The 4th of July: Independance Day. Amerikanen vieren die hoogdag traditioneel met een vroege bbq en een uitgebreid vuurwerk. En vermits we te gast waren bij de meer dan echte Amerikanen, John en Kathie, gingen wij dit dit keer ook doen. Het vuurwerk was leuk, met de klassieke oachs en oochs en een kleurrijke bloemekee. maar veel origineler was de bbq die John en kathie hadden georganiseerd. Hier gaan we: Neem een tenderloin van 1,5 kilo; snij hem in vier gelijke stukken en marineer ze 24 uur in 1 liter Guiness, een scheut terryakisaus en 2 tenen look. Voeg na 24 uur een lepel mosterd, zout en peper toe en laat nog enkele uren rusten. Bak een halve kilo gesneden champignions in fijne olijfolie, flambeer met cognac en blus met verse room. Droog de 4 stukken vlees goed af; leg ze op de bbq en gril ze saignant. Serveer het vlees (omrand met het champignionsausje) met een aardappel in de schil, opengekruist en gevuld met zure room en een portie bruine bonen. Een wijntip : Californisch, rood en overvloedig. PS : John en Kathie, mochten jullie dit lezen en enkele richtlijnen willen toevoegen of schrappen : ga jullie gang !! Na 4 glazen dry martini weet ik echt niet meer wat jullie daar ingekwakt hebben. Maar 't was wel hemels lekker !!
|