Gevulde paprika met gehakt voor 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten 2 grote rode paprika's 500 g rundergehakt 1 eetlepel chilipoeder 1 eetlepel (verse) Italiaanse kruiden 2 bosuitjes, in ringetjes 4 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de paprika's overlangs doormidden en kook de helften 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water. Laat ze goed uitlekken. Meng het gehakt met 2 theelepels zout, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de bosuitjes. Vul de paprika's hoog op met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal. Schenk wat water op de bodem. Bestrijk het gehakt met tomatenketchup en strooi de bruine suiker erover. Bak de paprika's in de oven in 25 minuten gaar. Lekker met rijst en frisse salade.