Inhoud blog
  • HET EINDE.
  • DE BIESENWEIDEN.
  • 28ste BROEKVENTJESTOCHT TE HEINDONK.
  • LAKEBOSSCHENTOCHT TE RUDDERVOORDE.
  • MIDWEEKTOCHT TE WORTEL.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christian
    blog.seniorennet.be/christi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chamanouke
    blog.seniorennet.be/chamano
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kebber_en_duivin
    blog.seniorennet.be/kebber_
    Foto
    Lichtpuntje.
    Foto
    Koning Boudewijn op linkeroever.
    Foto
    Te Wintam voor alle binnenschippers
    Foto
    Eventjes bewegende feestverlichting.
    Foto
    Kunst te Nieuwpoort.
    Foto
    Kasteel van Beloeil.
    Foto
    Vliegenzwammen.
    Foto
    Een interessant adres?
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto

    Een mooi kasteel te Overijse.

    Foto
    Foto
    Ludo in de putstraat in Overijse.
    Foto

    Kasteel van Bouchout

    Foto
    Nationale plantentuin Meise.
    Foto
    Afrit linkeroever te Antwerpen.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vava
    blog.seniorennet.be/vava
    Foto
    Foto
    Foto
    De wandelaar

    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN GEBROKEN RELATIE


    Maandag 12-02-2007, een dagje verlof, een beetje van dit, een beetje van dat, alles kan, niets moet. Door de vele regen toch een lekje op het platte dak van de keuken, even controleren en dus moet er een ladder aan te pas komen. Dat is zo een ingewikkeld geval dat je in alle vormen kan zetten en toen dacht ik, ja dat is wel handig.

    Het ding gaat open door twee pinnen in te drukken en een klep overhalen om de veiligheid weg te halen, zo kom je in de eerste beweging tot een derde van het volledig openen naar de verticale stand. Deze bewegingen herhalen met de vier stukken en je bent wel even bezig om de ganse ladder te openen maar met wat verlof heb je tijd, dus geen probleem.

    Het eerste stuk staat half open en ik maak de beweging naar de klep om verder te openen en heel dat stom geval slaat dicht als een muizenval, bij mij was het gelukkig mijn linkerwijsvinger en niet mijn nek die er tussenstak, het gevolg was een gesprek met Jezuske waar hij niet goed van was, het tweede was trachten mijn vinger te bevrijden maar met één hand is dat niet makkelijk, dus als je alleen in huis bent is dit niet zo simpel en kan je het wel schudden. Met de hulp van mijn echtgenote is dit dan toch gelukt. Resultaat, een dikke blauwzwarte vinger die bonkte als een hoofd met een kater erin.

    Voor de rest van de dag was het rustig wachten tot de pijn minderde, wat nog tamelijk meeviel. Dinsdagmorgen naar het werk met een zwarte vinger voor een reeds lang gepland gesprek met mijn baas, maar die besloot me maar naar huis te sturen. Dus recht naar de dokter en later een foto laten nemen, resultaat, vinger gebroken en vier weken verlof.

    Ladders, het zijn en blijven gevaarlijke spullen.

    14-02-2007 om 15:25 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WSV SCHELLE, DE WANDELING.

    Plenzende regen, dat was het wat we opgediend kregen voor de wandeling die onze club, WSV Schelle organiseerde op zondag 11-02-2007, en het was niet voor de eerste maal dat we met dit weer te maken kregen voor onze wandelingen maar nu reeds voor de vierde opeenvolgende keer, ze mogen eindelijk het kraantje eens toedraaien.
    Toen ik in de zaal aankwam was het dan zeker niet verwonderlijk dat er nog niet veel volk aanwezig was, iedereen wou een beetje de kat uit de boom kijken, maar er was toch reeds een bekend iemand
    onder de aanwezigen, namelijk "Manu Verreth" beter gekend als "Jomme Dockx" uit de serie "De Collega’s" waar hij samen met zijn tweelingbroer in optrad, geboren op 29-02-1940 en ze zijn dus maar om de vier jaar jarig. Verder speelde hij ook nog een rol of rollen in "FC. De Kampioenen, Flikken, Aspe, Café Majestic en Witterkerke". Hij is een fervent wandelaar en regelmatige bezoeker van onze wandelingen en een zeer beminnelijk man.
    Ik besloot om 9:50 uur dan toch maar te vertrekken voor een omloop van 27,50 kilometer, zowaar met een druipneus en
    keelpijn maar men moet er wat voor over hebben. Zowaar na 10 minuten stopte het met regenen en daar zou niemand berouwd om zijn. Na een toertje door het park van het ouderlingentehuis gingen we door het "Nielse Broek" (natuurgebied) richting Rupeldijk om zo aan de andere zijde van Niel naar Hellegat te stappen. Terug langs een ommetje op de Rupeldijk kwamen we in het gehucht "Hellegat", gekend uit het boek van Suske en Wiske "De Hellegathonden", hier leefden en woonden vroeger de werkers van de steenbakkerijen. De gehele buurt is men nu aan het renoveren en ook veel nieuwbouw in de verkavelingen. Hier is onze eerste controlepost in de plaatselijke feestzaal na 6 kilometer.
    We stappen na een heel lekker soepje en een broodje richting Boom, door het bos en vanaf hier is het voor de grote omloop kommer en kwel, modder en water zijn ons deel voor de rest van de tocht. Richting Boom lopen we door het gemeentelijk park waar het in de zomer heerlijk wandelen is, nu ook, maar men moet uitkijken waar men stapt, en zo komen we dan aan onze tweede
    controlepost, goed voor even een drankje en een praatje met de gekende wandelgezichten uit de buurt.
    Verder lopen we richting "De Schorre" het recreatiegebied te Boom tevens ook een beschermd natuurgebied waar ook hier de aanhoudende regen zijn werk heeft gedaan. We lopen door het gehucht "Noeveren" waar tot voor kort de laatste ambachtelijke steenbakkerij nog in werking was, maar door de vele milieunormen heeft men ook deze site moeten sluiten. Ook is hier
    door de storm in januari veel schade aan het patrimonium dat kan bezocht worden in het "Steenbakkerij museum", men is er in geslaagd om een droogloods van ongeveer 50 meter lengte in zijn geheel onderuit te leggen, alsof men in een beweging alle steunbalken heeft weggetrokken. Zo komen we met deze lus terug in de eerste controlepost op "Hellegat" en vanaf nu was het terug al regen wat de klok sloeg . Van hieruit trekken we door het natuurgebied "De Walenhoek" waar ik vroeger al melding van maakte, verder door via een ommetje van 7km naar het centrum van Niel om zo terug op het vertrek te komen.
    Nat en moe, maar nu waren de gezichten toch een beetje opgefleurd, we hadden ondanks het slechte weer toch nog ongeveer 730 inschrijvingen wat onder de gegeven omstandigheden nog menselijk te noemen is. Wij hopen nu met alle leden dat, wanneer onze volgende tocht, die doorgaat op 02-09-2007 te Schelle onder een stralende zon mag plaatshebben, want dan bestaat de club 30 jaar en dan mag de zon toch al eens schijnen, ze zou voor minder.

    13-02-2007 om 18:37 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WSV SCHELLE, DE VOORBEREIDING.

    Onze jaarlijkse winterwandeling ingericht door WSV Schelle zou doorgaan op zondag 11-02-2007, maar voor het zo ver is, is er veel werk aan de winkel op zaterdag. Het inschrijvinglokaal en de controleposten moeten in orde gemaakt worden, de koelkasten gevuld, de toog en toebehoren moet opgesteld, intussen zijn de dames druk aan het werk, groenten snijden voor de groentesoep met balletjes, de koffiemachines worden klaargestoomd en alle attributen voor het verwennen van het inwendige der wandelaars wordt bovengehaald of in gereedheid gebracht.
    Dit is maar een klein gedeelte van wat er gebeurd, hieraan gaan weken van organisatie door het bestuur aan vooraf, hetgeen
    natuurlijk niet altijd zichtbaar is. Om een voorbeeld te geven, de zalen moeten er zijn, de nodige toelatingen en overeenkomsten met de overheden moeten in orde zijn, soms gaat het parcours over privé gronden, waar men dan de nodige afspraken en toelatingen moet maken, het ganse parcours wordt uitgezet en daarna uitgetekend op stafkaart, in een later stadium (enkele dagen voor de wandeling) wordt de ganse omloop afgepeild, en later ook terug opgehaald.
    De wegwijzers naar de inschrijving moet opgehangen worden in een grote straal rond de gemeente zodat bezoekers op een gemakkelijke manier hun weg kunnen vinden. Hiervoor zijn vele vrijwillige handen nodig. Maar in de eerste plaats, hoed af voor het bestuur en de dames die hier hun vrije tijd willen aan besteden zoadat, na de wandeling iedereen tevreden naar huis kan en hopelijk denkt, het was goed hier.
















    En zeg nu zelf, het resultaat mag er best wezen.

    12-02-2007 om 11:24 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAANDEREN IS MOOI.

    Het was nog wat donker toen ik met Ludo en Danny zaterdagmorgen vertrokken op weg naar Herzele voor onze wandeling in het Pajottenland, na de inschrijving hebben we er eerst wat krachten opgedaan in de vorm van spek met eieren en dan weg voor 21 kilometer in een prachtige streek met heuvels en dalen.
    De mist was stilaan aan het overgaan in nevelslierten die een kleurtje kregen door de zacht priemende zon, eerst door het dorp maar al gauw zaten we tussen de weiden en velden die er wit bij lagen door de aanvriezende nevel, en ging het golvend landschap in een gezapig tempo aan ons
    voorbij. We gaan eerst richting Ressegem, op de Otterkant is een tweede splitsing en gaan we richting Berg en dwarsen we de Molenbeek om via het "Hof te Holbeek" naar de eerste controle in Woubrechtegem te gaan.
    Hierna beginnen we aan een lus richting Sint Antelinks, op de "Oude Plaats" hebben we een mooi panorama en gaan we langs de ruïne van de Buyssemolen,
    we gaan nu langzaam voorbij de kerk voor een tweede controle te Woubrechtegem. Na een drankje gaan we naar de "Grote Kouter over de Kouterwegen richting de "Oude Trambedding" en gaan we over de mooie holle wegen naar Evendael om zo terug aan de startplaats aan te komen.
    Onze 21 kilometer zitten er op, het was een prachtige wandeling in een uniek landschap en dat bij mooi weer, wat wil je nog meer.

    Afgelegde afstand; 21 km.
    Jaartotaal 2007 afgelegd; 256 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1902,7 km.
    Aantal wandelingen 2007; 9.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 87.

    05-02-2007 om 20:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOI OVERZICHT.
    Vanop Cap-Blanc Nez heeft men een mooi uitzicht op het "Parc Naturel Régional Nord-Pas-De-Calais", in de verte ligt Sangatte en gans in de verte ligt Calais. Hier zijn ook de vele overblijfselen van wereldoorlog II te vinden.

    03-02-2007 om 07:00 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE OPAALKUST (1)
    In het noorden van Frankrijk niet zo ver over de Belgische kust ligt aan het Kanaal de Opaalkust, een prachtig stukje natuur. Hier Cap Blanc-Nez.

    03-02-2007 om 06:57 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EVEN BIJ DE BUREN KIJKEN.
    Dit zijn de krijtrotsen van Dover, gezien vanuit Cap Blanc-Nez, Frankrijk.

    03-02-2007 om 06:54 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKEND NR. 5

    Zaterdag 03 februari 2007, wandeling te Herzele (Oost Vlaanderen), "20 ste Valentijntjestocht" ingericht door " WSV Land van Rodhe ;verder is vermeld, "Licht golvend landschap".
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 6-10-14-21kilometer. Na de wandeling is er spek met eieren te verkrijgen.
    Start; Atheneum, Stationstraat 8, Herzele.

    Zondag 04 februari 2007, wandeling te Breendonk (Antwerpen), "2de Ibis Winterserietocht" ingericht door "WSV Ibis Puurs VZW.; verder is vermeld, "Wandeling door rustige natuurgebieden met o.a. Lippelo bos en langs het kasteel Hof de Melis."
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 4-10-16-21 kilometer.
    Start; Zaal Centrum, J. Hammeneckerstraat, Breendonk.

    02-02-2007 om 18:30 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT EEN ONTGOOCHELING.

    Op zaterdag 20-01-2007 ging er te Lichtaart een wandeldriedaagse door die reeds op donderdag was gestart, ingericht door wandelmee.be, en dit was dus de laatste dag, er kon 42 kilometer afgelegd worden, ik was hier zeer op verlekkerd omdat in de buurt van Lichtaart en Kasterlee zeer mooie plaatsen zijn om te wandelen. Ik was thuis vol verwachting vertrokken om 5:00 uur want men kon vertrekken om 6:00 uur.
    Ter plaatse voor de inschrijving viel ik reeds in een eerste ontgoocheling, een huisje waar men amper kon draaien of keren was de startplaats, de inschrijvingstafel stond rechts van de voordeur, dus als er 2 mensen stonden te wachten voor hun kaart moest men buiten al aanschuiven. De omloop bestond in 5 lussen, dus men moest hier 5 keer terugkomen voor de controle, het resultaat kan je natuurlijk al raden.
    Het best was dat het ganse parcours niet was afgepeild, iedere lus stond op papier beschreven en men moest genummerde wandelwegen volgen, welke kriskras door elkaar liepen, of op het blad stond bv. Aan de afgezaagde boom RD (rechtdoor) of aan huisnummer 57 RA(rechtsaf).
    Makkelijk zal je zeggen, om 6:00 uur in de morgen is het nog stikdonker en dan sta je daar met je papier in de nevel met je zaklamp, de wegen zijn glad want het was lichte ijsgang op de
    asfaltwegen. Het papier is nat door de vochtige lucht, wel ik kan zeggen, makkelijk is anders. De eerste lus van 7,9 km is afgelegd in iets minder dan 2 uur, normaal doe ik dat in 1:30 uur, kan je nagaan met wat je bezig bent.
    Natuurlijk, de organisatie moet geen pijlen hangen, ze kunnen ook niet verdwijnen en men moet ze ook niet terug ophalen. De inrichter had me ’s morgens gezegd dat het makkelijk was want de twee vorige dagen was niemand verloren gelopen. Wel ik kan u zeggen dat na de eerste omloop iedereen verloren gelopen was en het was daar een gemekker van jewelste, wij zullen dan op zaterdag allemaal dikke lomperiken geweest zijn denk ik.
    Na drie lussen was het tijd om iets te eten en te drinken, maar je kon er niet in door het volk, dus maar weer voortgestapt en onderweg iets genomen in de bakkerij. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de wandeling mooi was, maar als je 5 keer langs Bobbejaanland stapt dan heb je het wel gehad.
    Nu had ik reeds vroeger vernomen dat de organisator zo een beetje wil optreden als een overkoepelend organisme van de wandelclubs, wel gelukkig hebben de vele wandelclubs in Vlaanderen niet in dat klemmetje getrapt en kunnen we op ander wandelingen rustig het afgepeilde traject volgen. Deze manier van organisatie doet mij sterk vermoeden dat men makkelijk geld wil verdienen zonder er veel voor te willen doen. Neen hier doe ik niet meer aan mee, mij zien ze bij wandelmee nooit ofte nooit meer terug, en hun kleffe broodjes in hun peperkoekenhuisje mogen ze gerust aan de eenden voederen, als die ze willen natuurlijk.

    Wandelgegevens.

    Afgelegde afstand; 42 km.
    Jaartotaal 2007 afgelegd; 215 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1861,7 km.
    Aantal wandelingen 2007; 7.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 85.

    02-02-2007 om 16:51 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIJN GEDACHT !!!!!
    Hoe zou jij je voelen ?

    31-01-2007 om 19:13 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS DAT MAAR GOED KOMT.
    Nieuwe CAO januari 2007 juist goedgekeurd door VBO

    INFORMATIEBULLETIN
    ****************************


    Belangrijke mededeling,

    Sedert enige tijd doet in ons bedrijf het gerucht de ronde dat een van de dames op kantoor zwanger zou zijn van een van de heren
    van ons bedrijf.
    Naar aanleiding hiervan heeft de Directie besloten een onderzoek in te stellen, naar de betrouwbaarheid van dergelijke geruchten.
    Hiertoe werd een speciale commissie van onpartijdige medewerkers benoemd. Deze commissie is na een grondig onderzoek van 3 dagen tot de conclusie gekomen dat het gerucht beslist onjuist is,
    omdat :
    1. In dit bedrijf is er nog nooit iets uit liefde gedaan.
    2. Een vruchtbare samenwerking heeft hier nog nooit plaatsgevonden.
    3. Er binnen dit bedrijf nog nooit iets binnen de negen maanden tot stand is gekomen.
    4. De vergrijzing van dit bedrijf zo is toegenomen, dat geen medewerkers meer klaar komen.
    5. De werktijd zodanig is ingekrompen, dat het onmogelijk is in de beschikbare tijd iets klaar te spelen.

    Wij zijn van mening dat hiermede het gerucht voldoende is ontzenuwd.

    De Directie.

    Nieuwe CAO 2007...

    Beste medewerkers,
    Op de Algemene Directievergadering is het volgende besloten:

    1. De kledij, waarmee u zich naar uw werkplaats begeeft, moet aangepast zijn aan uw salaris:
    - Wanneer u met Prada schoeisel en Gucci kledij rondloopt gaan wij ervan uit dat u meer dan genoeg verdient en dus geen salarisverhoging nodig heeft.
    - Wanneer u pover gekleed bent, moet u beter leren omgaan met uw geld, zodat ook u zich betere kledij kan veroorloven. We kunnen u in dit geval dan ook geen salarisverhoging toestaan.
    - Wanneer u de gemiddelde merkenkledij van Jan Modaal draagt, bevindt u zich in de iddenklasse en stelt u het goed. U hebt dan ook geen salarisverhoging van doen.

    2. Familiale dagen en toegestane afwezigheid:
    Elke medewerker heeft vanaf heden recht op 104 dagen per jaar. Ze worden ook wel eens "zaterdag" en "zondag" genoemd.

    3. Middagpauze:
    - Magere mensen hebben recht op 30 minuten, omdat ze meer moeten eten om er gezond uit te zien. Mensen met een normaal gewicht hebben recht op 15 minuten, om een afgewogen maaltijd te nuttigen en alzo op hun gewicht te blijven. Mensen met overgewicht hebben recht op 5 minuten, meer tijd hebben ze niet nodig om een flesje "Slim Fast" te drinken en een dieetpilletje in te nemen.

    4. Ziekteverlof:
    Doktersbriefjes worden niet meer aanvaard. Als men naar de dokter kan gaan kan men ook naar het werk komen.

    5. Gebruik van de sanitaire voorzieningen:
    Er wordt teveel tijd doorgebracht op de toiletten. Daarom is er vanaf nu een tijdslimiet van 3 minuten ingevoerd. Na deze 3 minuten gaat er een alarmsirene, wordt het toiletpapier vergrendeld, de deur geopend en wordt er een foto genomen. Na 2 overtredingen zal uw foto uitgehangen worden op het informatiebord onder de categorie: "Chronische Overtreder van het Arbeidsreglement"

    6. Medische ingrepen:
    Zolang u hier werkt, hebt u al uw organen nodig. Denk er daarom zelfs niet aan om één of ander te laten verwijderen. Wij hebben u intact aangenomen, elke latere operatie zal dan ook beschouwd worden als een vorm van contractbreuk.
    Wij danken u bij voorbaat voor uw loyaliteit tegenover de firma. Het is onze betrachting om een positief arbeidsbeleid te voeren.
    Mogen wij u daarom dan ook vragen om al uw vragen, commentaar, zorgen, klachten, frustraties, irritaties, agressies en beschuldigingen aan iemand anders te richten dan aan ons.

    Met vriendelijke groet,

    De Directie.

    30-01-2007 om 16:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKEND NR. 4.

    Zaterdag 27 januari 2007, wandeling te Lichtaart (Antwerpen), "3-daagse Winterwandeling" ingericht door " Wandelmee.be VZW ;verder is vermeld, "Bosrijk parcours met vertrek in familiale sfeer vanuit het gezellige clubhuis van Wandelmee.be".
    Inschrijven van 6:00 - 15:00 uur, parcours 5-10-15-20-30-42 kilometer.
    Start; Zwaluwstraat 16, Lichtaart.
    Hier ga ik voor de 42 kilometer.

    Zondag 28 januari 2007, wandeling te Schriek (Antwerpen), "17 de Witlooftocht" ingericht door "WSV Neteland VZW; verder is vermeld, "Alle afstanden vertrekken vanuit Schriek Richting Grootlo. Naar de Lozenhoek en de Putte-bossen, een 6 hectaren groot natuurgebied, de ondergrond kan er – zeker in deze tijd van het jaar – erg vochtig zijn.".
    Dat zal wat worden met die ondergrond.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 7-14-21 kilometer.
    Start; Parochiezaal, L. Kempenaerstraat 16, Schriek (Heist o/d berg).
    Hier gaan we voor de 21 kilometer.

    26-01-2007 om 15:34 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANDAAG EVEN GEEN ADEMPAUZE.
    Het was weer van dat, Murphyke was weer aanwezig. Eerste werk vandaag, een vrachtwagen lossen die geladen was met Natronloog, ook gekend als NaOH, bijtende soda of natriumhydroxide. Een produkt waar men beter kan mee opletten dus. Dit ging zonder slag of stoot in de tank.
    Intussen was men het bedieningsscherm voor het lossen van zwavelzuur aan het vervangen, nog steeds geen probleem tot de technieker zijn taak ten einde was. Nog maar net was de man verdwenen of de vrachtwagen met zwavelzuur of H2SO4 was daar om te lossen. En toen gingen de poppen aan het dansen, het scherm werkte maar de schembediening werkte niet, reden nog steeds onbekend. Geen probleem, we bedienen het even van ter plaatse, vergeet het, de afsluiters onbedienbaar en de pompen gaan niet in. Hulp was op komst, de voeding had de geest gegeven, vervangen en ok. Het lossen kan beginnen, de vrachtwagen heeft veel meer dan het gevraagde bij en dat geeft weeral problemen, dus in de reserve tank ermee. Intussen is de normale werktijd voorbij, doch..... de zwavelzuurpompen werken niet en zijn niet aan de praat te krijgen, nogmaals hulp geroepen want dit is iets dat boven mijn pet gaat, ieder zijn stiel. Vermits ik hier toch niets kon aan verbeteren was het beter om het slagveld te verlaten want zo kon men het wel noemen.
    Hopelijk heeft Murphyke tegen morgen een andere stek gevonden want teveel is teveel en trop is..... juist ja.

    24-01-2007 om 18:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KRUISPOORT TE BRUGGE.
    De huidige Kruispoort werd als verdedegingswerk opgetrokken in 1402-1406 onder leiding van de aannemersbouwmeesters Maarten van Leuven en Jan van Oudenaerde en dit ter vervanging van een poort uit 1366. Rond 1780 werden onder Franse invloeden de verdedegingswerken gesloopt.
    Wat nu nog overblijft van de Kruispoort is ongeveer de helft. De twee zware ronde torens met smalle overwelfde doorgang tussen de twee achthoekige torentjes bleven bewaard. De Kruispoort dankt haar naam aan de aanpalende randgemeente St-Kruis.
    Bovenaan in een gotische nis bevindt zich een kruisbeeld. Omdat de poort zich aan de kant van de stad bevond naar het binnenland toe was het via deze poort dat traditioneel vele VIP’s de stad binnenkwamen.
    Enkele voorbeelden zijn – Jan Breidel en Pieter Coninck bij de Brugse Metten ( uiteraard de vroegere poort). Intrede van Karel de Stoute en Margaretha van York (Gouden Boomstoet), Napoleon en Marie Louise, en tenslotte de Duitse aftocht in 1918. Deze poort zijn we zaterdag voorbij gestapt met onze wandeling
    Rondom Brugge, De Brugse Vesten.
    Met dank aan Dirk Pollentier (stadsgids).

























    Afgelegde afstand; 32,5 km.
    Jaartotaal 2007 afgelegd; 152,9 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1799,6 km.
    Aantal wandelingen 2007; 5.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 83
    .

    23-01-2007 om 19:07 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDOM BRUGGE - BRUGSE VESTEN TOCHT.

    Ik vertrek op zaterdag 20-01-2007 in de Magdalenastraat vanuit het St-Lodewijkscollege te St-Andries, Brugge en gaan om de hoek langs de spoorweg om zo aan de Smedepoort te komen en verder te stappen richting Station, de straat over te lopen langs de Bouverievest en daar vinden we het Oud Waterhuis en hier zijn al de eerste sporen van de zware storm van donderdag ll. te zien. Overal afgeknapte takken en omgewaaide bomen en dit blijft zo de ganse wandeling, ze hebben Brugge niet gespaard en men zal hier nog een aardig stukje opruimingswerken hebben.
    Nu stappen we aan het Bargeplein over de brug langs de Katelijnevest, de Gentpoortvest en aan de Boninvest over de brug
    rechtdoor de Kazernevest het pad omhoog naar de molen, de Kruisvest, Sasplein, Wulpenstraat, Komvest en blijven langs het kanaal lopen over de Krakelebrug en komen tenslotte in de St Pieterzuidstraat aan de veiling in een café voor onze eerste controle. Intussen is het een druilerige regen met een harde wind die ons het leven zuur maakt.
    Hierna stappen we langs de ingang van sportcentrum Tempelhof, onderdoor de spoorwegbrug en verder gaan we rond de St Pietersplas, hier is het één grote modderpoel en het water komt tot aan de enkels, verder langs de Blankenbergse steenweg, St Pieterskerklaan, Eriestraat, Vaartstraat en Kasteelgeleed terug naar de St Pieterzuidstraat voor een 2de controle.
    Nu straat in en uit naar de Steenkaai, en Houtkaai naar de ingang
    van het Waggelwater en terug straatje in en uit tot de 3de controle in de Davidstraat. Terug op weg en intussen is het toch gestopt met regenen en we lopen op de Buiten Smedenvest en de Buiten Smedenpoort, de Acht Zaligheden naar de Gistelse Steenweg voor een 4de controle. Verder de J. Britostraat naar de ingang van domein "Koude Keuken", Fazantlaan, Kloosterveld en terug straat in en uit terug naar de Magdalenastraat. De 32,5 km zitten er op en ik ben nat tot op het bot want door de hevige wind was het onmogelijk om een regenscherm te gebruiken of je kon zo terug naar de winkel om een nieuwe te gaan kopen.
    Na de wandeling wacht ons een lekkere Vlaamse hutsepot en die heeft heerlijk gesmaakt. Hier kom ik volgend jaar zeker terug, en nu nog 110 kilometer terug naar huis voor een warme douche want vanavond wacht nog een wedstrijd biljart. Van een drukke dag gesproken.

    22-01-2007 om 20:04 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLANNING VOOR HET WEEKEND NR.3
    Zaterdag 20 januari 2007, wandeling te Brugge (West Vlaanderen), "Rondom Brugge – De Brugse Vesten" ingericht door " WJSV D e Brugse Globetrotters ;verder is vermeld, "Deze wandeling gaat langs de Brugse Vesten en alle nog bestaande stadspoorten, zoals de Smedenpoort, Ezelpoort, Kruispoort en Gentpoort en maakt een bijkomende lus langs St-Andries en St Pieters met passages door diverse domeinen en bossen, de aankomst dient voor 17:30 uur bereikt".
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur.
    Parcours 6-12-15-24-31kilometer.
    Start; Sint Lodewijkcollege, Magdalenastraat 30, St-Andries, Brugge. Op de startplaats is er hutsepot te verkrijgen.

    Zondag 21 januari 2007, wandeling te Kessel (Antwerpen), "Winterheidetocht" ingericht door "De Kleitrappers Terhagen; verder is vermeld, "Wandeling door bosrijk gebied, heide en landelijke wegen, verzorgde rustpost en gratis een Jenever bij vertrek, aankomst tot 17:00 uur ".
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur.
    Parcours 7-14-21 kilometer.Start; Basisschool Bisterveld, Nieuwstraat 26 Kessel.

    19-01-2007 om 14:54 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN DE DOOD ONTSNAPT !
    Na een gedane dagtaak kom ik huiswaarts, maar zoals verwacht is het een puinhoop op de Brusselse grote binnenring. Ik neem dan een binnenweg en verlaat de ring in Asse om langs daar mijn weg te vervolgen richting Antwerpen.
    Ik rijd vandaar via Relegem naar Wemmel, langs het centrum van Wemmel terug even de ring op en zo langs Strombeek. Vandaar sla ik rechts af naar de A 12 en kom dan langs de Nationale plantentuin in Meise. Even voorbij de hoofdingang hoor ik in de storm een droge dorre knak, ik kijk in mijn spiegel en zie de boom aan mijn linkerkant vallen waarvan nog enkele takjes mijn kofferdeksel raken, maar zonder erg. Hoe één seconde vroeger of later over een mensenleven kan beslissen. Met de daver op het lijf en het poepje open en toe, geraak ik zonder verdere problemen thuis.
    Je zal dan denken, het ergste is voorbij, maar Murphy was is in de buurt en dat is nooit goed. Juist 2 uur later zijn ze er op ons dak met een pan vandoor, en het was in onze straat niet de enige. gelukkig tussen 2 stormwinden door een reserve kunnen steken en hopen dat het nu een beetje rustiger mag worden.

    18-01-2007 om 20:57 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN POTJE WISKUNDE.

    WISKUNDIGE ROMANTIEK
    Slimme man + slimme vrouw = romance
    Slimme man + domme vrouw = affaire
    Domme man + slimme vrouw = huwelijk
    Domme man + domme vrouw = ongewenste zwangerschap

    WISKUNDE OP HET WERK
    Slimme baas + slimme werknemer = winst
    Slimme baas + domme werknemer = productie
    Domme baas + slimme werknemer = promotie
    domme baas + domme werknemer = overuren

    WISKUNDIG SHOPPEN
    Een man zal 20 euro betalen voor een voorwerp van 10 euro dat hij kan gebruiken.
    Een vrouw zal 10 euro betalen voor een voorwerp van 20 euro dat ze niet nodig heeft.

    ALGEMENE STATISTIEKEN EN VERGELIJKINGEN
    Een vrouw maakt zich zorgen over de toekomst tot ze trouwt.
    Een man maakt zich pas zorgen over de toekomst wanneer hij trouwt.
    Een succesvolle man is er één die meer geld verdient dan zijn vrouw kan opdoen.
    Een succesvolle vrouw is er één die een dergelijke man kan strikken.

    WISKUNDIGE BENADERING VAN GELUK
    Om gelukkig te zijn met een man, moet je hem heel veel begrip schenken en een beetje liefde.
    Om gelukkig te zijn met een vrouw, moet je haar veel liefde schenken en niet proberen haar te begrijpen.

    WISKUNDIGE LEVENSDUUR
    Getrouwde mannen leven langer dan vrijgezellen,
    maar vrijgezellen leven liever.

    WISKUNDIGE WIJZIGING
    Een vrouw trouwt met de idee, dat de man zal veranderen, maar dat doet hij niet.
    Een man trouwt met de hoop, dat de vrouw niet zal veranderen, maar dat doet ze wel.

    DISCUSSIE LOGICA
    Een vrouw zal altijd het laatste woord hebben in een discussie.
    Alles wat de man daarna nog zegt,
    is per definitie het begin van een nieuwe discussie.

    16-01-2007 om 16:35 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEERNEM-AALTER-BEERNEM 50 KILOMETER.

    Zaterdag 13-01-2007 vertrek ik vanuit de zaal Reigerlo, in de Kerkhofdreef 1 te Beernem (West-Vlaanderen) voor mijn eerste tocht van 50 kilometer in 2007. Het is toch al een beetje geleden dat ik nog eens een 5O km tocht gedaan had en deze wou ik voor geen geld van de wereld missen. De tocht gaat van Beernem via St-Maria-Aalter naar Aalter, aldaar een plaatselijk ronde van 10 kilometer, om dan langs de andere zijde via St-Maria-Aalter en Sint-Joris terug te keren naar Beernem, om daar met nog een kleine plaatselijk van 6 kilometer de 50 te volbrengen.
    Om 7:10 uur vertrek ik op mijn eentje van de startplaats, mijn vaste wandelmaat, Ludo laat het even afweten omdat hij het voorlopig nog niet zo ziet zitten om de langere afstanden te doen, hij komt later op de dag met Linda en Danny om er 22kilometer te doen. Gewapend met veel goede moed en een zaklamp ben ik al vlug het dorp uit en op weg tussen de velden waar een draagbaar lichtpunt van grote waarde is want het is nog stikdonker en dat is wel moeilijk stappen.
    Ik kom alzo toch op een betonbaantje terecht en daar schrik ik me een ongeluk, opeens komt van achter mij met oorverdovend geraas en in volle vaart een trein voorbij geraasd die richting kust snelt, toch even terug op adem komen en mijn tikker terug op het normale ritme proberen te krijgen. 5 minuten later hetzelfde
    scenario vanuit de andere richting, maar nu had ik het monster gelukkig zien, en horen komen, ik kom net voorbij een boerderij en het zal mij een raadsel blijven hoe men daar ook maar één oog kan dichtdoen, laat staan te slapen.
    Om 8:15 uur kan ik de zaklamp dan bedanken voor bewezen diensten en om 8:30 ben ik dan op de eerste controlepost, vlug een broodje met een koffie en terug op weg
    9,4 kilometer naar Aalter, hoofdzakelijk langs bossen en veldwegels, waar het rustig stappen is. Ik ga hier vele kilometers zonder één levende ziel te bespeuren, misschien door het grijze weer dat er op de lange afstand niet zo veel kandidaten zijn maar het is droog en een mooie tocht. De controlepost in Aalter is goed bevolkt want men kan de tocht ook van hieruit starten in omgekeerde zin.
    Terug weg voor de plaatselijke ronde Aalter - Aalter, een broodje later met een cola voor de suikers en terug op weg langs de andere
    kant naar St-Maria-Aalter voor een tocht van 7,4 km. Terug langs bossen kom ik met 35 km op de teller aldaar aan. Hier zie ik mijn clubgenoten, goed voor even een korte babbel, iets eten en drinken en terug op weg, het is 13:30 als ik vertrek richting Beernem met 8,2 km voor de voeten. Ik kom aldaar aan om 15 uur zoals ik gepland had, nog een stempel als controle en op weg voor het laatste plaatselijke stuk van 6 kilometer. Terug nog even langs en over de spoorweg en tussen de velden en de klus zit er op, het is juist 16:00 uur en de buit is binnen, ik heb er juist geteld 8uur en 10 minuten over gedaan met een gemiddelde van iets over de 6 km/uur.

    Afgelegde afstand; 50 km.
    Jaartotaal 2007 afgelegd; 100,3 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 1747,5 km.
    Aantal wandelingen 2007; 3.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 81.

    15-01-2007 om 20:05 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SLIMME STUDENT.

    Een universiteitsprofessor besloot op een dag zijn studenten eens uit te dagen. Hij vroeg "Heeft God alles geschapen wat bestaat ?". Een gelovig student antwoordde "Inderdaad, ja !". "Alles ? ", vroeg de prof, "ja, alles", was na enige aarzeling het antwoord van de student.
    "In dat geval heeft God ook het kwaad geschapen, juist ? aangezien het kwaad bestaat", zei de prof. Hier had de student geen antwoord op, en hij zweeg dan maar. De prof was in zijn nopjes dat hij de gelegenheid had gegrepen om nog maar eens aan te tonen dat het geloof enkel een mythe was.
    Plots stak een ander student zijn hand op en vroeg "Mag ik u eens een vraag stellen professor ?". "Natuurlijk", antwoordde deze. "Bestaat de koude ?". "Natuurlijk, heb jij nooit koude gevoeld ?", vroeg de prof. "In feite bestaat koude niet meneer, volgens de lessen fysica is koude de totale en volledige afwezigheid van warmte. Een voorwerp kan alleen bestudeerd worden, wanneer het energie heeft en afgeeft en het is de warmte in de voorwerpen dat zijn energie doorgeeft. Zonder warmte zijn de voorwerpen niet inert, niet in staat te reageren. Maar koude bestaat niet. We schiepen de term "koude" om de afwezigheid van warmte aan te tonen".
    "En duisternis ?" vervolgde de student. "Die bestaat" wierp de prof op. "U heeft het opnieuw mis voor, meneer, duisternis is gewoon de totale afwezigheid van licht. U kan het licht en helderheid bestuderen, maar niet de duisternis. Het prisma van Nichols toont de verschillende variëteiten waarin het licht kan uiteenvallen volgens de lengte van de golven. Duisternis is de term die wij geschapen hebben om de totale afwezigheid van licht uit te leggen.
    En tenslotte vroeg de student "En het kwaad meneer, bestaat het kwaad ?". God schiep het kwaad niet, het kwaad is de afwezigheid van God in de harten van de mensen, het is de afwezigheid van liefde, menselijkheid en geloof. Liefde en geloof zijn zoals warmte en licht. Zij bestaan. Hun afwezigheid leidt tot het kwaad.
    Nu was het de beurt aan de prof om de stilte te bewaren…….
    De naam van de student was:

    Albert Einstein !

    12-01-2007 om 16:58 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekebolleke
    blog.seniorennet.be/biekebo
    Archief per jaar
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tatankayotanka
    blog.seniorennet.be/tatanka
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre2
    blog.seniorennet.be/pierre2

    http://hetfotograafje.blogspot.com


    Foto

    Werk van Jan Fabre Nieuwpoort.
    Foto

    Foto

    Kasteel van Beloeil.
    Mijn favorieten
  • katjesnest
  • smiling cobra
  • Alcyon's nest
  • wimblog
  • sportfanaat
  • pierre du coin
  • Wandelclub Schelle
  • kladblog
  • comicsken
  • Maya's leven

    Mijn favorieten
  • borriquito
  • pliske
  • freddy11
  • slabber
  • keukenweetjes
  • panthera
  • jenthes keuken
  • Het fotograafje
  • Mijn hobby's

  • Foto

    Kasteel van Bouchout.
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !


    Gastenboek
  • hallo
  • Bezoekje uit Oostende en de hemel is blauw, het zonneke schijnt!
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Goedemorgen ,

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Foto

    Kasteel Wissekerke te Bazel.
    Foto

    Een uitgeregende 15/08 te Steenhuffel.
    Foto

    WSV Schelle te Overijse.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietseninlimburg
    blog.seniorennet.be/fietsen
    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    grindle
    blog.seniorennet.be/grindle
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rhodos
    blog.seniorennet.be/rhodos

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!