Chablis: Een wijn met een rijke smaak. Chablis heeft een aangenaam aroma van bloemen en fruit. De smaak is subtiel, met een mooie afdronk. Serveer deze wijn op een temperatuur van 10-12°C. Heerlijk bij oesters of gegrilde vis.
Eiswein Rheinhessen: Voor het maken van ijswijn zijn bevroren druiven nodig, en dan ook echt op natuurlijke wijze aan de wijnrank bevroren druiven. Die bij voorkeur laatrijpende druiven moeten in topconditie zijn, dus een goede zomer en herfst doorgemaakt hebben. Riesling is favoriet voor Eiswein. Deze wijn is krachtige en weelderig, met fruitaroma's van perzik en citrusfruit en met een fraaie balans van verfijnd zoet en mooie rijpe zuren. Serveer bij blauwschimmelkazen en nagerechten.
Moscato Fiorelli: Zeer lichte wijn met een duidelijk kruidige muskaat-impressie. Verder geurt en smaakt de wijn naar bloemen en abrikozen. In de mond is de wijn bruisend en zoet, maar ook fris.
Hallo Cates daar het hier bij ons de volgende drie dagen carnaval is ben ik wat vroeger met mijn laatste blogronde van de week om wat bij te lezen en je een leuk en aangenaam weekend te wensen.
Alhoewel hij in de restaurants wel wat duur uitvalt is Chablis als witte wijn mijn lievlingswijn, echt een aanrader.
Cates, wij wensen u een leuke dinsdagavond. Is eens wat anders, maar daar kan ik niet van meespreken ik drink nooit Alkohol. Maar zal voor de liefhebbers wel lekker zijn. Lieve groetjes.
26-02-2008 om 20:06
geschreven door Raf en Ginette