Het gepaneerde ragoutballetje kreeg zijn naam omdat de bal in beginsel bij een kruidenbitterje werd geserveerd. De voorloper van de bitterbal komt waarschijnlijk uit de tijd van de Batavieren die overgebleven vlees samen met wat brood en water tot balletjes draaiden om daarna in vet te bakken. De ons bekende gefrituurde bitterbal werd door de Spanjaarden bedacht. Tijdens de tachtigjarig oorlog experimenteerden de Spanjolen met Hollands voedsel, omdat het eten van thuis niet voorhanden was, in eigen land werd veel van hun voedsel gefrituurd. Samen met ei, bloem en de kruimels van geroosterd brood, kreeg de bal zijn knapperige buitenkant.
Bron: Telegraaf
Reacties op bericht (3)
16-10-2012
Hallo
Lieve groetjes Cates
16-10-2012 om 12:32
geschreven door valerieke
11-10-2012
Dag Cates.Na het mooie weer van de laatste dagen is het hier terug aan het regenen.
We zijn vandaag donderdag 11 oktober.Tot nu toe was het terug een héle mooie en prachtige dag vandaag.Nu neemt de bewolking toe en is ook de zon verdwenen en langzaam begint het te motregenen.Ik wens Jullie een mooie resterende donderdag en voor straks een gezellige avond en een weldoende nachtrust toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.
11-10-2012 om 18:00
geschreven door Jos Vande Ghinste