Ach, een beetje actie kon geen kwaad, dus schreven we ons diezelfde avond nog in voor een Hiva Pasefika Luau : een hawaiaans diner met folkloristische dansen, hula hula meisjes, vuurvreters en polynesische machos. Het geheel, met aperitief (mai-tai zoveel je wil) kostte $ 70 per persoon, maar daarvoor mocht je eindeloos aanschuiven aan een uitgebreid buffet : potten soep, dampende schotels rijst, gebraden kippen, diverse groenten , gekookte aardappelen en een soort gestoomd varkentje (*) en een uitgebreid dessertbuffet. Maar !! Wijn en sterke dranken naar believen.
(*)Een hawaiaanse specialiteit is Kalua Pig : een heel varkentje dat in een put op gloeiende stenen en bananenbladeren wordt gelegd, zijn buikje gevuld met kruiden en gloeiende stenen. De put wordt afgedekt met takken en bananenbladeren en zand. Na 6 tot 8 uur is het beestje gaar. Van de afval wordt met azijn en ti (een lokale plant) een soort blubbersaus gemaakt die niet te vreten is.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Al bij al een dag met inhoud, : we gingen slapen met een goede kijk op de doorsnee Hawaiaan, zijn legenden, zijn tradities en zijn keuken.
Morgen rusten...
|