1 pakje ovenschotel witlof-spekjes met gehakt uit de oven 4 dl water 1 ei 800 gr. witlof 400 gr. rundergehakt 800 gr. voorgekookte aardappelschijfjes 4 el olijfolie 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
----------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei toe.
Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern.
Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.
1 pakje Ovenschotel Witlof-Spekjes met gehakt uit de oven 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 dl water 1 ei 1 sinaasappel, gewassen 800 gr. witlof 100 gr. salami, in reepjes 300 gr. rundergehakt 4 el olijfolie
---------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei al roerend toe.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pak.
Rasp de schil zo dun mogelijk van de sinaasappel en pers hem vervolgens uit. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Roerbak de witlof in de helft van de olijfolie 3 minuten in een wok. Roer de rasp en het sap van de sinaasappel erdoor.
Vet een ovenschotel in met de rest van de olie. Verdeel de salami, het gehakt en de witlof over de bodem. Dek de schotel af met de aardappelpuree. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree, courgette
1 pakje kaassaus light 2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel 1 rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, gesnipperd 400 gr. rundergehakt 2 el tomatenpuree 2 el verse tijmblaadjes 800 gr. courgettes, in plakken 4 el olijfolie 1/2 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een passende ovenschaal in met de helft van de olie.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten het zout en de peper toe, de tomatenpuree en de helft van de tijm, en bak nog 3 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal.
Bedek het gehakt met de helft van de courgette.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de helft van de saus over de courgette.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal. Dek af met de rest van de courgette, bestrooi met de rest van de tijm, en giet de rest van de saus erover. Bak de schotel 35 minuten in de oven.
2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 courgettes 200 gr. salami, in dunne reepjes gesneden 4 trostomaten, in plakken gesneden 4 bolletjes mozzarella a 125 gr. in plakken gesneden 1 dl water 2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en hol ze met een lepel uit tot 1 cm van de rand. Gooi de zaadlijsten weg. Leg de helften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen. Roer de salami door de puree. Vul de courgettes met de puree en leg de plakjes tomaat en mozzarella erop.
Schenk het water op de bodem van de schaal, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de courgettes in 30 minuten gaar en mooi bruin worden.