Postelein is een “vlezige” bladgroente die tussen de 5 en 50 cm hoog kan worden. Postelein is erg vitamine en energierijk. Daarnaast bevat postelein van alle bladgroenten de meeste omega 3 vetzuren. Postelein heeft een licht zure en zoute smaak en kan zowel vers als gekookt gegeten worden. Postelein smaakt heerlijk in een salade of gekookt als spinazie. Daarnaast kun je er ook een heerlijke soep van maken. Het is dorstlessend.
Rammenas noemt men ook wel zwarte radijs. Deze ronde of langwerpige wortel smaakt scherper dan radijsjes. Rettich en daikon zijn de witte variant van dezelfde kruisbloemfamilie. Ze smaken zachter. Tijdens het schillen, raspen en klaarmaken vervluchtigen namelijk veel van de scherpe oliën, wat de smaak uiteindelijk toch milder maakt dan verwacht.
AARDPEER Uitzicht: grillige vorm, 4 tot 8 cm groot en lichtbruin of lichtviolet van kleur. Bij aankoop moet je erop letten dat de knollen stevig aanvoelen en niet verschrompeld zijn. Smaak: zachte, zoete smaak. Gekookt, gebakken of gestoofd is de smaak te vergelijken met schorseneer en artisjok. Rauw doet de smaak denken aan noten.
Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw in ons land verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Pastinaak is niet zozeer vitaminerijk alswel mineraalrijk. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastieken zak.