Pittige Siciliaanse visschotel uit de oven: Voor 4 personen
1 gesnipperd uitje 2 el olijfolie 2 el kappertjes 10 zwarte olijven zonder pit, in schijfjes 3 el peterselie 1 teen knoflook uit de pers 1 pak gepureerde tomaten 500 gram 1 el oregano 400 gr tortellini met ham of champignons 2 pakken viscuisine Siciliana zout en peper uit de molen
Bereiden: Verwarm de oven voor op 180°. Zet 'n pan met ruim water en wat zout op voor de tortellini. Fruit de uisnippers in de olijfolie tot ze lichtbruin beginnen te kleuren. Roer de helft van de kappertjes, de olijven en de peterselie erdoor en laat even meebakken. Voeg nu de knoflook toe en de passato. Roer ook de oregano erdoor en laat het dan 10 min. op zacht vuur sudderen.
Kook ondertussen de tortellini in 6 min. niet helemaal gaar (ze zullen in de oven nog wat doorgaren). Schep de pasta uit de pan, laat even uitlekken en roer het dan door de tomatensaus. Vet een ovenschaal in met 1 el olijfolie en giet de tortellini met de saus in de schaal. Bestrooi dit met de helft van de parmezaanse kaas. Schep de vis erop en verdeel de achtergehouden kappertjes, olijven en parmenzaanse kaas erover. Zet ± 30 min. in de hete oven. Strooi vlak voor serveren de rest van de peterselie erover en geef er ciabatta bij.