Inhoud blog
  • papalaarne
  • Wie zijn die mannen?
  • Cursussen
  • Balthazar
  • Alvinne tripel
  • Alvinne extra
  • Alvinne bruin
  • Alvine blond
  • Einde
  • Positieve evaluatie
  • Spanning
  • Trappistenhuis
  • Gisttoevoeging
  • Waterproeven
  • Proeven
  • De kuisploeg
  • Hop
  • Hoptoevoeging 2
  • Hoptoevoeging
  • Frietjes 3
  • Frietjes 2
  • Frietjes 1
  • Filteren
  • Bakken vullen
  • Capsules op de flesjes
  • Op flessen trekken
  • Koffie
  • Stevige bodem
  • Mantepeirden
  • Mout
  • Mouttoevoeging 2
  • Mouttoevoeging
  • Vraagjes
  • Uitleg
  • Gebuur
  • Ingelmunster
  • Alvinne
    Hoofdpunten blog devrouwen
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    De Mannen 2005
    Brouwer voor één dag
    14-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gisttoevoeging

    We hebben nog een opdracht voor vandaag, namelijk een bezoek afleggen in een bekende afspanning in Gent, waarvan je de foto hiernaast vind. Daarom kunnen we niet langer wachten tot het brouwsel voldoende afgekoeld is om de gist toe te voegen


    Gist is namelijk de grootste smaakbepaler in het bierproces en wordt gekozen na langdurig testen (of na vertrouwelijke gesprekken met geestesgenoten).


    Gist is een microscopisch klein eencellig levend organisme. De meeste mensen kennen bakkersgist. Voor de bierbereiding worden speciale gistrassen gebruikt. Gist zet suikers om in alcohol en koolzuur. Door de vergisting ontstaan diverse smaakcomponenten. Een zeer groot gedeelte van de smaak van het bier wordt bepaald door stoffen die gevormd zijn door de gist. De gebruikte gist bepaalt dan ook de smaak van het bier. Verander je van gist dan verandert ook de smaak van je bier.
    Er zijn twee soorten gist verkrijgbaar voor hobbybrouwers te weten gedroogde gist en reinculturen, ook wel vloeibare gist genoemd. Het zelf opkweken van gist uit het depot van een commercieel flesje met hergisting op de fles kan ook, maar vereist wel de uiterste hygiëne en is alleen weggelegd voor de gevorderde hobbybrouwer

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 03/04-09/04 2006
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005

    Hoofdpunten blog verjaardag
  • huiswaarts
  • Ronquières
  • laatste middagmaal
  • de groeve
  • Zondagmorgen
  • de derde avond
  • brouwerij Lefebvre
  • watermolens
  • biermuseum
  • taart en taartjes
  • mannenwandeling
  • lagunage
  • zaterdagmorgen
  • vrijdagavond
  • wandelingetje in Binche
  • carnaval van Binche
  • carnaval van bij ons
  • zuid-amerikaanse carnavals
  • maskers
  • naar Binche
  • ezelwandeling in het bos
  • ezel nummer twee
  • eerste ezel wordt ingespannen
  • ezels roskammen
  • vrijdagmorgen
  • godendrank
  • kwis
  • avondmaal
  • aankomst van de achterkomers
  • aankomst van de eerste groep
  • start van het weekend
  • ferme du planois
  • inleiding

    Gastenboek
  • Even op bezoek
  • hallo brouwer
  • op bezoek !
  • De mannenuitstap
  • miljaar

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!