Salade Niçoise voor 4 personen:
8 kleine Roseval-aardappelen 200 gram haricots verts 4 eieren 200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten 2 kroppen sla 2 blikjes tonijnmoten op (olijfolie) 2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit 8 anjovisfilets zeezout versgemalen) peper 1 theelepel Dijon-mosterd 2 eetlepels citroensap 1 knoflookteen
¨Bereiding: ¨Boen de aardappelen schoon. Maak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet ze af en spoel ze na met koud water.
¨Kook de eieren in ca 5 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken, pel ze en snijd ze in parten. Was tomaten en halveer ze ( laat het kroontje eraan zitten). Pluk de kanpperige blaadjes uit het hard van de sla; de rest wordt niet gebruikt. ¨Giet de tonijn af ( bewaar de olie) en verdeel de moten in niet al te kleine stukken. ¨Verdeel de sla, aardappel, haricots verts, tonijn, ei, tomaat en olijven over de borden. Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.
¨Afwerking: Klop de tonijnolie, mosterd en het citroensap doorelkaar. Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit. Roer de dressing door en schep hem over de salade.
¨Lekker met knapperig brood en roomboter.
|