Lasagne met stroganoffgehakt en tomaat.
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie 3 grote uien, grof gesnipperd 400 g stroganoffgehakt 3 blikken tomatenblokjes ( à 400 g) 1½ eetlepel gedroogde tijm 1 theelepel kaneelpoeder 12 vellen lasagne 75 g geraspte belegen kaas rechthoekige ovenschaal ingevet
Bereiden Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 3 minuten op heel laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak met behulp van een vork rul. Voeg de tomatenblokjes, tijm en kaneelpoeder toe. Breng de saus aan de kook en stoof 10 minuten op laag vuur. Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Verwarm intussen de oven voor op 200°. Schenk een kwart van de gehaktsaus in de ovenschaal. Leg daarop een laag van 4 lasagnevellen. Herhaal de lagen en eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten afkoelen.
|