Inhoud blog
  • WITLOOFSOEP MET GEDROOGDE HAM
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
  • LAMSBOUT MET PEULTJES EN KRIELPATATJES
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn blog dieet eten
    gewoon
    17-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WITLOOFSOEP MET GEDROOGDE HAM
    VOOR 4PERS
     
    1KG WITLOOF ,1UI, 1 AARDAPPEL, 2KRUIDNAGELS, 1LITER KIPPEBOUILLON
    30GR BOTER, 1 lAURIERBLAADJE ,1TAKJE TIJM, 1,5DL ROOM, ZOUT EN PEPER
    VOOR DE GARNERING
    ENKELE PLAKJES HAM, WAT GESTOOFD WITLOOF
     
    BEREIDING
     
    SNIJD DE HAM IN STUKJES ,LEG ZE OP EEN BAKPLAAT EN DROOG ZE 30MIN IN EEN VOORVERWARMDE OVEN 80°GR
    SNIPPER DE UI EN DE KNOFLOOK EN FRUITGLAZIG IN BOTER ,VOEG ER DE IN STUKKEN GESNEDEN AARDAPPEL  EN HET WITLOOF BIJ, EN LAAT ZE ENKELE MIN BIJSTOVEN ,HOU WAT GESTOOFDE WITLOOF OPZIJ
    GIET DE BOUILLON IN DE KOOKPAN EN VOEG DE KRUIDNAGELS ,THIJM,LAURIERTOE ,LAAT ALLES 30MIN ZACHTJES KOKEN
    NEEM DE KRUIDEN UIT DE POT EN MIX DE SOEP
    BRENG OP SMAAK MET ROOM ZOUT ,PEPER  GIET DE SOEP IN BORDEN

     
    DIEN OP MET DE GEDROOGDE  HAM EN HET GESTOOFDE WITLOOF
    ZEER LEKKER

    Van Amanda

    17-05-2010 om 15:42 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
    VOOR 4PERS

    1TARBOT VAN 1,5KG IN STUKKEN GESNEDEN ,250G CANTHARELLEN? 1DL WITTE WIJN (MAG MAAR MOET NIET)

    1GESNIPPERDE UI ,2EETL GESNIPPERDE PETERSELIE, ZOUT EN PEPER ,OLIE, BOTER
    BEREIDINGSWIJZE

    MAAK DE CANTHARELLEN SCHOON EN FRUIT DE GESNIPPERDE SLJALOT OF UI GLAZIG IN BOTER ,VOEG ER DE CANTHARELLEN AAN TOE EN LAAT KORT MEEBAKKEN ,DOE ER DE WIJN ERBIJ EN LAAT ALLES 3MIN VERDER KOKEN ,BRENG OP SMAAK MET PEPER EN ZOUT
    BAK DE STUKKEN TARBOT IN EEN MENGSEL VAN BOTER EN OLIE GOUDBRUIN
    SERVEER DIT ALLES MET DE CANTHARELLEN EN GEKOOKTE AARDAPPELEN


    Van Amanda

    17-05-2010 om 15:16 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
    VOOR 4PERS

    1TARBOT VAN 1,5KG IN STUKKEN GESNEDEN ,250G CANTHARELLEN? 1DL WITTE WIJN (MAG MAAR MOET NIET)

    1GESNIPPERDE UI ,2EETL GESNIPPERDE PETERSELIE, ZOUT EN PEPER ,OLIE, BOTER
    BEREIDINGSWIJZE

    MAAK DE CANTHARELLEN SCHOON EN FRUIT DE GESNIPPERDE SLJALOT OF UI GLAZIG IN BOTER ,VOEG ER DE CANTHARELLEN AAN TOE EN LAAT KORT MEEBAKKEN ,DOE ER DE WIJN ERBIJ EN LAAT ALLES 3MIN VERDER KOKEN ,BRENG OP SMAAK MET PEPER EN ZOUT
    BAK DE STUKKEN TARBOT IN EEN MENGSEL VAN BOTER EN OLIE GOUDBRUIN
    SERVEER DIT ALLES MET DE CANTHARELLEN EN GEKOOKTE AARDAPPELEN


    Van Amanda

    17-05-2010 om 15:16 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBAKKEN TARBOT MET CANTHARELLEN
    VOOR 4PERS

    1TARBOT VAN 1,5KG IN STUKKEN GESNEDEN ,250G CANTHARELLEN? 1DL WITTE WIJN (MAG MAAR MOET NIET)

    1GESNIPPERDE UI ,2EETL GESNIPPERDE PETERSELIE, ZOUT EN PEPER ,OLIE, BOTER
    BEREIDINGSWIJZE

    MAAK DE CANTHARELLEN SCHOON EN FRUIT DE GESNIPPERDE SLJALOT OF UI GLAZIG IN BOTER ,VOEG ER DE CANTHARELLEN AAN TOE EN LAAT KORT MEEBAKKEN ,DOE ER DE WIJN ERBIJ EN LAAT ALLES 3MIN VERDER KOKEN ,BRENG OP SMAAK MET PEPER EN ZOUT
    BAK DE STUKKEN TARBOT IN EEN MENGSEL VAN BOTER EN OLIE GOUDBRUIN
    SERVEER DIT ALLES MET DE CANTHARELLEN EN GEKOOKTE AARDAPPELEN


    Van Amanda

    17-05-2010 om 15:15 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSBOUT MET PEULTJES EN KRIELPATATJES

    Photobucket
    BENODIGHEDEN VOOR 4 PERS

    1 LAMSBOUT VAN 1,5KILO
    125GR BOTER,TEENTJE LOOK, FIJNGESNEDEN PETERSELIE, GEMALEN PEPER, 6 GEDROOGDE TOMATEN OP OLIE
    2 EETBLOEM,1/2THEEL TIJM FIJNGEHAKT

    1/2THEEL FIJNGEHAKTE OREGANO
    2DL RODE WIJN 1DL CITROENSAP TAJES MUNTBLAADJES , ENKELE TAJES ROZEMARIJN
    VERWARM DE OVEN OP 200GR MENG 50GR BLOEM MET TEENTJE KNOFLOOK PETERSELIE PEPER VERDEEL DE KRUIDENBOTER OVER DE BINNENKANT VAN HET VLEES ,SNIJD DE TOMATEN IN REEPJES ,VERDEEL EROVER,
    BIND DE LAMSBOUT OP MET KEUKENTOUW LEG HET VLEES IN DE BRAADSLEDEEN STROOI DE BLOEM EROVER,TIJN EN DE OREGANO LEG DE BOT ERBIJ VOOR DE SMAAK ,VERDEEL 50GR BOTER IN VLOKJES  OVER HET VLEES ZET DE LAMSBOUT IN DE OVEN EN BRAAD RONDOM BRUIN IN 25MIN
    VERWARM DE WIJN 2DL WATER EN HET CITROENSAP EN GIET DITBIJ DE LAMSBOUT ,BRAAD NOG CA 30MIN EN BEDRUIP HET VLEES AF EN TOE
    HAAL HET UIT DE OVEN EN DEK AF MET FOLIE EN LAAT 10MIN RUSTEN ,ZEEF HET KOOKVOCHT ,LAAT HET 10MIN INKOKEN,VOEG BIJ DE MUNTBLAADJES,ROZENMARIJNBL, KLOP 25GR BOTER DOOR DE SAUS VOEG TOE PEPER EN ZOUT
    SERVEER HET VLEES IN PLAKKEN GESNEDEN MET DE SAUS KRIELAARDAPPELS ?EN PEUTJES MET WORTELTJES GEMEND EN MAIS
    DRINK ER EEN RODE CABERNET SAUVIGNON ERBIJ.


    Dit recept komt van AMANDA

    31-03-2010 om 10:18 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillon Carmen - (voor 4 personen)

    Bouillon Carmen - (voor 4 personen)

    15 kcal = 1 slanke lijners streepje per portie

    Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad

    Benodigdheden:

    • 1 liter ontvette vleesbouillon
    • 200 gr tomaten (+/- 2 stuks)
    • 150 gr rode paprika (+/- 2 stuks)
    • 50 gr selderij (+/- 1 takje)
    • 1 Spaans pepertje
    • Peper en indien toegelaten zout

    Bereiding:

    1. Breng de bouillon aan de kook;
    2. Pel de tomaten na ze even onder te dompelen in heet water;
    3. Snij de tomaten in kleine stukjes;
    4. Was de paprika en snij ze ook in kleine stukjes;
    5. Warm de tomaten en paprika enkele minuten op in de hete bouillon;
    6. Snipper de gewassen selderij en het Spaans pepertje fijn. Roer het door de soep en breng op smaak met peper en indien toegelaten zout.

    Smakelijk!

    dit recept komt uit: “Lekker eten voor diabeten”

     

    28-03-2010 om 19:29 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde kabeljauw - (voor 2 personen)

    Gepocheerde kabeljauw - (voor 2 personen)

    150 kcal = 10 slanke lijners streepjes per portie

    Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad

    Benodigdheden:

    • 375 gr kabeljauwfilets
    • 200 gr tomaten
    • 250 ml visbouillon
    • ½ citroen
    • 1 takje tijm
    • 1 takje peterselie
    • Enkele peperbolletjes
    • Peper en (indien toegelaten) zout

    Bereiding:

    1. Breng de visbouillon aan de kook;
    2. Voeg de tijm en de peperbolletjes toe;
    3. Pocheer de kabeljauwmoten gaar;
    4. Maak de tomaten schoon;
    5. Pocheer de tomaten in kokend water, snij ze in tweeën en kruid met peper en (indien toegelaten) met zout;
    6. Haal de vismoten uit de bouillon;
    7. Schik de kabeljauw samen de tomaten op een schotel;
    8. Dien op met fijngehakte peterselie en partjes citroen en een lenteslaatje.

    Smakelijk!

    Ø Tip: heel lekker met puree of nieuwe aardappeltjes (wel de kcal/streepjes nog bijrekenen van de aardappelen op uw eetdagboekblad).

    dit recept komt uit: “Lekker eten voor diabeten”

     

    28-03-2010 om 19:28 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfait Rosé - (voor 4 personen)

    Parfait Rosé - (voor 4 personen)

    105 kcal = 7 slanke lijners streepjes per portie

    Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad

    Benodigdheden:

    • 200 gr aardbeien
    • 150 gr magere platte kaas
    • 150 ml afgeroomde melk
    • ½ citroen
    • Energievrij zoetmiddel

    Bereiding:

    1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes;
    2. Mix de aardbeien samen met de platte kaas;
    3. Voeg de melk, het sap van ½ citroen en het zoetmiddel toe en vermeng goed;
    4. Giet de mix in diepvriesbestendige dessertschaaltjes en laat ze een paar uur invriezen in de vriesruimte van de frigo;
    5. Versier met enkele verse aardbeien juist voor het opdienen.

    Smakelijk!

    Ø Tip: de licht bevroren parfait kan ook in de schaaltjes gespoten worden met de slagroomspuit.

    dit recept komt uit: “Lekker eten voor diabeten”

     

    28-03-2010 om 19:28 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziestamppot - (voor 2 personen)

    Spinaziestamppot - (voor 2 personen)

    225 kcal = 15 slanke lijners streepjes per portie

    Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad

    Benodigdheden:

    • 360 gr aardappelen
    • 200 gr spinazie
    • 15 gr minarine
    • 100 ml magere melk
    • Peper en indien toegelaten zout
    • nootmuskaat

    Bereiding:

    1. Was, schil en kook de aardappelen;
    2. Maak de gewassen spinazie gaar door ze op te zetten in een afgesloten pot met het aanhangende vocht;
    3. Pureer de aardappelen samen met de spinazie;
    4. Voeg de minarine, magere melk, peper (en zout) en nootmuskaat toe.

    Smakelijk!

    Ø Tip: bij dit gerecht is vis heel lekker, ook een gekookt eitje past hier goed bij.

    dit recept komt uit: “Lekker eten voor diabeten”

     

    28-03-2010 om 19:27 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van lentescheutjes met zeevruchten -

    Stoofpotje van lentescheutjes met zeevruchten –

    (voor 4 personen)

    150 kcal = 10 slanke lijners streepjes per portie

    Vergeet niet uw streepjes te noteren op uw eetdagboekblad

    Benodigdheden:

    · 200 gr sojascheuten

    · 100 gr erwtenscheuten

    · 100 gr preischeuten

    · 1 kg mosselen

    · 1 eetlepel vloeibare vetstof

    · 1 takje groene selder

    · 1 ajuin

    · Peper van de molen

    · 1 koffielepel vers versnipperde salieblaadjes

    · Enkele draadjes saffraan

    · 125 ml light room 5% V of soja alternatief voor room met 5% V

    · 100 gr voorgesnipperde surimikrab

    · 100 gr roze garnalen

    Bereiding:

    1. Spoel de scheutgroentjes in koud water en laat ze uitlekken;
    2. Maak de ajuin en de selder schoon en snij deze zeer fijn;
    3. Spoel de mosselen;
    4. Stoof de ui en de selder en voeg hieraan de mosselen toe. Kruid met de versgemalen peper en laat op een hoog vuur, met gesloten deksel, koken tot alle mosselen open zijn;
    5. Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar het mosselvocht;
    6. Verwarm hierin de schoongemaakte scheutjes en voeg de salie en de saffraan toe;
    7. Laat eventjes verder sudderen en voeg de room toe;
    8. Breng nog even tot tegen het kookpunt en voeg nu ook de surimi, de garnalen en de mosselen toe;
    9. Serveer met gekookte aardappeltjes of volgranen stokbrood. (wel nog de kcal bijrekenen voor de aardappelen of het stokbrood)

    Smakelijk!

    dit recept komt uit: “Diabetes info”

    28-03-2010 om 19:26 geschreven door dymoke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 17/05-23/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Welkom
  • welkom

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek indien je dat wenst


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!