Chocoladesouffleetje met vanillesaus en mango voor 4 personen
1 rijpe mango 120 g boter + extra om in te vetten 120 g pure chocolade, in stukjes 2 scharreleieren+ 2 scharreleierdooiers 4 el witte basterdsuiker 2 el tarwebloem 2 dl vanillevla 1 dl slagroom poedersuiker 4 ovenvaste schaaltjes of soufflébakjes
Bereiding Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit. Smelt de boter met de chocolade op een laag vuur. Klop in een kom de eieren met de 2 dooiers en de suiker lichtgeel en dik romig. Roer de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem erdoor. Doe het mengsel over in ingevette ovenschaaltjes (inhoud ± 1½ dlk) en bak de souffleetjes in een voorverwarmde oven (225ºC) in 10-12 minuten tot de buitenkant gestold is en de binnenkant nog zacht. Roer intussen de vla met de slagroom door elkaar. Keer de souffleetjes op de borden. Lepel de vanillesaus er omheen en leg de mango ernaast. Bestuif de souffleetjes met poedersuiker. Serveer direct.