Courgettebootjes gevuld met kaas Hoofdgerecht voor 4 personen
2 courgettes 2 eetl olie of vloeibaar bakproduct 1 uitje, fijngehakt 100 g roomkaas met kruiden of naturel zout en versgemalen peper 20 g pijnboompitjes 8 plakjes ontbijtspek
Bereiden Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees klein. Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het gourgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.
zon lieve zon neem me met je mee over bergen diepe dalen naar de luwte van de zee lieve mooie zomerzon geef me warmte als weleer en hou de kou hier ver vandaan