Verwarm de oven voor op 140°C. Snijd het vanillestokje open. Breng de room met de melk, de helft van de tafelsuiker en het vanillestokje aan de kook in een pan met een dikke bodem. Neem de pan direct van het vuur en roer erin tot de suiker is opgelost. Klop in een kom de rest van de tafelelsuiker met de eidooiers en het eiwit. Klop er een paar lepels van het roommengsel door en giet het in de pan. Vul 4 ovenschaaltjes met de créme. Zet de schaaltjes in een braadslee en vul deze met kokend water tot 1/3 onder de rand van de schaaltjes. Zet de braadslee 1 uur in het midden van de oven of tot de créme vast aanvoelt ( behalve het midden). Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze afkoelen. Verwarm de grill voor.
Afwerking: Strooi de rietsuiker over de créme. Zet de schaaltjes onder de grill tot de suiker gesmolten is, of brand een laagje caramel op de créme met behulp van een (verf) brander.
Tip: Voeg eens een smaakje aan de créme toe, bv. een (citrus)extract of oranjebloesemwater.
Eet smakelijk!!
Reacties op bericht (1)
03-11-2006
bezoekje uit Zarren
Hallo Cates, ik kom even proeven van je crème brullé en al varend met de stoomboot van Sint Maarten en Sinterklaas wens ik je een fijn en prettig weekend. Franske