Ontbijtkoek wordt vaak als broodbeleg of tussendoortje gegeten, maar zijn er nog andere toepassingen? Het wordt gemaakt van roggemeel, suiker, glucosestroop, fructosestroop, kandij en rijsmiddel. Verder kunnen er nootjes, rozijnen, kaneel, gember en/of nootmuskaat aan toegevoegd zijn. Omdat ontbijtkoek weinig calorieën, zout en verzadigde vetten bevat, kun je zeggen dat het een gezonde snack is. Wel bevat het redelijk veel suikers en daarom een advies: eet het met mate. Ontbijtkoek kan ook verwerkt worden in desserts, gebruikt worden als bindmiddel in sausen en smaakt heerlijk in stoofgerechten.
Reacties op bericht (5)
12-08-2010
lieve groetjes vanwege dewesthoek
Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier
12-08-2010 om 17:38
geschreven door Annie & Rogier
11-08-2010
fijne woensdag cates
11-08-2010 om 12:58
geschreven door zonnestraaltje
lieve midweekse groetjes
Vele lieve groetjes vanwege Annie & Rogier
11-08-2010 om 11:47
geschreven door Annie & Rogier