Limoncello Margarita
voor 2 glazen
Pers 2 (rode) grapefruits uit. Snijd van de schil 2 lange dunne repen. Rol ze om 2 rietjes en leg ze in de diepvries. Bevochtig de rand van de glazen met een beetje grapefruitsap. Doop de glasranden in een laagje zout. Meng 1 borrelglaasje tequila met 1 borrelglaasje limoncello en het grapefruitsap. Doe crushed ijs in de glazen en schenk de cocktail erover. Doe er eventueel een sliertje sinaasappelsiroop bij. Garneer met de grapefruitkrullen.
Bleu Hawaï
voor 2 glazen
Snijd van 1/4 kleine ananas 2 parten met schil voor de garnering. Pureer de rest van de ananas. Shake deze met 2 borrelglaasjes Blue Curaςao ( of groene limonade siroop), een scheutje blanke rum en 200 ml kokosmelk. Verdeel ijsblokjes of crushed ijs over de glazen en schenk de drank erover. Snijd de ananaspartjes in en zet ze op de glazen.
|