Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
De Astenaar!!
alles over asten van toen tot thans
Alles over Asten.
29-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asten heeft ook dit...

Onderzoek naar staat oude panden


ASTEN - Er komt een bouwkundig onderzoek naar de staat van de oude, monumentale panden Koningsplein 12, 14 en 16 in Asten. Dat onderzoek moet uitwijzen of de huisjes nog behouden kunnen blijven, of dat het beter is deze te slopen.


'Locatie Anneke de Bruijn' aan het Koningsplein in Asten, ook in 2002 al flink verpauperd. Archieffoto Ton van de Meulenhof
De gemeente Asten heeft offertes aangevraagd bij bedrijven die het onderzoek kunnen doen. Het pand Koningsplein 14 is van de gemeente zelf. Nummer 12 en 16 zijn/waren van de in juli overleden Anneke de Bruijn. Zij woonde op nummer 16 en had er vanaf eind jaren zestig tot eind jaren negentig een kruideniers- en textielwinkel.
Alledrie de de panden zijn rijksmonumenten. Maar ze zijn de afgelopen jaren flink verpauperd, omdat Anneke de Bruijn aan haar bezittingen geen onderhoud pleegde. De gemeente kon daardoor ook niets met het tussenliggende nummer 14. Als het aan het Astense college van B en W ligt, worden de oude panden gesloopt en komen op de bewuste plek herenhuizen - in lijn met de Centrumvisie, laat wethouder J. Huijsmans weten. Hij geeft aan dat de gemeente ervan uitgaat dat de panden in alle redelijkheid niet meer te behouden zijn. "Maar als het bouwkundig onderzoek uitwijst dat dat wel zo is, moeten we bekijken wat we daar mee moeten. Pas dan is ook de vraag aan de orde welke rol de monumentale status van de panden speelt."
Over de toekomstige mogelijkheden op de 'locatie Anneke de Bruijn' is de gemeente overigens nog steeds in gesprek met een belangenbehartiger van Anneke de Bruijn. Naar verluidt zou die gewild hebben dat de opbrengst van de verkoop van haar panden naar een goed doel gaat.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze brachten dit offer voor onze vrijheid'
Klik op de afbeelding om de link te volgen ASTEN - „Als een mooie jongeling zocht hij het luchtruim op om zijn vaderland te verdedigen. Hij betaalde daarvoor dit offer.“ Deze tekst siert de grafsteen van officier Alfred McKay, die begraven ligt op de Britse militaire begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen.

De 21-jarige Schotse navigator stortte op 27 april 1944 met zijn vliegtuig neer in De Berken in Asten. Aan boord waren nog zes andere bemanningsleden.

De tienjarige Jan Berkers was getuige van de ramp. Samen met zijn broers Toon, Harrie en Embert en buurman Martin Klaus plaatste hij vorig jaar een gedenksteen, precies op de plek waar het vliegtuig neerkwam. „We mogen immers nóóit vergeten wat deze jongens hebben gedaan voor onze vrijheid“, zegt hij.

De jongste broer van McKay komt in april naar Asten om voor het eerst de plek te bezoeken waar zijn broer omkwam. Ook familieleden van de andere bemanningsleden: George Nicholls, Harold Dyerson, Alexander Shiels, Roy Laybourne, Lawrence Smith en Alexander McJanett willen de plek binnenkort bezoeken.

De Lancaster, waarin de zeven zaten, werd neergehaald door een Duitse nachtjager. Niemand van de bemanningsleden overleefde de crash. De broers, maar ook buurjongen Martin Klaus, herinneren zich de gebeurtenis nog als de dag van gisteren. Op weg naar het monument wijzen ze de plek aan waar de lijkkisten klaarstonden, toen het vliegtuig geborgen werd. Jan Berkers: „Een band van het vliegtuig kwam achter ons huis neer en de bijl, waarmee nog geprobeerd is een ruit in te slaan, vonden we zo’n vijfhonderd meter van het wrak vandaan.“ De bijl is helaas kwijtgeraakt, maar de band siert nu het monument aan de rand van het riviertje de Aa.

Theo van de Mortel, vriend van Toon en Embert, heeft uiteindelijk de familie van de bemanningsleden gevonden. De verhalen over die jongens in dat vliegtuig raakten hem zo, dat hij besloot om hun naasten op te sporen. „Dat was een behoorlijke klus, maar hun familieleden zijn ons daar heel dankbaar voor. Ze kunnen het hoofdstuk eindelijk afsluiten, nu ze weten hoe en waar hun geliefden zijn omgekomen.“’
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
>> Reageer (1)
15-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor degene die je het meest dierbaar is..
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.      Voor hen die geen moeder meer hebben is dit nog mooier.       Voor hen die moeder zijn :  je zult er van genieten !

De jonge moeder die begon aan haar levenspad vroeg: "Is dit een lange weg?" En de gids zei haar : "Ja, en de weg is hard. En je zult oud zijn vóór je het einde bereikt. Maar het eind zal mooier zijn dan het begin."

 De jonge moeder was welgemoed en kon niet geloven dat er iets beters kon zijn dan deze jaren. Dus speelde ze met haar kinderen, en plukte bloemen voor hen onderweg, baadde hun in heldere beekjes en de zon scheen op hen en de moeder zei "Niets kan er mooier zijn dan dit !!"
 

Toen kwam de nacht, en het onweer en het pad was donker, en de kinderen rilden van angst en kou en de moeder trok ze tegen zich aan en beschutte hen met haar mantel en de kinderen zeiden: "Moeder wij zijn niet bang, want u bent bij ons en dus kan ons niks gebeuren"
 

En toen kwam de morgen, en ze moesten een berg op en de kinderen werden moe, en de moeder werd moe. Maar ze zei tegen haar kinderen : "Nog even volhouden en we zijn er !"  Dus klommen de kinderen verder en toen ze de top bereikten zeiden ze tegen hun moeder : " Dat hadden we niet gekund zonder jou "

En de moeder, toen ze s’nachts omhoog keek naar de sterren, zei tot zichzelf : "Dit was nog een mooiere dag dan de vorige, omdat mijn kinderen hebben geleerd vol te houden als het moeilijk is. Gisteren gaf ik hun standvastigheid en vandaag gaf ik hun moed “  

 

En de volgende dag kwamen er vreemde wolkenformaties die de aarde verduisterden, wolken van oorlog en haat en onheil en de kinderen tastten in het rond en struikelden en de moeder zei hun : " Kijk omhoog. Sla je ogen op naar het licht" En de kinderen keken omhoog en zagen boven de wolken de eeuwige glorie  en die geleidde hen door de duisternis.

 

Die avond zei de moeder "Dat was de beste dag van allemaal, want ik heb hun God  laten zien !"   

 

 En de dagen werden weken, en de weken werden maanden en jaren en  de moeder werd oud en klein en gebogen. Maar haar kinderen waren groot en sterk en liepen met trots. En toen de weg moeilijk werd, tilden ze haar op en droegen haar want ze was vederlicht; en op het laatst kwamen ze aan een heuvel en daarachter zagen ze een gouden poort die wijd open stond. En de moeder zei : "Ik heb het eind bereikt van mijn reis. Nou weet ik dat het einde beter is dan het begin, nou weet ik dan mijn kinderen alleen kunnen gaan en hun kinderen na hen"    

 En de kinderen zeiden: "U zult altijd met ons lopen moeder, zelfs als je door de poort bent gegaan" En ze stonden te kijken toen ze alleen
verder ging door de poort die zich achter haar sloot. En ze zeiden: " We kunnen haar niet zien maar ze is nog steeds bij ons. Een moeder als de onze is meer dan een herinnering ze blijft een levende aanwezigheid ......."


Je moeder is ALTIJD bij je...zij is het geritsel in de bladeren van de bomen als je door de straat loopt; zij is de reuk van wasverzachter in je vers gewassen sokken; zij is de koele hand op je voorhoofd als je je niet lekker voelt. Je moeder leeft in je lach. Ze is gekristalliseerd in iedere traan die je laat. Zij is de plek waar je vandaan komt, je eerste thuis;en zij is de routebeschrijving die je volgt met iedere stap die je neemt. Zij is je eerste liefde en je eerste verdriet  en niks ter wereld kan je van  haar scheiden. Ook de tijd niet, of ruimte, of zelfs de dood!

 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede voornemens...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Langer en gezonder leven met tien kleine aanpassingen

Probeer je buikomtrek onder de 100 centimeter te houden.
Laat je ogen regelmatig testen.
Onderuit gezakt zitten is slecht voor de rug én de nek.
Pilates kan helpen rugklachten te verminderen.
Sardines bevatten quasi onmisbare omega3-vetzuren.

In deze tijden waarin goede voornemens ons rond de oren vliegen, willen wij u een haalbaar alternatief aanbieden. Weg met de strenge (en dus onhaalbare voornemens) en leve de kleine stapjes: ziehier tien kleine veranderingen die uw leven langer, gezonder en draaglijk maken.

1) Flos. Liefst tweemaal per dag en met echte tandflosdraad, dat helpt tegen tandverderf, mondkanker én hartziekten.

2) Laat je ogen nakijken. Niet alleen omdat je met de juiste brilglazen (of lenzen) geen ongevallen kan veroorzaken, ook om diabetes en glaucoom (vroegtijdig) op te sporen.

3) Eet goede bacteriën. Deze ‘probiotica’ zijn onmisbaar voor de spijsverstering en de weerstand. Je vindt ze onder andere in natuuryoghurt.

4) Test je cholesterol. Hart- en vaatziekten zijn een van de grootste doodsoorzaken en een goede indicatie is je cholesterolniveau. Een gouden regel: hoe lager, hoe beter. Elke veertigplusser zou moeten proberen zijn cholestrolniveau onder controle te houden.

5) Zit niet onderuitgezakt. Je rug is er niet bij gebaat. Vermijd ook het dragen van zware zakken. Om je rug te versterken kan je oefeningen doen, waarbij vooral pilates aan te raden is.

6) Beperk je zoutgebruik. Zout is noodzakelijk maar trop is teveel en veroorzaakt ook hart- en vaatziekten. Een kleine aanpassing als de zoutpot niet op tafel te zetten of ongezouten boter eten kan al voldoende zijn.

7) Eet een doosje sardines per week. Op die manier krijg je noodzakelijke omega3-verzturen binnen. Twee porties vis per week op het menu is goed voor het centraal zenuwsysteem én vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

8) Verklein je buikomtrek. De buikomtrek wordt als een betere indicator van je gezondheid gezien als een BMI. De grens is 100 centimeter.

9) Train je bekkenbodemspieren. Deze is vooral voor de vrouwen. Te losse bekkenbodemspieren leiden naar urinecontinentie. Dat is fysiek geen bedreiging, maar vele vrouwen raken depressief en hun sociaal leven leidt er onder. Het trainen van deze spieren vindt plaats tijdens het plassen. Probeer het plassen enkele keren te onderbreken en de urine op te houden.

10) Stop plannen en leef in het moment. Denk niet teveel na over wat je wilde doen maar niet gedaan kreeg of over de dingen waar je spijt van hebt. Te veel spijt of onhaalbare doelen zullen je teleurstellen en ongelukkig maken. Daar is het leven veel te kort voor.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie je ook bent en wat je ook doet..
Klik op de afbeelding om de link te volgen

RockyV.  de Astenaar wenst je een gezegend
                   2  0 0 7

met plezier  kijken naar mijn blog en

breng eens een bezoek aan ons mooie dorp
in de Peel.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben een fan van P.S.V.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

PSV toonbeeld van volwassenheid

 

RIJSWIJK (ANP) - Als de eredivisie over twee weken langzaam ontwaakt uit de verplichte winterslaap, is het niet langer de vraag óf PSV kampioen wordt.

Ajax en AZ, die zich aanvankelijk ontpopten tot de belangrijkste belagers van de regerend kampioen, hebben er de afgelopen weken voor gezorgd dat er nog slechts een antwoord gevonden moet worden op de vraag wanneer de Brabanders de titel prolongeren.
Natuurlijk kan het nog misgaan met PSV, dat probeert ook trainer Ronald Koeman zijn selectie voor te houden - om ze op die manier te behoeden voor gemakzucht of tanende concentratie. De realiteit is echter dat de Eindhovenaren na twintig wedstrijden een vrijwel onoverbrugbaar gat hebben geslagen naar de concurrentie. Ajax is op elf punten nummer twee; AZ staat op de derde plaats met twaalf punten achterstand.
Hoe anders was die situatie op 12 november, amper anderhalve maand geleden. PSV moest op bezoek in de ArenA met een achterstand van twee punten op koploper Ajax. De ploeg van Koeman won in Amsterdam op uiterst efficiënte wijze (1-0) en nam de koppositie over. Eerder spotte PSV ook al met de pretenties van AZ. Het talentvolle team van Louis van Gaal had in eigen stadion geen afdoende antwoord op de doeltreffendheid van de Brabanders: 3-1. Na de eerste helft was het al 3-0.
Ronald Koeman borduurde in Eindhoven voort op de weg die zijn voorganger Guus Hiddink was ingeslagen. Hiddink koppelde resultaat aan de gemoedelijkheid bij PSV. Aanvankelijk betwijfelde vrijwel iedereen - zelfs Koeman zelf - of de successen van Hiddink konden worden geprolongeerd. PSV is onder Koeman echter doorgegroeid en beter geworden. Zowel in de Champions League als in de Nederlandse competitie oogt de ploeg uiterst stabiel en volwassen.
Bij Ajax heerst daarentegen nog altijd onvolwassenheid - iets dat de nieuwe trainer Henk ten Cate enorm frustreert. De Amsterdammers hoopten door de komst van met name Kenneth Perez, Jaap Stam en de Spanjaarden Gabri en Roger op meer stabiliteit.
De ploeg slaagt er echter ook dit seizoen niet in om de puberteit te ontstijgen. Ajax is een mentaal zwakke ploeg; iets dat Ronald Koeman al constateerde in zijn tijd in Amsterdam. ,,En daarna is ook Danny Blind daar tegenaan gelopen'', zegt de huidige oefenmeester van PSV. Ten Cate worstelt er nu ook mee. Na de nederlaag in eigen huis op PSV verspeelde zijn ploeg liefst twaalf punten.
AZ volgde ook lange tijd in de slipstream van PSV en Ajax, maar is nog niet rijp genoeg om de titelstrijd lange tijd vol te houden. Iets dat overigens voorafgaand aan het seizoen al werd gezegd in Alkmaar.
De club van de kapitaalkrachtige Dirk Scheringa wil graag structureel deel gaan uitmaken van de Nederlandse top, maar trekt daarvoor wel de nodige tijd uit. Vooral de laatste week bleek waarom. Ondanks een surplus aan talent, is Louis van Gaal er nog niet in geslaagd een onoverwinnelijk team te smeden. In de laatste drie duels van het jaar verspeelde AZ tegen NEC, Twente en Roda JC liefst zeven punten.
Blijft staan dat PSV met kop en schouders boven de rest van de eredivisie uitsteekt - en niet alleen qua punten. Met de as Gomes, Alex, Salcido, Cocu, Simons en Farfan beschikt de landskampioen over veel ervaring en voetbalintelligentie. Koeman wil zijn selectie de komende weken nog versterken met een linksback en een aanvaller, waardoor zijn elftal waarschijnlijk nog beter wordt.
Toch weigert Koeman zijn ploeg al tot kampioen te bombarderen: ,,Het kan altijd nog misgaan. Er zijn voldoende voorbeelden van ploegen die een grote voorsprong alsnog hebben verspeeld. Maar als we de concentratie van de eerste seizoenshelft vasthouden, geloof ik niet dat we van de laatste veertien wedstrijden er nog vier verliezen. Laat staan dat de rest alles wint.''

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Welkom in ons mooie dorp..
Foto

Foto

Inhoud blog
  • Asten mijn dorp, hier ben ik geborre..
  • DIENSTENVEILING - RAD VAN FORTUIN - MUZIEK EN CABARET
  • Asten mijn dorp. een gedicht
  • Asten mijn dorpje in 2011.
  • Himmels !!!!
  • Cor Verhagen gehuldigd als gouden gildebroeder.
  • UITSLAGEN OPTOCHT DE KLOT ASTEN 7 maart 2011
  • Welkom bij de Astenaar..
  • Hoog niveau bij de Plekkers in Asten
  • Oude tradities in een nieuw jasje bij het Sint Jorisgilde
  • Jubileumjaar 2010
  • Eric Joosten koning van St.-Jorisgilde Asten
  • Asten is aan het veranderen..
  • De Astenaar wenst iedereen die dit leest:
  • Boosheid om uitstel 18-holes golfbaan!
  • Opening van de kermis in Asten
  • Asten Klokkendorp..
  • Uit het Eindhovens Dagblad
  • Het 'luikje van Rina' gaat definitief dicht
  • De Astenaar wenst U
  • 'We willen een keer zekerheid hebben'
  • Ook een boompje valt te trainen
  • Veel 'friends' bij concert
  • Aan iedereen die dit leest!!
  • 'Het laatste monument van Asten'



    Gastenboek
  • solar power
  • Mooie dag maatje...
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • oud Astenaar
  • opstarten myn roots.

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 04-2013
  • 10-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 09-2010
  • 04-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !



    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Gouden besluit (jan bosch)
        op Wat er veranderd in Asten..
  • Vriendelijke groetjes van de familie Valerieke (valerieke)
        op Hoog niveau bij de Plekkers in Asten
  • Hallo (valerieke)
        op Jubileumjaar 2010
  • RE (Han)
        op Welkom bij de Astenaar..
  • Reactie van de webmaster (Rocky v de webmaster)
        op Welkom bij de Astenaar..

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!