Inhoud blog
  • doodsberichten
  • droog water
  • curryworst
  • allergie
  • sexy
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ennof
    blog.seniorennet.be/ennof
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christine
    blog.seniorennet.be/christi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gelukkig
    blog.seniorennet.be/gelukki
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes_3
    blog.seniorennet.be/kes_3
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    myplace
    blog.seniorennet.be/myplace
    Vroeger en Nu
    Alles wat je wil weten van Nu en Vroeger
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterloze WC
    Het waterloze toilet Nonolet ®

    Een gewoon spoeltoilet verbruikt per 'grote boodschap' minimaal 8 liter water. Het door de Twaalf Ambachten ontwikkelde Nonolet heeft helemaal geen water nodig omdat niets wordt weggespoeld. Dat betekent, behalve een enorme waterbesparing, ook dat aansluiting op het riool niet nodig is, want alleen de urine hoeft te worden afgevoerd en daarvoor is het dure rioolstelsel met zijn wijde buizen en enorme vergaarbekkens (nodig voor afvoer en afbraak van fecaliën) niet nodig. Het Nonolet kan dus overal geplaatst worden, ook omdat er nu een uitvoering is met ingebouwde urinetank.

    Dit toilet werkt reukloos, hygiënisch en maakt geen lawaai (wat doorspoelen wel doet). De vrijwel droge en reukloze inhoud zit in een composteerbare plastic zak en kan eenvoudig worden weggegooid in de groene GFT container of op de eigen composthoop. Het unieke papierafdekprincipe (het geheim van de reukloosheid), en de capaciteit (40 tot 60 keer volledig gebruik zonder chemicaliën of zakken verwisselen) en uitsluitend het gebruik ook als wc-papier) van papierdoekjes van gerecycled papier ('NS-handdoekjes') maakt het gebruik van het Nonolet zeer goedkoop: gemiddeld niet meer dan 20 tot 30 Euro per jaar voor een gezin van vier personen. Daar komt nog bij een waterbesparing van bijna 40% van het jaarlijks huishoudelijk verbruik.

    Compostfabrieken zijn blij met dit verrijkt GFT afval. Het verhoogt de kwaliteit van de compost en is bij toepassing van de nieuwste verwerkingsmethode zoals inmiddels toegepast bij Orgaworld in Lelystad zelfs een uitstekend product voor de fabricage van groene stroom. Ons toiletafval wordt zo een waardevol product dat in vele opzichten het milieu ten goede komt.

    Hoe werkt het Nonolet®?

    Het Nonolet (afgeleid van het Latijnse non olet = stinkt niet) werkt volgens het, door Sietz Leeflang ontdekte, zogenaamde afdekprincipe. Elke grote boodschap wordt afgedekt met een paar papieren handdoekjes en wordt met een platte ronde stamper of 'presse papier' aangedrukt. De ontlasting wordt zo tussen papieren laagjes verpakt.
    Verse ontlasting stinkt doordat het nog darmbacteriën bevat. Deze bacteriën sterven af en stinken dan ook niet meer, nadat ze in aanraking zijn gekomen met zuurstof.
    Zo onstaat een reukloos, hecht pakket van …'papier maché', dat er, wanneer u in het toilet kijkt, neutraal uitziet. U ziet tenslotte slechts grijze vellen papier in de bak liggen. Af en toe een glas water over het papier legen betekent een perfecte afsluiting van het pakket en een extra waarborg tegen vliegen.


    Urine

    Wat wel voor geurtjes kan zorgen, is de urine. Daarom wordt deze in het Nonolet apart opgevangen en afgevoerd naar een reservoir of, zoals bij de Twaalf Ambachten, naar een helofytenfilter waar de urine met ander afvalwater wordt gezuiverd

    Nonolet Standaard
    Het nieuwe Nonolet voor gebruik in huis

    Nonolet Standaard. Het reukloze toilet volledig zonder waterverbruik, incl. toebehoren zoals ventilator, luchtkokers, ‘presse-papier’ enz. Nieuw model.
    € 430,-. Porto Nederland € 25,-.

    Nonolet Recreatie. Uitvoering voor campers, vakantiehuisjes e.d.
    € 340,-. Porto Nederland € 25,-.

    Nonolet Autonoom. Uitvoering op basis van bovenstaande modellen waarbij geen afvoerleidingen meer nodig zijn. Incl. tankje, ventilator en koolstoffilter.
    Model Standaard: € 697,-. Model Recreatie: € 590,-. Porto Nederland € 25,-.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water
    Hoe kan ik water besparen?

    • Het gemiddeld dagelijks waterverbruik is ongeveer 110 liter. Daarvan gaat de tweede grootste hoeveelheid door het toilet (zo'n 6 à 9 liter per spoelbeurt). Zorg dus voor een watervriendelijke toiletspoeling.
    • Gebruik hemelwater voor de minderwaardige huishoudelijke toepassingen, bv. voor het toilet, de wasmachine, om te poetsen, voor tuin- en kamerplanten. Zo verbruik je minder kostbaar drinkwater. Bijgevolg is je drinkwaterfactuur ook lager.
    • Gebruik zuinige wasmachines en vaatwassers.
    • Doe de kraan dicht tijdens het inzepen bij het douchen en het handen wassen en ook tijdens het scheren. Per minuut ben je makkelijk 5 liter water kwijt.
    • Gebruik bij het tandenpoetsen een bekertje en laat de kraan niet nodeloos lopen.
    • Was de auto met emmer en spons in plaats van met de tuinslang. Een tuinslang verslindt water. Ze kan tot 2000 liter per uur leveren. Met emmers zie je dadelijk hoeveel water je aan het verbruiken bent.
    • Verzamel de vuile was tot een volle wasmachine in plaats van enkele stukken per keer te wassen. Zo gebruik je maar 1 keer de hoeveelheid water én ook maar 1 keer wasmiddel. Hoe lager de temperatuur van het ingestelde programma, hoe lager ook het waterverbruik. Je slaat dus twee vliegen in één klap, én je spaart geld. Waspoeders met enzymen zijn het meest doeltreffend bij lage temperaturen. Hou rekening met de aanbevelingen op de verpakking.
    • Neem een douche in plaats van een bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater. Daarmee kan je drie keer douchen. En als je zuinige sproeikoppen installeert, zelfs 5 keer.
    • Kies een spaardouchekop.
    • Herstel lekkende kranen en toiletten onmiddellijk want hierbij wordt enorm veel drinkwater verspild. Een kraan die 10 druppels per minuut lekt, zorgt voor een jaarlijks verlies van bijna 2000 liter.
    • Sproei de tuin alleen als het langdurig droog is. Liever 1 keer per week een kwartier, dan elke dag 5 minuten: de planten zullen dieper wortelen en minder gevoelig worden voor de droogte. Dit kan uiteraard ook perfect met opgevangen hemelwater.
    • Geef in de badkamer de voorkeur aan een ééngreepsmengkraan in plaats van een tweegreepsmengkraan. Gemiddeld verbruikt een tweegreepsmengkraan 20 liter water/minuut, een ééngreepsmengkraan 14 liter/minuut. Alles hangt natuurlijk ook af van de druk waarmee het water door de leidingen wordt gestuurd.
      In de keuken wordt bij voorkeur een tweegreepsmengkraan gebruikt, omdat daar ofwel warm, ofwel koud water genomen wordt. Een ééngreepsmengkraan geeft meestal lauw water, wat voor onnodige energieverliezen zorgt.
    • Gebruik spaarperlatoren of bruismondstukken op kranen.
    • Gooi teveel afgetapt leidingwater niet zomaar weg. Je kan het opvangen om bijvoorbeeld de bloemen te gieten. Dit kan ook interessant zijn als je veel koud water moet laten lopen vooraleer het warm water eraan komt. Met wat nadenken kan je eventueel ook het laatste spoelwater van je wasmachine proberen op te vangen. Dit water is zo goed als schoon en ideaal voor het poetsen.

      Water: je springt er best zorgzaam mee om.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Green

    Peter Green, Brits popmuzikant en songwriter Fleetwood Mac,

    bekijk de video en lees verder : http://www.youtube.com/watch?v=mVuhWA8EVMo



    Peter Green (geboren als Peter Allen Greenbaum op 29 oktober 1946 in Londen East End.
    Op 10 jarige leeftijd kreeg hij van zijn oudere broer Michael een akoestische Spaanse gitaar.
    Deze leerde hem een paar akkoorden. Hank B. Marvin van The Shadows en blues gitaristen
    Muddy Waters en BB King beïnvloeden hem. Peter noemt zichzelf Peter Green als hij 15 jaar
    oud is en speelt basgitaar in diverse bandjes. Hij wordt sologitarist in de band 'Peter B's Looners' van Peter Bardens (ex-Them, later o.a. in Long John Baldry's Steampacket en Camel). Drummer
     in deze band is Mick Fleetwood. Green is een fanatieke fan van Eric Clapton en is avond aan
    avond aanwezig bij de optredens van (eerst) de Yardbirds en later John Mayall's Bluesbreakers. Deze band heeft inmiddels, na het vertrek van Eric Clapton een andere gitarist aangetrokken.
    Peter steekt zijn mening over de kwaliteiten van deze gitarist niet onder stoelen of banken en na
    een aantal keren laat John Mayall Peter Green meespelen. Met Mayall neemt hij in 1967 het legendarische album 'A Hard Road' op, waarmee hij grote indruk maakt. Peter Green is de
    oprichter van Peter Green's Fleetwood Mac, die na zijn vertrek de naam veranderden in
    Fleetwood Mac naar de overige leden Mick Fleetwood en John McVie. Hij is de auteur van
    hun hit 'Black Magic Woman' die later door Santana werd gecoverd. Andere bekende nummers
    van Green zijn 'Oh Well', 'Albatross', 'Rattlesnake Shake' en het prachtige introspectieve
    'Man Of The World'. Drug- en psychische problemen zorgen ervoor dat Green voor lange
    tijd uit de muziekscene verdwijnt. Af en toe verschijnt er een soloplaat, maar die zijn nogal wisselvallig van kwaliteit. In de jaren '90 keert Peter Green terug naar de internationale podia
    met Peter Green's Splinter Group met o.a. Cozy Powell en Neil Murray (beiden ex-Whitesnake,
    ex-Brian May,ex-Black Sabbath en nog meer ex-...). Deze groep maakt 9 albums. In 2004
    verlaat Green deze group en vertrekt naar Zweden. Hij sluit zich aan bij The British Blues
    All Stars, maar een geplande tournee wordt gecancelled. In 2005 kondigt Mick Fleetwood
    een mogelijke reünie van de originele Fleetwood Mac aan. Tot op heden heeft deze reünie
    echter nog niet plaatsgevonden.

    Fleetwood Mac, 1968, Photo used with permission from Chris Walter

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geene zever

    De Ezelmelkerij van Zeveren

    Tot voor een paar maanden hadden we er geen flauw vermoeden van dat zoiets ook in Vlaanderen bestond. Op de viering van de zorgboer van 2004 in Sint-Margriete (Meetjesland) vonden we een keurige folder waarin het bestaan van een Vlaamse ezelmelkerij wereldkundig werd gemaakt. Uiteraard zijn het niet de ezels die daar gemolken worden maar de ezelinnen. Wat er ook van zij, onze belangstelling was gewekt. Gezond, die melk!

    We hadden ooit wel eens gehoord en gelezen over de liefde van de Egyptische, legendarische koningin Cleopatra voor ezelinnen en hun melk. Maar veel verder reikte onze kennis niet. Nieuwsgierig als we zijn spookte daar reeds door ons hoofd de idee om een bezoek te brengen aan de melkerij. Deze gezondheids-Welzo mag de perfecte aanleiding zijn.
    Op weg dus naar Ezelmelkerij ‘De Hippomaan’, in een deelgemeente van Deinze die luistert naar de ons goed in de oren klinkende naam "Zeveren". We werden er hartelijk ontvangen door een charmante jonge dame, zaakvoerster Eveline De Ganck.
    Bij een geurige tas koffie werden we meteen ondergedompeld in een bad, niet van ezelinnenmelk, dat was de dada van Cleopatra, maar van een brok geschiedenis van de ezelsoort en de kwaliteiten van hun melk. Dat Cleopatra daar dankbaar gebruik van maakte is bekend. Volgens de geschiedschrijvers sleepte zij bij haar vele reizen steeds een kudde van wel 500 ezels mee, om steeds voldoende voorraad bij de hand te hebben en zodoende permanent de zachtheid van haar vel te verzorgen, het wapen waarmee ze Romeinse keizers en veldheren in haar bed kreeg. Ze kreeg navolging in de geschiedenis van o.m. Poppea Sabina, echtgenote van keizer wreedaard Nero (zonder veel succes overigens), van Dr. Hippocrates (die van de eed) die andere geneugten van ezelinnemelk ontdekte, van de Franse Roi François die er zijn vechtlust mee aanscherpte, en van de droomkeizerin Sissi, en wellicht morgen ook van vele Vlaamse mensen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help
    TE LAAT

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.keuken
    Australiërs eten katten op

    In Australië hebben ze te maken met een overvloed aan wilde katten. Maar ze hebben er iets op gevonden: ze schieten de dieren dood en eten ze op.

    Er is nu zelfs een wedstrijd voor het lekkerste recept met kattenvlees. "Het vlees van de poes smaakt naar een kruising tussen konijn en kip," zeggen de lekkerbekken.

    De organisatrice van de wedstrijd geeft alvast een receptje mee: "Kat is het lekkerst als je er blokjes van maakt en ze donkerbruin bakt. Doe er limoengras bij, zout, peper en wilde perziken. Vijf uur laten sudderen en dan nog meer inheemse vruchten toevoegen."

    Maar wetenschappers waarschuwen dat het kattenvlees ongezond kan zijn voor mensen. De dieren zitten immers vaak vol onbekende virussen en bacteriën.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reclame
    Waar alle mannen naar kijken

    De nieuwe reclamecampagne van Mercator voor pensioensparen bij vrouwen is op z'n minst opmerkelijk.
    Een vrouw in korte minirok paradeert door de winkelstraten en alle mannen draaien hun hoofd.

    "Dames, vertrouw vooral op uzelf voor de toekomst," luidt de booschap.


    klik op de link

    http://www.youtube.com/watch?v=LiZva7SWzV0

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE LUSTIGE VRIENDEN UIT RUISELEDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Humor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ZEER VERMOEIEND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stramme Max


    IN BELGIE IS DIT NEN UITSMIJTER

    Mahlzeit für starke Männer

    Um den Ursprung des „Strammen Max“ streiten sich Sachsen und Berliner. Für die Sachsen spricht: Der Begriff „Strammer Max“ wurde hier noch vor 100 Jahren mit einer kräftigen Männlichkeit gleichgesetzt – und anschließend dann auf das Gericht übertragen. Wohl, weil es sich dabei um eine kräftigende Brotmahlzeit handelt, die besonders bei den Arbeitern und Handwerkern gefragt war. Heute wird der „Stramme Max“ in ganz Deutschland zubereitet – am heimischen Herd wie auch in rustikalen Gaststätten
    Strammer Max; Rechte WDR (TV-Bild)Zimmerleute essen gemeinsam Strammen Max; Rechte WDR (TV-Bild)                                                                                                    









    Grappige benaming voor een zeer eenvoudig gerecht; een ordinaire uitsmijter op z'n Pruisisch:
    een Strammer Max

    • 1 snee tarwebrood
    • 2 plakken gekookte ham
    • 1 ei
    • boter
    • zwarte peper
    • zout

    Besmeer het brood met boter en leg de plakken ham erop.

    Breek het ei in een hete koekepan en bak er een spiegelei van. Breng op smaak met zout en peper en schep het ei op het brood.

    Maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar , het is ook een Muziekgroep
    klik op deze link http://www.filmpjes.nl/assets/play/6346

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogsduifheld

    Duif gelauwerd als oorlogsheld

     

    Op NOS-teletekst was op 27-03-2004 het bericht te lezen over de duif Gustav die een speciaal eerbetoon zal krijgen in het Imperial War Museum. Deze duif is uitgeroepen tot Britse oorlogsheld.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastorij Veerle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VAN VROEGER

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraude in Mechelen

    Fraude in Mechelen

    Volgende foto

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonsverhoging

    LOONSVERHOGING IN BELGIE

     

    BRUSSEL, 20 oktober –

    Na afloop van de dt1edaagse bijeenkomst van de Algemene Paritaire Raad (APR) heeft de minister van Arbeid Van den Daele meegedeeld dat de regering instemt met een algemene loonsverhoging.

    Het op de APR-bijeenkomst besproken voorstel voorziet in een loonsverhoging van 50 centiem per uur (Bfr. 100 per maand voor hen die in loondienst werken).

    Hoewel het voorstel niet werd aanvaard door de werkgevers, wordt het door de regering gesteund. Deze geeft de werknemers de verzekering dat de

    loonsverhoging in ieder geval, zo nodig langs wettelijke weg, op I november ingaat.

    Een gelijksoortige verhoging zal worden toegekend aan de trekkers van sociale uitkeringen.

    Tevens is overeengekomen het pensioen voor een echtpaar per 1 oktober op

    Bfr. 25 000 (per jaar) te brengen, en voor het einde van het jaar de regeling van de pensioenen te herzien.

    Bij de vakbonden heerst tevredenheid over de bereikte resultaten.

    De aangekondigde stakingen vinden dan ook geen doorgang.

     

    Dit bericht dateerd van 20 oktober 1951

    ACH DIE GOEIE OUDE TIJD

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 20/10-26/10 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mooieteksten
    blog.seniorennet.be/mooiete
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aarschot
    blog.seniorennet.be/aarscho
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arnouts
    blog.seniorennet.be/arnouts
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wdl
    blog.seniorennet.be/wdl
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    floreanne
    blog.seniorennet.be/florean

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!