(gebak voor 4 personen)
4 kleine appels (bijv. Jonagold)
1 citroen
100 gram amandelspijs
1 ei, losgeklopt
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
2 el boter
2 el suiker
Appelboor
Bakpapier
Bereiden:
Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen.
Citroen schoon boenen en schil fijn raspen.
In een diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken.
Appels vullen met spijs.
Oven voorverwarmen op 200 gr. C.
Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water.Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken.Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker.
Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. Goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets af laten koelen. Lauwwarm of koud
Serveren.
Heerlijk!!
|