Fjak@ chat nooit maar wou het toch eenmaal proberen dit was men eerst chat dus als Fjak@, dan denk ik wat doet onze jeugd,neem nu dat ik het spel verder speelde???
Fox :
goedemorgen
Fjaka:
ook een goedemorgen
Fox :
lekker
geslapen?
Fjaka:
ja wel met mooie dromen zelfs
Fox:
toch
geen natte,he?haha
Fjaka:
neen daarom ben ik nog te jong
denk ik hahaha
Fox:
hoe
oud ben je?
Fjaka:
ja ik weet wel is moeilijk met
zo'n beestje te communiceren
Fjaka:
eeuwig jong
Fox:
dat
is geweldig.en heeft dit beestje ook gezelschap?
Fjaka:
neen niet op dit ogenblik, men
geliefde is even weg
Fjaka:
ik ben onzijdig weet je
Fox:
ok,lastig
met de sex,haha
Fjaka:
neen toch niet
Fox:
maar
je valt dus op beide?
Fjaka:
ik niet zij vallen op miijn
charme
Fox:
dat
kan ik me voorstellen,.en wanneer was de laatste keer dat er iemand voor je
charme viel?
'Ik zie,' zo sprak een kat uit Heeze
'bij voorkeur mooie Siamesen.'
Een tweede kat, een Yperse,
sprak daarop snel: 'Ik Cyperse.'
Toen sprak een kat uit Groenekan:
'En waarmee cypert u ze dan?'
Ingrediënten voor 4 personen 500 g
verse, rijpe aardbeien Enkele takjes rode bessen 500 g blauwe bessen 1 eetlepel
kristalsuiker Het sap van een halve citroen 250 g ricotta 8 sneetjes
zuurdesembrood Eventueel enkele takjes munt
Bereiding
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in partjes.
Spoel de aardbeien in koud water. Je kan ze ook door een vochtige handdoek
rollen.
Verwijder de takjes van de rode bessen en was de blauwe en rode bessen.
Doe de aardbeien en de bessen in een ruime kom en meng ze met de suiker en het
citroensap.
Toast ondertussen de sneetjes zuurdesembrood.
Smeer de toast rijkelijk in met ricotta en beleg met de aardbeien en de bessen.
Nu ja Steven is mijn beste vriend,
mijn buur jongen geweest en woont nu al jaren in Spanje. Maar van zodra hij
even in België komt al was het maar voor één dag komt hij mij bezoeken. Ja hij
heeft als kind vele uren bij ons doorgebracht ,En chocotoffs gegeten,trouwens
vraagt er nu nog achter,zo dus hebben we dat nu wel in huis als hij hier
onverwachts staat. Maakte voor hem zijn lievelingspap met koekjes op en hij is
dat nooit vergeten. Zo dus vriendschap voor het leven, wat vanille en chocolade
pap en een petitbeurkeen niet te
vergeten zijn chocotoffs toch allemaal kunnen verwezenlijken.
Nu was Steven ook geen engeltje te
noemen , wel een jongen met verstand van kleins af.
Op een dag riep mijn man , kom vlug
in de tuin Steven is thuis weer iets aan het uitsteken
zijn ouders zullen weer heel gelukkig
zijn dat ze zo'n verstandige knaap in huis hebben.
Het was zomer , muggen en vliegen
tijd. Ook de tijd dat die plastiek linten dat je in het deuropening kon hangen
om dat ongedierte buiten te houden in opmars kwam . Dat zal daar nog maar 10
minuten omhoog gehangen hebben dat zijn ouders terug weg gingen om verder te
winkelen dat Steven naar beneden gekomen was , hij was toen 4 jaar, dat hij die
kermis van kleurtjes zag hangen.
Was dat nu, ik kan verdorie niet
gemakkelijk naar buiten of naar binnen. Snugger dat ie was , had hij de schaar
genomen en ze schuinsweg afgeknipt tot op zijn hoogte.
Mijn man had dat opgemerkt maar het
was al te laat Steven zat al in de helft van zijn kunstwerkje als mijn man
vroeg Steven wat doe je nu.
En dan vertelde de kleine snuiter
dat dit vreselijk in zijne weg hing dat stom kleuren ding.
Ja wij stonden erbij te lachen want
het ding was naar de knoppen...het was geen zicht.
Plots staan zijn ouders daar ,wij
hoorde ze al roepen Steven waar zit je.
Daar waren vier kinderen ,maar enen
dat ze er zeker van waren dat hij het was.
Wel de logica zelve toch hij kon
niet door zo dus hij had ze op zijn hoogte gesneden...
Hij werd niet gestraft maar zowel
vader en zeker moeder hebben hem goed uitgelegd dat ze er nieuwe gingen kopen
en dat hij er met niks mocht aankomen, neen ook geen koordje in het midden om
ze bijeen te houden. Dat linten verschillende kleuren hadden was mode en het
hield het ongedierte buiten ,en ja hij had het goed begrepen, en wij goed
gelachen.
Je zonnebril kwijt? Dan ben je alvast niet de enige! Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat verrassend veel mensen elk jaar hun zonnebril breken of
verliezen. Ongeveer de helft van alle volwassenen maakt zich hier aan schuldig, terwijl 1 op 4 niet eens de moeite doet om er eentje op zijn neus te zetten.
Nochtans is deze bescherming belangrijk voor de gezondheid van je ogen. "Een zonnebril dragen elke keer je buiten komt in de zomer is de beste manier om aandoeningen als cataract (staar) en maculaire degeneratie (afnemen van de gezichtsscherpte) te voorkomen", stelt optometrist Michael Peter.
Aangezien heel wat onder jullie dringend een nieuw exemplaar moeten kopen, volgen hier alvast wat tips.
1. Je hebt een zonnebril nodig die minstens voor 99 procent beschermt tegen UV-straling. Helaas is er maar weinig te doen aan de goedkope modellen waar gewoon een '100% bescherming'-sticker op gekleefd is. Niet dat je honderden euro's moet uitgeven aan een zonnebril, maar stap misschien toch best een opticien binnen.
2. Gepolariseerde glazen zijn essentieel als je met de wagen rijdt, dagen aan het water spendeert of op plaatsen bent waar de schittering van de zon groot is. Ze blokkeren namelijk horizontale lichtgolven.
3. Hou in het achterhoofd dat zonnebrillen meer horen te doen dan alleen je net- en hoornvlies beschermen. Ze vormen namelijk ook een schild voor de gevoelige huid rond je oogleden, die bovendien extra vatbaar zou zijn voor huidkanker. "Wanneer je brilglazen je ogen verbergen van je wenkbrauw tot de top van je kaakbeen, ben je het beste beschermd", aldus dokter Peters.
4. Ontspiegelde glazen, ten slotte, helpen voorkomen dat licht rond de rand van je bril sijpelt en gereflecteerd wordt in je ogen
Ingrediënten voor 4 personen Voor 20
stuks 20 rijstvellen 200 g finettes 100 g gemalen citroengras 1 ui 1/2
soeplepel vissaus 100 g rijstvermicelli (gaar gekookt en uitgelekt) 20
slablaadjes 1 bosje munt, 1 bosje koriander 100 g sojascheuten 1/2 komkommer 1
soeplepel Olie, snufje zout, peper en suiker 4 kommetjes 'Vinaigrette' van
vissaus Voor een 1/2 liter 'vinaigrette' van vissaus 1/2 liter water 100 g
rietsuiker 1 citroen 5 teentjes knoflook 1 klein rood pepertje 2 eetlepels
vissaus
Bereiding
Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat 10 minuten op een
zacht vuurtje trekken. Laat afkoelen.
Hak de teentjes knoflook en het rode pepertje fijn en roer door het
suikerwater. Voeg vissaus en citroensap toe en zet koel weg tot gebruik.
Snipper de ui, snijd de finettes in dunne plakjes. Verhit wat olie in de wok en
bak hierin de ui, het vlees en het gemalen citroengras aan. Breng op smaak met
vissaus, zout, peper en suiker.
Was en droog de slabladeren. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de kruiden en
was de sojascheuten.
Dompel de rijstvellen een voor een in een kom heet water. Leg de vellen op een
doek.
Beleg met een slablad, vermicelli, vlees, sojascheuten, komkommer en kruiden en
rol op. Serveer met een kommetje vinaigrette van vissaus.
Moederliefde is onvoorwaardelijk,
maar ze kan kinderen soms ook schrik aanjagen. Dat komt omdat sommige mamas
vreemde, (i)reële angsten verzinnen om hun kroost te beschermen
.
Een overzicht.
Een openbaar toilet bezoeken
We hebben tijdens onze kinderjaren allemaal wel eens gehoord dat openbare
toiletten vies zijn. Volgens de meeste moeders liep je gegarandeerd een of
andere ziekte op als je met je blote billen op zon wc-bril ging zitten. Tot op
de dag van vandaag reageren sommige mensen panisch als ze nodig moeten en er
enkel een openbaar toilet ter beschikking is. Weetje: op de gemiddelde
toiletbril leven er doorgaans minder bacterieën dan op een deurklink. Zo erg is
het dus niet om even je ding te doen.
Het ouderlijke huis zien afbranden
Onze moeders waarschuwden vaak dat er brand zou uitbreken als we ons
nachtlampje niet uitzetten of de haardroger na gebruik niet uit het stopcontact
trokken. De kans dat dit een brand zou veroorzaken, is piepklein. Maar het
heeft er wel voor gezorgd dat we nu twee keer kijken of alle elektronische
toestellen uitgeschakeld zijn voordat we het huis verlaten.
Sterven van de kou
s Winters vertellen moeders vaak aan hun kinderen dat ze hun jas goed moeten
dichtritsen. Bovendien beklemtonen ze het belang van een warme muts, sjaal en
handschoenen. De meeste kleintjes volgen het advies heel goed op, want hun mama
heeft gezegd dat ze anders zullen sterven van de kou. Een heel onwaarschijnlijk
scenario, dat spreekt, maar het jaagt de allerkleinsten de stuipen op het lijf.
Herkenbaar? Dan ga je nu wellicht steeds warm gekleed naar buiten als
weerkundigen vriestemperaturen voorspellen
Je moet, zegt men, een keer volwassen worden. En bedoelt dan waarschijnlijk: heel serieus over God, Staat en Vaderland meemummelen, en nooit eens roepen: 'Krijg een dikke neus!'
Geen grapjes maken over het soort zaken waarmee zelfs een magnaat te worstelen heeft. Vooral, wanneer hij door een Hongkonggriepje geveld is. En plots merkt dat hij nog leeft.
De kans bij mij is, volgens de bookmakers van Londen: 13.000 tegen 1. En die, zegt men, verstaan hun vak. Helaas:
ik zal dus altijd onvolwassen blijven. En ik moet toegeven: bij elke schimmel, denk ik nog steeds: 'Ha 't paard van Sinterklaas!'
- 250 g champignons
- Enkele takjes citroentijm
- 2 dl witte wijn
- 2 el mascarpone
- 1 teentje knoflook
- 1 handvol peterselie
- 30 g panko (zijn broodkruimels naar Japaans recept)
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 600 g verse pasta
- 300 g broccoletti
- Zout en peper
Doen
1. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze lichtjes in olijfolie.
2. Voeg hierbij 2 dl witte wijn en geritste tijm.
3. Laat inkoken tot de helft.
4. Voeg hierbij de mascarpone. Kruid met peper en zout en zet aan de kant.
5. Hak de peterselie en snipper de knoflook.
6. Bak deze samen met de panko krokant in een beetje olijfolie.
7. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
8. Snijd ondertussen de broccoletti in stukjes en warm op in de saus.
9. Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg wat zeste toe van citroen.
10. Dresseer.
11. Kruid met peper en zout en werk af met het peterseliemengsel.