Hutspot met prei en gebakken vis
Hoofdgerecht voor 4 personen
1 pakket (ca 700 g) voorgesneden hutspotgroenten 750 g kruimige aardappels, geschild, in stukken 1 citroen, schoongeboend 2 eetl. gehakte peterselie 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 tilapiafilets ( ca. 600 g) 75 g boter of vloeibaar bakproduct 2 preien, in smalle ringen ½ theel. komijnpoeder (djinten) 1 eetl. honing
Bereiden
Kook de hutspotgroenten met de aardappels in 20-25 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 100 ºC. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de citroensap met de peterselie en knoflook.Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met zout en peper.Verhit de boter in een pan en bak hierin de visfilets aan één kant 2-3 minuten. Keer de vis om en bestrijk de gebakken kant met het peterseliemengsel. Bak de onderkant van de vis 2-3 minuten. Neem de vis uit de pan en houd warm in de oven. Bak de prei zachtjes 2-3 minuten in het bakvet. Giet de hutspotgroenten en aardappels af. Voeg de prei met het bakvet, de komijn en honing toe en stamp alles grof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stampot met de vis erop.
Bron: Boodschappen
|