vieren ze Vaderdag op een andere dag.Zo valt Vaderdag in België altijd op de tweede zondag in juni. In Spanje is 19 maart, de dag van St.-Jozef, Vaderdag.

    Geschiedenis
    Mevrouw B. Dodd, uit Washington, kwam in 1908 als eerste op het idee voor een "Vaderdag". Ze wilde haar vader William Smart laten weten dat hij heel speciaal voor haar was,William Smart, een oorlogsveteraan, was zijn vrouw verloren, ze stierf tijdens de bevalling van haar zesde kind. William Smart bleef alleen achter met de pasgeborene en de ander vijf kinderen. Hij kocht een boerderij in het oosten van de staat Washington en nam de taak van ouder op zich.

    Pas toen mevrouw Dodd volwassen was realiseerde zij zich wat haar vader voor zelfopoffering aan de dag had gelegd om zijn zes kinderen alleen op te voeden als alleen staande ouder. Zo is Vaderdag niet alleen een dag geworden voor vaders maar voor iedereen die zich gedraagt als vader dus waarnemende ooms, stiefvaders, grootvaders of zelfs vrienden van de betreffende familie. Uiteindelijk is in 1965 Vaderdag een officiële dag geworden.

    Een fijne Vaderdag!!



    17-06-2016 om 15:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torrox Spanje

    .

      Torrox Pueblo is een typisch Spaans wit dorpje, (pueblo=dorp)

    2000 jaar oud, met ongeveer 13.000 inwoners.

    Torrox Costa grenst aan de zee en boulevard.

    Aan het eind van de boulevard staat een vuurtoren uit 1864, nu volautomatisch werkend en 26 meter hoog.

    Daarnaast ligt een uitkijkplatform 'Balcon Mirador' met daaronder enkele oude opgravingen van een Romeinse necropolis.

    Torrox en Nerja hebben officieel "het beste klimaat van Europa"

    Ongerepte natuur en een heerlijk klimaat.

    Torrox ligt 40 km ten Oosten van Malaga en is omringd door het spectaculaire Sierra Almijara gebergte.

    De grotten van Nerja zijn heel indrukwekkend!

    Niet vergeten in Nerja, 'Balcon de Europa'uitzichtpunt op een uitstekende klif in zee (23 meter boven zeeniveau)

     

    22-05-2016 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte van aardbeienmousse

     

     Charlottetaart met Aardbeienfoto-Print itt

     

     

    Charlotte van aardbeienmousse
    Nagerecht voor 6 personen

    8 blaadjes gelatine
    1 pakje lange vingers
    250 g aardbeien
    100 g + 1 eetl. witte basterdsuiker
    1 eetl. citroensap
    100 ml Griekse yoghurt
    200 ml slagroom
    2 eiwitten
    20 g geroosterd amandelschaafsel
    springvorm van 20 cm ø, bodem
    bekleed met bakpapier
    vershoudfolie


    Bereiden:

    Laat de gelatine weken in koud water. Snijd een stukje van de lange vingers af en zet ze rechtop tegen de rand van  de springvorm, met de gesuikerde kant naar buiten. Houd een paar mooie aardbeien apart en pureer de rest met 100 g basterdsuiker.Knijp de gelatine uit en verwarm met het citroensap tot de gelatine helemaal is opgelost. Giet bij de aardbeienpuree
    en klop alles stevig door elkaar. Klop de yoghurt er gelijkmatig doorheen. Klop de slagroom stijf. Klop in een andere, brandschone kom de  eiwitten stijf met de rest van de suiker. Schep de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel en spatel vervolgens het eiwitschuim erdoor.
    Giet voorzichtig in de vorm. Dek de Charlotte af met folie en laat circa 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel.

     

    22-04-2016 om 16:58 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    satoshi
    blog.seniorennet.be/satoshi
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    meike
    blog.seniorennet.be/meike
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjeu
    blog.seniorennet.be/tjeu
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    souveniers
    blog.seniorennet.be/souveni
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!