Gestoofde konijnenbout met stroop
Hoofdgerecht-4 pers.-20 min. + 2 uur wachttijd
4 konijnenbouten ( op kamertemperatuur) 300 g sjalotten 40 g boter 3 tl gedroogde tijm 100 g gerookte magere spekblokjes 300 ml rode wijn 1 pot wildfond (380 ml) 2 el maizena ½ tl gemalen kaneel 3 el peren-appelstroop
Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier. Halveer de sjalotten in de lengte.
Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem. Bestrooi de konijnenbouten met de tijm en bak eventueel in delen op middelhoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en bestrooi met peper en zout.
Bak de sjalotten en spek in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Schenk de wijn en wildfond erbij en breng aan de kook. Voeg de bouten toe, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 2 uur zachtjes stoven.
Neem de konijnenbouten uit de pan. Roer in een kopje maizena met 3 el koud water glad. Voeg de kaneel, stroop en het maizena papje toe aan de saus en laat al roerend in 3 min. inkoken tot hij lichtgebonden is. Leg de konijnenbouten terug in de saus en warm nog kort mee. Lekker met de aardappelpuree met mosterd en verse kruiden en harcots verts.
|