Foto: Albert Heijn
Chocolade truffeltaart
300 g pure chocolade in stukjes 2 bakjes hazelnoten (à 95 g) 1 sinaasappel schoongeboend 175 g boter, op kamertemperatuur 125 g rietsuiker 3 eieren 175 g bloem, gezeefd 2 tl bakpoeder ( 5 zakjes à 16 g) 200 ml slagroom 2 bakjes frambozen (à 125 g) springvorm (Ø 24 cm), ingevet bakpapier, deegroller
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water aan de kook en zet er een kleinere pan of vuurvaste kom op. Zorg dat de bodem het water niet raakt. Laat de chocolade in de pan of kom smelten (au bain-marie). Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Klop de boter en de suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een eieren erdoor. Voeg chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.
Eet smakelijk!
|