Spaanse tortilla, in 25 minuten
125 g chorizoworst, in kleine blokjes 2 grote uien, grof gesnipperd 1 zak minikrieltjes van 600 g 6 eieren 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt 2 geroosterde paprika's uit pot, in repen 75 g rucola
Bak de chorizo in een grote koekenpan zachtjes uit. Schep de ui en de krieltjes erdoor en bak alles in 4-6 minuten op matig hoog vuur mooi bruin, schep alles regelmatig om. Klop de eieren los met wat zout en peper en schep de peterselie erdoor. Schenk het eimengsel over de aardappeltjes en laat de tortilla op zacht vuur 8-10 minuten stollen. Zet een deksel op de pan, zodat er geen warmte verloren gaat. Keer de tortilla zo nodig na 6 minuten met behulp van een deksel of plank. Snijd de tortilla in punten en leg ze op borden. Garneer met de repen paprika en een flinke pluk rucola.
|