700 g kruimige aardappelen, geschild 300 g gehakt half om half 1 ui, gesnipperd 1 rode paprika, in stukjes 1 blikje tomatenpuree (70 g) 100 ml halfvolle melk 50 g boter ½ Chinese kool (8 bladeren) pureestamper
Bereiding Snijd de aardappelen in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Breng een pan water aan de kook. Haal de buitenste 8 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min. Spoel af met koud water. Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op. Verdeel over 4 borden.
Reacties op bericht (18)
13-11-2010
Groetjes van uit Tessenderlo
Zo lang ik met mijn voet niet in het water sta kan ik met mijn blogronde verder gaan.
veel te lang geleden dat ik hier nog eens een kijkje kwam nemen. het recept dat je hier neerpende zal zeker in de smaak vallen nu de dagen kouder en vochtiger worden.
Rood en goud, rood en goud, Zijn de kleuren van het woud, Rode beuken, gouden berken, Delen 't bos in bonte perken.
27-10-2010 om 15:33
geschreven door klaproosje1
Midweekweekse groetekes van Valerie
Heb het receptje gemaakt het was heel,heel lekker de kindjes lusten zo geen kool maar voor mij voor herhaling vatbaar zunne