.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Knapperige pasta met broccoletti en
citroen
Hoofdgerecht Nodig (voor 4 personen)
- 250 g champignons
- Enkele takjes citroentijm
- 2 dl witte wijn
- 2 el mascarpone
- 1 teentje knoflook
- 1 handvol peterselie
- 30 g panko (zijn broodkruimels naar Japaans recept)
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 600 g verse pasta
- 300 g broccoletti
- Zout en peper
Doen
1. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze lichtjes in olijfolie.
2. Voeg hierbij 2 dl witte wijn en geritste tijm.
3. Laat inkoken tot de helft.
4. Voeg hierbij de mascarpone. Kruid met peper en zout en zet aan de kant.
5. Hak de peterselie en snipper de knoflook.
6. Bak deze samen met de panko krokant in een beetje olijfolie.
7. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
8. Snijd ondertussen de broccoletti in stukjes en warm op in de saus.
9. Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg wat zeste toe van citroen.
10. Dresseer.
11. Kruid met peper en zout en werk af met het peterseliemengsel.
|