
Zuurkool met gebakken appel
hoofdgerecht- 4 personen
2 stevige zoetzure appels (Elstar)
4 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
500 g vatverse zuurkool
½ eetlepel gedroogde tijm
150 ml kippen- of kruidenbouillon
Schil de appels, boor uit 1 appel het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover. Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin. Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.
|