Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    21-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezien Bart De Wever spreekt Wallonië toe

    Ongezien Bart De Wever spreekt Wallonië toe

    Ik verwacht van Di Rupo nu een tegenreactie een eerste minister onwaardig. . Werkloosheidscijfers in Wallonië liegen toch niet zeker. Hoed af voor BDW. geef hem nu de kans die hem eerder werd ontnomen door de trado's.

    Als je de kans niet krijgt van de 1ste minister dan is er geen andere manier denk ik. Zwak van Di Rupo dat hij geen debat aangaat. Of het iets gaat uithalen weet ik niet, maar de boodschap is duidelijk denk ik. Of men kiest opnieuw voor een aantal jaren stilstand (maar de economie doet dat niet) met opnieuw torenhoge verhoging van de beslastingen of we passen ons drastisch aan. Als er niets veranderd, staan we allemaal binnen enkele jaren aan de afgrond, maar dan is het helaas te laat.


    VIEO Het is ongezien in de Belgische politiek: N-VA-voorzitter Bart De Wever spreekt in een videoboodschap de Waalse kiezers toe. VTM NIEUWS kreeg het filmpje als eerste te pakken. De Wever vindt dat hij geen eerlijke kans krijgt om zich te bewijzen en wil daar op deze manier verandering in brengen.

    "Misschien heeft u het debat gezien tussen mezelf en meneer Magnette", zo begint De Wever zijn boodschap. "Ik kan uw bezorgdheid begrijpen over de plannen van mijn partij. Bovendien weigert Elio Di Rupo elk debat met mij. Maar dat weerhoudt hem er niet van om mij persoonlijk aan te vallen, zonder me de kans te geven mezelf te verdedigen."
     
    De Wever heeft aangekondigd dat hij de video zou verspreiden via Twitter. De N-VA-voorzitter heeft al veel langer een account, maar had die tot vandaag nog nooit gebruikt, naar eigen zeggen omdat hij geen fan is van het medium. Ondanks zijn inactiviteit heeft hij wel al bijna 20.000 volgers. Vanmiddag stuurde hij al een eerste bericht: "Straks meer. #curieuzeneuzemosterdpot". 
     
    "Ik heb geen andere keuze", verklaarde De Wever nog voor de video gepubliceerd was in De Tijd. "Het is hallucinant. In elk land ter wereld gaat de premier in debat met de leider van de oppositie. Hier niet. Di Rupo wil zelfs niet in dezelfde kamer met mij zijn. Mijn enige mogelijkheid is dus direct aan de Franstaligen te zeggen wat er in dit land gebeurt."

    Lees ook

     

    De integrale boodschap:
     
    Dames en heren, goeiedag.
     
    Misschien heeft u het debat gezien tussen mezelf en meneer Magnette. Ik kan uw bezorgdheid begrijpen over de plannen van mijn partij. Bovendien weigert Elio Di Rupo elk debat met mij. Maar dat weerhoudt hem er niet van om mij persoonlijk aan te vallen, zonder me de kans te geven mezelf te verdedigen. Daarom wil ik me deze keer rechtstreeks richten tot u, met een duidelijke boodschap.
     
    We hebben het beste met u voor. Onze voorstellen zijn niet bedoeld om het u moeilijk te maken. Ik wil dat we allemaal vooruitgaan, Franstaligen en Vlamingen. We worden geconfronteerd met verschillende socio-economische problemen, die specifieke oplossingen vereisen. En we leven in twee verschillende democratieën, elk met hun eigen politieke partijen, media en instellingen.
     
    Ik wil de structuur van dit land kaderen in die werkelijkheid. Maar ik wil eerst en vooral die socio-economische problemen oplossen. Want de recepten van de PS hebben uw dagelijks leven niet beter gemaakt. Wel integendeel. Overal waar de PS de sterkste is, zijn de armoedecijfers en de kosten van de werkloosheid het hoogste. 38% onder jullie kan een onvoorziene kost van 1000 euro niet aan. Eén op de vier Waalse kinderen, en één op de drie Brusselse kinderen leeft in armoede. Dat vind ik heel erg. Maar de cijfers liegen niet. Het PS-model heeft invloed op uw welvaart. Ik wil u dus een alternatief aanreiken. Ik wil de welvaart en de sociale zekerheid veilig stellen.
     
    Om dat te doen, moeten we de economie herlanceren, om het aantal jobs te verhogen en zo de kosten van de sociale zekerheid te kunnen betalen. Daarom moeten we de inspanningen van mensen die werken en ondernemen meer vergoeden, in plaats van hen te bestraffen. Dat zijn de waarden waar ik voor sta. En de voorstellen die ik u doe, zijn dezelfde als de voorstellen die ik de Vlamingen doe.
     
    Ik ben eerlijk met u, ik leg al mijn kaarten op tafel. Ik verwacht niet dat u mij zal waarderen, nadat u deze film gezien heeft. Ik vraag u alleen om de N-VA een kans te geven. En aan uw verkozenen vraag ik om de keuze van de Vlaamse democratie te respecteren. Geef ons de kans om dit land te hervormen, zodat we onze goede voornemens kunnen waarmaken. Sta ons toe om een sterke politiek te voeren, en u te tonen dat we uw leven kunnen verbeteren.
     
    Alles wat ik vraag, alles wat ik hoop, is dat u mij het voordeel van de twijfel gunt. Ik dank u.

    21-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming heeft vooral vertrouwen in huisarts maar amper in politiek

    Vlaming heeft vooral vertrouwen in huisarts maar amper in politiek

    De Belg heeft het meeste vertrouwen in de huisarts. Dat blijkt uit een peiling van de Christelijke Mutualiteit. Als men de arts niet verstouwd kan men makkelijk bij een ander arts gaan. Of meerder analyses laten maken bij twijfel. Het is duidelijk dat de bevolking niet weet de zuil mutualiteit het meest voor zich zelf zorgt. Alles word berekend bij het RIZIV. Om geld binnen te krijgen doen ze het opnieuw met hun politiek aanhankelijk personeel. Gelden die daar door voor de zieken en invaliden verdwijnen in hun zak.

    Wat voor zever er elke keer opnieuw wordt uitgevonden om de vlaming dom te houden !

    Vlaming heeft vooral vertrouwen in huisarts maar amper in politiek

    De Belg heeft het meeste vertrouwen in de huisarts. Dat blijkt uit een peiling van de Christelijke Mutualiteit bij 2.550 Vlamingen, die gepubliceerd wordt in het meinummer van tijdschrift çava?.

    Huisartsen scoren erg goed in de enquête. Ze halen een gemiddelde score van 8 op 10 wanneer het aankomt op vertrouwen. De mutualiteiten (7,1/10), de ziekenhuizen (6,8/10) en het onderwijs (6,7/10) komen al bij al nog vrij goed uit de peiling.

    Vlamingen hebben daarentegen nauwelijks vertrouwen in de politiek, het koningshuis en de Kerk.

    De uitslag

    1. De huisarts (8/10)
    2. De mutualiteit (7,1/10)
    3. De ziekenhuizen (6,8/10)
    4. Het onderwijs (6,7/10)
    5. De politie (6,2/10)
    6. De banken (5,1/10)
    7. De vakbonden (5/10)
    8. Het gerecht (4,9/10)
    9. Het internet (4,8/10)
    10. Media (4,6/10)
    11. De politieke instellingen (3,8/10)
    12. De koning (3,6/10)
    13. De politici (3,5/10)
    14. De Kerk (3,3/10)

    20-05-2014 om 15:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters Samenwerken met Wallonië is enige weg vooruit

    Peeters Samenwerken met Wallonië is enige weg vooruit

    Zo iemand is dan Minister-president Van Vlaanderen. Hoe kan je ook maar iets gedaan krijgen van de waalse politici als je al op voorhand capituleert ?

    Samenwerken met Wallonië is onmogelijk. We zijn te verschillend. Dus splitsing is enige weg vooruit.

    Allee, de CD&V gaat ons terug verkopen aan de Walen

    Vlaams minister-president Kris Peeters voert vandaag een charme-offensief in Wallonië. Het CD&V-gezicht bezoekt er een reeks innoverende bedrijven, met één boodschap: samenwerken met Wallonië is de enige weg vooruit. De Antwerpse lijsttrekker presenteert daarmee een alternatief voor de sombere boodschap die andere partijen verspreiden over het zuidelijke landsdeel.

    Peeters begon zijn ronde door Wallonië met een bezoek aan Sirris, een onderzoekscentrum rond onder meer 3D-printing dat zowel in Vlaanderen als in Wallonië actief is. 3D-printing is een sector waarin België, samen met onder meer Nederland en Spanje, een voortrekkersrol speelt.

    "Wallonië is onze beste buur, ons eerste exportgebied", verzekerde Peeters de massaal opgedaagde Franstalige pers. "Wij zien Wallonië en Brussel niet als tegenstanders, maar als bondgenoten. Het is geen boksmatch. We moeten er in slagen van één plus één drie te maken."

    België kan de concurrentie met grootmachten als Duitsland en de Verenigde Staten enkel bolwerken als land, benadrukte de CD&V'er. "De problemen van vandaag kunnen enkel worden opgelost door samen te werken."

    Peeters ging de talrijke vragen over zijn grootste concurrent handig uit de weg, maar wilde toch reageren op de stellingen van Bart De Wever rond werkloosheid. "Ik ga ervan uit dat elke werkzoekende ook echt naar werk zoekt. Mocht alles kunnen worden opgelost met een goed cv, dan was de hele discussie over lastenverlaging zonder voorwerp. De nadruk moet volgens ons ook niet liggen op beperking van de uitkeringen, maar op activeren en opleiding."

    20-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V en sp.a houden stand tegen N-VA-tsunami in West-Vlaanderen

    CD&V en sp.a houden stand tegen N-VA-tsunami in West-Vlaanderen

    Och wat betekenen die peilingen? De cijfers van volgende zondag zijn de enige die tellen.

    We zullen 25 mei zien of deze peilingen niet gemanipuleerd werden om bestwil.

    De Grote Peiling - Kieskring West-Vlaanderen

    In West-Vlaanderen vechten N-VA en CD&V nek aan nek om het leiderschap. Vooral op de lijst voor het Vlaams parlement wordt het volgende week zondag erg spannend tussen de Vlaamse excellenties Geert Bourgeois en Hilde Crevits. Ook sp.a zet met toppers Johan Vande Lanotte en John Crombez een mooie score neer. Dat blijkt uit de provinciale peiling van De Morgen, Het Laatste Nieuws en vtm in de provincie West-Vlaanderen.

    Het belooft een spannende strijd te worden volgende week zondag tussen de twee koplopers CD&V en N-VA in de kustprovincie. Hoewel de Vlaams-nationalisten nog enkele procentpunten voorsprong hebben op de christendemocraten, is het verschil miniem. 

    In de Kamer behaalt N-VA met de relatieve nieuwkomer Brecht Vermeulen 22,5 procent, tegenover 20,1 procent voor de CD&V-lijst van federaal staatssecretaris Hendrik Bogaert. Beide partijen zakken wel enkele procentpunten tegenover de vorige verkiezingen van 2010, maar behalen wel nog altijd vier zetels. De liberalen van Open Vld behalen een status quo.

    De verliezen aan de rechterflank lijken er volgende week volledig langs links te worden bijgeteld. Zowel sp.a, Groen als PVDA+ profiteren namelijk van het stemmenverlies. Derde partij wordt sp.a, dat dankzij de populariteit van kopman Johan Vande Lanotte de 20 procent in zicht krijgt. Groen stijgt licht en PVDA+ behaalt 4,1 procent, fors hoger dan de vorige verkiezingen maar nog onvoldoende om effectief een zetel binnen te halen.

    Een score waar met veel belangstelling naar werd uitgekeken, was die van LDD-boegbeeld Jean-Marie Dedecker. Omdat de partij wist dat opboksen tegen de N-VA op dit moment een onbegonnen zaak is, trok Dedecker zich met zijn troepen volledig terug achter de IJzer. Daar wil hij alles op alles te zetten om nog die ene Kamerzetel binnen te halen. En het wordt kantje boordje zondag. LDD scoort in de peiling 4,5 procent, een verlies van zo'n drie procent en flirt met de kiesdrempel. Een verlies trouwens waar Vlaams Belang niet van kan profiteren: de partij behaalt ongeveer dezelfde score als tijdens de vorige verkiezingen: 8,6 procent.



    Ongeveer dezelfde scores vallen te noteren op de lijsten voor het Vlaams parlement. CD&V doet het hier met stemmenkanon Hilde Crevits iets beter dan op de Kamerlijst, en vecht een duel uit met haar N-VA-collega in de Vlaamse regering Geert Bourgeois. Beide lijsten schommelen rond de 25 procent en zouden allebei zes vertegenwoordigers naar Brussel mogen sturen.

    Europa
    Ook op de Europese lijst zit CD&V de N-VA flink op de hielen. Lijsttrekker Johan Van Overtveldt behaalt 24 procent, CD&V doet het met Marianne Thyssen en 22,8 procent niet veel slechter. Net zoals in Antwerpen behaalt Open Vld zijn beste score dankzij Guy Verhofstadt op de Europese lijst, nipt gevolgd door de sp.a van Kathleen Van Brempt. Vlaams Belang en Groen bengelen ook hier achteraan met ongeveer 8 procent.

            © De Persgroep Publishing.

    Hoe kwam deze peiling tot stand?

    De peiling werd afgenomen door IPSOS bij 600 stemgerechtigde inwoners van de kieskring West-Vlaanderen tussen 6 en 13 mei 2014. 540 interviews werden afgenomen via het Ipsos On Line Panel en 60 interviews via telefoon. De maximale foutenmarge, voor een percentage van 50 procent een een vertrouwensgraad van 95 procent is ongeveer 4 punten. De gemodelleerde kiesintenties werden op resp. 93 procent (Kamer), 94 procent (VP) en 95 procent (EP) van de steekproef berekend. De antwoorden 'zal niet stemmen' en 'zal blanco stemmen' vertegenwoordigden resp. 7, 6 en 8 procent van de ondervraagde personen.

    Dit is de tweede in een reeks van vijf provinciale peilingen. Volgende week vrijdag sluiten we de reeks af met de laatste grote nationale peiling voor de verkiezingen van zondag 25 mei.

    19-05-2014 om 13:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ryanair vliegen naar VS voor 10 euro

    Ryanair vliegen naar VS voor 10 euro

    Mensen, wordt een wakker, dit kan niet kloppen. Een modern vliegtuig verbruikt per zetel ongeveer 3,5 liter kerosine op 100 km. 10 Euro voor een trans-Atlantische vlucht is dus altijd verlieslatend, dit zou gewoonweg niet mogen.

    yes:laat maar komen.hoe rapper hoe beter.

    Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil over een paar jaar vluchten naar de Verenigde Staten gaan aanbieden vanaf 10 euro. Dat zegt topman Michael O'Leary in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

    De prijs van 10 euro is "uiteraard" een instapprijs. Daarboven komen nog kosten voor de bagage, het eten en het entertainment aan boord, lichtte O'Leary toe. Ryanair vliegt nu nog overwegend binnen Europa. De langeafstandsvluchten zou de maatschappij willen onderbrengen in een dochteronderneming en beginnen met 15 tot 20 vliegtuigen die vanuit zo'n negen Europese luchthavens 10 tot 15 Amerikaanse bestemmingen zouden kunnen aandoen. 

    Het trans-Atlantische avontuur moet nog wel even wachten. Ryanair heeft op dit moment geen vliegtuigen beschikbaar en de prijzen op de markt liggen nu te hoog om toestellen in te kopen, zei de topman. Dat komt vooral door de kooplust van Arabische luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates.

    19-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    18-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA stabiel boven 30 procent, behalve voor Europa

    N-VA stabiel boven 30 procent, behalve voor Europa

    N-VA lijkt de onbetwiste winnaar van de Vlaamse en de federale verkiezingen te gaan worden, met een percentage van meer dan 30 procent. Dat blijkt uit de peiling van de VRT en De Standaard. Voor de Europese verkiezingen scoort de partij opvallend minder goed. CD&V zet een beter resultaat neer dan bij de vorige peiling, en Open VLD lijkt weer wat terrein te verliezen.

    Net zoals bij de peiling van vorige maand is afzonderlijk gepeild naar de kiesintenties voor het Vlaams Parlement, de Kamer en het Europees Parlement. Bij de vorige peiling waren er opvallende verschillen in het kiesgedrag tussen het Vlaamse en het federale niveau - vooral dan bij CD&V en Open VLD -, maar de verschillen lijken nu te zijn verdwenen. Het gevolg van een campagne waarin federale en regionale thema's niet duidelijk worden afgelijnd?

    Voor Europa liggen de kiesintenties duidelijk anders. Daar is CD&V weer de grootste Vlaamse partij en moet de N-VA fors inleveren in vergelijking met de vorige peiling.

    CD&V wint federaal terrein, Open VLD weer achteruit
    Net als bij de vorige peiling lijkt de N-VA af te stevenen op de hoofdprijs in de Kamer. De partij zou afklokken op 31,9 procent, iets minder dan de 32,2 procent van in april, maar nog altijd een stuk boven de 28,2 procent van bij de verkiezingen van 2010. De Vlaams-nationalisten overschrijden de drempel van 30 procent moeiteloos en worden hoogstwaarschijnlijk de grootste Vlaamse partij in het federale parlement.

    In april deed CD&V het nog beduidend minder goed, maar nu lijken de Vlaamse christendemocraten iets beter uit de verf te komen met 19,7 procent, een pak beter dan de schamele 16,4 procent van bij de vorige peiling. Wordt het werk van de federale excellenties Pieter De Crem, Koen Geens en Servais Verherstraeten dan toch geapprecieerd?

    Opvallend is het terreinverlies van Open VLD in vergelijking met april. De liberalen blijven nu hangen op 13,7 procent: de licht positieve trend die vorige maand leek te zijn ingezet, lijkt alweer te zijn omgebogen in neerwaartse zin. Hebben de Vlamingen dan toch niet zo veel goesting? De liberalen zouden weer wat kleiner zijn dan de SP.A, die net geen 15 procent haalt. De socialisten lijken min of meer ter plaatse te trappelen en zitten pal op hun verkiezingsscore van 2010.

    Groen moet ook een beetje terrein prijsgeven en blijft met 9,2 procent net onder de grens van 10 procent hangen. Vlaams Belang gaat er weer iets op vooruit, maar blijft toch steken op 7,7 procent. Ter vergelijking: bij de verkiezingen van 2010 haalde de extreemrechtse partij nog 12,6 procent.

    De PVDA blijft in de marge met een score van 2,6 procent. Lijst Dedecker lijkt helemaal verdwenen van het politieke toneel: de partij van Jean-Marie Dedecker dingt alleen nog mee naar de federale gunst van de kiezer in West-Vlaanderen. Wordt het "Van het westelijk front geen nieuws" voor de voormalige judocoach en verliest Dedecker nu ook zijn stek in de Kamer?

    Verhoudingen voor Vlaams Parlement liggen vast
    Voor het Vlaams Parlement verandert er weinig in vergelijking met de vorige peiling. De N-VA blijft autoritair op de eerste plaats staan met 31,8 procent, een lichte daling in vergelijking met de 33,2 procent van april, maar een fenomenale winst in vergelijking met de 13,3 procent van de Vlaamse verkiezingen van 2009.

    Relatief goed nieuws voor CD&V: de Vlaamse christendemocraten halen met boegbeeld Kris Peeters net 20 procent, een status quo in vergelijking met april. Is er dan toch geen sprake van een echt Peeters-effect, nu CD&V ook op federaal vlak net onder de 20 procent zit?

    Hoedanook hebben N-VA en CD&V genoeg aan elkaar om een meerderheid te vormen in het Vlaams Parlement. Anderzijds lijkt ook een klassieke tripartite van CD&V, SP.A en Open VLD niet helemaal onmogelijk.

    Ook op Vlaams vlak blijft de SP.A ter plaatse trappelen met 14,4 procent. Dat is iets beter dan Open VLD, die 13,1 procent scoort, iets lager dan de score voor de Kamer. Ook Groen blijft hangen op 9,5 procent.

    Vlaams Belang blijft met 8,4 procent ruim onder de 10 procent. PVDA haalt amper 2 procent. Lijst Dedecker lijkt volledig weggespoeld vanop het politieke terrein in Vlaanderen.

    Europa is de uitzondering

    Zeer opvallend: de N-VA zou met lijsttrekker Johan Van Overtveldt blijven steken op 20 procent. Weliswaar veel beter dan de 9,9 procent van de Europese verkiezingen van vijf jaar geleden, maar een flinke dreun in vergelijking met de score van 27,3 procent van de vorige peiling. Een sluitende verklaring hiervoor is er niet.

    De grootste partij voor wat betreft de Europese kiesintenties is merkwaardig genoeg CD&V met 24,3 procent, veel beter dan de 19 procent van vorige maand en in de lijn van de 23,3 procent van bij de vorige Europese stembusgang. Wordt de stille werkkracht van lijsttrekker Marianne Thyssen dan toch geapprecieerd en wordt zij een waardige opvolgster van Jean-Luc Dehaene?

    De grote zichtbaarheid en het voluntarisme van lijsttrekker en Spitzenkandidaat Guy Verhofstadt doet de liberalen deugd. Open VLD zou 19,3 procent scoren voor Europa en zit N-VA op de hielen. Ook SP.A doet het beter op Europees vlak en overschrijdt de grens van 15 procent. Heel wat beter dan de 13,2 procent van in 2009.

    Groen haalt 11,4 procent, Vlaams Belang 7,7 procent en PVDA 1,4 procent.

    De peiling is afgenomen via telefonische enquêtes bij 1043 personen in Vlaanderen, in de periode 5 tot 13 mei.

    4,2 procent van de ondervraagden heeft geen uitgebrachte stem aangegeven. Dat kan verschillende redenen hebben: weten ze het niet of willen ze het achterste van hun tong niet laten zien, minder dan twee weken voor de verkiezingen?

    Anderzijds verklaart gemiddeld 30 procent van de ondervraagden nog helemaal geen voorkeur te hebben

    18-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    17-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever speelt bescheiden afkomst uit om asociaal beleid te verdedigen

     

     

    De Wever speelt bescheiden afkomst uit om asociaal beleid te verdedigen

    Deze verkiezingscampagne is een (democratisch)??? Land onwaardig.NVA is niet met de mensen bezig,maar met totale controle,en de anderen proberen de beerput die ze gecreëerd hebben gesloten te houden.Maar beide hebben ze hetzelfde in het programma,het Vlaams belang uitsluiten,en dat zijn ook Vlamingen ,nietwaar democratie ????

    Hebben ze ( ps/sp-a) zo ne schrik van nv-a ? Dat ze hun eigen punten vergeten ? Mij geen probleem, mijn gedacht staat vast

     

    Elio Di Rupo en Johan Vande Lanotte voeren de strijd tegen N-VA op. Nog nooit zijn ze zo duidelijk geweest over hun afkeer voor die partij. Vande Lanotte: ‘Vanaf nu gaan we elke dag herhalen dat de gepensioneerden de indexering van hun pensioen niet krijgen.’ Elio Di Rupo: ‘Ik ben de clichés van De Wever beu.’

    Te beginnen bij u, meneer Vande Lanotte. Heeft u het gevoel dat uw partij in de campagne zit? N-VA lijkt op dit moment alles te domineren.

    Vande Lanotte:Goh, dat is moeilijk te zeggen van jezelf. Maar ik denk van wel. Op Ter Zake deze week heeft De Wever voor het eerst moeten toegeven dat in 2015 de pensioenen niet geïndexeerd worden als het van N-VA afhangt, met uitzondering van de minima. Vanaf nu gaan wij elke dag herhalen, ­tegenover elke gepensioneerde, dat de indexering van zijn pensioen er niet komt.’

    Hoe loopt de campagne voor u, meneer Di Rupo?

    Di Rupo: ‘Positief, zeker in het contact met de mensen. De socialisten waren dan ook een erg positieve kracht in deze en vorige regeringen. (Diept wat papieren op.) Een nieuwe OESO-studie wijst uit dat de inkomsten van de middenklasse de voorbije twintig jaar verhoogd zijn, en dat de armoede en ongelijkheid verminderd zijn, in tegenstelling tot Duitsland, Frankrijk of Zweden. Kijk, ik ben het écht beu om naar die clichés te moeten luisteren.’

    Er blijven toch bijzonder veel problemen?

    Di Rupo: ‘Ja, ik zeg niet dat alles ideaal is. Maar wij hebben de begroting weer op het goede spoor gebracht, en dat zonder de economische motor van dit land te kraken of de koopkracht aan te tasten. We hebben iets uitzonderlijks gepresteerd. De groeiprognose voor dit jaar bedraagt 1,4 procent en voor 2015 zelfs 1,9 procent. Met de socialisten in de regering. De kritiek is niet geloofwaardig. Zeker niet omdat N-VA kiest voor de radicale recepten uit de jaren tachtig, die een garantie zijn voor instabiliteit, betogingen en stakingen. Lange tijd heb ik niets gezegd over N-VA, maar er moet mij toch iets van het hart. Ik kom uit een arm milieu, dat weet u. Maar ik misbruik dat niet in politieke debatten om een asociaal beleid te rechtvaardigen.’

    In tegenstelling tot De Wever en Homans, bedoelt u?

    Di Rupo: ‘Ik vind het schandalig dat ze hun bescheiden afkomst uitspelen om een asociaal beleid te verdedigen. C’est scandaleux! Misschien hébben ze een moeilijke jeugd gehad, ik wil dat niet eens betwisten. De mijne was nog veel moeilijker. Maar gebruik ik dat om mensen die het moeilijk hebben te stigmatiseren? Zij doen dat wel, en zetten het in als argument voor hun asociale politiek, als een toelating om de zwakkeren te mogen aanvallen. Meer nog, ze doen dat om zo het inhoudelijke debat met hun Vlaamse uit­dagers te ont­lopen. Ze vallen liever de PS aan.

    17-05-2014 om 13:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientallen jobs bedreigd in gevangenissen

    Tientallen jobs bedreigd in gevangenissen

    Gevangenen terugsturen naar het land van herkomst zou een flinke besparing zijn.Ik denk dat 60% van de gevangenissen leeg kwam te staan en de helft van dat wekelijks stakend personeel te veel.

    En ze zijn maar met twee cipiers per vleugel van 140 man! en dan nog onbewapend! totaal gestoort hier in Belgistan. maar geen probleem. we besparen, dat geld gaat naar de overheid, en die geeft het geld opnieuw uit om nieuwe asielzoekers van de hele wereld te gaan pamperen, die hier toch nooit nen dag werken en dan de criminaliteit ingaan, om zo weer de gevangenis te bevolken. cirkel rond, goed bezig. op 25 mei zullen hiermee weer rekening houden.

    De Belgische gevangenissen moeten dit jaar meer dan 2 procent besparen, waardoor tientallen personeelsleden hun job dreigen te verliezen. De bonden, die het plan donderdag onder ogen kregen, reageren ziedend. "Zo kunnen we de poorten niet meer dichthouden", klinkt het vandaagg in Het Laatste Nieuws.

    "Politici die roepen dat we moeten besparen, kunnen zelf de gevangenis openhouden. Dit plan legt een bom onder de Belgische gevangenissen. Met een pak minder personeel kunnen wij de veiligheid niet meer garanderen", aldus ACOD-vakbondsman Gino Hoppe.

    Alle instellingen verliezen door het plan personeelsleden, zowel bewakers, technici als psychosociale dienstverleners.

    De vakbonden, die er niet over te spreken zijn dat ze het plan van 2014 nu pas hebben ontvangen, zitten op 26 mei samen met minister van Justitie Annemie Turtelboom. "Onder geen beding zullen we dit aanvaarden. Turtelboom had ons beloofd dat er zéker niet bespaard zou moeten worden. Er zullen acties volgen", besluit Hoppe.

    http://www.hln.be/hln/nl/4833/Gevangenissen/article/detail/1879039/2014/05/07/900-geinterneerden-in-Belgie-ondermaats-behandeld.dhtml

    17-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    16-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tobback hekelt auditeurs Terzake: Helft van tijd gaat naar lapzwansen

    Tobback hekelt auditeurs Terzake: Helft van tijd gaat naar lapzwansen

    Tobback is volgens mij rechtstreeks verwant met familie Magnette , ook altijd onbeschoft , beledigend en alsmaar onderbreken, inderdaad een gebrek aan presentatie en inderdaad oubollig , totaal voorbijgestreefd , auditeurs hebben volledig gelijk , wat weet Toback van een laag loon of uitkering als papa-zoontje van een overbetaalde arrogante politicus

    De SPA heeft geen programma, ze volgen blindelings PS, en zijn geen vlaamse partij, dat is duidelijk

     

    Sp.a-voorzitter Bruno Tobback is nog steeds niet te spreken over het format waarmee het VRT-magazine Terzake de verkiezingen aanpakt. Nadat hij dinsdag in de studio al fors van leer trok tegen de "auditeurs" die elk van de partijen doorlichten, bekoelt hij vandaag ook in De Morgen nog eens zijn woede. "De helft van de tijd gaat op aan lapzwansen die onzin mogen debiteren. Dit klopt niet voor een openbare omroep."

    Terzake laat elke dag een groep "auditeurs" op zoek gaan naar de sterktes en zwaktes van elke partij. Het gaat onder meer om politicoloog Carl Devos, hoofdredactrice Isabel Albers (De Tijd), marketingexperte Aline Julia, ex-reclamemaker Guillaume Van der Stighelen, cabaretier Bert Kruismans en columnist Hans Vandeweghe (De Morgen). 

    "Waarom zit er tussen die auditeurs niet iemand die geen 4.000 euro per maand verdient? Waarom niet iemand die voor een baas werkt of moet rondkomen met 1.200 euro?", schopt Tobback in De Morgen wild om zich heen.  

    Volgens de sp.a-topman lijden de auditeurs aan "de mediaziekte van deze tijd". "Ze bleven veel te veel hangen bij de perceptie en de marketingtoestandjes. Hoe kan een politicoloog zich hiertoe lenen? De hele samenleving betaalt hem net om verder te kijken dan de perceptie", sneert Tobback. 

    Een representatief staal was nooit de bedoeling, reageert de VRT. "Het panel bestaat uit mensen met een mening die enkel een voorzet geven tot discussie in de studio." Professor Devos noemt de uithaal dan weer "niet slim" en betreurt dat Tobback de kritiek zo persoonlijk opnam

    16-05-2014 om 16:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De Gucht Verhofstadt is een duivelskunstenaar

    Wordt Guy Verhofstadt (Open VLD) de volgende voorzitter van de Europese Commissie? Partijgenoot en Europees commissaris van Handel Karel De Gucht acht de kans klein, maar niet onbestaande. Dat laat hij verstaan in een interview met Knack.

    "Het is duidelijk dat de liberale fractie de op twee na grootste in het Europees Parlement zal worden", schat De Gucht de kansen van Verhofstadt in een interview met Knack in. "Dus je moet een duivelskunstenaar zijn om een meerderheid van de leden van het Europees Parlement achter je te krijgen. Maar Verhofstadt is een duivelskunstenaar, dus je weet nooit."

    "Ik heb geen probleem met Verhofstadt", zegt hij over zijn relatie met de oud-premier. "We zijn twee verschillende mensen en dat zal altijd zo blijven. En het is misschien maar beter dat het zo blijft."

    "Wat ik aan hem bewonder, is dat hij één van de weinige politici is die een massa in beweging kan krijgen. Om het met Noël Slangen te zeggen: Verhofstadt is Peter Pan, hij kan vliegen. Ja, hij kan soms irritant zijn, maar je kunt ook zeer aangename gesprekken met hem voeren. Hij heeft de kracht van de overtuiging."

    Toch haalt hij ook verschillen aan. "Verhofstadt heeft een drive en kan zich ongelooflijk op één punt fixeren. Ik probeer meer te kijken naar alle elementen en daaruit iets te destilleren. Verhofstadt is een ander mens."

    Wat te denken van de verschijning van Verhofstadt op het Maidanplein in Oekraïne enkele maanden geleden? "Dat doet hij natuurlijk vooral om in België op televisie te komen. En hij kan zich op dat punt ook wel relativeren. Maar hij kan enthousiasmeren en dat missen we wel een beetje in de politiek. Dat is zijn kracht. Veeleer dan besturen.

    15-05-2014 om 23:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17-jarige die De Wever en Magnette lik op stuk gaf als held onthaald op school

    17-jarige die De Wever en Magnette lik op s

    Als deze jongere geboeid is door politiek, dan heeft hij er bijzonder weinig van begrepen. Flauwe vraag ?tuk gaf als held onthaald op school

    Magnette heef waarscheinlijk gevraagd aan Lorenzo voor wat drinkgeld de stoere uit te hangen 


    De grote held van het Nationale Debat was niet De Wever of Magnette, maar wel Lorenzo Ramalho. De 17-jarige jongen uit Aarschot stelde niet alleen een pertinente vraag, maar zette hen ook allebei in de hoek. Op school werd hij alvast als een held ontvangen.

    "Stevenen we nu terug af op meer dan 500 dagen onderhandelingen, met het gevolg dat er hier in België niets gebeurt? Op die manier zullen de jongeren nog meer hun geloof verliezen in de politiek", luidde zijn statement.

    15-05-2014 om 13:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water blijkt zeer diep tussen De Wever en Magnette

    Water blijkt zeer diep tussen De Wever en Magnette

    Bart De Wever en Paul Magnette opnieuw rechtstreeks in de clinch

    Bart De Wever en Paul Magnette opnieuw rechtstreeks in de clinch

    N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-tegenpool Paul Magnette zijn voor de camera’s van VTM en RTL-TVi opnieuw rechtstreeks in debat gegaan. Magnette kwam geregeld fors uit de hoek, maar ook De Wever schoot er niet naast.

    ‘Rumble in the jungle’, zo vatte Bart De Wever na afloop samen. Opnieuw bleek vooral de grote kloof tussen de grootste partijen van het land. RRL-TVi zond het debat al uit, bij VTM staat het (ondertussen al vervroegd) om 21u50 geprogrammeerd.

    De conclusie aan het eind was voor beide kopmannen snel gemaakt. Als het even kan, stappen ze niet samen in één regering. ‘Als het is om te praten over het einde van de sociale zekerheid en van het land, dan niet met N-VA’, zei Magnette, die vermoedt dat de Vlaams-nationalisten het land sowieso slechts willen blokkeren en helemaal geen federale regering willen vormen.

    De Wever heeft weliswaar het gsm-nummer van Magnette, maar hoopt dat na de verkiezingen niet nodig te hebben. ‘Mijn hoop is zonder de PS te kunnen regeren’, aldus de N-VA-topman, die in het debat opnieuw het bewijs zag dat Vlaade waarheid’. Maar hij counterde ook meteen. ‘Uw parlementsleden beletten uitwijzingen op het vliegtuig, dan moet u er niet van schrikken dat de Vlamingen niet van uw PS moeten weten.’

    De Wever trok ook zelf meermaals in de aanval. ‘Waar de PS het grootst is, is de werkloosheid het hoogst’, sneerde hij. Of nog: ‘De liefde van de PS voor België, dat is de liefde voor de transfers.’ En die transfers werken volgens hem ‘het cliëntelisme van de PS’ in de hand.

    Bestaat België nog in 2030?

    In die steeds bitsigere strijd kreeg De Wever ook meermaals ‘separatist’ om de oren geslingerd. ‘De echte separatist is degene die denkt dat hij mag besturen zonder meerderheid in Vlaanderen’, beet hij terug.

    Magnette bleef echter hameren op het gevaar dat N-VA ‘opnieuw’ het land zou verlammen. ‘U bent nog niet de keizer van Vlaanderen, u moet accepteren dat er ook andere Vlaamse partijen zijn’, zo wees de PS’er meteen ook de zogezegde keuze tussen het PS-model en het N-VA-model van de hand.

    Tot slot vroegen ook de moderatoren De Wever meer duidelijkheid over de N-VA-plannen met België. Over zijn antwoord op de ‘ja/neen-vraag’ of het finale N-VA-doel is om België te splitsen, moest hij toch even nadenken. ‘Vlaanderen en Europa, daar denken wij aan’, werd het uiteindelijk. ‘Dus in die zin: neen.’ En of België in 2030 nog zal bestaan? ‘In een sterker Europa zou het kunnen van niet’, aldus nog de N-VA’er.

    Wie het debat uiteindelijk won, durfden beide tenoren na afloop niet zeggen. ‘Het was wel stevig, maar ik heb hem gewoon laten kloppen’, blikte De Wever terug, naar eigen zeggen verbaasd dat Magnette hem zo vaak wilde onderbreken. ‘Zelfs op het paleis is het makkelijker de koning te onderbreken, dan Bart De Wever hier’, oordeelde Magnette dan weer.

    Of er tijdens het debat nog nieuwe wonden geslagen zijn dan? ‘Er is niets gebroken dat nog niet gebroken was’, besloot De Wever.

    14-05-2014 om 19:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Vld vraagt ontslag van BAM-topman

    Open Vld vraagt ontslag van BAM-topman

    Ik wil dat petit De Croo de stekker uit ovld trekt dan zijn we eindelijk verlost van die bende bedriegers en zakkenvullers. V Mechelen had in de vorige Vlaamse regering toch de touwtjes in handen en heeft niets gedaan. Blaaskaak Somers zou beter Mechelen beter besturen dan zich in Antwerpen te moeien.

    Wij vragen ontbinding Open VLD. . Daar deze party alle geloofwaardigheid en respect is verloren na alle gefoefel rond topman De Gucht en geklungel met Turtelboom heeft deze party geen enkele reden tot bestaan meer.

     

    Open Vld vraagt het ontslag van BAM-directeur Jan Van Rensbergen. Volgens de Vlaamse liberalen is de topman zijn geloofwaardigheid kwijt na de discussie over het aantal rijstroken op het Oosterweeltracé.

    Volgens Groen-voorzitter Wouter Van Besien zal de Antwerpse ring aan de Hollandse Knoop in Deurne in de toekomst 29 rijstroken tellen. In een eerste reactie ontkende de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) dat er sprake is van zoveel rijstroken. Hoeveel er dan wel komen, was niet meteen duidelijk. Later op de dag verduidelijkte BAM-directeur Jan Van Rensbergen op een persconferentie dat het gaat om maximaal 18 rijstroken. 

    14 + 4 
    De BAM stelt dat er in de sleuf van de ring extra rijstroken bijkomen tot een maximaal totaal van 14 op de ring zelf, plus nog eens 4 van de op- en afritten. Pechstroken en de verkeersafwikkeling rondom de ring wil de BAM in tegenstelling tot Groen-voorzitter Wouter Van Besien niet meerekenen. De ruimtelijke impact wordt bovendien kleiner dan nu, stelt BAM-CEO Jan Van Rensbergen, met een breedte van 130 meter in plaats van de huidige 160.

    Gebrekkig
    Het is niet de eerste keer dat er kritiek komt op de gebrekkige transparantie en de communicatie van de BAM. Maar bij Open Vld is het geduld nu op. De Vlaamse liberalen vinden dat BAM-topman Van Rensbergen zijn geloofwaardigheid kwijt is en moet opstappen. 

    "Sinds dag één toont Van Rensbergen misprijzen voor iedere vorm van inspraak en transparantie", zegt Antwerps kopstuk Annemie Turtelboom. "In het belang van de stad en de rand, moet BAM een nieuwe directeur krijgen, die gedragen wordt door iedereen, en voor eens en voor altijd klaarheid schept", stelt ze in een persbericht samen met de andere Antwerpse Open Vld-kopstukken.

    Groen
    Ook Wouter Van Besien is niet onder de indruk van de verduidelijking van de BAM. Volgens hem tonen de plannen ondubbelzinnig aan dat er sprake is van 29 baanvakken. "De leugens moeten stoppen. Dat is onaanvaardbaar, zowel omwille van de schadelijke gevolgen van de gezondheid, als omwille van de ruimtelijke verminking van de stad", aldus Van Besien

    De Groen-voorzitter roept de BAM, de Vlaamse regering en het stadsbestuur op "te stoppen met mist spuien over de concrete plannen en open kaart spelen". "De Antwerpenaar heeft recht op de waarheid", klinkt het.

    14-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    13-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als onze Belgische politica’s nu eens een baard zouden dragen?

    Stel dat vrouwenbaarden de nieuwe trend worden deze zomer nu Conchita Wurst overtuigend het Songfestival heeft gewonnen. Hoe zou de Belgische politieke scène er dan uitzien?

    Dat vroegen wij ons ook af maar het resultaat valt best wel mee.

    Oordeelt u zelf op basis van onderstaande foto’s.

    Homans met baard

    joëlle met baard

    maggy en maya

    Laurette met baard

    freya met baard

    13-05-2014 om 13:52 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo De Franstalige belastingregering is een cliché

    Di Rupo De Franstalige belastingregering is een cliché

    Leugenaar. Welke lasten op arbeid verlaagd? Hoe komt het dan dat nog zoveel bedrijven over kop gaan of naar een ander land verhuizen. En zijn sociale zekerheid is er 1 gemaakt op zijn kiesvee. U bent niet alleen de leider van een belastingregering maar ook pestkop tegenover de Vlaming.

    Een nieuwe regering met de PS aan de macht zal een doemscenario worden voor Vlaanderen. Nu wordt het tijd we eens naar onze eigen zak kijken.

    De PS gaat na de verkiezingen niet onderhandelen over de splitsing van het land of van de sociale zekerheid. Dat heeft premier Elio Di Rupo gezegd in het VRT-journaal (één). "We hebben stabiliteit nodig, geenonzekerheid".

    Oppositiepartij N-VA schildert de regering-Di Rupo graag af als een "Franstalige belastingregering". MR-vicepremier Didier Reynders liet dan weer onlangs optekenen dat de zogeheten "pestbelastingen" vooral in Vlaanderen voelbaar zijn en daarom voor Franstalige politici aanvaardbaar waren. 

    "Topland in Europa"
    "De verklaringen van mijnheer Reynders zijn voor zijn rekening", zegt premier Di Rupo. "Die Franstalige belastingregering is een cliché tegen de regering. In Europa zijn we een van de toplanden", zegt de premier. "Wij hebben een evenwichtig beleid gevoerd: we hebben de btw niet verhoogd en de lasten op arbeid verlaagd". 

    Di Rupo hekelde het feit dat de N-VA haar programma regelmatig bijstuurt. "De kracht van verandering is de kracht om het eigen programma voortdurend te veranderen", zei hij. 

    Kan de PS met de N-VA een nieuwe regering vormen? "De PS gaat niet aan tafel om het land of de sociale zekerheid te splitsen", zegt Di Rupo. 

    13-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters (CD&V) wil opnieuw af van samenvallende verkiezingen

    Kris Peeters (CD&V) wil opnieuw af van samenvallende verkiezingen

    Blablabla, ik hoop dat die man na de verkiezingen zijn domme praatjes voor zich kan houden. We zullen àl onze zondagen opofferen om dat politieke clubje te komen kiezen. terwijl het er uiteindelijk toch niet toe doet op wie of wat we stemmen, de regering zit vol niet-verkozenen. Stelletje hypocrieten

    Ik wil af van gelukzoekers,en dat kan miljarden besparen.

    Als het van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) afhangt, is het de laatste keer geweest dat de Vlaamse en federale verkiezingen samenvallen. Dat zei hij zondag in De zevende dag. Gevraagd naar meer uitleg, zegt Peeters dat hij "ervan uitgaat dat het Vlaams Parlement ervoor zal zorgen dat er na 2014 geen samenvallende verkiezingen meer zullen zijn".

    "Als volwassen deelstaat heeft Vlaanderen er recht op dat we aan de kiezer voorleggen wat we hebben gedaan en dat de politieke partijen kunnen zeggen wat ze zo al aan de kiezer voorstellen als die voor hen kiest", zegt Peeters. Het is niet de eerste keer dat Peeters openlijk betreurt dat de Vlaamse en de federale verkiezingen op dezelfde dag gehouden worden. Het opvallendste pleidooi daarvoor hield hij in september vorig jaar tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent.

    Hoe Peeters de verkiezingen precies wil loskoppelen, is niet helemaal duidelijk. In ieder geval hoopt hij dat een (bijzondere) meerderheid in het volgende Parlement daartoe bereid zal zijn. "Dat is een democratisch argument: het Vlaams beleid kan dan door de kiezer afzonderlijk worden beoordeeld." Met de inwerkingtreding van de zesde staatshervorming wint dit argument alleen maar aan kracht, zegt Peeters, "aangezien het zwaartepunt nog meer verschuift naar de deelstaten, en het Vlaams beleidsniveau nog belangrijker wordt voor de mensen".

    12-05-2014 om 16:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn dit prachtige beelden van tafeltennisser zonder armen!

    Zijn dit prachtige beelden van tafeltennisser zonder armen!


    "Niets is onmogelijk", luidt de levensles van deze Ibrahim Hamato. De Egyptenaar verloor op erg jonge leeftijd beide armen, maar dat belette hem niet om zijn grote droom te blijven najagen, namelijk een (oerdegelijke) tafeltennisser worden. Jarenlang zocht ie naar de juiste techniek, en of hij die heeft gevonden! De karaktervolle man houdt de bat in zijn mond en legt Jan en alleman meer dan het vuur aan de schenen.

    Hamato was de voorbije tien dagen eregast op het WK voor landenteams in Tokio, waar hij even kon sparren met 's werelds beste spelers. Onder meer tafeltennislegende Vladimir Samsonov en een paar Chinese toppers waren danig onder de indruk van het spel van de Egyptenaar. Inspirerende beelden, of niet soms?



    12-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Fiscale cadeaus betalen we zelf

    Wat partijen aan fiscale cadeaus beloven, vragen ze aan diezelfde burger terug door consumptie of vermogen hoger te belasten, de lonen eenmalig niet te indexeren of dieper te snijden in de overheid.

    Sinterklaas bestaat helaas niet, maar politieke partijen nemen graag zijn plaats in. Alleen vergeten ze daarbij uit te leggen dat er een cruciaal verschil is. De heilige man brengt zijn cadeaus belangeloos mee uit Spanje. De overheid neemt in ruil voor de cadeaus ook iets terug af. We zetten de belangrijkste compenserende maatregelen op een rijtje.

    De enige partij die geen verschuiving van de lasten voorziet, is Open VLD. Zij financieren het fiscaal cadeau door dieper dan de anderen in de overheidsuitgaven te snijden. Ook dat wordt gevoeld in de portefeuille, maar het is onmogelijk te berekenen wie daarbij hardst getroffen wordt.

    1.N-VA: Indexeer de lonen eenmalig niet

    De N-VA belooft aan de werkenden een fiscaal cadeau van gemiddeld 46 euro per maand. Voor wie aan een minimumloon werkt, is dat minder dan 30 euro, voor de topverdieners bijna 100 euro.

    Maar de partij treft de werkenden door de lonen in 2015 eenmalig niet met de gebruikelijke 2 procent te indexeren. Netto komt dat neer op een koopkrachtverlies tot 1,3 procent. Gemiddeld verliest een werknemer daardoor 23 euro per maand. De indexsprong doet het fiscaal cadeau dus voor de helft teniet. Hoewel de indexsprong eenmalig is, blijft het nadeel jaarlijks doorwerken omdat werkenden ook de volgende jaren een lager loon zullen hebben.

    De last van een indexsprong is ongelijk verdeeld over de werkende bevolking. Aangezien de indexsprong een procentuele vermindering van het loon inhoudt, verliest iemand met een hoger loon meer euro’s. Iemand die aan een minimumloon werkt, verliest minder dan 10 euro per maand. De tien procent beste verdieners boeten gemiddeld 45 euro in.

    Opmerkelijk is dat vooral de middelste lonen er bekaaid vanaf komen. Bij het belastingvoorstel van de N-VA kreeg wie iets meer dan gemiddeld verdient (2.800 tot 3.400 euro bruto) al een minder groot fiscaal cadeau dan de lagere middenklasse (en de topverdieners). De indexsprong diept de verschillen nog uit. De hogere middenklasse houdt na de verrekening van de indexsprong gemiddeld nog 10 euro extra per maand over, een vierde van wat de lagere middenklasse (deciel 4) en de grootverdieners krijgen. Daardoor maakt de gecorrigeerde grafiek een nog duidelijkere V-beweging.

    2.CD&V, N-VA: verhoog de belasting op consumptie

    CD&V wil jaarlijks tot 3 miljard euro extra halen uit belastingen op consumptie, zoals btw en accijnzen. In die som is ook het aanpassen van fiscale aftrekken verrekend.

    De N-VA mikt op 1,2 miljard per jaar. Beide partijen willen de bestaande tarieven (6, 12 en 21 procent) niet optrekken. Erg concreet over hoe ze die opbrengsten willen halen, zijn de partijen niet, ook niet na aandringen. Ze willen wel de btw-inning efficiënter maken, en verwijzen daarvoor allebei naar de Europese Commissie die berekende dat België 16 procent (omgerekend ongeveer 4 miljard euro) van zijn btw-inkomsten misloopt, onder meer door fraude.

    De partijen noemen wel enkele producten die zwaarder belast zullen worden, maar ze zijn huiverachtig om te veel voorbeelden te noemen. Dat maakt de belastingverhoging immers concreet, en zet een lobbymachine van de getroffen sectoren in gang.

    CD&V wil weekbladen, meeneemmaaltijden en schoonheidsoperaties duurder maken. Daarbovenop wil CD&V, net als Groen, diesel geleidelijk even zwaar belasten als benzine. De N-VA wil roltabak en pesticiden zwaarder belasten.

    Omdat de partijen vaag blijven over de belastingverhoging, is het niet mogelijk om precies te berekenen hoeveel het leven duurder zal worden voor een gezin. We weten wel dat gezinnen ongeveer 60 procent van de btw-inkomsten betalen. Een gelijk gespreide verhoging van de btw-inkomsten met 1 miljard euro kost de gezinnen gemiddeld 600 miljoen per jaar. Dat komt neer op een koopkrachtverlies van gemiddeld 23 euro per maand, of dus evenveel als een indexsprong.

    Bij gezinnen met het grootste arbeidsinkomen schommelt de extra belasting rond 35 euro, omdat zij meer consumeren. Gezinnen met het laagste arbeidsinkomen betalen maandelijks minder dan 10 euro extra. Ook de btw-verhoging doet een gedeelte van het fiscaal cadeau teniet.

    3.SP.A, Groen: verhoog de belasting op vermogen

    De linkse partijen vinden dat vermogenden te weinig bijdragen. De SP.A voorziet 2 miljard extra inkomsten uit vermogens, onder meer door meerwaarden op aandelen te belasten. Groen haalt een pak forser uit en wil 7,5 miljard ophalen uit een echte vermogensbelasting.

    De ecologisten voorzien een oplopend tarief van maximaal 1,37 procent, maar schrappen in ruil daarvoor wel een hele resem belastingen op vermogen, zoals registratierechten bij de aankoop van een huis, roerende en onroerende voorheffing.

    Wie minder dan 250.000 euro bezit, betaalt geen vermogensbelasting en gaat er – door het afschaffen van een reeks belastingen – doorgaans op vooruit. De helft van de gezinnen bezit minder dan 250.000 euro.

    Omdat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn over het vermogen, kunnen we de effecten helaas niet zelf berekenen. Volgens de partij zelf moet wie één miljoen euro bezit, 8.246 euro betalen op jaarbasis, of 687 euro per maand. De rijkste tien procent moet maandelijks gemiddeld 2.300 euro afdragen. Groen richt zich met zijn hervorming vooral op de (lagere) middenklasse. Die betaalt geen of nauwelijks vermogensbelasting en ziet enkele belastingen geschrapt. De armsten, die geen vermogen hebben, betaalden de geschrapte belastingen niet of bijna niet en gaan er dus niet op vooruit. Wie veel verdient, kreeg al geen voordeel op arbeidsinkomen en moet ook van zijn vermogen een groter stuk afdragen. Het voorstel van Groen doet de rijken dus bloeden.

    11-05-2014 om 18:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAPPORT. Dit zijn de beste parlementsleden van de klas

    RAPPORT. Dit zijn de beste parlementsleden van de klas

    Het federaal parlement

    Twee weken voor de verkiezingen brengt Het Nieuwsblad een uitgebreid rapport van alle ministers en parlementsleden. Zo komt u te weten welke politici de voorbije jaren hard gewerkt hebben en wie we niet gezien hebben. Bekijk hier alle parlementsleden die een grote onderscheiding hebben gekregen. Het volledige rapport vindt u vrijdag exclusief bij Het Nieuwsblad.

    Doe de stemtest op uwregering.be
    Mis niets van de verkiezingen 2014

    Bijna de helft van alle Nederlandstalige parlementsleden scoort ondermaats. Vooral in de grote fracties zitten veel onvoldoendes, dat komt omdat daar meer politici zitten van wie niet verwacht werd dat ze verkozen zouden worden. De groenen scoren globaal gezien het best.

    In het rapport worden zowel de parlementsleden van het federaal, Vlaams en Europees parlement en de senators beoordeeld. Er is ook een rapport voor elke minister in de federale en Vlaamse regering. Opvallend: de regering Di Rupo I krijgt een beter rapport dan de regering Peeters II. Ontdek in Het Nieuwsblad waarom.

    Lees het volledige rapport ook in de digitale editie van Het Nieuwsblad.

    Wil u weten of deze politici aansluiten bij uw standpunten? Vorm dan nu uw regering op u

    Federaal parlement

     

      Meyrem Almaci

    1ste plaats Kamer Antwerpen, 38 jaar

    Ze emmert door zonder punten en komma’s. We laten die uitspraak voor rekening van Bart De Wever, maar Almaci ademt weinig als ze spreekt, dat wel. Ze bijt zich ergens in vast, zeker in het bankendossier, en gaat er vol voor. Is dat soort lef en vastberadenheid niet wat iedereen verwacht van een parlementslid?

      Kristof Calvo

    2de plaats Kamer Antwerpen, 27 jaar

    Calvo is bitter jong, maar heeft de flair van iemand die al jarenlang meeloopt. Op het energiedossier is hij excellent, én hij heeft de gave van het woord. Hij koppelt dat aan politieke feeling. Als hij nog wat rustiger wordt, en zich minder zou verliezen in persoonlijke aanvallen, zal hij nog groeien.

      Stefaan Van Hecke

    1ste plaats Kamer Oost-Vlaanderen, 41 jaar

    De fractieleider van Groen, en dat is niet altijd een geschenk gezien de samenwerking met het veel linksere Ecolo. Kent zijn dossiers uitstekend, en weegt zeker in debatten over Justitie. Speelde ook een grote rol bij de onderhandelingen over de staatshervorming.

      Carina Van Cauter

    2de plaats Kamer Oost-Vlaanderen, 51 jaar

    Carina Van Cauter heeft het moeilijk om een duidelijk en helder verhaal te brengen. Toch is ze één van de allerbeste parlementsleden. Als voormalig slachtoffer speelde ze een grote rol in de Commissie Seksueel Misbruik en ze lag aan de basis van de strengere snelbelgwet. Je kunt enkel hopen dat het zich in stemmen vertaalt.

      Theo Francken

    1ste plaats Kamer Vlaams-Brabant, 36 jaar

    Als ex- cabinettard van Geert Bourgeois kende niemand hem bij het begin van de legislatuur. Dat is voltooid verleden tijd. Francken sloeg spijkers met koppen als het over asiel, defensie of het koningshuis ging. Een hooligan? Misschien, maar één met een grote meerwaarde. Ook burgemeester van Lubbeek.

      Steven Vandeput

    1ste plaats Kamer Limburg, 47 jaar

    Eén van de besten van de N-VA-fractie. Een dossiervreter die sterk is op begroting, maar dat komt er niet helemaal uit. Anderen gaan met de media-aandacht lopen, en dat frustreert de Hasseltenaar soms. Hij mag nu de lijst trekken in Limburg, en dat is terecht.

     

     

    Vlaams parlement

     

      Koen Van den Heuvel

    3de plaats Vlaams parlement Antwerpen, 49 jaar

    Wie de vorige fractieleider Ludwig Caluwé wakker maakte om hem naar de Antwerpse deputatie te sturen, verdient een applausje. Zijn opvolger brengt wel leven in de boîte, en is een crack met cijfers. Van den Heuvel zou een betere minister van Begroting zijn dan Philippe Muyters.

      Bart Martens

    1ste opvolger Kamer Antwerpen, 45 jaar

    Milieu-expert Martens had groen kunnen zijn, maar zou bij elke partij bij de besten horen. Hij heeft visie, weet het te formuleren, kent zijn dossiers en werkt hard. Toch zou hij nóg beter scoren als hij net zo communicatief was als zijn broer, de ceo van de voetbalbond, Steven Martens.

      Vera Van der Borght

    Komt niet meer op, 62 jaar

    Onbekend, té onbekend. Ze is de liberale experte op welzijn, en beheerst dat tot in de puntjes. Af en toe kon ze minister Vandeurzen het vuur aan de schenen leggen. Ze is zestig en neemt afscheid van de politiek in schoonheid.

      Lode Vereeck

    1ste opvolger Kamer Limburg, 49 jaar

    Bij de besten van het parlement. Op zijn domein – begroting – wordt hij door niemand geklopt. Voor hij overliep naar Open VLD was hij fractieleider in het Vlaams parlement. En al is hij verbaal sterk, Vereeck had nog meer kunnen wegen op debatten die niet over begroting gaan.

      Björn Rzoska

    2de plaats Vlaams parlement Oost-Vlaanderen, 40 jaar

    Rzöska kwam pas een jaar geleden in het parlement, als opvolger van Filip Watteeuw. Meteen maakte hij indruk: hij koppelt dossierkennis – over Oosterweel bijvoorbeeld - aan klare taal. Op de spurt kan hij het. Als dat ook geldt voor de langere afstand, is hij over enkele jaren het beste parlementslid.

      Jan Peumans

    1ste plaats Vlaams parlement Limburg, 63 jaar

    De best mogelijke parlementsvoorzitter. Peumans is niet bang voor een mening, maar houdt zich boven het partijpolitieke gewoel. Hij durft tegen zijn eigen ministers ingaan om een parlementslid, zelfs van de oppositie, te verdedigen. Hij verlaagde de premies voor de parlementairen, op de eerste plaats voor zichzelf.

     

     

    Europees parlement

     

      Marianne Thyssen

    1ste plaats Europa, 57 jaar

    Marianne Thyssen was een tijdlang CD&V-voorzitter en zelfs kandidate-premier. Maar zelfs toen kon ze niet verstoppen waar haar hart ligt: in Europa. Thyssen is een absoluut zwaargewicht in haar EVP-fractie, en speelde een cruciale rol bij de oprichting van de bankenunie.

      Guy Verhofstadt

    1ste plaats Europa, 61 jaar

    Verhofstadt is als fractieleider de meest zichtbare Belg in het Europese parlement. Grote verwezenlijkingen, zoals Marianne Thyssen, heeft hij niet op zijn palmares. Maar hij blinkt wel uit in bevlogen speeches over Europa, die doorgaans in dovemansoren vallen. Kandidaat-commissievoorzitter.

     

     

    Senaat

     

      Guy Swennen

    Lijstduwer Kamer in Limburg, 57 jaar

    Het best bewaarde geheim van SP.A. In vorige legislaturen was hij de gangmaker van haast alle ethische dossiers: euthanasie, co-ouderschap, erfrecht of de echtscheidingswet. Nu deed hij dat opnieuw met euthanasie voor minderjarigen.

      Louis Ide

    4de plaats Europa, 40 jaar

    Louis Ide kent zijn zaakjes: Als arts is hij de expert in medische dossiers, en hij slaagt er in om harde oppositie te voeren. Bepaalt ook de lijn van zijn partij als het over de gezondheidszorg gaat. Uitstekend parlementair, het is een spijtige zaak dat hij op de Europese lijst staat.

      Elke Sleurs

    2de plaats Vlaams parlement in Oost-Vlaanderen, 46 jaar

    Zij is gynaecologe in het Gentse Sint-Lucas, en lag mee aan de basis voor de wisselmeerderheid voor euthanasie voor minderjarigen. Uitstekend parlementslid.

     

    10-05-2014 om 15:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo omzeil je GAS-boetes op de meest absurde manieren

    Zo omzeil je GAS-boetes op de meest absurde manieren


    Belletje trek aan je eigen deurbel in Mechelen, 72 uur lang in drie verschillende tentjes kamperen in Destelbergen of niet-versterkte luide muziek maken in Neerpelt. Satirische nieuwswebsite De Raaskalderijtrekt deze week het Vlaamse land rond om in een reeks hilarische filmpjes de absurditeit van de GAS-boetes aan de kaak te stellen.

    De actie van De Raaskalderij kadert in het weekend van de Burgerlijke Ongehoorzaamheid dat de Vlaamse Jeugdraad dit weekend organiseert. De Jeugdraad roept burgers op om zoveel mogelijk inbreuken te begaan in GAS-reglementen. Op de website lastvangas.be kan iedereen zijn actie registreren en foto's van overtredingen insturen of delen op de sociale media.

    De Raaskalderij vond dat idee "best gevaarlijk" en deed de suggestie om "absurditeit met absurditeit te bestrijden": "Je overtreedt de regels niet, maar je past ze zo consequent en tot op de letter nauwkeurig toe, dat je uiteindelijk toch kunt doen wat door het gemeentelijk administratief sanctierecht verboden is", klinkt het. Daarom lanceerde de website vijf manieren hoe je vaak voorkomende verboden veilig kunt omzeilen:

    1. Eendjes voederen in Nijlen
    Eendjes voederen mag in Nijlen enkel wanneer het vriest. Dat is dezer dagen niet echt het geval, maar niets dat een koelwagen niet kan oplossen.

    2. Bomen klimmen in Sint-Niklaas
    In de bomen klimmen in Sint-Niklaas mag niet, behalve in "kindvriendelijke openbare ruimtes die worden aangeduid met een bord speelzone, speelterrein of speelbos".

    3. Kamperen in Destelbergen
    In Destelbergen mag je nergens "langer dan 24 uur achtereen verblijven of slapen in een tent". Simpele wiskunde leert dat 72 uur verblijven in drie tenten nog net wel kan. Of toch niet?

    4. Muziek produceren in een voertuig in Neerpelt
    De Limburgse gemeente Neerpelt kent een verbod om "elektronisch versterkt geluid in voertuigen te produceren, die hoorbaar is buiten het voertuig". Niet-elektronische versterkte muziek mag dus logischerwijze wel?

    5. Belletje trek in Mechelen
    Geen traditioneler kattenkwaad dan belletje trek, maar verboden in tal van Vlaamse gemeenten. De vraag is of het dan wel mag als je je eigen bel gebruikt?

    10-05-2014 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!