Inhoud blog
  • HET EINDE.
  • DE BIESENWEIDEN.
  • 28ste BROEKVENTJESTOCHT TE HEINDONK.
  • LAKEBOSSCHENTOCHT TE RUDDERVOORDE.
  • MIDWEEKTOCHT TE WORTEL.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    60plus
    blog.seniorennet.be/60plus
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sonnepon2007
    blog.seniorennet.be/sonnepo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chauffeurke
    blog.seniorennet.be/chauffe
    Foto
    Lichtpuntje.
    Foto
    Koning Boudewijn op linkeroever.
    Foto
    Te Wintam voor alle binnenschippers
    Foto
    Eventjes bewegende feestverlichting.
    Foto
    Kunst te Nieuwpoort.
    Foto
    Kasteel van Beloeil.
    Foto
    Vliegenzwammen.
    Foto
    Een interessant adres?
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto

    Een mooi kasteel te Overijse.

    Foto
    Foto
    Ludo in de putstraat in Overijse.
    Foto

    Kasteel van Bouchout

    Foto
    Nationale plantentuin Meise.
    Foto
    Afrit linkeroever te Antwerpen.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfons
    blog.seniorennet.be/alfons
    Foto
    Foto
    Foto
    De wandelaar

    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAAND DECEMBER TEN EINDE.


    De maand is uit en daarmee komt er ook een einde aan 2008. Het was een jaar dat ik moeilijk kan vergeten, einde juni stopte ik met werken en zo kwam er uiteraard meer tijd vrij voor de hobby’s, daarmee steeg natuurlijk het aantal gewandelde kilometers tegenover de vorige jaren en of maanden.
    We hebben ook deze maand toch zeker niet stilgezeten, waar hebben we nog gestapt?
    Op 7 dec. te Heindonk, 22 kilometer, op 14 dec. te Veurne, 21 km, op 16 dec. te Schoten, 20 km, op 19 dec. te Lokeren, 25 km, op 20 dec. te Brugge, 22 km, op 21 dec. te Waarloos, 23 km, op 26 dec. te Branst, 18 km, op 28 dec. te Puurs, 18 km, op 29 dec. te Nieuwenrode 15 km en dan mijn laatste wandeling voor 2008 op 30 dec. nog 20 kilometer te Halle – Zoersel.
    Deze wandeling was ook meteen mijn 100ste wandeling dit jaar, alles samen heb ik in 2008 de totale afstand gestapt van 2800 kilometer, een mooi gemiddelde van 28 km per wandeling.
    Op 4 januari 2006 ben ik begonnen met mijn wandelingen, intussen heb ik in deze 3 jaar 267 keer mijn stapschoenen aangebonden om dan, tot nu toe de afstand van 6638 kilometer te hebben gewandeld.
    In deze tijd heb ik vele plaatsen leren kennen, mooie foto’s kunnen nemen, en wat ik het bijzonderste vond in deze 3 jaar, ik heb ongelooflijk toffe mensen leren kennen en heb er veel vrienden bij gekregen.
    Hopelijk kunnen we in 2009 een even goed wandeljaar beleven met deze vele toffe wandelaars, te veel om op te noemen. Langs deze weg wil ik iedereen een gezond en gelukkig wandeljaar 2009 toewensen, en ………tot wandels volgend jaar ergens in België of erbuiten.

    31-12-2008 om 11:26 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDELIJK NOG EENS HELDER WEER.

    Nu de helft van de calorierijke dagen voorbij zijn kunnen we nog eens gaan stappen met goed weer, naar de koude gaan we ons natuurlijk wat dikker kleden. De plaats van het gebeuren is te Branst (Bornem), organisator van het gebeuren is wandelclub Kwik Bornem. We kunnen er max. 18 km stappen maar daarmee zal toch al een ferm stuk van de taart verdwenen zijn.
    En meer moet dat niet zijn.

    26-12-2008 om 07:09 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT HEBBEN WE ZOAL UITGESPOOKT IN DECEMBER.

    Sommigen onder U zullen denken “het is daar zo stil, er wordt niet meer gewandeld in december”, niets is minder waar. Ik heb heus de beentjes niet stilgehouden, integendeel, door de vele wandelingen en het verblijf aan zee, en het bewerken van de foto’s ben ik niet meer zo vlot aan het schrijven toegekomen. Er kruipt echt wel wat tijd in als men het een beetje goed wil doen.
    Op 7 december ben ik 22 km op de Broekventjestocht gaan stappen te Heindonk. Lees
    hier verder met foto's.

    23-12-2008 om 11:27 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEN BRUSSELEER.
    Dit bericht heb ik ontvangen van een vroegere collega die ook op welverdiende rust is, hij is woonachtig te Laken en het toeval wil dat hij eveneens naar de naam Albert luistert, nee niet AlbertII. Regelmatig ontvang ik dan berichten van mijn reporter ter plaatse geschreven in het onvervalst Brussels zoals niemand het beter kon dan onze collega. Albert, hiervoor dank.
    Het bericht.

    Onzen Bère den Twide wet wei wa doon deis doêge. Ei aa al teige zan Paoola gezeit dat em mè de doêge vui de Kessemis ne ki op za gemak no den televees waa lette, en klet! Eit em toch vanèr wei gin krees on zan bien. Figeurlak deize ki, want et es nog ni zoe lank geleie dat em last aa van zanne rugge, en dat em on zan et es gopereid. En naa doon ze daane mens zanne konzjei no de vointsjes. En mier nog, daane soekeleir es zoe mo efkes al ouver de seifteg, en dèn doon ze daane nog dag en nacht fakke.
    Da’s zeikerst oemda ze vanoeit et nasionoêl goevernement nog straffer waaie zaain as Frankske Vandenbroucke, dee da vreuger al ei probeiren oeit te legge da de mense moeste beginne paaze da ze tot seifteg zulle moote blaaive werke. En lap, naa doon ze do dus nog ne schëp bouvenop. As ze gin attense doon vroêgt den Albert sebeet nog za brugpansioon. Da zal oek wel zoe rap ni gebuire, want wee wet, den pakke z’em nog den elft van zan dotation royale af. Ondertussen es em dus wel goblizjeit van alle doêge en de weekend er nog baa zanne cache-poussière wei oên te trekke vè ’t stof van ’t goevernement af te doon.
    Enfin, van et ex-goevernement. Allowwel da da ni zoe gemakkelaaik zal zaain, want et schaint dat er nog mier probleimen op komst zaain. W’emmen op de redakse guut da Leterme-Reynders-Dewaele-Milquet-Onkelinckx allemo ’n neu klacht on uile broek gon kraaige bei zjusteese. W’emme dovui de vuizitter van et BVT opgebeld, en daanen eit da gekonfirmeid. “Jajaa, et es ’n echte schanne. Dei polleteekers moote bei uile steel blaaive, dat es zoe al erg genoeg. Wa da ze naa gedoên emmen es schandaluis. Ik em do gin woure vui.” Mo wat emme ze dèn spesioêl oeitgestouke da gaaile zoe opgesmeite zet? “As et es vè boelvaartejoêter te moêke dèn moote ze dat on ons loête doon.
    Et Brussels Volkstejoêter es al joêre beizeg mè tof en plezant tejoêter vol zwans, en waailen investisseire do alle doêgen in. En al zeg ek et zëlf, waaile zaain do vuil beiter in as et goevernement” zeit de vuizitter azoe on den telefon. Mo et schaint da gaailen oek ’n klacht goit neilegge? “Da’s vanaaiges da! Wa da ze naa de leste weik gedoên emmen es de giele radio en den telezevee gemonopolizeid vè ’n trazjedee à la Sjeekspier en alleman lachte persees of et was ne film van Charlot.
    Dat es de la concurrence déloyale pur et simple. En dovui ouverweige waaile serjuis van klacht in te deene.” Want ge zet nog ni zeikerst? “Neie, vè de moment z’emmen on et oeitzeuke bei wee da me dei plainte moote depozeire. We zaain nog op zeuk no nen tribunal en ne zjeusj bei wee da me binsjt et proses vantaaid tot taaid is ne ki kunne belle vè te zegge oo dat em za vonnis moo schraaive. Iene dee geire echt schuun tejoêter zeet...”
    DE REDAKSE (dee NOG NI GEDEMISSIONEID EIT).

    22-12-2008 om 07:41 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VENUS EN MARS.
    Onderstaand diagram illustreert het proces in de hersenen van een man en een vrouw op de simpele vraag van de partner: Willen we een glaasje gaan drinken?

    22-12-2008 om 07:08 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ULTIEME RELATIETEST.
    Mijn knappe vriendin en ik waren al meer dan een jaar met elkaar en besloten het erop te wagen. De huwelijksdatum werd vastgelegd maar er was 1 ding dat mij parten bleef spelen: haar bloedmooi jonger zusje.
    Mijn toekomstige schoonzusje was 22, droeg ultrakorte minirokjes en liep gewoonlijk zonder beha. Als ze in mijn buurt was, gebeurde het regelmatig dat ze zich bukte en mij een hemels zicht op haar lekkers gunde. Dat kon geen toeval zijn. Ze deed zoiets nooit bij anderen.
    Op een dag belde het kleine zusje om te vragen of ik even langs kon komen om de huwelijksaankondigingen met haar te overlopen. Ze was alleen thuis toen ik toekwam en fluisterde dat ze gevoelens en verlangens voor mij koesterde die ze niet kon overwinnen. Ze bekende mij dat ze 1 keer met mij wilde neuken voor ik zou trouwen en haar zuster tot vrouw zou nemen.
    Ze zei met hese stem: ik ga naar boven, naar mijn kamer. Als je nog een laatste wilde beurt wil, storm dan de trap op en neem me. Ik stond als aan de grond genageld, kon mijn oren niet geloven, toen ik haar heupwiegend de trap op zag gaan.
    Op de bovenste trede stroopte ze haar panty af en gooide die mij toe. Ik stond een ogenblik perplex, draaide me dan om en beende recht naar de voordeur. Ik opende de deur en liep naar mijn auto, daar stond heel mijn schoonfamilie verzameld.
    Ze klapten allen in de handen. Met tranen in de ogen legde mijn schoonvader zijn arm rond mij en sprak: wij zijn zo blij dat je onze kleine test hebt doorstaan, We kunnen ons geen betere schoonzoon wensen !

    Moraal van het verhaal

    'Bewaar uw condooms altijd in uw wagen'.

    18-12-2008 om 06:59 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAR ZEE.

    Vanaf morgenvroeg trekken we nog eens voor een 3 tal dagen naar onze schuilplaats op de boerderij te Nieuwmunster, jammer genoeg zijn er geen wandelingen in de week aan de kuststreek, geen probleem, we zijn in het bezit van goede wandelboeken, waaronder "Groot wandelboek Vlaanderen" een uitgave van Lannoo en dan het boek "Stap voor stad, de mooiste wandelingen van Knack" ook een uitgave van Lannoo.
    Ik vrees dat de dagen weer véél te vlug zullen voorbij vliegen. We keren dan zaterdag in de loop van de voormiddag terug huiswaarts want  in de namiddag is het Kerstmarkt in de school van de kleinkindjes.
    Door de goedkope treintickets tijdens deze periode in het weekend zijn we in overweging om zondag deel te nemen aan de "Veurne-Ambachttocht - 21ste wandelserie van de Westhoek", zo kunnen we deze streek ook eens al wandelend verkennen.
    Wedden dat het vlug maandag zal zijn.

    09-12-2008 om 10:17 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desperate Housewives.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    06-12-2008 om 07:27 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN DAGJE NAAR DE ZOO TE ANTWERPEN.

    Gisteren trok ik met echtgenote per trein van Schelle naar Antwerpen-Centraal waar we met onze lidkaart van de Zoo nog eens een bezoekje zouden brengen aan de schepselen der natuur in de Zoo. We namen sinds lang nog eens de trein, zo moesten we geen parking zoeken, en of betalen en je stapt als het ware van de trein in het dierenpark. De trein stopte in Antwerpen-Zuid voor een normale halte, doch de stop duurde tamelijk lang, tot men langs de luidspreker melde” Wegens een technische storing zal het oponthoud een 10 tal minuten duren en bla bla bla enz.”. Eerlijk gezegd kon het ons geen ene moer schelen, we hadden de ganse dag tijd, maar je zou er maar eens je trein door missen in Antwerpen-Centraal. Lees hier verder.

    27-11-2008 om 16:26 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE BROERTJES.

    Fred en Mary zijn net getrouwd, maar kunnen geen huwelijksreis veroorloven, dus gaan ze na de trouwerij naar het huis van Fred's moeder en vader voor hun eerste nacht samen.

    De volgende ochtend, staat Johnny, Fred's kleine broertje, op en eet zijn ontbijt. Als hij naar school gaat vraagt hij zijn moeder of Fred en Mary al op zijn gestaan. Ze antwoord: 'Nee'. Johnny vraagt: 'Wil je weten wat ik denk?' Zijn moeder antwoordt: 'Ik wil niet horen wat jij denkt! Ga maar gewoon naar school.' Als Johnny thuis komt tussen de middag vraagt hij aan moeder: 'Zijn Fred en Mary al op?' Ze antwoordt: 'Nee.' Johnny zegt: 'Weet je wat ik denk?' En zijn moeder zegt: 'Het maakt niet uit wat jij denkt! Eet je boterham en ga weer naar school' Na school komt Johnny thuis en vraagt weer: 'Zijn Fred en Mary al op?' Ze antwoordt 'Nee.' Hij vraagt: 'Weet je wat ik denk?' En zijn moeder zegt: 'Ok, vertel me dan maar wat jij denkt'



    Hij zegt: 'Vannacht kwam Fred in mijn kamer de vaseline halen en ik denk dat ik hem mijn secondenlijm heb gegeven'.

    27-11-2008 om 08:01 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11de AAWE KLEIRETOCHT TE AARTSELAAR.


    Zondag gingen we op stap bij “De Schorrestappers” te Aartselaar met vertrek in zaal “De Koekoek”. In onze kindertijd hebben we hier ooit de hele grote vakantie doorgebracht, het was hier dan een enorme speeltuin, jammer genoeg, allemaal geschiedenis. Jullie denken nu die naam van die wandeling, waar slaat dat nu op, heel simpel, het is geschreven in het dialect van de Rupelstreek en wil zeggen in het ABN, 11de Oude Klaretocht, juist ja, Jenever dus, men kreeg gratis een borrel bij inschrijving, wij hadden wijselijk besloten om deze neut na de wandeling op te souperen.
    Voor de rest van de wandeling, lees hier verder.

    25-11-2008 om 10:18 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEERLING (12) GEARRESTEERD.

    Leerling (12) gearresteerd voor scheten laten in klas


    Het proces-verbaal heeft het over "opzettelijk verspreiden van gas".
    Een twaalfjarige leerling in een Amerikaanse school in Florida is gearresteerd voor een wel heel speciale reden. Hij had opzettelijk winden gelaten in de klas.

    De politie moest ingrijpen op de Start's Spectrum School toen de jongen ongehoorzaam werd, de computers van zijn medeleerlingen afsloot en opzettelijk scheten liet. Dat meldt The Smoking Gun (what's in the name). Officieel heet het dat de jonge dader opzettelijk gassen verspreidde. Hij bekende de feiten en werd later weer vrijgelaten. (hlnsydney/kh)

    25-11-2008 om 06:40 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IDEALE WIJNGLAS.























    Zo moesten alle wijnglazen van vorm zijn.

    25-11-2008 om 06:17 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA BEELD VAN DE DAG.




















    Being First

    STS-126 astronaut Steve Bowen and Heidemarie Stefanyshyn-Piper (out of frame) worked to clean and lubricate part of the station's starboard Solar Alpha Rotary Joints (SARJ) and to remove two of SARJ's 12 trundle bearing assemblies. The spacewalkers also removed a depleted nitrogen tank from a stowage platform on the outside of the complex and moved it into Endeavour's cargo bay. They also moved a flex hose rotary coupler from the shuttle to the station stowage platform, as well as removing some insulation blankets from the common berthing mechanism on the Kibo laboratory.

    Image Credit: NASA


    21-11-2008 om 08:16 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NASA BEELD VAN DE DAG.




















    A View to Earth

    Space shuttle Endeavour and the International Space Station's robotic Canadarm2 (foreground) are featured in this view while the shuttle as it is docked with the station. A blue and white Earth and the blackness of space provide the backdrop for the scene.

    20-11-2008 om 06:43 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11de HERFSTWANDELING TE EEKLO.


    Zaterdag 15 november ging ik stappen te Eeklo, gelegen in de meest noordwestelijke hoek van de provincie Oost Vlaanderen, Eeklo is tevens de hoofdstad van het Meetjesland. Het is zwaar bewolkt en een zeer grijze dag als ik op het immens grote plein parkeer vlakbij de startplaats, zoiets kom je niet vaak tegen.

    Hoe groter de parking, hoe kleiner de startzaal, dus vlug inschrijven en op stap. Ik stap even door de stad en dan een soort van sociale woonwijk met veel groen, dan door het plaatselijke parkje, de baan over en naar rechts het groen in. Deze asfaltbaan blijf ik enkele kilometer volgen die door de velden slingert. Aan het einde hiervan kom ik op het grondgebied van Lembeke en hier ga ik rechtsaf en zit meteen in de prachtige natuur van de “Lembeekse bossen”. Het vervolg kan je hier lezen met de foto's.

    18-11-2008 om 15:42 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZOND LEVEN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2008 om 10:43 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN BLIJDE AFWACHTING.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2008 om 07:12 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5de OCTAAFTOCHT WSV SCHELLE TE NIEL.
    Op zondag 9 november richtte WSV Schelle in samenwerking met de Nielse Sportraad zijn 5de Octaaftocht in te Niel. Door de storm en hevige regen van de vorige nacht schenen vele wandelaars het te laten afweten, voor hun zal later blijken dat ze groot ongelijk hadden. Ook door de vele wandelorganisaties in de korte omtrek is de opkomst jammer genoeg aan de lage kant gebleven, betere samenwerking zou dit misschien uit de wereld kunnen helpen, dit is voor niemand goed, maar genoeg hierover en nu de wandeling.
    Van parcoursmeester en clubvoorzitter André is geweten dat hij op dit gebied altijd het onderste uit de kan haalt en dat was ook nu weer het geval. Slecht een honderdtal meter stappen en ik zit in het groen van het “Nielse Broek” en stap richting Rupeldijk waar de eerste splitsing is, voor mij is het linksaf voor de 28 kilometer die ik vandaag zal stappen. Lees hier verder.

    13-11-2008 om 10:34 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NIEUWE DOLLAR.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-11-2008 om 06:44 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOEGEPASTE WISKUNDE.
    WISKUNDIGE ROMANTIEK
    Slimme man + slimme vrouw = romance.

    Slimme man + domme vrouw = affaire.
    Domme man + slimme vrouw = huwelijk
    Domme man + domme vrouw = ongewenste zwangerschap.

    WISKUNDE OP HET WERK
    Slimme baas + slimme werknemer = winst.
    Slimme baas + domme werknemer = productie.
    Domme baas + slimme werknemer = promotie.
    Domme baas + domme werknemer = overuren.

    WISKUNDIG SHOPPEN
    Een man zal EUR 20 betalen voor een voorwerp van EUR 10 dat hij kan gebruiken.
    Een vrouw zal EUR 10 betalen voor een voorwerp van EUR 20 dat ze niet nodig heeft.

    ALGEMENE STATISTIEKEN EN VERGELIJKINGEN
    Een vrouw maakt zich zorgen over de toekomst tot ze trouwt.
    Een man maakt zich pas zorgen over de toekomst wanneer hij trouwt.
    Een succesvolle man is er één die meer geld verdient dan zijn vrouw kan opdoen.
    Een succesvolle vrouw is er één die een dergelijke man kan strikken.

    WISKUNDIGE BENADERING VAN GELUK
    Om gelukkig te zijn met een man, moet je hem heel veel begrip schenken en een beetje liefde.
    Om gelukkig te zijn met een vrouw, moet je haar veel liefde schenken en niet proberen haar te begrijpen.

    WISKUNDIGE LEVENSDUUR
    Getrouwde mannen leven langer dan vrijgezellen, maar vrijgezellen leven liever.

    WISKUNDIGE WIJZIGING
    Een vrouw trouwt met de idee, dat de man zal veranderen, maar dat doet hij niet.
    Een man trouwt met de hoop, dat de vrouw niet zal veranderen, maar dat doet ze wel.

    DISCUSSIE LOGICA
    Een vrouw zal altijd het laatste woord hebben in een discussie.
    Alles wat de man daarna nog zegt, is per definitie het begin van een nieuwe discussie.

    07-11-2008 om 06:32 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OMA IN GEEL.

    Oma zit in Geel, want ze is een beetje in de war. 

    Die dag raast ze weer eens met haar rolstoel door de gang. Plots zwaait er een deur open en zotten Benny verspert haar de weg. 'Halt! Rijbewijs!' zegt hij streng. Oma haalt een oud kasticket uit haar handtas en geeft het hem.

    Zotten Benny bekijkt het en zegt: 'OK, doorrijden!' en zij vertrekt met gierende banden. Wat verder zwaait er weer een deur open en daar staat stomme Fons, hij doet haar stoppen. 'Papieren van de wagen!'

    Oma geeft hem een wikkel van een chocoladereep uit haar handtas. Fons bekijkt die van voor en van achter. 'OK, rij maar door!' en oma is weer weg. Nu knalt oma extra hard door de gang om de verloren tijd in te halen. Maar weer zwaait er een deur open en crazy Swa staat voor haar, volledig naakt en met een stijve fluit.

    'Oh nee', zucht oma, 'alcoholcontrole!'

    05-11-2008 om 09:45 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MODERNE SEKSUELE VOORLICHTING.

    'Papa? Zeg me eens, hoe ben ik ontstaan?''

    Wel goed mijn kind, het moest er eens van komen, en waarom niet vandaag, luister goed! Papa en mama zijn elkaar tegengekomen in een cybercafé. Papa heeft in de toiletten van dat cybercafé een verbinding gemaakt met mama. Op dat moment heeft mama een paar downloads gedaan van de memorystick van papa. 

    Toen papa klaar was met het uploaden, stelden we vast dat we geen firewall hadden gebruikt. Aangezien het te laat was om te cancelen of te deleten, zaten we na negen maanden met een virus!!

    03-11-2008 om 06:56 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAZIEL OP Z'N BRUGS.

    Zulma: "Baziel, je kiek zo rare. Wa schilt er?"Baziel: " 'k Hen juuste e boekstje gelezen met e gheel triestig ende". Zulma: "En waffer boekstjie is da?" Baziel: "Ons spoarboekstjie".
    Zulma was zwaar ziek en moest berecht worden. Vroeg de pastoor: "Baziel heb je geen kaars, een beetje wijwater en een palm?" "Een keirsse en wiewoter hemme", antwoordde Baziel, "mo gin Palm. Is e Jupiler ook goed?"
    Hector vond Baziel in alle staten, tranen wenend met tuiten. " 't Is me voder die dood is" zei hij. Er werd getelefoneerd en na het gesprek kwam Baziel nog heviger wenend binnen. "Een oengeluk komt toch nooit ollene", zei hij, " 't Was men broere die belde, z'n voder is ook dood".
    Zei de dokter: "Baziel, gij hebt gij zeker dikwijls dorst?" "Ba neen 'k meneere den dokteur", antwoordde hij, " 'k en loaten ik dat nooit zo verre kommen".
    In de Arbeidsbemiddeling moest Baziel weer al eens een formulier invullen. Er stond een vraag: "Werkt uw echtgenote, zo ja: waar". Schreef Baziel: "Ja, op mijn zenuwen".
    Een Frans madammeke kwam op Baziel zijn hofstede. "O = que ça pue ici" riep ze. En Baziel in zijn beste Frans: " Ca c'est niks madamtje, ce sont mes koei".
    Baziel kwam thuis: een gat in de nacht en met een stuk in zijn kraag. Zonder sleutel, moest hij aanbellen. Zulma riep van achter de deur: "Is 't gie, Baziel?" En Baziel: "Hoe zoe dadde, kommen d'er hier nog andere ook dè?"
    Baziel werd ingeschreven als werkzoekende. Vroeg de ambtenaar: "En wat is je beroep?" Baziel: "Ik jagen ip everzwijns in Brugge". De ambtenaar: "Maar er zijn toch geen everzwijns in Brugge!" Baziel: "En worom peis je wel da'k moeten gon doppen?"
    Toen Baziel thuis kwam vroeg Zulma: "Hoeveel heb je d'er nu weer gedronken?" Baziel: "Zulma, 'k gon ik ip café vor e pientje te drinken en nie vo te leren tellen".
    Baziel zag een pastoor met een 'col romain'. "Wa wil da zeggen, zo'n averechtse col?" vroeg hij. "Dit wil zeggen dat ik Vader ben" antwoordde de priester. " 'k Zien ik ook voder", zei Baziel, "mo'k dragen ik mien kol nie averechts." "Ja maar", lachte de pastoor, "ik ben Vader van duizenden". Zei Baziel: "Zoe je ton nie beter je broek averechts andoen?"
    Baziel kwam weer een gat in de nacht thuis. Zei hij tegen Zulma: "Ieder ki dat er e kalant weggieng begosten d'andere kwood te klappen over zien vrouwe. 'k Zoen nie willen da ze van joen kwood klappen Zulma, zo 'k zien gebleven toe den latsten".

    31-10-2008 om 06:03 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUIVELS GOED.

     De drie directeurs van Maes, Heineken en Duvel nemen elke morgen 
    om 10 over 7 samen de trein naar het werk. Op zekere morgen is er een serieuze vertraging en ze besluiten daarom iets te gaan drinken. 
    Ze stappen een café binnen waar ze meer dan 120 verschillende biersoorten hebben. De directeur van Maes roept : 'Patron, drie Maeskes alstublieft.' Nadat hun glas leeg is, roept de directeur van Heineken : Hallo, barman, kan jij ons nog effe drie Heinekens serveren asjeblief !'  
    Nadat deze uit zijn, is het de beurt aan de directeur van Duvel : 'Patron, breng jij nog eens 't zelfde als 't kan !' De directeurs van Maes en Heineken schrikken en kijken elkaar verwonderd aan. 
    Plots zegt die van Heineken: 'Man, hoe kan dat nou,.. jij bent
     directeur van Duvel en jij bestelt drie Heinekens ?   
    'Wel, ja,' zegt de directeur van Duvel, op zijn uurwerk kijkend, 





    ‘t Is nog wat vroeg om bier te drinken hé..!.'

    30-10-2008 om 09:09 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEUK T-SHIRT.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-10-2008 om 10:31 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste HEIZIJDETOCHT TE LEBBEKE.

    Zaterdag 25 oktober ging ik op weg naar Lebbeke om daar een wandeling te gaan maken van 24 kilometer. Goed weer met zon maar een beetje aan de frisse kant, ja, in oktober kan dat al eens gebeuren natuurlijk. Ik vertrek uit zaal Heidehof onder een blauwe lucht.
    We stappen even door de zijkant van Lebbeke en in de verte komt dan ook mist opzetten die ik thuis al had. In de nevelslierten duiken we het wachtbekken gebied in, hetgeen in de mist ook wel zijn charme heeft, door de mist is het er muisstil. Een bord aan de ingang van het gebied had ons de raad gegeven om op de wandelpaden te blijven daar er drijfzand aanwezig is, en ik wil het zeker geloven als ik het hier bekijk, zonder de mist en in de zon kan ik me voorstellen dat het hier heel prachtig moet zijn. We maken hier een lus van ongeveer 6 km en komen voor onze eerste controle terug in de startzaal. Een soepje en terug op weg.
    Lees
    hier verder.

    28-10-2008 om 06:55 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIDLIFE-CRISIS.

    HOE LOST EEN VROUW BEST DE MIDLIFE-CRISIS VAN HAAR MAN OP ?
    ZIEHIER DE OPLOSSING :



    Na 25-jaar huwelijk bekijkt een man zijn vrouw en zegt :

    “ Schatje , 25  jaar geleden hadden we een klein appartementje, een oude versleten wagen,een klein zwart-wit TV-toestel.
    We sliepen op de canapé, maar ik sliep met een heel aantrekkelijke sexy jonge blonde van 25 jaar.
    Nu bezitten we een huis van 5OO.OOO EUR, een BMW van wel 5O.OOO EUR,
    een waterbed met verschillende standjes, een plasma-tv met groot scherm en 
    een cinema-arroundsystem, maar ik slaap nu wel met een vrouw van 5O jaar “

    Zijn vrouw bekijkt hem en zegt dan :

    “ Schatje  het enige wat je moet zoeken is een jong sexy blond meisje van 25 jaar.
    En ik zal er wel voor zorgen dat je binnen de kortste keren opnieuw in een klein appartementje zit, een oude wagen bezit, opnieuw op de canapé slaapt en je opnieuw tevreden zult moeten zijn met een oud zwart-wit tv-toestel “
    Het schijnt dat de man zijn “ goesting “ onmiddellijk over was

    24-10-2008 om 09:12 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURAUDAX 50 KM TE TERHAGEN.
     

    Zaterdag ll. vertrokken we stipt 9 uur onder leiding van baankapitein Kim vanuit het chalet van wandelclub “De Kleitrappers” te Terhagen voor een Euraudax van 50 kilometer. Vele bekende gezichten zoals Maaike en haar broer Joost, ook nog veel bekenden uit de rest van België, Duitsland en Nederland.

    Even door Terhagen om dan de Rupeldijk voor een stuk te volgen tot in Boom, via het Heldenplein en de Markt gaat het dan via de A12 over de Rupel en het Kanaal rechtsaf naar het zuidelijk schiereiland waar we na 6 km een eerste wagenrust hebben, een broodje met kaas en komkommer en limonade gaan er gewillig in en de 5 minuten zijn om, dus nu verder langs de Rupel die nu op onze rechterzijde ligt. We steken het oude sas te Wintam over en komen zo op het noordelijk eiland en stappen nu met rechts de Rupel en links het kanaal dat naar de nieuwe zeesluis loopt. Zoals Kim had gepland namen we de overzetboot om 11 uur naar Schelle.
    Lees hier verder.

    23-10-2008 om 11:16 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERZOEKJE.




























    Hallo......
    Nieuwjaar is weer in aantocht ....
    Ik heb één verzoekje !

    Aan iedereen die me voor 2008 de
    beste wensen heeft gestuurd,
    dat heeft tot nu toe geen kloten geholpen.
    Stuur me voor 2009 aub geld, mazout, benzine of tegoedbonnen.
    Liefst geen Fortisaandelen.
    Dank bij voorbaat.

    23-10-2008 om 05:47 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP Z'N GENTS.


    Plekke
    Ne man es aan 't eten en hij muust mij doar nu toch ne klak mayonaise op zijne schune plastron en zijn ves hende...
    'Potverdeekelinge,' zegt hij ''k zie der were uit gelijk een virken...'
    - 'Joag,' zeg zijn vrèwe, 'en g'hèt gemuust uuk....'


    Gentsche lolle
    Een èwer wordend koppel inviteert de gebuurs veur te komen ete.
    Iedere kier oas den èwe man zijn vrèwe iets vroagt, begint hij mee: 'schatse, lieveke, zoetse, schetebezeke, engelke', enz...
    Enfin, de gebure zijn onder den indruk, want 't koppel was hoast 60 jaar getrèwd.
    Oas de vrèwe efkes noar de keuken es, zegt de gebuur tege de man :
    'Kijk, ik vinde da zuu schune dadd' uw vrèwe, achter al die joaren dadde getrèwd zijt, nog altijd troetelnoamkes geeft'.
    Den èwere man buig zijn huufd. 'Zwijgt', zegt hij ''k kan al tien joar op heure noame nie mier kome...'


    Bij den uugmiester
    Komt er nen Tsjech bij den uugmiester.
    Die wijst hem op een koarte op de muur de regel: C Z W X N Q S T A C Z
    'Keunde gij da leze?' vroagt hij.
    'Leze?', zegt den Tsjech,'Ah, 'k kenne diene vent tzelfs!'

    22-10-2008 om 10:02 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE WERKT DE BEURS ?

    Ergens in Afrika verschijnt een man met de mededeling dat hij apen wenst te kopen aan 10 $ 't stuk. De dorpelingen, wetende dat er in de bossen veel apen leefden, trokken er op uit om er te vangen.... De man kocht er verscheiden honderden aan 10$ per stuk, en wegens het slinken van de apenpopulatie verminderde de inzet van de dorpelingen. Dus kondigde de man aan dat hij vanaf heden 15$ per aap zou betalen.
    De dorpelingen hervatten de apenjacht. Maar uiteraard raakte de aanwezigheid van apen uitgeput, en de dorpelingen keerden terug naar hun andere bezigheden. Het aanbod werd verhoogd naar 20$ en het aantal overgebleven apen werd zo klein dat bijna geen aap meer werd gezien, laat staan gevangen....
    Nu kondigde de man aan dat hij apen zou kopen aan 50$ per stuk. Inmiddels, daar hij zelf voor zaken naar de grote stad moest, zou zijn assistent zich bezighouden met de aankopen. Eens de man weg was, riep de assistent het hele dorp samen en sprak hen toe: « Kijk naar al die kooien met apen welke de man van jullie heeft gekocht.... Ik verkoop ze jullie aan 35$ per stuk, en als hij terugkomt kunnen jullie ze hem verkopen aan 50$ zoals hij beloofde. » De dorpelingen zamelden al hun centen in, sommigen verkochten zelfs alles wat ze bezaten, en kochten al de apen in de kooien.
    De volgende nacht verdween de assistent. Hij werd nooit meer gezien, evenmin zijn baas, alleen een massa apen welke alle richtingen uitliepen....
    Welkom in de wereld van de beurs !

    20-10-2008 om 10:23 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINNELIJKE SCHIKKING.

    Twee homo's parkeren hun auto voor een taverne en gaan daar een cappuccinoke drinken
    Een paar minuten later passeert daar ne jonge gast en die vlamt -PATAT op de auto van die homo's.
    De homo's komen naar buiten getrippeld en die éne zegt tegen die andere: 'Ooooh! Jean-Claude, belt maar rap de polies.' 'Wacht, wacht ' , roept die jonge gast, 'niet doen! Ik wil da hier regelen: 500 euro en we spreken er niet meer over!''Nee', zegt die éne homo, 'Jean-Claude, belt de polies maar!' 'Wacht', roept die jonge gast weer '1000 euro en we klappen er niet meer over!'
    'Sorry', zegt die homo 'wij bellen de polies!' 'Godverdomme', roept die jonge gast kwaad ' kust m`n kloten !' Zegt die homo: 'Jean-Claude, niet bellen, die mijnheer hier stelt ons een minnelijke schikking voor!'

    17-10-2008 om 09:33 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHINESE OOGTEST.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-10-2008 om 08:44 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HILL 60.
    Mesen, een piepklein dorpje ergens boven op een heuveltop in het West Vlaamse Heuvelland, onbekend voor de meesten onder ons en toch werd hier een bloedige strijd geleverd in de Eerste Wereldoorlog die een wending aan de geschiedenis zou geven.
    Met achter zich de Franse grens en omgeven door dorpjes als Ploegsteert, Nieuwkerke, Wijtschate en Kemmel, in de verte liggen steden als Poperinge en Ieper, vanuit Mesen had men vanop die heuvel een goed zicht op alles wat er zich daar rond bewoog en zo is dit heuveldorpje dan ook een strategisch punt dat men tijdens de strijd best in bezit kon hebben.
    Hill 60, zoals de hoogte werd genaamd was dus een waardevolle stelling, die een uitkijk bood over de omliggende streek, Ze was op verschillende tijdstippen ingenomen door Franse, Britse en Duitse troepen. Ze was meer dan twee jaar in Duitse handen.
    Terwijl Britse troepen de loopgraven bezetten, groeven Britse, Canadese en uiteindelijk Australische compagnieën tunnels 4 meter diep onder Hill 60. Uiteindelijk werden, voor dageraad op 7 juni 1917, op 19 plaatsen tegelijk, de ondergronds geplaatste mijnen tot ontploffing gebracht langsheen de Duitse loopgraven aan de Mesenboog. Dit betekende het startsein voor de Slag om Mesen.
    Meer dan 650 Duitsers werden gedood door de mijnen vooraleer de 23e Britse Divisie doorstootte en de stelling innam. Meer dan 17000 troepen van het Britse Rijk en 25000 Duitse manschappen verloren het leven of werden gewond in de daarop volgende strijd.De Britten verlieten Hill 60 in april 1918, te wijten aan succesvolle aanvallen van het Duitse leger elders aan het front. 
    Hill 60 werd uiteindelijk door de Britse troepen heroverd  op 28 september 1918. Ik was hier in september van dit jaar  voor een wandeling die vertrok vanuit Geluveld, op deze manier kon ik hier een bloedige bladzijde uit onze Vaderlandse geschiedenis met eigen ogen zien, of althans het resultaat ervan.
    Op foto 1 heeft men een zicht op een gedeelte van Hill 60, op foto 2 is geen vijver te zien maar wel een krater die is achtergebleven na de plaatselijke ontploffing van één van de 19 geplaatste mijnen 4 meter diep. Het moet hier een echte inferno geweest zijn.


     


















     










    Een herdenkingsmonument boven op de heuvel.

    15-10-2008 om 10:03 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE SPONSOR VOOR ANDERLECHT.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-10-2008 om 17:58 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    13-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEN BIJ DEXIA.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-10-2008 om 11:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NIEUWE BAAS BIJ DEXIA.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-10-2008 om 08:44 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNEL GEKOZEN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-10-2008 om 14:28 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEELPRAAT.


    Nu wist ik wel dat héél veel vroeger de dieren konden spreken. In kinderboeken en verhaaltjes doen ze dat nu nog. Dat er meer bestaat dan dat,kan je hier bekijken en beluisteren.

    03-10-2008 om 10:26 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOODSCHAP VOOR VLAANDEREN.

    Om onze economie nog wat sterker aan te zwengelen zal de Vlaamse regering aan iedereen 600 Euro belastingvermindering toekennen.


    Als we dat uitgeven aan kleding en speelgoed zal dat geld naar China gaan.  
    Als we dat spenderen aan benzine, zal het naar de Arabieren gaan.

    Als we er een computer mee kopen, gaat het naar Taiwan.
    Kopen we er fruit en groenten mee, gaat het naar Spanje, Frankrijk en Italië.
    Kopen we er een goede auto mee, gaat het naar Japan.
    Als we er onnodige rommel mee kopen, gaat het naar Korea.
    Niets van dat alles zal de Vlaamse economie helpen!
    De enige manier om dat geld hier te houden is door het drinken van onze streekbieren...Gezondheid.

    Dus drink een goed biertje bv.: een lekkere Duvel.


    Bedankt voor uw hulp.

    01-10-2008 om 10:20 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASTEEL DE RIBAUCOURT.
     

    Het prachtige “Kasteel de Ribaucourt” heb ik ontdekt tijdens een wandeling die ik zondag laatsleden maakte te Steenokkerzeel. Hierbij kwamen we door de gemeente Perk waar het kasteel gelegen is, het is een deelgemeente van Steenokkerzeel. De organiserende club van deze wandeling, wandelclub “Houtheimstappers Steenokkerzeel” waren zo vriendelijk om ter plaatse voor een woordje uitleg te zorgen, waarvoor dank. Deze oude waterburcht dateert uit de 12de eeuw. Zoals het zich nu voordoet, werd het grotendeels opgetrokken in 1627, maar omstreeks 1850 onderging het ingrijpende veranderingen. In 1746 logeerde hier Lodewijk XV. In 1944, tijdens het bevrijdingsoffensief verbleef er generaal Demsey, aanvoerder van het 2de Britse leger. Van hieruit werd de slag van Arnhem geleid. Veldmaarschalk Montgommery kwam er op bezoek. Achter het kasteel kom je in het prachtige “Hellebos”, een echte droom om er als wandelaar eens door te trekken. 

    01-10-2008 om 08:18 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VADER VAN VELEN.

    Een kleine knaap zat op de bus naast een man die een boek aan het lezen was. Plots ziet de jongen dat de man de boord van hemd achterste voor draagt. De knaap vraagt de man waarom hij zijn boord zo draagt.
    Zegt de man, die eigenlijk een priester is, : "Ik ben een Vader". Waarop de jongen: "Mijn vader draagt zijn boord niet zoals u." De pastoor kijkt op van zijn boek en zegt: "Maar ik ben de Vader van velen". Nu weer de bengel: "Mijn vader heeft 4 zoons, vier dochters en twee kleinkinderen en toch draagt hij zijn boord niet als u !"
    De priester wordt een beetje ongeduldig en zegt: "Ik ben vader van honderden" en leest dan verder in zijn boek.
    De kleine knaap zit een tijdje stilletjes na te denken en zegt dan fluisterend: "Misschien zou je beter uw broek achterste voor dragen in plaats van uw boord !!!!"

    25-09-2008 om 07:25 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HALLE SCHELLE.

    Na een wandeling van 23 km rond het West Vlaamse dorpje Markegem in de buurt van Dentergem, die ik maakte op 8 september van dit jaar, heb ik er, indien er de kans voor is, de gewoonte van gemaakt om na de wandeling een plaatselijk biertje te proeven.
    Hier vond ik dan het plaatselijke vocht dat luistert naar de naam “Halle Schelle”, vermits ikzelf woonachtig ben te Schelle (Provincie Antwerpen) sprak de naam me duidelijk aan en moest ik dit wel uittesten. Het was een zeer aangename verrassing. Ik was met de auto en dus bleef het jammer genoeg bij deze ene heerlijkheid want met een alcoholgehalte van 8.5% is dit zeker geen lichtgewicht.
    Wat valt er zoal te vertellen over dit streekbier.
    Het is een amberkleurig (donker roze) bier, ongefilterd en hergist op de fles. Een mooie romige licht beige schuimkraag, de eerste aroma’s die de neus prikkelen zijn die van koriander en citrus, fris en bloemig. De smaak is echt kruidig die toch zeer fris overkomt, een lichte bitterheid.
    Hoe komt het aan zijn naam. De klokken in de Halletoren van Tielt werden in de middeleeuwen geluid, elke keer als de wethouders verzamelden om recht te spreken. Telkens na het luiden van de zogenoemde Halleschelle werden berichten aan de bevolking bekendgemaakt. Zo is de naam Halleschelle ontstaan.
    Het bier wordt gebrouwen in de brouwerij “Alvinne “ te Ingelmunster-Heule voor Patrick Acx en Dominiek Snauwaert uit Tielt.
    Een echt streekproduct uit het Molenland. Wie de kans krijgt om in de buurt te zijn moet dit zeker eens uitproberen, een echte aanrader.

    22-09-2008 om 18:22 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKENDJE WEG.
     
     

    Dit weekend trekken we vanaf vrijdagmorgen tot en met maandagmorgen naar onze vaste stek op een boerderij te Nieuwmunster (Wenduine) bij de familie Adriansens. Van hieruit trekken we er dan normaal in het weekend op uit, naar een in de omtrek georganiseerde wandeling, en dat zal dit weekend niet anders zijn.

    Zaterdag is er een wandeling te Oostakker, in de buurt van Brugge, volgens de Marching gaan we daar een prachtige zomerse (?) wandeling maken langs parken, kasteeldomeinen, bossen en natuurlijke paden met verzorgde controleposten. Normaal gaan we daar een ommetje maken van 24 kilometer.

    Op zondag is het dan een kleine verplaatsing naar het naburige De Haan,daar zullen ze ons, we volgens de Marching, langs het strand, dijk, bos, duin en polders laten stappen. Hier zullen we afhankelijk van het weer de 21 of 30 km stappen.

    Vrijdagmorgen zullen we afhankelijk van het weer eerst een uitstapje maken langs de markt te Blankenberge of een museumbezoekje meepikken om dan later op de dag verder te trekken naar de boerderij, ’s avonds ergens een restaurantje opzoeken en dan genieten van een goede nachtrust. Vanaf zaterdag vliegen we er dan te voet in om de calorietjes er terug af te stappen.

    We zien er al naar uit.

     

     

    04-09-2008 om 09:13 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31ste OMLOOP VAN DE RUPELSTREEK.

    Zondag 31 augustus 2008 richtte WSV Schelle zijn “31ste Omloop van de Rupelstreek” in en gelukkig waren de weergoden ditmaal aan onze kant, van in de vroege morgen was er al volop zon en men had warme temperaturen voorspeld en het is uitgekomen ook, het was zelfs heet in de namiddag.
    We lopen even door Schelle dorp om na enkele straten de loop van “De Vliet” te volgen, wij noemen het hier “De Schelse Beek”. Ik stap nu meestal door bos afgewisseld met een enkel stuk weidegrond, uiteindelijk kom ik via de Zinkvalstraat in de “Steenwinkelstraat” in Schelle “Den Boerenhoek” genoemd. Even later gaan we linksaf richting Speltenlei waar de “Hoeve Lemmens” gelegen is, hier is trouwens na 5,1 km onze
    eerste rustpost, buiten op het terras is het heerlijk uitrusten. Lees hier verder.

    02-09-2008 om 11:04 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KINDERLOGICA.

    Gisteren tijdens mijn wandeling te Schelle hoorde ik toevallig dit gesprek onderweg tussen twee kinderen, een jongen en een meisje van ongeveer 6 à 7 jaar.

    Hij: ik zou eigenlijk nog dringend een lief moeten zoeken.
    Zij: ja, ik ook eigenlijk.
    Hij: maar ze moet in ieder geval zeker een gsm hebben.
    Zij: o ja, en waarom eigenlijk?
    Hij: allee lompe, dat is toch simpel, dan kunnen we ’s avonds in bed toch naar mekaar bellen hé.

    Kinderlogica, het is en blijft schitterend.

    01-09-2008 om 09:40 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WSV SCHELLE RICHT IN.
    Nu zondag 31 augustus kan iedereen zijn beentjes eens komen strekken op een afstand naar keuze in onze prachtige Rupelstreek. Denk aan uw gezondheid en kom eens stappen. Iedereen van harte welkom.
    Voor meer informatie klik op de poster. Tot zondag in Schelle.


      

    30-08-2008 om 07:53 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIET VOOR BROEKVENTEN.
    Voor geen geld van de wereld zouden ze mij hier overkrijgen. Ik krijg het al warm en koud als ik er nog maar naar kijk. Wie doet deze kerels na ?

    29-08-2008 om 10:12 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BINNENKORT IN VAN DALE.

    Tegenwoordig spreken we niet meer over 'illegalen': dat woord mag niet meer gebruikt worden. Vanaf nu spreken wij over 'mensen zonder papieren'. In het kader van het streven naar meer politieke correctheid van onze moedertaal werden er onlangs een aantal voorstellen gelanceerd van nieuwe benamingen - en daarmee samenhangende schrappingen - die u binnenkort in VAN DALE mag verwachten. Vergeet het niet: illegalen zijn: 'mensen zonder papieren'. In dezelfde trend zullen binnenkort dan ook de volgende nieuwe omschrijvingen geïntroduceerd worden in ons taalgebruik:


    VROEGER                                                    NU

    Homejacker :                               Verhuisdienst zonder papieren
    Carjacker :                                   Takeldienst zonder papieren
    Drugdealer :                                 Apotheker zonder papieren
    Bankovervaller :                           Geldtransport zonder papieren
    Verkrachter :                                Gynaecoloog zonder papieren
    Pedofiel :                                      Kleuterleider zonder papieren
    Inbreker :                                     Deurwaarder zonder papieren
    Winkeldief :                                  Klant zonder papieren
    Snelheidsduivel :                           Racer zonder papieren
    Afperser :                                     Belastingontvangers
    Vliegtuigkaper :                            Piloot zonder papieren
    Kraker :                                       Huurder zonder papieren
    Oplichter :                                    Zakenmens zonder papieren
    Terrorist :                                     Militair zonder papieren


    Voila, begin dus maar al te oefenen, zodat uw taalgebruik voortaan aangepast zal zijn aan de moderne papierloze samenleving.

    27-08-2008 om 08:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDER WOORDEN.

    26-08-2008 om 09:58 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELPER IN NOOD.

    Een koppel heeft problemen met de sex.
    De vrouw slaagt er namelijk nooit in om klaar te komen wanneer ze met haar man de liefde bedrijft.Op een dag zegt ze hem : 'Schat, deze nacht heb ik een ongelooflijke droom gehad. We waren in volle actie en ondertussen zat er bovenop de kleerkast een neger die met een grote waaier voor afkoeling zorgde. Ik heb toen een ongelooflijk orgasme gehad, dus besluit het koppel om haar droom te waar te maken.
    In Antwerpen aan een verkeerslicht staat een kast van een neger, ze stellen hem tegen betaling hun plan voor en hij aanvaardt om te 'ventileren' terwijl zij neuken. Thuis gekomen gaan ze direct naar de slaapkamer. Het paar begint te neuken, terwijl de neger de waaier bedient. Spijtig genoeg zonder resultaat. De vrouw komt nog steeds niet klaar.
    Vervolgens stelt zij aan haar man voor om te ruilen met de neger. Ietwat verbaasd van dit voorstel, stemt haar man uiteindelijk toch toe. Aldus gebeurt en de man neemt plaats op de kleerkast met de waaier ter hand om te ventileren. Korte tijd later begint de vrouw te huilen van genot en krijgt een dijk van een orgasme, terwijl haar man nog steeds verrukt met die waaier tekeer gaat.
    Als ze beide klaar zijn, komt de man terug van op zijn kleerkast, gaat naar de neger en zegt :

    'Heb je nu gezien hoe je moet waaieren? Stommerik !'

    25-08-2008 om 10:55 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEIN MISVERSTAND.

    Een jonge echtgenoot komt thuis. Zijn vrouw vliegt hem om de hals en zegt : « Schat, ik heb groot nieuws : ik ben al een maand over tijd. Ik denk dat wij een kindje gaan krijgen ! Ik heb bij de dokter een zwangerschapstest gedaan en binnen een dag of twee zullen wij het resultaat hebben. Zolang wij het resultaat niet kennen, vertellen wij aan niemand iets. »
    De volgende dag telefoneert er bij hen een klantenadviseur van LUMINUS i.v.m. een onbetaalde factuur. « U bent mevrouw Tilleul ? » « Ja » « Mevrouw, U bent een maand over tijd. » « Maar hoe weet jij dat ? » « Wij hebben computers, het is ingeschreven in onze gegevensbank. » « Wablief ? Ingeschreven in uw computers ? » « Zeker weten ! »
    's Avonds vertelt mevrouw dit verhaal aan haar echtgenoot, die, wild van woede, zich de volgende dag naar de hoofdzetel van de elektriciteitsmaatschappij begeeft.
    « Wat is dat hier voor een toestand, jullie schrijven in de computer dat mijn vrouw een maand over tijd is ? Met wat bemoeien jullie zich ? » « Luister, zegt de klantenadviseur, blijf kalm, het is niet zo erg. Ze is nog niet voldaan. » « Niet voldaan ? Wat zeg jij nu ? Voldaan of niet voldaan, jij moet je daar niet mee bemoeien !»
    « In dat geval moet ik je verwittigen dat hij zal worden afgesneden. » « Wat ? Afgesneden ? Maar jij bent gek ! En wat gebeurt er dan met mijn vrouw ? »
    «Dat weet ik niet. dan zal zij zich van een kaars moeten bedienen ! »

    'LUMINUS'
    'WIJ ZIJN ER VOOR U'

    24-08-2008 om 11:34 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLE MIDDELEN ZIJN GOED.

    Een wat oudere man, 61 puur toevallig, loopt een juwelierszaak binnen met aan zijn arm een beauty van een jonge dame. Hij zegt tegen de juwelier dat hij iets speciaals zoekt voor zijn vriendin. De juwelier kijkt in zijn voorraad en brengt een ring van 5000 euro. De man zegt: “Nee, ik zoek iets dat nog specialer is”. De juwelier gaat naar achter en komt terug met een ring van 25000 euro. De ogen van het meisje glinsteren en is helemaal opgewonden bij het zien van deze ring. “Deze wordt het,” zegt de man.
    De juwelier vraagt hoe de man dit wil gaan betalen. Hij krijgt als antwoord: “met een cheque, en ik weet dat je zeker wilt weten of het geld er is, dus als u maandag morgen de bank even belt om te vragen of de cheque gedekt is kom ik de ring maandagmiddag wel ophalen. Dit is mijn telefoonnummer”.
    Maandagmorgen belt de juwelier de oudere man op en vertelt dat het geld niet op de rekening staat. De oudere man antwoordt: ”Dat weet ik wel, maar laat ik je vertellen dat ik een schitterend weekend heb gehad”

    23-08-2008 om 11:40 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOG EENS OP WANDEL.

    Vandaag 22 augustus gaan we nog eens een wandeling doen te Puurs, Wandelvriendenkring Puurs richt daar zijn 18de Kalfortwandeling in. Het is er altijd prettig wandelen tussen de velden die er vol staan van bloemkool en andere groentesoorten. We zitten hier dan ook volop in de groentestreek bij uitstek. Klein Brabant zoals de streek hier ook wordt genoemd is ook vooral gekend voor de teelt van het witte goud, de asperge, recht uit de grond zijn ze niet te versmaden.
    We zullen er vertrekken in de Parochiezaal, kalfortdorp 1 en men heeft de keuze uit 5 – 7 of 14 km, jammer genoeg is er geen langere afstand, dus zullen we het moeten stellen met 14 kilometer vandaag, ik kan er vertrekken tussen 13:00 en 19:00 uur, dus ook wie eerst nog moet gaan werken kan er nog altijd terecht.

    22-08-2008 om 09:13 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIEHUIS VOOR 0,000 €



    Wegens bouwverlof: residentiële torenkraan te huur voor 1 week. Parking beneden, woongelegenheid op de eerste verdieping. Adembenemend uitzicht op Brussel, ruimte voor vier. Slaapkamer naast de stuurknuppel, salon met tv ter rechterzijde, amusementsruimte ter linkerzijde. Brieven en maaltijden worden aan de deur bezorgd. U betaalt niets, de Belgische staat betaalt u. Gelieve u te wenden tot premier@fgov.be.

    21-08-2008 om 07:29 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHADUWSPEL.

    Wie graag een beetje schaduwkunst bekijkt kan hier aan zijn trekken komen, je voelt je als een toerist in de schouwburg. Veel kijkplezier, en doe het maar eens na.

    21-08-2008 om 07:09 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPLETTEN ALS JE EEN DAGJE OUDER WORDT.

    Twee zestigers praten met elkaar over ouder worden. Zegt Jan :"Het probleem bij vrouwen is dat ze weigeren te aanvaarden dat ze ouder worden Ze gebruiken allerlei trucjes om het te verbergen.""Je hebt het bij het rechte eind," zegt Piet.
    "Ik ken een middel om hen te ontmaskeren. Als je wilt weten of je vrouw hardhorig wordt, ga dan op tien meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga je op vijf meter afstand zitten en stel de vraag opnieuw, dan op twee meter en tenslotte op één meter."
    Jan vindt het een schitterend idee en thuis gekomen neemt hij meteen de proef op de som. Terwijl vrouwlief in de tuin de was ophangt, gaat hij op een tiental meter van haar vandaan zitten en vraagt: "Schat , wat eten we deze middag?" Er komt geen antwoord. Hij verkleint de afstand met ongeveer de helft en stelt de vraag opnieuw: "Schat , wat eten we deze middag?" Er komt geen antwoord. Hij komt nog dichterbij zitten en vraagt: "Schat, wat eten we deze middag?"Opnieuw geen antwoord. Hij begrijpt er helemaal niets van, gaat naast haar staan en vraagt luid en klaar: " Schat, wat eten we deze middag?"

    De vrouw draait zich om, kijkt hem geërgerd aan en antwoordt: "Voor de vierde keer, kip met friet!"

    20-08-2008 om 09:28 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRAAG AAN FLAIR.

    Liefste Flair,

    Vorige week vertrok ik 's morgens van huis naar mijn werk. Zoals altijd zat mijn man televisie te kijken. Ik reed ongeveer 1,5 kilometer toen de auto er mee stopte. Ik probeerde te starten, de motor ging wel rond maar sloeg niet meer aan. Ik ben toen naar huis teruggelopen en toen ik thuis kwam zat mijn man niet meer op de bank. Wat ik toen boven aantrof had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet kunnen denken!
    Mijn man liep gekleed in mijn lingerie en met mijn ultra hoge pumps en een laag make-up voor de grote spiegel heen en weer te paraderen.............Ik ben 36, mijn man is 38 en we zijn al 12 jaar gelukkig getrouwd. Toen ik hem betrapte probeerde hij nog met een smoesje over dat al zijn ondergoed in de was zat enzovoort een uitvlucht te verzinnen, maar de schoenen en de make-up dan?
    Hij is toen echt helemaal ingestort en heeft bekend dat hij dit al een maand of vier doet. Ik heb hem toen gezegd dat als hij er niet mee zou stoppen ik wil gaan scheiden. Mona, je moet weten dat hij een half jaar geleden zijn baan kwijt is geraakt en daar heel erg depressief van is geworden. Sinds ik hem heb verteld dat ik wil scheiden als hij dit blijft doen is hij heel erg teruggetrokken en afstandelijk..... Het lijkt wel alsof ik helemaal geen contact meer met hem kan maken. Kan jij mij helpen??

    M. Verbeeck uit Stekene

    ANTWOORD VAN FLAIR:

    Beste M.

    Het zou de automatische choke kunnen zijn, vooral omdat het al zo dicht bij huis gebeurde, anders zou ik gewoon nieuwe bougies laten monteren.
    Met vriendelijke groeten,

    De Flair-redactie.

    18-08-2008 om 09:30 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASTEEL "ALTENA" TE KRUIBEKE.

















    Buiten het dorpscentrum staat het kasteel van Kruibeke, "Altena".
    Het kasteel is uit de14de eeuw. Het huidige kasteel werd in 1594 gebouwd ter vervanging van het tien jaar vroeger afgebrande kasteel.Tot in 1850 werd het zonder onderbreking bewoond door de familie Lanfranchy. Daarna kwam het in bezit van E. P. Filip, ridder le Boucq de Beaudignies.
    Van 1946 tot 2000 is het bezit van de Zusters van de H. Vincentius à Paulo, gevestigd te Beveren, die het al die tijd als rustoord hebben uitgebaat. Toen het rustoord werd gesloten en de laatste residenten eind september 2000 vertrokken werd het Kasteel overgenomen door de Congregatie van de Broeders van Liefde te Gent.

    17-08-2008 om 08:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIET OP HAAR MONDJE GEVALLEN.

    Een drukke Ryanair vlucht was geannuleerd. Een hostess was bezig met het herboeken van een lange rij passagiers. Plotseling duwt een boze passagier zich zijn weg naar haar desk. Hij kletst zijn ticket op de desk en zegt, 'ik MOET op deze vlucht zitten en het MOET eerste klas zijn!!!.' De hostess antwoordt, 'Sorry meneer, ik zal u met veel plezier helpen, maar ik moet eerst deze mensen helpen, dus als u achteraan wil aanschuiven dan zal ik u straks met veel plezier helpen.'
    De passagier was niet onder de indruk. Hij vroeg zeer luid, zodat de andere passagiers achter hem, hem konden horen : 'HEBT U ER ENIG IDEE VAN WIE IK BEN?!!'
    Zonder aarzelen nam de hostess glimlachend haar intercom microfoon : 'Mag ik uw aandacht alstublieft,' weergalmende haar stem door de volledige vertrekhal, 'we hebben een passagier aan Gate 14, DIE NIET WEET WIE HIJ IS. Als iemand hem kan helpen om zijn identiteit terug te vinden, gelieve naar Gate 14 te komen!.'
    Terwijl de mensen in de rij achter hem hysterisch begonnen te lachen, liep de man hoogrood op, staarde naar de hostess en riep: 'FUCK YOU!!!'
    Zonder verpinken, lachte ze en zei: 'Het spijt me, meneer, maar daar moet je OOK voor aanschuiven...'

    14-08-2008 om 08:46 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULI TEN EINDE.

    Traditioneel de vakantiemaand bij uitstek, toch zeker voor de mensen die in de bouw en de metaal tewerkgesteld zijn. Voor hen betekend het einde van de tweede week, het begin van hun verlof. Als men dan in de week de baan opgaat om naar een wandeling te rijden dan merk je al snel het verschil in drukte op de wegen en dat is altijd mooi meegenomen.
    Wat heb ik gestapt in juli 2008: de afstanden zijn de afstanden gemeten door mijn GPS.
    Op 04-07-2008; te Bassevelde 52 km. Mooie wandeling, Om 20:00 uur vertrokken met prachtig weer en dat bleef zo tijdens de ganse nacht. Voor herhaling vatbaar.
    Het verslag lees je hier.
    Op 06-07-2008; te Brecht 28,0 km. Een heel goede wandeling met goede controleposten.
    Op 12-07-2008; te Wiekevorst 25,0 km. Matig spannende wandeling en ook het weer wilde niet echt mee.
    Op 13-07-2008; te Tisselt 21,0 km. Veel afwisselend in de wandeling, Heel goed en warm weer.
    Op 19-07-2008; te Opwijk 20,0 km. Een tegenvallende wandeling net als het natte weer.
    Op 20-07-2008; te Hoevenen 22,5 km. Wie van de natuur wil genieten, hier is het te doen, jammer van het mindere weer, een echte mengelmoes van regen, wind en een beetje zon .
    Op 21-07-2008; te Ruisbroek 23,5 km. Veel afwisseling, eerst zon dan regen en veel wind.
    Op 23-07-2008; te Wortel 25,0 km. Zoals steeds een puike Euraudax organisatie, het was die dag
    bloedheet, het verslag kan je hier lezen.
    Op 27-07-2008; te Mollem 23,0 km. Wandelen bij wandelclub “Manke Fiel” is garantie voor een mooie wandeling en goede posten met héél goede bediening. Ook hier bloedheet.
    Op 31-07-2008; te Halle-Zoersel 21,0 km. In de Kempen is het steeds mooi wandelen, en zeker bij mooi en warm weer zoals die dag.
    Dit geeft voor juli 281,5 km, en een totaal van 1781,5 km in 2008 en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 5619,5 kilometer.

    Intussen is voor de meeste mensen het verlof weer passé en kunnen ze weer plannen maken voor het volgende verlof. Als men juli vergelijkt met juni heb ik deze maand 6 km minder in de benen, in juli waren er dan ook minder grote wandelingen, dus daarmee.

    07-08-2008 om 09:55 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG VAN WEGGEWEEST.

    Het was hier enige dagen stilletjes, en gewoon om een simpele reden, vrijdagnamiddag heeft mijn computerscherm het heden voor het hiernamaals verwisseld en zit nu in de eeuwige (jacht)schermvelden. En omdat men zonder beeld niet kan zien wat men uitspookt kan men ook niet computeren, zo klaar als pompwater, maar op die moment was het donker, amen en uit.
    We hebben ondertussen natuurlijk niet stilgezeten, zaterdag heb ik gaan stappen te Rumst, dit ter gelegenheid van de Vosbergfeesten. Zondag zijn we dan op stap gegaan te Puurs voor de Duveltocht, hier kwamen we in het begin van de tocht Maaike tegen en samen stapten we tot in de eerste controlepost waar zij onmiddellijk doorstapte voor de 42 km, haar verhaal kan je hier lezen.
    Op maandagmorgen konden we dan op jacht voor een nieuw scherm, conclusie, op maandag zijn de meeste computerwinkels dicht, gesloten, toe, je komt er niet in, basta. Op dinsdagvoormiddag ben ik dan gaan stappen in Biervliet, voor de “10de Zomertocht te Biervliet”, dit mooie dorpje ligt op Nederlands grondgebied en is een kleine deelgemeente van Terneuzen, wie ooit kan, moet daar eens naar toe trekken, de moeite waard.
    En dan in de namiddag kon ik dus eindelijk mijn koop gaan doen en dat is goed gelukt, een 22’’ inch, de resolutie aangepast en je weet niet wat je ziet. Heerlijk nu om foto’s te bewerken, de techniek wordt nog steeds beter en beter. Nu kunnen we dus terug aan het werk.

    06-08-2008 om 10:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuifmeel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-07-2008 om 08:43 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURADAX HOOGSTRATEN TE WORTEL.

    Als ik aankom te Wortel aan de startzaal is het prachtig weer en warm, heel warm, vele bekende gezichten uit binnen en buitenland, inschrijven voor de 25 km, anderen doen dit voor de 75 of 100 km. Veel Nederlanders natuurlijk, we liggen hier vlak op de grens, ook opmerkelijk veel Duitsers.
    Gids van dienst is Jan Brosens, een heel sympathiek uitziende man en dat is hij ook, het eerste fluitsignaal roept iedereen naar buiten in de warmte en 5 minuten later zijn we weg. Jan legt er onmiddellijk de pees op en de plaatsen in het peloton worden ingenomen, ik looptamelijk mee vooraan, ik heb bij vorige deelnames ondervonden dat het daar gemakkelijker stappen is.
    Lees hier verder.

    29-07-2008 om 11:14 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEUR BEKENNEN.























    Het is nog maar einde juli maar onze zelfgekweekte druifjes beginnen toch al stilaan kleur te bekennen. Natuurlijk staan ze niet buiten maar wel onder glas en bij het minste zonnestraaltje loopt de temepratuur daar natuurlijk naar hogere sferen.
    We konden het niet nalaten om toch al eens te proeven, en ondanks het feit dat ze nog niet geheel rijp zijn is de smaak heel lekker en al redelijk zoet. ze zijn van het ras UVA NERA en is in feite een wijndruif, maar zijn echt ook zo heel goed te eten.
    Gelieve niet te reageren om trossen te bestellen want zo veelvuldig is het niet, dit jaar toch twee mooie trossen, en hier lopen nog twee kleinkindjes rond, dus...... misschien later.

    28-07-2008 om 10:48 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA WEEKND 30.

    Zaterdag 26 juli 2008, wandeling te Wortel, (Prov. Antwerpen), “Euraudax Hoogstraten” ingericht door “ EURAUDAX BELGI˔ ; verder is vermeld, “Afwisselend parcours met bossen en velden door het Belgisch-Nederlands grensgebied“.
    Inschrijven om 12:00 uur, parcours 25-75-100 kilometer.
    Start; Parochiezaal, Poeleinde 2 Wortel .
    Op deze wandeling kies ik voor de 25 kilometer.
    Meer over deze wandeling kan je
    hier vinden.

    Zondag 27 juli 2008, wandeling te Mollem (Prov. Vlaams Brabant) “Hopduveltochten”, ingericht door “WRC MANKE FIEL ASSE”; verder is vermeld, "Landelijke omgeving aan de rand van Brussel”.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 5-7-14-21-30 kilometer.
    Start; ’t Kloosterhof, Kouter, Mollem.
    Op deze wandeling kies ik voor de 30 km.
    Meer over deze wandeling kan je vinden op
    http://www.mankefiel.be

    25-07-2008 om 08:53 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZIEKE.

    Een telefoontje !

    Met Gasthuisberg, Leuven.

    Ik zou graag met iemand spreken die me kan inlichten over de toestand van een patiënt die bij u verpleegd wordt. Hoe is de naam van de patiënt ? Louis Peters. Een ogenblik a.u.b., ik verbind u door met de verpleging.
    Met de wachtdienst, wat kan ik voor u doen ? Ik zou graag weten hoe het gesteld is met de gezondheidstoestand van Louis Peters in kamer 302 ? Een ogenblikje, ik verbind u door met de dokter van wacht.
    Met de dokter van wacht. Dag dokter, ik had graag geweten hoe het gaat met mijnheer Louis Peters die al drie weken bij u verpleegd wordt in kamer 302 ? Een ogenblikje, ik zal zijn dossier even raadplegen. Hier heb ik het . Hij heeft vandaag goed gegeten, zijn bloeddruk en hartslag zijn normaal, hij reageert goed op de voorgeschreven medicatie en morgen nemen we de hartmonitor weg. Als alles zo nog 48 uur gunstig verder evolueert zal zijn behandelende arts hem waarschijnlijk uit het ziekenhuis ontslaan voor het volgende weekend.
    Dat is fantastisch nieuws, ik ben ongelooflijk opgelucht. Bedankt dokter, van harte bedankt.
    Zo te horen bent u wel erg begaan met de patiënt. Dichte familie?
    Nee, nee dokter, ik ben Louis Peters zelf. Ik bel u vanuit kamer 302. Iedereen loopt hier mijn kamer in en uit maar niemand zegt verdomme iets. Ik wou zelf ook eens weten hoe het met mij gesteld is.....

    22-07-2008 om 12:04 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA WEEKND 29.
    Zaterdag 19 juli 2008, wandeling te Opwijk, (Prov. Vl. Brabant), “9de Eekse Stappers Wandeltocht” ingericht door “ Eekse Stappers” ; verder is vermeld, “Rustige wandeling door het landelijke maar veel te bieden Opwijk en buurgemeenten. Goed begaanbare veldwegen met vergezichten via Leirekeroute en andere. Randanimatie aan de startplaats en verzorgde controleposten“.
    Inschrijven van 07:30 – 15:00 uur, parcours 6-12-18 kilometer.
    Start; Feesttent, Hoeksken, Opwijk.
    Op deze wandeling kies ik voor de 18 kilometer.

    Zondag 20 juli 2008, wandeling te Hoevenen (Prov. Antwerpen) “6de Poldertocht”, ingericht door “W.K. Noordergouw Brasschaat”; verder is vermeld, "Park Beaulieu, natuurreservaat Het Rood, polders en rustige wandelwegen”.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 5-9-13-20-24 kilometer.
    Start; J.O.S., Kerkstraat 89 A Hoevenen.
    Op deze wandeling kies ik voor de 24 km.


     

    18-07-2008 om 12:48 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACHMED, THE DEAD TERRORIST.

     

    18-07-2008 om 09:02 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIETIP.

    Nu het vakantieseizoen weer voor de deur staat wil ik jullie graag attent maken op het volgende;

    Steeds meer mensen gebruiken een navigatiesysteem om zo snel en zuinig mogelijk op de plaats van bestemming te komen . . zo ook dieven.
    Nog niet zo lang gelden was er het volgende gebeurde verhaal;
    Een familie was op vakantie in een bungalowpark en had een leuke dagtrip gemaakt, ze gingen even terug naar hun bungalow om daarna uit eten te gaan en lieten hun tomtom even in de auto achter. Toen deze mensen slechts 5 minuten later weer bij hun auto kwamen was hun tomtom er uit gestolen.
    Later op die avond werd deze familie gebeld door de buren, er was in hun huis ingebroken en er waren een groot aantal zaken verdwenen. Op tafel lag echter wel de tomtom met een geel post-it briefje erop met: "bedankt!"
    De dieven hadden via de tomtom naar de woning genavigeerd, ze wisten immers dat de bewoners niet thuis waren, en hun slag geslagen alleen door de toets THUIS in te drukken.
    MORAAL; toets in je navigatiesysteem nooit je eigen huisadres in (dat weet je immers) maar bijv. het adres van het politiebureau of de brandweerkazerne in je woonplaats. Natuurlijk moet je nooit je losse navigatiesysteem in je auto achterlaten maar soms kan dat niet anders.

    Ik wens jullie allemaal een fijne en veilige vakantie toe en ga er vanuit dat je deze tip doorstuurt aan zoveel mogelijk mensen die nog op vakantie gaan.

    Veel groetjes,

    17-07-2008 om 09:11 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWSTE KASKRAKER.






    Vanaf morgen in de bioskoop.

    16-07-2008 om 08:49 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BROEKVENTJE.

    Dit beeldje is te vinden aan de kerk met kerkhof te Blaasveld, in de Provincie Antwerpen. De tekst onderaan het beeldje geeft een beschrijving over de streek, wanneer men spreekt over 't Vaartland dan is dat de streek rondom het kanaal Brussel - Schelde. Hier in de Rupelstreek spreekt men niet over een Kanaal maar noemt dat een Vaart vandaar die uitspraak.

    Onderaan het beeld is er een tekst te lezen van Vincent Leboda, en gaat als volgt.


    Sedert mijn hart bij 't Blaasveld hoort,
    dwaalt mijn geest over 't Vaartland,
    dat wandelend 't allermooist is.


    Wie zou ik zijn om daar niet mee akkoord te zijn.

    15-07-2008 om 11:42 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZONDHEIDSTIP.


    Zo zie je maar, alle kleine beetjes helpen, nietwaar.

    13-07-2008 om 06:36 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE FLES WIJN.

    De fles wijn.


    Voor allen van ons die getrouwd zijn, getrouwd geweest zijn, wensen dat ze getrouwd waren, of wensten niet getrouwd te zijn ..... het volgende is iets om over te glimlachen als je weer een fles wijn ziet...

    Joseph reed terug naar huis van een van zijn zakenreisjes in Noord Arizona en zag een oude Navajo indiaan langs de kant van de weg lopen. Daar de trip lang en saai was , stopte hij de auto en vroeg aan de oude Navajo indiaan of hij een lift wou. Met een stille hoofdknik stapte de oude man in de auto. Verdergaand met de trip probeerde hij om een gesprek op gang te brengen .........

    De oude man zat stil en zei niets, maar keek met intense aandacht naar ieder detail in de auto, totdat zijn aandacht getrokken werd door een bruine papieren zak op de zitting naast Joseph.

    'Wat zit er in die zak?' vroeg de oude man. Joseph keek naar de bruine zak en zei : 'het is een fles wijn die ik gekregen heb voor mijn vrouw.'

    De Navajo indiaan was even stil.

    Toen sprekend met stille wijsheid, zei hij:


    'Goeie ruil ............ '

    11-07-2008 om 10:14 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GESCHIEDENIS.

    De volgende keer dat je je handen wast, en je vindt de temperatuur van het water niet echt aangenaam, denk er dan eens aan hoe het er ooit aan toeging... Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500:

    De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijks bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken. Tegen die tijd begon men echter toch al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen. Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt.

    Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water. De heer des huizes genoot het privilege van het schone water, daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden, dan de vrouwen, en tenslotte de kinderen. De baby's waren als laatsten aan de beurt. Tegen dan was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken... Vandaar de uitdrukking 'de baby met het badwater weggooien'.

    Huizen hadden in die tijd strooien daken, zonder houten gebinte.Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden, en dus leefden de katten en kleinere dieren (muizen, ongedierte) in het dak. Als het regende werd het daar glibberig, en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak. Vandaar het Engelse gezegde 'It's raining cats and dogs'.

    Niets kon verhinderen dat er dingen in het huis vielen. Dit was een echt probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddengoed konden bederven. Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat dan toch een beetje bescherming bood.Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan.

    In die tijd kookte men in de keuken in een grote ketel die altijd boven het vuur hing. Elke dag werd het vuur aangestoken, en werden er ingrediënten toegevoegd aan de ketel. Men at meestal groenten, en weinig vlees. Men at deze stoofpot 's avonds, en liet het overschot in de ketel. Dit werd dan 's nachts koud, en 's anderendaags begon men gewoon opnieuw. Zo zaten er in hun stoofpot vaak dingen die er al heel lang inzaten...

    Soms konden ze varken krijgen, en dan voelden ze zich heel bijzonder. Als ze bezoekers over de vloer kregen, dan hingen ze hun stuk varken op om op te scheppen. Het was namelijk een teken van weelde als een man spek naar huis kon brengen. Ze sneden dan een stukje af om te delen met de gast, en kauwden gezellig samen op het vet.

    Wie geld had, kon zich tinnen borden veroorloven. Voedsel met een hoge zuurtegraad zorgde er voor dat een beetje van het lood in het voedsel terecht kwam, wat vaak tot een loodvergiftiging en de dood leidde. Dit gebeurde het meest met tomaten, waardoor tomaten de volgende +/- 400 jaar als giftig werden beschouwd.

    Brood werd verdeeld volgens je sociale status. Arbeiders kregen de aangebrande bodem van het brood, het gezin at het middendeel op en gasten kregen de bovenste, krokante korst.

    Men gebruikte loden bekers om bier of whisky te drinken. Die combinatie zorgde er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was! Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden. Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd,en de familie at en dronk aan diezelfde tafel, en wachtte af of hij nog wakker zou worden. Vandaar het gebruik van de doodswake.

    Engeland is oud en klein, en de bevolking vond geen plaats meer om de doden te begraven, dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis overgebracht, zodat ze de graven konden hergebruiken.Bij het heropenen van deze kisten, ontdekten ze dat er bij 1 op 25 aan de binnenkant gekrabd was, en ze beseften dat ze levenden hadden begraven.Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden,dat omhoog leidde en verbonden was met een belletje boven de grond.Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel niet rinkelde. En zo werd er wel eens iemand 'gered door de bel'.

    Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai was...?

    10-07-2008 om 09:50 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de EZELTOCHT RONDOM BASSEVELDE.

    Vrijdag 04-07-2008 ging ik dan weer eens een 50 km stappen, maar nu gebeurde dat tijdens de nacht, zaterdagmorgen zou ik dan weer een wandelervaring rijker zijn. Bij mijn aankomst in de feesttent gelegen in de Hasselstraat te Bassevelde was er al een deel gekend volk en er kwamen er steeds bij.
    Stipt 20:00 uur gingen we dan op weg, vooraf gegaan door 7 ezels, maar dan wel echte, niet diegene die er achter stapten, 50 km stappen met de nacht, daar moet je wel een dikke ezel voor zijn, na een 200 tal meter gaan de echte ezels koppig opzij en kunnen we op eigen tempo doorgaan . Het zijn hier niet voor niets “Ezelfeesten. Na een tweetal km gestapt te hebben kregen we een wagencontrole en ook een appel als appeltje voor de dorst.
    De zon liet het stilaan afweten als we onderweg zijn naar Oosteeklo voor een eerste controle, in het halfduister komen we aan een boerderij waar een verlichte ezel ons opwacht, deze verlichting zullen we iedere keer opmerken aan de controleposten, het is als een lichtbaken op een duistere zee, wel een heel origineel iets. Hier krijgen we een wafel en een flesje water, Ik stap hier onmiddellijk door.
    Lees hier verder.

    09-07-2008 om 17:28 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZONDGEIDSTIP.
    MEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID

    Nooit uwen tuttefrut inslikken.


     

    07-07-2008 om 10:12 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKND 27.

    Vrijdag 04 juli 2008, wandeling te Bassevelde, ( Prov. Oost Vlaanderen), “2de Ezeltocht rondom Bassevelde” ingericht door “VWV De Trekvogels Boekhoute” ; verder is vermeld, “Bassevelde, het Houtland met vernieuwde dorpskern en vele kerkwegels, Assenede met vele kreken, polders en dijken. Boekhoute, het vissersdorp met zijn alom bekende BOU8 en het Leopoldskanaal. Oosteeklo, met zijn bossen en eveneens vernieuwde dorpskern. Gratis bevoorrading op elke post + ontbijt, T-shirt bij aankomst voor de 50 kilometer stappers. Inschrijfgeld 10 €”.
    Inschrijven van 20:00-21:00 uur, parcours 25 - 50 kilometer.
    Start; Feesttent, Hasselstraat 20, Bassevelde.
    Op deze wandeling kies ik voor de 50 kilometer, dit word tevens mijn eerste nachtwandeling.

    Zondag 06 juli 2008, wandeling te Brecht (Prov. Antwerpen) “23ste Mudaeustocht – Brechtse Wandelmarathon”, ingericht door “Sint Michielstappers Brecht”; verder is vermeld, "Prachtige natuurwandeling met een afwisseling van landerijen, bossen, heide en natuurdomein. Rustposten te midden van deze natuur. Ruime parking.”.
    Inschrijven van 7:00 - 15:00 uur, parcours 4-8-13-18-22-26-32-42 kilometer.
    Start; De Kroon, Gemeenteplaats 27 Brecht.
    Op deze wandeling kies ik met mijn echtgenote voor de 26 km.

    03-07-2008 om 10:08 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13de WACHTEBEEKSE ZOMERWANDELING.

    Te Wachtebeke worden we op 28 juni begroet door een miezerige regen voor mijn wandeling van 30 kilometer, na inschrijving stap ik door het dorp, ga rechtsaf en zit meteen midden in een groen decor, ik stap even op met een lotgenoot in de motregen, 2 km verder stopt het met regenen, de regenjas mag uit en gelukkig was dit voor de rest van de dag zo.
    Ik stap langs een spoorweg en ga rechtsaf het bos in, zelfs de vest mag in de rugzak en in T-shirt stap ik verder in het prachtig groene decor. Tussen de manshoge varens zoeken we ons een weg terug naar Wachtebeke waar we na 7.8 km aankomen in de plaatselijke voetbalkantine voor onze eerste kontrolestempel. Lees hier verder.

    01-07-2008 om 10:48 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI TEN EINDE.


    Wat was er bijzonder aan deze maand, wel, in het begin van deze maand was het voor mij uitkijken naar 13 juni. Dat was namelijk mijn laatste werkdag, vanaf nu was het van, het kan maar het moet niet, toch zeker niet van “wanneer moet het klaar zijn?, o, gisteren was goed”, neen vanaf nu doen we het kalmer aan. Dit alles maakt nu plaats voor dingen die we graag doen, stappen, fotografie, koken, wat meer tijd voor het bloggen enz. Ook klussen hoort in het rijtje thuis, liefst bij slecht weer of in de winterperiode. We zien wel wat op ons afkomt en nemen het leven zoals het is.
    Wat heb ik gestapt in juni 2008: de afstanden zijn de afstanden gemeten door mijn GPS.
    Op 07-06-2008; te St-Kruis (Brugge) 23,5 km. Mooie wandeling, jammer van het trieste weer.
    Op 08-06-2008; te Middelkerke 24,0 km. Een dijkwandeling met weinig inspiratie.
    Op 09-06-2008; te Wingene (Beernem) 13,0 km. Zeer mooie zonnige natuurwandeling.
    Op 14-06-2008; te Branst 20,0 km. Veel afwisselend in de wandeling, onweer op de laatste kilometer.
    Op 15-06-2008; te Pulderbos 51,5 km. Een K7 wandeling met maar liefst 2 onweders, gevolg, kloddernat .
    Op 17-06-2008; te Schoten 18,5 km. Wie van de natuur wil genieten, hier is het te doen en dan nog met stalende zon.
    Op 20-06-2008; te Londerzeel 15,0 km. Een beetje monotone wandeling door de velden, met mooi weer.
    Op 21-06-2008; te Burcht (Zwijndrecht) 40,0 km. Zeer puike organisatie, goede afwisseling en bloedheet weer.
    Op 22-06-2008; te Moerzeke 21,0 km. Goede wandeling in het Scheldeland, startplaats véél te klein.
    Op 28-06-2008; te Wachtebeke 29,0 km. Weinig baanwerk, héél veel bos, een voorbeeld hoe een wandeling moet zijn.
    Op 29-06-2008; te Terhagen 30 km. Zeer mooie natuurwandeling in onze eigen Rupelstreek.

    Dit geeft voor juni 287,5 km, en een totaal van 1500,0 km in 2008 en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 5338,0 kilometer.

    De kilometerteller tikt goed nu we in de week ook al eens een wandeling kunnen meepikken, en met juli en het verlof in het vooruitzicht breekt er een drukke tijd aan om te gaan stappen, dat kunnen we alleen maar toejuichen, en als de zon nu ook nog wat wil meewerken kan het niet meer mis
    .

    30-06-2008 om 12:07 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLES VERANDERD.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-06-2008 om 19:01 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRINKENDE SPIN.
















    Men zegt altijd dat je in de fotografie veel geluk en nog meer geduld moet hebben, soms ook meer geluk dan geduld, wel dat is de waarheid.

    27-06-2008 om 06:05 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WASTAFEL























    Deze antieke wastafel is te zien in de keldertoiletten van Kasteel Wisekerke.

    26-06-2008 om 11:03 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    25-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASTEEL WISSEKERKE.



    Het Kasteel Wissekerke kan je vinden net buiten het dorpje Bazel (Kruibeke) niet ver van de oever van de Schelde. Als je in Hemiksem de veerboot neemt op het Kallebeek en je stapt ongeveer 3 km rechtdoor dan kom je er vanzelf.

    25-06-2008 om 14:44 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4de MARS VAN DE GENIE TE BURCHT.

    Zaterdag 21 juni ging ik dus stappen bij de mannen van de Genie te Burcht. Het was bewolkt bij ons vertrek uit de kazerne maar de temperatuur was goed en men had beter weer voorspeld en hoop doet leven. Voor een eerste lus van 8 km trekken we eerst op men degenen die de 5 km stappen, na een tijd gaan zij in het dorp links en laten ons achter. We gaan verder voor een eerste keer op de Scheldedijk richting Zwijndrecht ( het goedkoopste dorp van België, je betaald hier namelijk geen cent gemeentebelasting, goed hé). We gaan even in het groen en door het dorp op weg naar de kazerne voor onze eerste controle, nu zijn er al wat meer bekende gezichten. Lees hier verder.

    24-06-2008 om 13:10 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT DOE IK MET MIJN TIJD.

    Hoe brengt iemand die juist op brugpensioen zijn dag door ? Wel , heel simpel, vroeger bracht men de krant aan huis, nu ga ik die ’s morgens zelf halen, zo is men al in staat om een frisse neus te halen, ontbijten en dan stapt men door de dag.
    Het vorig weekend was een weekend met menselijk wat wandelkilometers, vrijdag een wandeling van 15 km te Londerzeel, zaterdag 40 km te Burcht en zondag 21 km te Moerzeke. Je vraagt je af, wat doe je er mee, wel in de eerste plaats is het gezond, je komt overal je ziet wat en je ontmoet veel mensen wat altijd prettig is. Ik maak hier dan ook foto’s van. Deze foto’s bewerk ik met Photoshop voor ze op het blog komen, het copyright erop plaatsen en dan met het programma van Picasa op het net plaatsen.
    De teksten voorbereiden en schrijven van de gemaakte wandelingen die op mijn blog komen, met dit alles ben je al vlug 2 of 3 dagen bezig. In de loop van de week misschien nog een wandeling links of rechts, terug de foto’s en de teksten in orde brengen en de week is om. Het is echt waar, een mens op pensioen heeft echt tijd te kort, geloof het maar van mij.
    En wat doen we vanavond, ……. Wel we gaan eens ergens onze voetjes onder tafel steken, we zijn vandaag namelijk 36 jaar gehuwd….vandaar. En zo vliegen de dagen voorbij. Hoe ik het tot hiertoe allemaal gedaan kreeg toen ik nog werkte, ik heb er geen flauw benul van.

    23-06-2008 om 17:10 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LACHENDE VOS.























    Dit beeldje heb ik gevonden op een zijmuur van het Kasteel Van Wissekerke te Bazel, Oost Vlaanderen tijdens een prachtige wandeling van 40 kilometer op zaterdag 21-06-2008 ingericht door het "Marching Team 11de Bataljon Genie" welke is gekazerneerd te Burcht (O Vlaanderen).

    23-06-2008 om 09:48 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPLANNING VOOR WEEKEND NR. 25.

    Vrijdag 20juni 2008, wandeling te Londerzeel, ( Prov. Vlaams Brabant), “19de Namiddagwandeling – 17de Herdenkingstocht Evi Van Bogaert” ingericht door “De Poolstappers Londerzeel Centrum” ; verder is vermeld, “Zeer rustig parcours met veldwegels, langs een bosje, dreven, molen, kasteel Drietorens, enz. Mooie boerderijen, plekjes waar Gerard Walschap zo graag vertoefde”.
    Inschrijven van 14:00 – 20:00 uur, parcours 7 - 14 - 21 kilometer.
    Start; Chalet achterkant zwembad, Holle Eikstraat, Londerzeel.
    Op deze wandeling kies ik voor de 21 kilometer. Lees
    hier verder.

    20-06-2008 om 10:26 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HINDERPAAL.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-06-2008 om 09:24 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 JAARGETIJDEN - ZOMERWANDELING TE SCHOTEN.

    Dinsdagmorgen 17 juni is het stralende zon als we vertrekken vanuit het sportpark “De Zeurt” te Schoten voor een wandeling van 18 km, bestaande uit 3 lussen nl. 8 km, 6 km en tenslotte nog een ommetje van 4 km.
    Even een toertje door het sportpark en dan linksaf de dreef in waarvan we aan het einde rechtsaf gaan en de 4 km verlaten die hier rechtdoor trekt. We stappen voor de 8 km de autostrade over en gaan linksaf , eventjes een villawijk in en komen dan onmiddellijk in “Het Peerdsbos”. Het vervolg van de wandeling kan je
    hier lezen.

    18-06-2008 om 14:18 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAMBOOMHUIS.

    Gevonden in de omgeving van Pulderbos (Prov. Antwerpen)

    18-06-2008 om 08:33 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UW NIEUWE REISAGENT.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-06-2008 om 09:22 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUW HOOFDSTUK.

    Vrijdag 13 juni 2008 was voor mij nu eens geen ongeluksdag, het was namelijk mijn laatste werkdag, alhoewel werkdag een beetje veel gezegd is.
    Het begon namelijk de dag ervoor, op donderdag, in de voormiddag hadden we met de ganse dienst (13 mensen) nog een vergadering, rond 13:30 uur gingen we dan genieten van een héél lekker diner als afscheid. Geschenken en herinneringen werden bovengehaald, en ook hoe het nu verder moest met 1 pion minder in het spel.
    Op vrijdag werd het dus afscheid nemen en vermits ik op verschillende plaatsen aan de slag was, werd het een beetje over en weer rijden om zo veel mogelijk mensen nog een laatste pootje te kunnen geven.
    Na de middag was het dan zo ver, het zat erop, na 40 jaar aan de slag te zijn geweest, waarvan 35 jaar bij dezelfde werkgever was het amen en uit, we draaiden deze bladzijde om en begonnen aan een nieuw hoofdstuk.
    Dit deel van het boek heeft als titel meegekregen “Zoveel mogelijk genieten”. Ik en mijn echtgenote zijn dan ook van plan om dit letterlijk te nemen. Vanaf nu is onze leuze “Alles mag, niets moet”. En als het enigszins mogelijk is, nog zo lang mogelijk ook.
    Wat gaan we nu doen, wel heel simpel, bezig zijn met de hobby’s, wandelen, koken, fotografie en natuurlijk wat meer tijd spenderen aan mijn blogs, want die hadden er de laatste tijd wat onder te lijden. Tijdens slecht weer of de winterperiode zullen we de klussen aanpakken die werden uitgesteld tot het moment dat ik niet meer moest gaan werken.
    Ik veronderstel dat ook de kleinkinderen een beetje meer van de aandacht zullen beginnen op te eisen nu ze wat groter worden, bezigheid genoeg dus. Het woord “Verveling” zal in dit hoofdstuk dus zeker niet meer voorkomen.
    En voor de rest, we zullen wel zien hoe het ons vergaat en zoals Jo Leemans ooit zong “Que sera, sera”.

    14-06-2008 om 16:30 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAAND MEI TEN EINDE.


    In mei leggen alle vogels een ei, wel er zijn er al heel veel uitgekomen, tijdens de wandelingen van de maand mei zagen we alle jongelingen rondzwemmen dobberen en dartelen, ook waren er al pogingen tot vliegen bij, sommigen hadden nog geen brevet maar dat komt wel in een van de volgende dagen.
    Wat ons deze maand opviel was dat de natuur als het ware ontplofte toen de koude nachten verder naar het noorden trokken. En juist daarvan konden we in mei genieten tijdens onze tochten.

    Wat heb ik gestapt in mei 2008: de afstanden zijn de afstanden gemeten door mijn GPS.
    Op 01-05-2008; te Poederlee 50,5 km. Gewoonweg 50 km puur genieten van de bossen.
    Op 03-05-2008; te Ramsdonk 28,0 km.
    Op 04-05-2008; te Sint-Katelijne-Waver 53,0 km. Dit was tijdens de open tuinbouwdag.
    Op 11-05-2008; te Stekene 53,0 km. Een wandeling die sterk is aan te bevelen.
    Op 18-05-2008; te Eppegem 27,0 km. Recht in het prachtige Pajottenland.
    Op 24-05-2008; te Zaffelare 46,0 km. Wie van de natuur wil genieten, hier is het te doen.
    Op 25-05-2008; te Sint-Amands 31,0 km. Een rustige wandeling door het Scheldeland.

    Dit geeft voor mei 288.5 km, en een totaal van 1212,5 km in 2008 en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 5050,5 kilometer. We zijn hiermee over een mooie kaap.

    Jammer is mei slecht geëindigd en juni slecht begonnen, door een operatie aan de voet enkele jaren geleden is er bij een dreiging van onweer steeds een ontsteking op de voet en zit ik dan stilletjes te wachten tot de pijn overgaat. Het is soms maar een dag of enkele dagen en dan stappen we er terug op los. Tot nogmaals.

    01-06-2008 om 10:46 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOLTERING.

























    Ik zou het niet willen meemaken en zeker niet na een zware wandeling.

    01-06-2008 om 06:11 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIJN DRUIFJES.























    Nog even wachten tot oktober en tot ze mooi blauw geworden zijn lekker.

    31-05-2008 om 11:30 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE WHEELS OF LIFE.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2008 om 10:19 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APRIL TEN EINDE.

    De winter loopt op zijn laatste gammele pootjes ( hopelijk) en dat is dan ook het moment waarop we kunnen denken aan een beetje langere wandelingen. Hieraan was in april zeker ook geen gebrek en die kans mogen we dan ook zeker niet laten liggen, wat ik ook niet heb gedaan en dat heb ik mezelf ook zeker niet beklaagd.
    Wat heb ik gestapt in april 2008: de afstanden zijn de afstanden gemeten door mijn GPS.
    Lees hier verder.

    30-04-2008 om 18:06 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.39ste NEW BALANCE TWEEDAAGSE BLANKENBERGE.

    Zaterdag en zondag ging de jaarlijkse tweedaagse door op 26 en 27 april, ditmaal reeds voor de 39ste keer, men had gehoopt om dit jaar de kaap van de 10.000 deelnemers te overschrijden maar met 9145 deelnemers had men er iets minder dan in 2007, nl. 9450.
    Zaterdag stapte ik de 42 km, vertrekkend vanuit de tent op de markt ging het via de jachthaven richting Wenduine waar we de vloedlijn volgden tot in Wenduine waar onze eerste controle is. Lees hier verder.

    30-04-2008 om 05:37 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EN GOED THUIS HE.


    Op weg naar huis na een gedane dagtaak kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Het begon al op de R0, de Brusselse ring dus, het is me al héél veel overkomen maar het blijft je altijd verassen, je ziet het steentje komen en dat komt altijd als een kogel op je af om dan met een geluid als “knets” zijn baan verder te zetten op weg naar een volgend slachtoffer. Tot nu toe heb ik toch al 2 kleine wondjes in de ruit van vorige ontmoetingen.
    Ook nu zag ik het onding op de voorruit afkomen en er is niets dat je er kan aan doen. Ik nam de afslag naar de A 12 om mijn weg te vervolgen om voorbij de lichten te Londerzeel een doffe “plof” onderaan de auto te horen, ik dacht “wat nu weer”, en even later wist ik het al, de wagen ging een beetje aan het wobbelen en dat wil zeggen “platten tuub”. Gevarenpinkers aan en toch nog tot op de parking van dancing Carré te Willebroek gesukkeld, de band zag er niet meer uit, helemaal naar de kleurpotloden.
    Tussen 2 regenvlagen door het reservewiel gestoken en terug weg. Ongeveer een kilometer verder, je kan het geloven of niet, kwam er weer zo een onding in de richting van mijn ruit gevlogen, gevolgd door weer een “knets”. Gelukkig is er verder op mijn weg naar huis niets meer gebeurd, op een kleine zondvloed na dan toch.

    14-04-2008 om 19:28 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EURAUDAX 50 KM TE LONDERZEEL.


    Vanaf 8 uur begint het café Stappes aan het station te Londerzeel langzaam vol te lopen, ze komen van alle kanten van het land, maar ook horen we Nederlanders en zelfs Duits, Keuls nog wel, we horen ook Brugs en mensen uit Poperinge, ook Oost Vlaanderen en de provincie Antwerpen mogen niet ontbreken. Even voor 9 uur nog enkele mededelingen en klokslag 9 gaan we dan op weg onder leiding van Kim die vandaag onze kopman zal zijn, voor sommigen een trip van 25 km maar voor de meesten onder ons zullen dat er 50 worden.  Lees hier verder.

    08-04-2008 om 19:39 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAT IS DURVEN.


    Onlangs woonde ik de begrafenisdienst van een kennis van de familie bij.
    Wat ik daar in de mis meemaakte, ongelooflijk!
    Sommigen schamen zich nergens meer voor.
    Omdat er nogal veel volk was, stond ik tussen een hele hoop andere mensen vanachter in de kerk.Ongeveer halverwege de mis ruik ik ineens rook.
    Natuurlijk kijk ik rond en zie dat er achter mij iemand gewoon een sigaret opgestoken heeft!In de Heilige Mis dan nog!!
    Ik draai me om naar die vent en vraag of diene wel beseft wat hij aan het doen is...
    Of hij niet beter rap zou maken dat hij buiten is met die sigaret?
    Weet ge wat die vent deed? Hij gaf me gewoon een duw!
    Bijna de helft van mijn pint lag op de grond...

    07-04-2008 om 18:04 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAART TEN EINDE.


    En toen werd het een beetje kalmer, en dus hebben we ook regelmatig een beetje meer tijd om ons met het bloggen te kunnen bezighouden. De dagen worden langer en ook dat maakt alles een beetje aangenamer. Langere dagen betekent ook dat we stilaan toe zijn aan langere wandelingen, nog niet onmiddellijk in de voorbije maand maart, maar toch zeker in de maand april, wat deze brengt laat ik nog een beetje in het ongewisse, anders weet ik misschien niet wat schrijven op het einde van deze maand.

    Wat heb ik gestapt in maart 2008:

    Op 01-03-2008; te Damme 20,5 km.
    Op 02-03-2008; te Torhout 21 km.
    Op 08-03-2008; te Zellik 53,5 km.
    Op 15-03-2008; te Loenhout 30,5 km.
    Op 16-03-2008; te Kapellen-Op-den-Bos 22,5 km.
    Op 23-03-2008; te Strombeek-Bever 30 km.
    Op 24-03-2008; te Bornem 30 km.
    Op 29-03-2008; te Terhagen 22 km.
    Op 30-03-2008; te Antwerpen Linkeroever 21,5 km.
    Dit geeft voor maart 251,5 km, en een totaal van 615,5 km in 2008 en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 4453 kilometer.

    Vanaf zaterdag stappen we er weer op los te Londerzeel (Euraudax 50 km) (Vlaams Brabant) en zondag te Kemmel (West Vlaanderen). Meer hierover later.

    03-04-2008 om 18:20 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKND NR. 14


    Zaterdag 05 april 2008, wandeling te Londerzeel ( Prov. Vlaams Brabant), “Euraudax Hobohem” ingericht door “Euraudax België” ; verder is vermeld, “Londerzeel – Londerzeel – Dendermonde en dan terug met de trein, landelijk, langsheen verschillende wandelroutes en de spoorlijn, het groene Buggenhoutbos“.
    Groepsstart om 9:00 uur, parcours; 25 - 50 kilometer.
    Start; Stationshal NMBS, klein Holland 2, Londerzeel.
    Op deze wandeling kies ik voor de 50 kilometer.

    Zondag 06 april 2008, wandeling te Kemmel (Prov. West Vlaanderen) “Kemmelbergtocht”, ingericht door “Heuvellandstappers”; verder is vermeld, "Wandelen in de driehoek Kemmel, Dranouter, Nieuwkerke. Vanaf 5 km moet iedereen minstens één keer over de Kemmelberg. 3de tocht van de bergprijs 2008”.
    Inschrijven van 7:00 - 15:00 uur, parcours 5-7-16-22-28-32-40 kilometer.
    Start; Ontmoetingscentrum De Gaper, Reningelstraat, Kemmel.
    Op deze wandeling kies ik voor de 22 km.

    02-04-2008 om 16:16 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20STE SINT-ANNATOCHTEN TE ANTWERPEN LINKEROEVER.


    Voor wandelclub WSV Schelle was deze wandeling een superster en dit wil zeggen, gratis deelname, een gratis sticker en één gratis consumptie en dat laten ze zich geen 2 maal zeggen dus allen daarheen. Bij aankomst in de zaal is het al een drukte van jewelste, die ene autobus na de andere komt binnenvallen, voor de organisatie een meevaller van jewelste, en dit dan nog met een druilerige regen.
    We doen onze administratieve taak en maken dat we wegkomen uit de
    overvolle zaal. Lees hier verder

    01-04-2008 om 18:41 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WANDELAAR.


    Pelgrim naar verten
    aftaster van grenzen.
    Vermetele durver
    tussen willen en kunnen.

    Zoeker die vindt
    Dat hij elders bijna anders is
    En vreemder.
               …En toch weer hetzelfde.

    Guido Hellemans.

    31-03-2008 om 09:59 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONDER STROOM.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-03-2008 om 19:13 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ELECTRICIEN, EEN VAK APART.

    Wie zou dit kunnen of willen ontrafelen.




     

    25-03-2008 om 18:47 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZETEL VOOR ONGENODE GASTEN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20-03-2008 om 18:00 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS DE GESMEERDE BLIKSEM.


    De meeste mensen zijn bang voor de bliksem. Terecht, want het is een van de gevaarlijkste natuurverschijnselen op aarde. De temperatuur in een bliksemschicht is immers hoger dan de temperatuur aan de oppervlakte van de zon en kan maximaal 30.000 graden Celsius bedragen.
    De spanning in een bliksemstraal kan oplopen tot 100 miljoen volt! Als de bliksem inlaat, ontstaat er door de bijhorende magnetische velden rondom de inslag nog sterke inductiespanningen, waardoor elektrische en elektronische apparatuur beschadigd kunnen worden
    Er zijn verschillende soorten bliksem. De meest bekende is de “gevorkte” bliksem, die lijkt op een slang met vertakkingen. Een “bandbliksem” is breder en bestaat uit meerdere bliksemflitsen tegelijk. Een “parelsnoerbliksem” is uiterst zeldzaam en kan je alleen zien als het heel hard regent. Niemand weet hoe zo’n bliksem ontstaat. Een “bolbliksem” lijkt op een vurige, lichtgevende bol, die over straat en zelfs door een huis kan rollen.
    Deze informatie komt uit de kalender “De Druivelaar”.

    11-03-2008 om 19:55 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAVOTOCHT TE ZELLIK 50 KM.


    Het is 6:30 uur als ik zaterdagmorgen 8 maart in het donker de startzaal achter me laat voor een tocht van 50 kilometer door het golvende Pajottenland. Een zaklamp doet goed dienst in de eerste kilometer want we trekken onmiddellijk achter de tuintjes door, in mijn zog sleur ik enkele moedigen mee die niet over een toverlamp beschikken.
    Een 15 minuten later begint het wat lichter te worden en kan de lamp een dutje doen voor de rest van de dag. Tegen de tijd dat het volledig licht is ben ik al in Dilbeek, ik merk nu pas dat het koud is, het gras is er wit van. Door het groen en nu en dan een vijver kom ik na 12.2 km aan mijn eerste rustpost in de Don Bosco school aan de rand van Groot Bijgaarden. Deze streek is me goed bekend omdat ik op de R0 hier alle dagen door rijd om mijn boterham te gaan verdienen tegen de taalgrens. Een stempel en een soepje en terug op weg. Om verder te lezen
     kijk hier.

    10-03-2008 om 19:28 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KASTEEL "LA MOTTE".
    In 1773 wordt de eerste steen gelegd van dit landhuis naar een ontwerp van een van de belangrijkste architecten uit de 18de eeuw, Laurent Benoit Dewez (1731 - 1812). Hij introduceert de (neo) classistische stijl in de Oostenrijkse Nederlanden en wordt hofarchitect van landvoogd Karl van Lorreinen.
    Kenmerkend voor Dewez zijn de symmetrie, monumentaalheid en soberheid. Door toepassing van de "gulden snede" op grondplan en gevels straalt het complex rust en evenwicht uit. De gemeente Dilbeel verwerft dit goed in 1981. Kasteel en parkgebied genieten bescherming sinds 1986.



    09-03-2008 om 15:09 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEBRUARI TEN EINDE.


    Ik dacht “februari zal wel een beetje kalmer zijn”, maar niets van dat. De wandelingen in het weekeind zijn zowat de enige momenten om een beetje te ontspannen, met de foto’s loop ik hopeloos achter en op het schrijven van een wandelverslag staat ook al een handrem.
    Ik heb het nog nooit ervaren maar ik begin stilaan te trachten naar 13 juni, de dag dat ik stop met werken. Er staat dan nog veel op stapel thuis maar dan kan je tenminste je werk regelen zoals je zelf wil, maar dan in je eigen tempo.

    Wat heb ik gestapt in februari 2008:

    Op 03-02-2008; te Oosteeklo 24 km.
    Op 09-02-2008; te Opwijk 21 km.
    Op 10-02-2008; te Hemiksem 28 km.
    Op 16-02-2008; te Baasrode 50 km.
    Op 17-02-2008; te Lippelo 25 km.
    Op 24-02-2008; te Zoutleeuw 25 km.

    Dit geeft voor februari 170 km, en een totaal van 364 km in 2008 en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 4202 kilometer.

    Vanaf zaterdag stappen we er weer op los te Zellik (Vlaams Brabant) en zondag te Bazel (Oost Vlaanderen). Meer hierover morgen.

    06-03-2008 om 18:29 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEKENDJE WEG.


    Om een beetje te ontspannen trekken we voor een weekendje van vrijdag tot zondag naar onze schuilplaats op een boerderij te Nieuwmunster (Wenduine). Natuurlijk kunnen we dan van de gelegenheid gebruik maken om in de omgeving aan 2 wandelingen deel te nemen, net als vorig jaar trouwens. We gingen toen stappen in Damme en Torhout en dat zal nu ook zo zijn. (Lees hier verder).

    26-02-2008 om 16:18 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR DIEGENEN DIE VAN HET FRANSE LIED HOUDEN.
    Prachtige site.
    Echt prachtige muziek( met link naar super oldie's of the 60's)
    Heerlijke nostalgische Franse muziek!

    http://www.malhanga.com/musicafrancesa/index.html
    Surf eens op deze site: veel teksten en muziek, soms ook met video; Pure nostalgie!
    Meezingen maar!

    15-02-2008 om 16:45 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKEND NR. 07.


    Zaterdag 16 februari 2008, wandeling te Baasrode( Prov. Oost Vlaanderen), “4de Winterwandeling in Vlassenbroek” ingericht door “ WSV Baasrode” ; verder is vermeld, “Alle afstanden gaan door de polder en over dijken op zoek naar het winterse Vlassenbroek. De 50 kilometer bezoekt ook Grembergen en Kastel. Gratis één jenever voor elke deelnemer. Laatste aankomst 18:00 uur“.
    Inschrijving 50 km: 6 € (T-shirt inbegrepen) start tot 9:00 uur.
    Inschrijven van 7:00 – 15:00 uur, parcours; 7-12-16-20-50 kilometer.
    Start; Gemeenteschool, Molenberg 1, Baasrode.
    Op deze wandeling kies ik voor de 50 kilometer.

    Zondag 17 februari 2008, wandeling te Lippelo (Prov. Antwerpen) “3de Ibis-Winterserietocht”, “ingericht door “WSV Ibis Puurs”; verder is vermeld, "Alle afstanden wandelen door Lippelo-bos richting Malderen. Na controle keert men terug langs kasteel Groenhof en Hof te Melis. De 21 km stappen nog langs Liezele en terug naar de start. Verzorgde controles, broodjes, warme en andere dranken. Start 21 km tot 13:00 uur”.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 4-10-16-21 kilometer.
    Start; Parochiezaal Sint-Stefaan, Broekstraat, Lippelo.
    Op deze wandeling kies ik voor de 21 km.

    14-02-2008 om 15:45 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19DE WINTERTOCHT VAN WSV SCHELLE TE HEMIKSEM.


    Een nieuwe startplaats en een volledig nieuw parcours te Hemiksem was het menu voor de wandeling op 10 februari die parcoursmeester en voorzitter André van WSV Schelle ons zondag heeft voorgeschoteld. Een prachtige zonnige dag met weinig wind, en meer moet dat niet zijn om veel wandelaars te krijgen. Ik stap vandaag de 28 km.
    Bij het verlaten van de start gaan we onmiddellijk achter de huizen door naast de spoorweg om langs de vroegere St. Annaschool op de Vlietdijk naast de Vliet naar de St. Bernardusabdij te stappen, onderweg doe ik een klapje met een bekend persoon nl. Manu Verreth alias Jomme Dockx. De abdij ligt er in de ochtendzon prachtig bij. Door de tuin gaan we naar de Schelde waar we een stuk blijven stappen om aan Callebeek veer rechtsaf te gaan en door het bos de vroegere kleiput van Hemiksem te bereiken waar nu de vissers het hoge lied zingen. Een halve ronde er rond en dan via de plaatselijke industrie met een ommetje en na 7.9 km de eerste controle te vinden in zaal “Het Welzijn”. Iets drinken en eten en
    dan ontmoet ik Guy van wandelclub “De Kwartels” die hier ook zijn stapje komt doen, verleden week was ik welkom bij hun wandeling te Oosteeklo. Hij vertrekt op 14 maart vanuit Frankrijk naar Santiago, langs deze weg, Guy, ik wens je een fantastische tocht en gezond terug in België.
    We stappen nu een eindje door Hemiksem en komen langs kasteel “Cleydael” en gaan linksaf langs het golfterrein door de “Groenen Hoek” een villawijk op weg naar Wilrijk en Hoboken, onderweg hadden we een controle op Fort 8 na 8.3 km.
    Verder op onze weg komen we in het privé terrein van “Kasteel Klaverblad” maar voor de wandelaars gingen de poorten open, waarvoor dank aan de bewoners. Langs het bos te Hoboken komen we terug in Hemiksem en na een lus van 8.7 km voor onze derde controle in zaal “Het Welzijn”, het is hier nu “vollen bak” zoals wij dat zeggen. Een goede pint want het is toch lekker warm buiten, zeker als men een beetje doorstapt.
    Terug op weg gaan we via “Het Zinkval” met een ommetje terug naar de startzaal na nog eens 3 km. Ook hier zit het nokvol, maar de zaal is meer dan groot genoeg om de 1426 deelnemers op een rustige manier te laten napraten over deze prachtige wandeling. Aan iedereen bedankt, het was een toffe dag.

    Mijn foto’s kan je hier vinden.

    Afgelegde afstand; 28 km.
    Jaartotaal 2008 afgelegd; 267 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 4105 km.
    Aantal wandelingen 2007; 10.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 177.

    13-02-2008 om 18:31 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19DE WINTERTOCHT VAN WSV SCHELLE TE HEMIKSEM.
    Een totaal andere startplaats en volledig nieuwe parcours, dat is wat WSV Schelle de wandelaars aanbiedt tijdens hun 19de Wintertocht. De startplaats, zaal Lux, gelegen in de Heuvelstraat te Hemiksem, biedt voor de wandelaars ruime parkeergelegenheid. De wandeling zelf gaat eerst langs het domein van de St. Bernardusabdij. Naast het administratief centrum van de gemeente Hemiksem, herbergt deze in restauratie zijnde abdij ook het heemmuseum van de gemeente samen met het Roelantsmuseum. Joseph Roelants werkte van 1917 tot 1957 als tekenaar, ontwerper en samensteller van decoratieve keramiekpanelen in de keramiekfabriek Gilliot. Zijn werken zijn zowel in het binnen- als buitenland bekend. Een bezoek aan dit museum is een aanrader voor de wandelaars die zich beperken tot de kleinere afstanden.
    Je gaat verder via de boorden van de Schelde om zo in de oude uitgegraven kleiputten van Hemiksem te komen, waar nu de vissers in een rustig kader, hun geliefde sport kunnen beoefenen. De stevige wandelaars gaan verder richting Hoboken, via Fort 8, het park Sorghvliedt en Fort 7 om zo het domein van het kasteel Klaverblad te bereiken. De beide forten, gebouwd tussen 1859 en 1864 maakte deel uit van de zogenaamde Brialmontomwalling rond Antwerpen. Kasteel het Klaverblad, dat niet toegankelijk is, ligt in een mooie wandelomgeving. De club zorgt er echter voor dat je het domein mag betreden en via de binnenplaats een mooi uitzicht krijgt op het kasteel. De 28 km wandelaars maken nog een ommetje via de rustige landelijke wegen van het Zinkval.

    Vertrekuren: 08:00 – 15:00uur.
    Te wandelen afstanden: 4-7-14-21-28 km.

    Openbaar vervoer: De lijn 1, 290 en 295 (halte op 50 meter van de start).
    Meer info: André Lemmens – 0486.066 980.

    WSV Schelle richt in

    05-02-2008 om 16:51 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANUARI TEN EINDE.


    Wel een bewogen maand geweest met weinig tijd door ziekte in de familie maar die zijn nu gelukkig stilaan aan de beterhand, perikelen met de laptop was het vervolg van de problemen, intussen nog een nieuwe vaste computer gekocht omdat de oude naar de computerhemel was verhuisd. De oude draaide op XP, de nieuwe op Vista, weer leren en aanpassen, alles overzetten enz. enz. met andere woorden, de maand is voorbij gevlogen.
    Toch heb ik wat tijd kunnen vrijmaken om in het weekend de beentjes te laten stappen, een beetje ontspanning moet er toch even tussen kunnen, anders gaat men in het rood en dan wordt het pas echt gevaarlijk. Tijd om er over te schrijven is er wel niet overgeschoten, de foto’s moeten nog bewerkt worden, dus er is altijd nog wel wat te doen.

    Wat heb ik gestapt in januari 2008:
    Op 05-01-2008, 32,5 km te Lille-Poederlee.
    Op 06-01-2008, 32 km te Gierle.
    Op 13-01-2008, 21 km te Erps-Kwerps.
    Op 19-01-2008, 32,5 km te Brugge.
    Op 20-01-2008, 23,5 km te Sombeke.
    Op 26-01-2008, 21,5 km te Heldergem.
    Op 27-01-2008, 28 km te Sint-Job-In ’t Goor.

    Dit geeft voor dit jaar een totaal van 191 km en in het totaal sinds 04-01-2006 geeft dit 4039 kilometer.
    Zaterdag zal er niet gewandeld worden, wel op zondag, alleen moet ik nog uitmaken waar ik ga stappen, de tijd brengt raad zegt men.

    31-01-2008 om 20:16 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE STADSKRAAN.

    Naar aanleiding van Brugge culturele hoofdstad 2002 maakten de leerlingen en leraars van het Vrij technisch Instituut een verkleinde replica van de laatmiddeleeuwse houten kraan van Brugge.
    De originele stadskraan stond op het Kraanplein en is op diverse schilderijen te zien. Om zware lasten uit de schepen te halen maakten ze gebruik van deze hijskraan.
    Deze werd aangedreven door kraankinderen die in het rad moesten lopen. In 2002 stond de replica op het Jan van Eykplein, in 2004 werd ze naar de huidige standplaats overgebracht.


    Met dank aan Dirk Pollentier.
    Stadsgids Brugge.



    24-01-2008 om 18:20 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOMS !!!!!


    Het kan iedereen al eens gebeuren, tegenslag, overlast in de buurt, het druk hebben, een deel van de familie in de lappenmand. Velen zullen zeggen, ja dat ken ik, wel wij nu ook.
    Reeds maanden overlast van jonge snaken die de buurt onveilig maken met hun lawaaierige bromfietsen en dan op straat in het donker komen vergaderen 2 huizen verder met de nodige decibels, gisteravond dus nog maar eens naar oom agent geweest en daar met echtgenote weer eens ferm ons gedacht gaan zeggen, het scheen ditmaal indruk te maken, afwachten dus.
    Voor de rest, ja, zuster al enkele dagen in het ziekenhuis en gaat deze namiddag onder het mes, schoonbroer van hetzelfde, dus ook vandaag onder het mes. Een mens wenst dan met nieuwjaar aan iederen veel geluk en de allerbeste gezondheid, maar in de derde week van het nieuwe jaar is het al van dattem.
    Eerlijk gezegd had ik me dit jaar toch anders voorgesteld, maar daar heeft men natuurlijk geen vat op. Er is natuurlijk altijd het gezegde "We staan ervoor, en we moeten er door".
    Moest het hier even wat aan de stille kant zijn op mijn blog, dan weten jullie van wanten, wordt vervolgd.

    23-01-2008 om 10:00 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKEND NR. 3


    Zaterdag 19 januari 2008, wandeling te Sint-Andries, Brugge ( Prov. West Vlaanderen), “Rondom Brugge, Brugse Vesten Tocht” ingericht door “ WJSV De Brugsche Globetrotters” ; verder is vermeld, “Rondom Brugge, aankomst voor 17:30 uur. Hutsepot in de startzaal. 6 en 11 km geschikt voor rol- en kinderwagens. Starplaats op 750 meter van station Brugge, uitgang kant Sint-Michiels.“
    Inschrijven van 8:00 – 15:00 uur, parcours; 6-11-14-20-23-30 kilometer.
    Start; Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, Sint-Andries.
    Op deze wandeling kies ik voor de 30 kilometer, verleden jaar heb ik deze wandeling ook gemaakt en jammer genoeg onder een regen die er mocht wezen. Het ziet er dit jaar niet naar uit dat het enigszins beter zal zijn, de hutsepot zal des te beter smaken, deze heb ik al mogen smaken in december en hij was heerlijk.

    Zondag 20 januari 2008, wandeling te Waasmunster (Prov. Oost Vlaanderen), “13de Wintertocht” ingericht door “Durmestappers”; verder is vermeld, "Langs de Durmedijk en de Scheldedijk, door de polder, langs landelijke wegen en veldwegels over de kouter met prachtige vergezichten en in het provinciaal domein Roomakker”.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 5-7-10-14-21 kilometer.
    Start; Buurtcentrum, Veldstraat 2, Sombeke .
    Op deze wandeling kies ik voor de 21 km.

    18-01-2008 om 16:53 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR ALLES IS EEN UITLEG.


    Een man komt laat thuis van zijn werk.
    Als hij vraagt wat ze eten, zegt zijn vrouw: "Awel, ge treft het: ik heb niks klaargemaakt, want we hebben niks in huis."
    De man zegt: "Laten we dan naar een restaurant gaan, dan gaan we lekker escargots eten."
    De vrouw heeft daar weinig zin in en zegt: "Gaat gij anders maar naar de winkel om escargots te halen, dan maak ik ze hier wel klaar."
    De man gaat naar de winkel en koopt escargots: twaalf in een zakje. Hij stopt ze in zijn binnenzak. Onderweg terug naar huis komt hij een vriend tegen, gaat nog naar een kroegje, komt weer een vriend tegen, blijft in een ander café nog even hangen...
    Uiteindelijk komt hij met een flink stuk in zijn kraag om kwart over twee 's nachts weer thuis. Hij is zo dronken dat hij zijn sleutel niet in het slot krijgt. De sleutelbos valt op de grond. Hij bukt zich en alle escargots vallen op de grond. Uit pure ellende belt hij dan maar aan.
    Zijn vrouw doet de deur open en vraagt woedend: "Awel, waar bleeft ge, ik zit hier al uren op u te wachten !!
    Bukt de man zich en zegt tegen de slakken op de grond:


    "ALEE MANNEN, NOG EEN KLEIN STUKSKE TE GAAN."

    17-01-2008 om 18:00 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZACHTE LANDING TOCHTEN TE ERPS-KWERPS.


    Zondag 13 januari stapte ik te Erps-Kwerps de 20 km en dat heb ik me zeker niet beklaagd. De plaatselijke sporthal diende als vertrekpunt, plaats genoeg voor iedereen en dat maakt het altijd aangenaam. Langs het centrum(pje) van het dorp trekken we het veld in richting Zaventem, in de verte staat de nieuwe controletoren te blinken, hier volgt de eerste splitsing, enkel de 20 gaat linksaf voor een lus van 6,6 km. Het is naast de startbaan wandelen en het is een komen en gaan van vliegtuigen, en nu is het nog maar weekend, wat moet het hier in de week zijn. We komen ook langs landingsbaan RWY 25 maar door de windrichting is deze nu niet in gebruik, jammer. We zien wel de vliegers dalen vlak boven Steenokkerzeel dorp. Hier is ook onze eerste controle, ook ruim genoeg voor iedereen.
    We stappen verder door Steenokkerzeel en komen langs de Kerststal die ingericht is als café, zo zou de kerk nog veel te doen hebben moest het echt zo zijn. Terug het veld in en onderdoor de dalende vliegers. Even verder komen we aan het gedenkteken waar op 15 februari 1961 een Boeing 707 van Sabena neerstorte, men herdenkt er de 73 mensen die de crash niet overleefden. Vliegen houdt natuurlijk altijd risico’s in. Zo komen we na 6,2 km op onze 2de controlepost te Nederokkerzeel.
    Na een natje en een droogje beginnen we aan de laatste lus van 8,2 km door de velden, het zonnetje is er doorgekomen en met een rugwind gaan we terug naar de sporthal van Erps-Kwerps. Een zeer afwisselende tocht, heel mooi en veel natuur.
    Klik op de foto linksboven voor alle foto’s.

    Afgelegde afstand; 21 km.
    Jaartotaal 2008 afgelegd; 85,5 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3933,5 km.
    Aantal wandelingen 2007; 3.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 170.

    16-01-2008 om 18:08 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN STUKJE GESCHIEDENIS.


    De volgende keer dat je je handen wast, en je vindt de temperatuur van het water niet echt aangenaam, denk er dan eens aan hoe het er ooit aan toe ging...Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500:
    De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijks bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken.
    Tegen die tijd begon men echter toch al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen. Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt.
    Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water. De heer des huizes genoot het privilege van het schone water, daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden, dan de vrouwen, en tenslotte de kinderen. De baby's waren als laatsten aan de beurt. Tegen dan was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken... Vandaar de uitdrukking "de baby met het badwater weggooien".
    Huizen hadden in die tijd strooien daken, zonder houten gebinte.Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden, en dus leefden de katten en kleinere dieren (muizen, ongedierte) in het dak. Als het regende werd het daar glibberig, en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak. Vandaar het Engelse gezegde "It's raining cats and dogs".
    Niets kon verhinderen dat er dingen in het huis vielen. Dit was een echt probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddengoed konden bederven. Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat dan toch een beetje bescherming bood. Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan.
    In die tijd kookte men in de keuken in een grote ketel die altijd boven het vuur hing. Elke dag werd het vuur aangestoken, en werden er ingrediënten toegevoegd aan de ketel. Men at meestal groenten, en weinig vlees. Men at deze stoofpot 's avonds, en liet het overschot in de ketel. Dit werd dan 's nachts koud, en 's anderendaags begon men gewoon opnieuw. Zo zaten er in hun stoofpot vaak dingen die er al heel lang inzaten...
    Soms konden ze varken krijgen, en dan voelden ze zich heel bijzonder. Als ze bezoekers over de vloer kregen, dan hingen ze hun stuk varken op om op te scheppen. Het was namelijk een teken van weelde als een man spek naar huis kon brengen. Ze sneden dan een stukje af om te delen met de gast, en kauwden gezellig samen op het vet.
    Wie geld had, kon zich tinnen borden veroorloven. Voedsel met een hoge zuurtegraad zorgde er voor dat een beetje van het lood in het voedsel terecht kwam, wat vaak tot een loodvergiftiging en de dood leidde. Dit gebeurde het meest met tomaten, waardoor tomaten de volgende 400 jaar als giftig werden beschouwd.
    Brood werd verdeeld volgens je sociale status. Arbeiders kregen de aangebrande bodem van het brood, het gezin at het middendeel op en gasten kregen de bovenste, krokante korst.
    Men gebruikte loden bekers om bier of whisky te drinken. Die combinatie zorgde er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was! Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden.
    Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd,en de familie at en dronk aan diezelfde tafel, en wachtte af of hij nog wakker zou worden. Vandaar het gebruik van de doodswake.
    Engeland is oud en klein, en de bevolking vond geen plaats meer om de doden te begraven, dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis overgebracht, zodat ze de graven konden hergebruiken. Bij het heropenen van deze kisten, ontdekten ze dat er bij 1 op 25 aan de binnenkant gekrabd was, en ze beseften dat ze levenden hadden begraven.
    Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden, dat omhoogleidde en verbonden was met een belletje boven de grond. Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel niet rinkelde. En zo werd er wel eens iemand "gered door de bel".

    Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai was.

    15-01-2008 om 05:33 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS JE MAIL VERKEERD AANKOMT.


    Een echtpaar besluit voor een week de koude winter te ontvluchten
    En naar het zonnige zuiden te reizen.
    Door haar werk kan de vrouw pas een dag later vertrekken en daarom vertrekt de man eerst, zoals gepland.
    Daar aangekomen, betrekt hij zijn hotelkamer haalt zijn laptop boven en zend zijn vrouw onmiddellijk een e-mail.
    Ongelukkigerwijze vergeet hij een letter in het e-mail adres en zo
    belandt zijn bericht bij een weduwe die zojuist haar man ten grave
    heeft begeleid.
    Deze weduwe kijkt juist op haar computer, om na te zien of er geen
    innige deelnemingen van vrienden of bekenden op staan.
    Als haar zoon de kamer binnen komt vindt hij zijn moeder bewusteloos op de grond.
    Zijn blik valt op het scherm en daar staat...

    Aan : mijn achtergebleven vrouw
    Van : je man die voor gereisd is
    Onderwerp : Ben aangekomen.
    Liefste, ben juist goed aangekomen. Ik heb mij hier al ingeleefd en zorg dat alles voor jouw aankomst morgen al netjes voorbereid is.
    Een goede reis en ik wacht op je met ongeduld en al mijn liefde.
    Je man

    P.S. Het is hier verduiveld warm! ! !

    10-01-2008 om 17:39 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17de DRIEKONINGENTOCHT TE LILLE-POEDERLEE.


    Naar jaarlijkse gewoonte is mijn eerste wandeling van het jaar deze van de Herentalse Wandelclub, dit jaar op zaterdag 5 januari. Na het begroeten en het uitwisselen van wensen met de gekende wandelaars vertrekken we voor een tocht van 30 km, uiteindelijk zullen het er 32,5 km worden, maar daar maak ik al lang geen probleem meer van.
    Onmiddellijk rechtsaf langs het plaatselijk voetbalveld en dan komen we 100 meter verder het bos in en dat zal zo blijven voor het grootste deel van de wandeling, zo nu en dan eens afgewisseld met wat veldwerk en er is soms ook een straatje tussen, dat mag natuurlijk altijd.
    We gaan in het begin een eindje naast het riviertje, de AA, welke we volgen op wat ooit een zandweg moet zijn geweest, nu is het een grote slijkbaan en dit is niet voor de laatste keer vandaag. We stappen een lus van 9 km en komen na het bos aan de eeuwenoude “Heggekapel” met ervoor de gemetselde kruisweg, mooi om zien. We doen ook het natuurgebied “Den Aert” aan. Zo komen we met een omzwerving in de regen aan in de eerste controlepost bij “FC De Kroon”.
    Wat eten en eens drinken en terug op weg voor een lus van 5.4 km, ongeveer althans. Voorlopig gaan we even op drogere weg maar dat duurt gewoonlijk niet lang. Ik kom nu meer veld tegen en hier is het moeilijk schuilen voor de regen, gelukkig heb ik een regenscherm bij en heb ik het ook niet de hele tijd nodig. We komen in de controlepost nr. 2 bij “VK Zegbroek” en een soep kan er wel in, en het warmt nog op ook, de schoenen kunnen nu ook wat proper gemaakt worden want ze wegen een beetje zwaarder door het slijk.
    Op weg nu voor een lus van ongeveer 7 km door het nat en de regen om terug te komen bij de controlepost van “VK Zegbroek”, wat eten en een laatste stukje van 4 km waarbij we aan het prachtige waterkasteel van Vorselaar voorbij trekken en langs de Berkelheide en de Galgenberg terug naar startzaal “De Kouter”.
    De foto’s van de wandeling
    kun je hier zien.

    Afgelegde afstand; 32.5km.
    Jaartotaal 2008 afgelegd; 32.5 km.
    Totaal afgelegd (sinds 04-01-2006); 3870.5 km.
    Aantal wandelingen 2008; 1.
    Totaal aantal wandelingen (sinds 04-01-2006); 168.

    09-01-2008 om 18:20 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW ARBEIDSREGLEMENT.


    Beste medewerkers,

    Op de Algemene Directievergadering is het volgende besloten:

    1. De kledij, waarmee u zich naar uw werkplaats begeeft, moet aangepast zijn aan uw salaris: - Wanneer u met Prada schoeisel en Gucci kledij rondloopt gaan wij ervan uit dat u meer dan genoeg verdient en dus geen salarisverhoging nodig heeft. - Wanneer u pover gekleed bent, moet u beter leren omgaan met uw geld, zodat ook u zich betere kledij kan veroorloven. We kunnen u in dit geval dan ook geen salarisverhoging toestaan. - Wanneer u de gemiddelde merkenkledij van Jan Modaal draagt, bevindt u zich in de middenklasse en stelt u het goed. U hebt dan ook geen salarisverhoging vandoen

    2. Familiale dagen en toegestane afwezigheid: Elke medewerker heeft vanaf heden recht op 104 dagen per jaar. Ze worden ook wel eens "zaterdag" en "zondag" genoemd.

    3. Middagpauze: - Magere mensen hebben recht op 30 minuten, omdat ze meer moeten eten om er gezond uit te zien. - Mensen met een normaal gewicht hebben recht op 15 minuten, om een afgewogen maaltijd te nuttigen en alzo op hun gewicht te blijven. - Mensen met overgewicht hebben recht op 5 minuten, meer tijd hebben ze niet nodig om een flesje "Slim Fast" te drinken en een dieetpilletje in te nemen.

    4. Ziekteverlof:Doktersbriefjes worden niet meer aanvaard. Als men naar de dokter kan gaan kan men ook naar het werk komen

    5. Gebruik van de sanitaire voorzieningen:Er wordt teveel tijd doorgebracht op de toiletten. Daarom is er vanaf nu een tijdslimiet van 3 minuten ingevoerd. Na deze 3 minuten gaat er een Alarmsirene, wordt het toiletpapier vergrendeld, de deur geopend en wordt er een foto genomen. Na 2 overtredingen zal uw foto uitgehangen worden op het Informatiebord onder de categorie: "Chronische Overtreder van het Arbeidsreglement"

    6. Medische ingrepen:Zolang u hier werkt, hebt u al uw organen nodig. Denk er daarom zelfs niet aan om één of ander te laten verwijderen. Wij hebben u intact aangenomen, elke latere operatie zal dan ook beschouwd worden als een vorm van contractbreuk. Wij danken u bij voorbaat voor uw loyaliteit tegenover de firma. Het is onze betrachting om een positief arbeidsbeleid te voeren.

    Mogen wij u daarom dan ook vragen om al uw vragen, commentaar, zorgen, klachten, frustraties, irritaties, agressies en beschuldigingen aan iemand anders te richten dan aan ons. Met vriendelijke groet,

    De Directie.

    07-01-2008 om 16:55 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WANDELPROGRAMMA VOOR WEEKEND NR. 1 IN 2008.


    Zaterdag 05 januari 2008, wandeling te Poederlee ( Prov. Antwerpen), “17de Driekoningentocht” ingericht door “ Herentalse Wandelclub” ; verder is vermeld, “Hoofdzakelijk smalle bospaden door dennenbossen, typische Kempische landbouwwegen, langs de eeuwenoude Heggenkapel“.
    Inschrijven van 8:00 – 15:00 uur, parcours; 4-9-15-21-30 kilometer.
    Start; De Kouter, Heggelaan, Lille-Poederlee.
    Op deze wandeling kies ik voor de 30 kilometer, en hopelijk regent het geen pijpenstelen.

    Zondag 06 januari 2008, wandeling te Kester (Prov. Vlaams Brabant), “2de Nieuwjaarstocht” ingericht door “De Heidetochten Kester-Gooik”; verder is vermeld, "Bewonder in een nieuw jaar het winterlandschap van het Pajottenland. Aangepast en nieuw parcours met verzorgde startzaal en controleplaatsen”.
    Inschrijven van 8:00 - 15:00 uur, parcours 6-12-18-23-29-33 kilometer.
    Start; Parochiezaal Ons Huis, De Ham, Kester .
    Op deze wandeling kies ik voor de 33 km.

    En nu maar hopen dat het een beetje droog blijft in het weekend.

    04-01-2008 om 14:32 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JANUARI.
    JANUARI

    Gras is er nog, maar groen niet meer
    en niet meer groen, maar eerder grijs.
    IJselijk krijsende meeuwen
    overheersen de velden.
    Waar het anders stil zou zijn.

    Januaristil en januarigroen
    en niet meer groen, maar eerder grijs.
    En kauwen en kraaien en spreeuwen
    zorgen voor luchtgevechten en spektakel
    boven bossen en akkers en dreven,
    waar het anders leeg zou zijn.

    Waar is het witte van weleer,
    het vredige, stille en mooie ?
    De sneeuw
    die winter zachter lijken doet,
    gaf aan de luchten een hemelse gloed.

    KRISTEL D'HUYSSER

    01-01-2008 om 08:25 geschreven door freddy11

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    magdavinck
    blog.seniorennet.be/magdavi
    Archief per jaar
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    krijan_jono
    blog.seniorennet.be/krijan_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    laurette
    blog.seniorennet.be/laurett

    http://hetfotograafje.blogspot.com


    Foto

    Werk van Jan Fabre Nieuwpoort.
    Foto

    Foto

    Kasteel van Beloeil.
    Mijn favorieten
  • katjesnest
  • smiling cobra
  • Alcyon's nest
  • wimblog
  • sportfanaat
  • pierre du coin
  • Wandelclub Schelle
  • kladblog
  • comicsken
  • Maya's leven

    Mijn favorieten
  • borriquito
  • pliske
  • freddy11
  • slabber
  • keukenweetjes
  • panthera
  • jenthes keuken
  • Het fotograafje
  • Mijn hobby's

  • Foto

    Kasteel van Bouchout.
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !


    Gastenboek
  • hallo
  • Bezoekje uit Oostende en de hemel is blauw, het zonneke schijnt!
  • Lieve groetjes van uit De Klinge
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Goedemorgen ,

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog


    Foto

    Kasteel Wissekerke te Bazel.
    Foto

    Een uitgeregende 15/08 te Steenhuffel.
    Foto

    WSV Schelle te Overijse.
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tenelsbergebiljart
    blog.seniorennet.be/tenelsb
    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brigitta_vanwassenhove
    blog.seniorennet.be/brigitt
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martjuh
    blog.seniorennet.be/martjuh

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!