Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemiksem 1943-1944 Geef ons ons dagelijks brood en vergeef ons onze zonden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met het dagelijks brood was het toen niet zo eenvoudig. Er waren wel bakkers, maar er was maar weinig meel, het meeste en het beste werd naar Duitsland vervoerd. Alles was gerantsoeneerd en brood kreeg men niet alléén met geld, men moest ook broodzegeltjes hebben, voor ons gezin kregen wij toen broodzegeltjes voor één brood per dag. Als men dus geld en zegeltjes had en men op tijd bij de bakker was kon men met een brood naar huis.
    ´s Morgends om zes uur ging mijn broer Michel aanschuiven bij de bakker op de Gemeenteplaats, om zeven uur ging ik hem aflossen en om half acht kon ik dan eindelijk met een nog warm brood naar huis. Natuurlijk kon men dat warme brood niet snijden, de bovenste korst werd er dan afgetrokken en Michel en ik kregen daar elk de helft van, besmeerd met margarine en dikke siroop en dat was alles, want de anderen moesten ook wat hebben en zo gingen we dan vaak met een hongerige maag naar school.
    Met de zondenvergeving was dat eenvoudiger, ik moest toch die appeldiefstal uit de tuin van de pastoor gaan biechten, maar natuurlijk niet bij de pastoor. We hadden ook een onderpastoor, de E.Heer Verboven, en ik schrijf nu nog nadrukkelijk de eerwaarde heer, want deze priester was werkelijk een erenswaardige man. Hij woonde in een huis tegenover de kerk, direkt naast het gemeentehuis. Toen ik enkele jaren geleden in Hemiksem was, was het huis er nog, nu is het weg. Bij hem ging ik dus mijn zonden biechten, de priester was wel aan het biechtgeheim gebonden, maar ik niet, dus kan ik zonder gewetensbezwaren vertellen hoe dat afliep. Hij vroeg mij of de pastoor mij gezien had, ik antwoordde neen, maar dat ik wel de pastoor gezien had daar liggend in korte broek en hemd onder die boom, lag hij daar werkelijk zo? Vroeg hij, ja antwoordde ik, het was de eerste en de laatste keer, dat ik een priester in de biechtstoel lachen hoorde. Hij zei mij toen, dat dat met die appels geen zonde was, maar een kwajongensstreek, maar hij gaf mij de raad dat toch niet meer te doen en zeker niet bij de pastoor. Kom af en toe bij mij maar een mandje appels halen, voegde hij er aan toe, mijn tuin is wel niet zo groot als die van de pastoor maar die appels kan ik alleen toch niet allemaal eten. Toen ik enkele dagen later met een mandje naar hem toeging deed hij het vol met blozende appels, "maar de pastoor mag het niet weten" zei hij. Enkele weken later begon ik te begrijpen waarom de pastoor het niet mocht weten maar daar kom ik nog op terug.
    Hier wil ik even blijven stilstaan bij de actualiteit. Er wordt de laatste weken in de kranten nogal wat geschreven over priesters en lekenbroeders die kinderen en jongeren misbruikt hebben, het lijkt er wel op alsof men een complot gesmeedt heeft om de Katholieke Kerk te vernietigen. Voor alle duidelijkheid, ik ben geen lid meer van de Rooms Katholieke Kerk, maar ik kan geen onrecht verdragen. In mijn kinder-en jongelingsjaren ben ik veel in contact gekomen met priesters en lekebroeders, maar niet één van hen heeft mij ooit op een onzedelijke manier benaderd. Toen ik eens tegenover mijn moeder mijn ongenoegen uitte over den dikke pastoor zei ze mij: "jonge, O.L.Heer had maar twaalf apostelen en bij die twaalf was er één verrader, waarom zouden er dan onder die duizenden priesters geen verraders zijn?"
    Men heeft er nu tussen die duizenden een paar honderd gevonden die zich misdragen hebben. Het is walgelijk, hoe het misbruik van deze paar honderd nu misbruikt wordt.
    Tot daar, het moest er even af.
    Mijn broer Michel was lid geworden van het NSJV, ik was daar nog te jong voor, maar ik mocht wel mee naar de vergaderingen. Het lokaal was in de muziekschool, we deden daar allerlei spelletjes, maar het voornaamste was, het was er altijd lekker warm en we kregen er telkens een paar dikke duitse boterhammen met leverworst. 
    Toen begreep ik op een zondag ook waarom de pastoor niet mocht weten dat ik van de E.Heer Verboven appels kreeg. Mijn broer en ik waren samen naar de mis gegaan, Michel in NSJV uniform, toen we naast elkaar aan de communiebank zaten, ging de pastoor ons gewoon voorbij alsof we lucht waren. We zijn daarna altijd naar de mis van de E.Heer Verboven gegaan van hem kregen we wel de communie.
     


    >> Reageer (1)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemiksem, de bange oorlogsjaren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een beetje moedeloos begin ik aan deze bijdrag voor de tweede keer, toen ik er bijna mee klaar was heb ik een verkeerde toets gedrukt en mijn hele tekst was verdwenen.

    In September 1943 mocht ik naar de grote school, ik kwam dan in het eerste studiejaar in de school van de broeders van Jean Baptist de la Salle in de Lindenlei. Natuurlijk leerden wij er lezen en schrijven, maar ook hier speelde het godsdienstige de hoofdrol. Er werd van ons ook verlangd, dat we ´s morgends om acht uur de mis bijwoonden in de parochiekerk waar natuurlijk ook de broeders bij tegenwoordig waren. Ik zie het beeld nog vóór mij, uit de Lindenlei kwamen, twee aan twee, de broeders, zedig met de handen in de mouwen, op kop broeder overste, van de andere kant kwamen de nonnen, ook twee aan twee en zedig met de handen in de mouwen, op kop moeder overste. Als beide groepen elkaar kruisten, nikte moeder overste beleefd naar broeder overste en broeder overste nikte beleefd terug.
    Daar ik nu, volgens de kerkelijke leer, tot de jaren van verstand was gekomen, en daardoor ook een zondaar was geworden, werd ik in de klub der zondaars opgenomen, die geleid werd door mijn broer Michel. Mijn eerste zondige daad was, appels stelen in de tuin van de pastoor. De naam van de pastoor heb ik nooit gekend, want iedereen die ik kende noemde hem "den dikke pastoor". De man was ook niet mager, maar buiten de kerkdiensten kreeg men hem nooit te zien, voor de rest van de dag was hij onzichtbaar zoals de lieve God zelf. Maar zoals ik hem eens gezien heb, zal wel nooit iemand anders hem te zien gekregen hebben en dat kwam zo. De pastoor had ook een grote tuin die omringd was met een haag. In die tuin stonden vele appelbomen en daar wij vaak met een lege maag rondliepen omdat er maar weinig te eten was, keken wij dan verlangend naar die blozende appels. Mijn broer en zijn vrienden hadden in die haag een gat gemaakt en omdat ik de kleinste en de smalste was moest ik dan door dat gat naar binnen kruipen en zoveel mogelijk appels aanbrengen. Dat ging enkele keren goed, maar op zekere dag ging het mis. Ik was weer naar binnen gekropen, maar toen ik een beetje verder de tuin in ging zag ik daar den dikke pastoor in korte broek en hemd op een deken onder een boom liggen, en hij snurkte. Toen ik die dikke behaarde benen zag, moest ik onwillekeurig aan Satan denken, waarover zuster Veronika zo vaak verteld had. Vliegensvlug ben ik terug gelopen en mijn broer en zijn vrienden hebben mij nooit meer door dat gat naar binnen gekregen. Sindsdien bekeek ik de pastoor tijdens de mis met andere ogen, ik keek in mijn verbeelding dwars door de misgewaden heen en zag steeds weer die dikke behaarde benen.
    Vanaf 1943 begon het steeds erger te worden, nacht voor nacht vlogen de Amerikaanse en Engelse bommenwerpers op weg naar Duitsland over Hemiksem we werden dan wakker van het gedreun. Het werd nog erger als dan het duitse luchtafweergeschut aan de Sint Bernardsesteenweg in aktie kwam, met zoekstralen zochten zij de lucht af en beschoten zij de vliegtuigen. We waren dan echt bang en als het te erg werd en mijn vader niet thuis was, kropen wij drie jongens bij ons moeder in het grote bed, die dan, als een kloek over haar kuikens, bezorgd haar armen om ons heen sloeg.
    Over mijn vader heb ik tot nu toe nog niets gezegd, hij speelde in onze kindheid geen grote rol. Hij was ook niet veel thuis, kort voor we naar de Kerkstraat verhuisden was hij lid geworden van de Fabriekswacht en hij deed zijn dienst in de "Depo" de Sint Bernardusabdij die toen een duitse kazerne was, het huidige gemeentehuis van Hemiksem. Ik kom later nog wel eens op hem terug, maar we zijn nu eerst in 43.


    >> Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemiksem 1942-1943
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste winter in de Kerkstraat  in 1942 was een zeer strenge winter. Het was ijzig koud en de kolen waren raar, het meeste werd naar Duitsland gevoerd. Ook de voedselvoorraden waren zeer schaars, maar daar kom ik later nog op terug in een volgende beidrag.
    Maar ook die winter ging voorbij, en toen ik in de lente van 1943 zeven jaar was geworden, werd ik tot de eerste communie toegelaten, volgens de kerkelijke leer was ik nu tot de jaren van verstand gekomen, alhoewel ik meen, dat dat eerst enkele jaren na mijn 65. gebeurd is, en dan nog! Maar daar ik nu volgens de kerkelijke leer dus tot de jaren van verstand gekomen was, kon ik nu ook zondigen. En zondaars moeten regelmatig hun zonden biechten, en zo moest ik nu ook enkele dagen voor de eerste communie de biechtstoel in, zuster Veronika, die mee met ons naar de kerk was gegaan, hield het heel precies in de gaten, we konden aan die biechtstoel niet ontsnappen. Wat ik daar precies allemaal verteld heb weet ik niet meer, het kan niet veel geweest zijn, want ik was eerst enkele weken in staat te zondigen.
    Maar dan kwam de grote dag, daar gingen echter nogal wat voorbereidingen aan vooraf, die mijn moeder kopzorgen maakte. Ons moeder was een zeer vlijtige vrouw, in de keuken stond naast het venster haar Singer, en op deze naaimachiene naaide zij eigenhandig onze kleren. Van oud maakte zij nieuw, want het was haar hele trots, dat wij er steeds ordelijk gekleed bijliepen. Zo had ze dan ook voor de dag van de eerste communie voor mij een nieuwe korte broek, want lange broeken droegen toen de kleine jongens niet, en een zeer mooi hemd genaaid. Haar probleem echter waren de schoenen, wij jongens en natuurlijk ook de meisjes, hadden toen geen schoenen, wij droegen allemaal klompen, "blokken" zeiden we toen. Nu was mijn moeder van mening, dat ik toch niet op blokken mijn eerste communie kon doen. En hoe ze het voor mekaar gekregen heeft weet ik niet, maar de dag voor de grote plechtigheid kwam ze met een paar splinternieuwe schoentjes naar huis, precies mijn maat. Ik was zo fier als een gieter, toen ik `s avonds in bed lag, keek ik vreugdevol naar de nieuwe schoentjes die met mijn beste kleren op de stoel naast mijn bed lagen.
    De plechtigheid in de kerk, de volgende dag was voor ons kinderen zeer indrukwekkend, de pastoor in prachtig ornaat, de indrukwekkende orgelklanken en, het lied dat zuster Veronika ons geleerd had en dat ik tot de dag van vandaag nog met alle strofen ken, de eeste stroofe was:

                                  Jezuke liefste vriend,
                      waar hebben wij het toch verdiend
                       Dat gij in ons hartje komt wonen?
                        Gij die in de hemel moet tronen,
                         welkom, welkom Jezuke zoet,
                                kom toch alle dagen,
                         zie hoe vurig, hoe welgemoed
                             al uwe kindjes het vragen.
    En de kerk was helemaal vol, maar dat was tijdens de oorlogsjaren altijd zo. En ik, zo fier als een pauw met mijn nieuwe schoentjes, maar de meeste andere jongens hadden ook schoenen aan, maar die waren wel allemaal een paar maten te groot en zeker niet nieuw.
    Na de plechtigheid kregen we thuis een boterham met margarine en bruine suiker.
    De volgende dag ging ik met ons moeder op bezoek bij Tante Mit. Tante Mit was de oudste zuster van mijn moeder, zij was de vorige dag niet gekomen, omdat er toch niets te feesten viel. Zij woonde in Aartselaar in de Hoevelei nr. 2. In de Hoevelei nr.26 was ik op de eeste mei 1936 ook ter wereld gekomen. Als ik toen geweten had in wat voor een wereld ik terrecht gekomen was, en de mogelijkheid had gehad, was ik snel teruggekropen, maar dat zou voor mijn moeder niet aangenaam geweest zijn, want zij was blij dat ze eindelijk van mij verlost was, ik woog bijna vier kilo.
    Natuurlijk gingen we te voet naar Aartselaar, dat was wel een lange weg, en we hadden pech, het regende. Ik had mijn nieuwe schoentjes aan, want die moest ik toch aan tante Mit laten zien. Maar als we bijna in Aartselaar waren, kreeg ik natte voeten en toen we bij tante Mit aankwamen, waren er bijna geen zolen meer onder mijn schoenen. Dan stelden we vast, dat de zolen uit geprest karton waren. Tante Mit is toen in de blokkenwinkel voor mij een paar nieuwe klompen gaan kopen, ook precies op maat en zo kon ik dan tenminste met droge voeten terug naar huis.
    Morgen wil ik berichten over de bange oorlogsjaren, toen nacht voor nacht de zware Amerikaanse en Engelse bommenwerpers op weg naar Duitsland over Hemiksem vlogen en wij niet meer rustig konden slapen. 
    Bovenstaande foto van de kerk in Hemiksem is recent, maar het gebouw ziet er nog precies zo uit als toen.                                                                             


    >> Reageer (3)
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beelden uit mijn kinderjaren 1.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik gisteren in mijn bijdrag reeds zei, verhuisden wij dus in 1942 van de Nieuwstraat in Hemiksem naar de Kerkstraat 72. Dat huis was eigenlijk een café, en eigendom van Pilsor Lamot, maar zo lang wij er woonden tot Juni 1946 bleef het café gesloten. De foto bovenaan, is een recente foto, zo ziet het huis er nu uit, maar toen was er voor de ingangsdeur een rolluik tot op de dorpel, en voor het venster rechts van de deur was er ook een rolluik, zo lang wij er gewoond hebben bleven deze beide rolluiken naar beneden. Wij gingen naar binnen door het "gangeske" rechts, dat is er nu nog. Achter in het "gangeske" links was er een deur en dan kwam men op het "koerke", daar was aan de rechterkant de WC. niet een WC zoals we die nu kennen, het was een houten plank, met in het midden een ronde opening en alles kwam rechtstreeks in de beerput daaronder terrecht. Er lag steeds een stapel op maat gesneden kranten want WC-papier hadden we toen niet. In de winter bleef men nooit langer in de WC als werkelijk nodig, want het was er onaangenaam koud. Er was op het "koerke" ook een regenput, onder het venster van de keuken en door de deur links kwam men in de keuken, waar zich eigenlijk ons hele leven afspeelde. Pronkstuk in de keuken was de leuvense stoof, het was de enige verwarming in het huis. Op deze leuvense stoof stonden steeds enkele echte ijzeren strijkijzers, waarmee ons moeder, in de winter, voor we gingen slapen ons bed warm streek. De gelagzaal van het café was nog helemaal in takt, de stoelen, tafels en banken waren er nog een ook te toog en de tapkast. Het was voor mijn broer Michel en voor mij de ideale speelplaats, we deden er de mannen na, die in het café aan de toog hingen en we bestelden een pint, ik moest altijd de klant spelen, mijn broer was de cafébaas, natuurlijk kon hij geen bier tappen, want het was nu een café zonder bier, maar de waterleiding van het spoelbekken functioneerde nog en dus kreeg ik telkens een glas water. Betalen moest ik met nagemaakte bankbiljetten. Later werd het interresanter toen nog een paar vrienden van mijn broer daarbij kwamen, niet iedereen had tenslotte een privaatcafé.
    Het huis ligt tegenover de ingang van het kerkhof, nu heet dat begraafplaats, het verbaasd mij, dat de straat nog Kerkstraat heet. De slaapkamer van mijn oudere broer en mij was aan de voorkant van het huis, het venster aan de linker kant, boven de ingangsdeur, vanuit dat venster hadden we een uitzicht over het hele kerkhof, en dat was soms heel spannend. Als er een nieuw graf was, en het ´s nachts erg donker was, en dat was het toen altijd als het bewolkt was, want de straatverlichting mocht van de duitsers niet branden, die straatverlichting, waren toen nog gaslantaarns, die in normale tijden ´s avonds door een gasaansteker, zo noemde men de man, aangestoken werden. Als het dus ´nachts zeer donker was, kon men over een vers graf kleine blauwe vlammetjes zien, mijn broer probeerde mij wijs te maken dat dat geesten waren, maar mijn moeder zei mij, dat het een natuurlijk verschijnsel was, dat het gassen waren die uit de lichamen van de verstorvenen ontsnapten.
    Ik kwam toen in de kindertuin bij de nonnen, ik weet niet welke zustercongregatie het was. Ik zat toen in een klas met ongeveer twintig andere zesjarige jongens, de kindertuin was echt geen speeltuin, we zaten in de klas in banken zoals in de grote school. Zuster Veronika was onze klaszuster, en zij vertelde altijd verhaaltjes over heiligen en over de paus, die volgens haar ook een heilige was. Af en toe mochten we ook een tekening maken, maar dan wel over heiligen enzv. Zuster Veronika bereidde ons ook voor op de eerste communie, zij legde er steeds weer de nadruk op, dat we in geen geval op de hostie mochten bijten, want dat Jezus dan zou bloeden. Ik ben ervan overtuigd, dat zuster Veronika dat in haar eenvoudig kinderlijk geloof ook echt geloofde.
    Over die eerste communie, de pastoor en het kerkelijke gebeuren wil ik het morgen hebben. En over mijn communieschoentjes.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woord vooraf..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds geruime tijd leeft in mij het verlangen, een aantal herinneringen uit mijn kindertijd neer te schrijven. De natuur heeft mij begiftigd met een olifantengeheugen, twintig jaar geleden zou ik gezegd hebben, de Schepper heeft mij begiftigd enzv., maar ik houdt het nu liever bij "de natuur" omdat ik hoe langer hoe meer begin te twijfelen aan al dat goddelijke. Dat wil echter niet zeggen, dat ik niet vasthoudt aan onze Christelijke waarden en normen, want dat is bij de Islaminvasie die we nu meemaken erg belangrijk.
    Ik ben maar een amateur en geen schrijver, de herinneringen van 1942 tot 1946, zal ik dus in mijn eenvoudige bewoordingen neerschrijven. Het kan zijn, dat ik mij af en toe schuldig maak aan Germanisme, ik leef nu al eenentwintig jaar in de duitstalige gemeenschap en als goede Vlaming heb ik mij volledig aangepast aan de taalgemeenschap waarin ik woon, mijn dagelijkse omgangstaal is dus duits. En daardoor kan het zijn, dat er in mijn blog af en toe een duits woord voorkomt. Ik heb extra de Grote Van Dale in mijn computer geinstaleerd, maar er zijn nu eenmaal bepaalde duitse woorden die in het Nederlands ook bestaan, maar die dan wel een hele andere betekenis hebben. Ik ben de lezers van mijn blog steeds dankbaar als ze mij op deze Germanismen opmerksaam maken en zal dat zeker nooit als een belediging opvatten.
    Mijn vader, die een geboren Antwerpenaar was, zoals zijn vader  zijn grootvader en overgrootvader, was in de schaduw van de Peperbus in Borgerhout geboren, maar woonde sinds het huwelijk met mijn moeder die uit Schelle stamde, eerst in Aartselaar, waar ik ook ter wereld kwam en later in de Nieuwstraat in Hemiksem, na de geboorte van mijn broer Frans in 1941 werd het benedenhuis in de Nieuwstraat te klein voor een gezin met drie kinderen, want daar was ook nog mijn zes jaar oudere broer Michel. En zo kwam het dat wij in 1942 verhuisden naar de Kerkstraat 72 in Hemiksem.
    En daar wil ik morgen of overmorgen mijn verhaal beginnen.


    >> Reageer (0)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare wereld,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij het lezen van de dagelijkse nieuwsberichten wordt ik de laatste tijd kotsmisselijk. Alles, maar ook alles, waar we vroeger, met weliswaar gemengd respect, naar opkeken wordt van dag tot dag ongeloofwaardiger. Het geheel herinnert mij aan de ondergang van het Romeinse rijk.
    Ik wil nu een poosje afstand nemen van al deze schandalen en leugens, zo, dat ik weer een beetje tot rust kan komen.
    In enkele volgende bijdragen wil ik "Beelden uit mijn kinderjaren" beschrijven. Ik wordt dit jaar 74 en zo lang ik nog helder van geest ben, en dat ben ik tot nu toe gelukkig nog, wil ik enkele herinneringen uit de jaren 1942 tot 1946 neerschrijven. Het waren geen vreugdevolle jaren, maar we konden toen toch nog wel veilig op straat komen, wat nu niet meer zo vanzelfsprekend is.
    En, daar is nog wat, enkele maanden geleden heb ik mijn "gastenboek" uit mijn blog verwijderd, omdat ik daar regelmatig bezoek kreeg van bloggers die mij proficiat wensten met mijn "prachtig" blog, maar die nog nooit een letter in dit volgens hen "prachtig" blog gelezen hadden. Als ik een blog lees, dan lees ik ook aandachtig wat de blogger meent, en als ik mij geroepen voel daarop te reageren dan doe ik dat, anders laat ik het. Maar het ligt dan niet in mijn bedoeling reclame te maken voor mijn eigen blog. En, om daarbij te blijven, nu heb ik mij genoodzaakt gevoeld ook de reacties op mijn blog eerst te filteren alvorens ik ze laat verschijnen. Iedereen heeft het recht vrij zijn mening te zeggen, maar dat moet dan wel op een gecultiveerde en beschaafde manier gebeuren, sommige mensen schijnen dat niet te begrijpen. Vandaar deze maatregel.
    In mijn volgende bijdrag begin ik met "Beelden uit mijn Kinderjaren." Natuurlijk blijf ik ook tussendoor het huidige politieke gebeuren volgen en zal ik zeker niet nalaten mijn persoonlijke mening daarover neer te schrijven.


    >> Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt van dag tot dag gekker....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De aprilgrappen beginnen dit jaar reeds zeer vroeg.
    Onze Eurodweil, Van Rompuy, verklaarde in een interview met BBC, dat sinds Nigel Farage hem in het Europees Parlement voor schut zette, zijn populariteit in Vlaanderen groter is als ooit tevoren. De man wordt geloof ik knettergek, over welke Vlamingen zou hij het eigenlijk hebben? Aan eigen lof hangt steeds een kwalijk geurtje. Ik ben ervan overtuigd, dat de meeste Vlamingen aan deze vervroegde kiespropaganda der schijndemocraten geen geloof meer hechten. De partij van deze schijnheilige geniepige tjeef zal in 2011 een flinke trap krijgen.

    Onze federale geitenboer, Leterme, die bij de gratie van Du Rupo weer in de Wetstraat 16 zit, vindt het normaal dat onze Coburger naar Congo gaat, natuurlijk in begeleiding van de geitenboer en zijn aanhang. De snoepreisjes op kosten van het Volk kunnen niet meer op, zelfs naar de meest mensenverachtende misdadige regimes. De graaiers gaan op bezoek bij de andere graaiers, de rode tante Onkelinx heeft het zo gewild!

    De Brusselse zuiplap wil geld van Europa voor de veiligheid van zijn teritorium, alhoewel de situatie in Brussel volgens hem maar een fait divers is! Waarom roept hij de gevechtseenheid uit Luik niet ter hulp? Of heeft hij geld geroken om nog een derde privaatchauffeur te kunnen betalen?

    Ik heb het in het begin van dit jaar gezegd, het wordt een spannend jaar, het land is zo goed als falliet en staat op de rand van de afgrond. Na de overwinning van Geert Wilders in Nederland krijgen onze pocopolitiekers langzaam last van diarree, ze beginnen te merken, dat de meerderheid van het Volk niet denkt zoals zij denken. En nu zullen ze alles in het werk stellen om de partij waarop hoe langer hoe meer Vlamingen hun hoop stellen, het Vlaams Belang, in een slecht daglicht te stellen, zij zullen met pauken en trompetten in de hun onderdanige kranten verkondigen dat het Vlaams Belang voorbijgestreeft is en dat de meerderheid van het Vlaamse Volk niet meer in die partij geloofd, dat is kiespropaganda. De werkelijkheid is echter anders, de meerderheid van het Vlaamse Volk heeft de leugens van deze schijndemocraten doorzien. Ik in elk geval verwacht  in Nederland en in Vlaanderen een grote verandering ten goede. Vlaamse broeders en zusters, laat jullie niet langer ringeloren door deze schijndemocraten. Geef ze bij de volgende verkiezingen een flinke trap onder hun volksverraderlijke kont. Vlaanderen is het huis van de Vlamingen en Europa is het huis van de Europeanen. Vreemde middeleeuwse ideologien hebben wij hier niet nodig.


    >> Reageer (1)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, we krijgen gelijk !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naast mijn klavier staat een lekkere Trappist uit Westmalle, neen, geen monnik, maar een bier, die staat er steeds als ik aan mijn blog begin. Ik wou bijna zeggen, dat die Trappist voor mij steeds het hoogtepunt van de dag is, maar dat is niet helemaal waar, het ware hoogtepunt is de dagelijkse lektuur van Angeltjes en het kommentaar van de lezers. Af en toe zeg ik daar ook al eens mijn mening en het is goed dat dát bij Angeltjes kan, op mijn blog kan dat ook, maar vergeleken met de grote broer Angeltjes is mijn blog maar een bescheiden blogje. Dat we niet altijd over alles en nog wat dezelfde mening hebben is normaal, het zou anders maar een saaie boel worden. Wat wel belangrijk is, is dat we allemaal hetzelfde doel nastreven, een vrij en onafhankelijk Vlaanderen, ieder van ons doet dat op zijn manier en ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Het is echter goed af en toe eens een beetje verder te kijken, de wereld houdt bij de grenzen van Vlaanderen niet op. Europa is veel groter, en om Europa gaat het. Ik kijk met spanning uit naar de parlementsverkiezingen in juni in Nederland en ik hoop uit de grond van mijn hart, dat Geert Wilders een daverende overwinning gaat halen. En, ik hoop dat deze overwinning het begin zal zijn van de bevrijding van Europa. Een Europa dat op het ogenblik besmet is met het groene virus Islam. Dit virus moet uitgeroeid worden. De grootste vijanden echter van het Europese Volk zijn de huidige politieke en geheime machthebbers, die er naar streven een dictatuur op te richten naar het voorbeeld van de vroegere Sowjetunie.
    Voor de Vlamingen begint de strijd in Vlaanderen, het Vlaamse Volk moet eindelijk wakker worden en de strijd aanbinden tegen de knoeiers der zogenaamde "democratische" partijen. Het is hoogste tijd, dat de overgrote meerderheid van Vlaanderen zijn stem aan het Vlaams Belang gaat geven. Alléén het Vlaams Belang wil de onafhankelijkheid van Vlaanderen, en alléén een vrij en onafhankelijk Vlaanderen in een confederatie met het gezuiverde Nederland van Geert Wilders zal in staat zijn, de strijd aan te binden tegen de Europese graaiende ratten.
    Het is duidelijk, dat de regiemepers de komende maanden alles in het werk zal stellen om het Vlaams Belang in miskrediet te brengen en belachelijk te maken. Ik hoop echter, dat de meerderheid der Vlamingen deze pocoleugens doorzien.
    Vooral de Antwerpenaren moeten wakker worden, het is nu al zover, dat er voor hun eigen kinderen geen plaats meer is in de scholen omdat deze plaatsen worden ingenomen door vreemdelingen. Het wordt tijd, dat Antwerpen weer een burgervader als Jan Van Rijswijck krijgt, "hij vleidde geen groten ter wereld en wat recht was en schoon joeg zijn boezem in brand," welke jonge Antwerpenaar kent dit lied nog?


    >> Reageer (5)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgostan, de Zoeten Inval...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan niet meer op, alle dakloze gelukzoekers van de hele wereld zijn in Belgostan hartelijk welkom, 500 Euro krijgen ze onmiddellijk bij aankomst. Er is wel geen geld om de putten in de wegen te vullen, maar zoals de Eurodweil, Van Rompuy, reeds zei, "het gaat om de mensen" mischien kan hij nu een beetje van zijn riant salaris in de armenkas storten maar daar zal de logemarionet zeker niet aan denken.
    De andere schotelvod, Leterme vindt het afschuwelijk dat de staat nu zoveel aan deze arme sloebers moet betalen, de schijnheilige tjeef, die nu zijn laatste greintje verstand verloren schijnt te hebben, wordt wel helemaal dement, want hij weet niet meer dat hij deze chaotische toestanden zelf mee gecreert heeft.
    De Coburgers vliegen nog steeds op kosten van de belastingbetalende, als citroenen uitgeperste burgers, met legervliegtuigen op vakantie. De arme sloebers kunnen natuurlijk hun uitstapjes niet zelf betalen.
    Het wordt hoogste tijd, dat men het hele federale circus samen met de onverzadigbare Coburgers een flinke trap onder kont gaat geven, het heeft nu lang genoeg geduurd.
    In mijn vorige bijdrag heb ik het opgenomen voor Geert Wilders, en hem als voorbeeld gesteld voor onze Vlaamse leiders, ik heb ook als Nederlandse vlag de Oranje Blanje Bleu vlag gebruikt en dat schijnt bij sommige van mijn lezers niet in goede aarde gevallen te zijn, soms krijg ik wel eens 8x5 op 5, maar deze keer was het maar éénmaal 5op5. Maar ik blijf erbij, alléén een vrij en onafhankelijk Vlaanderen in een Confederatie met een Vrij en gezuiverd Nederland kan toekomst hebben wij zijn het Volk der Lage Landen, samen met Nederland. Daarom zet ik nogmaals de Oranje Blanje Bleu Vlag boven deze bijdrag.
    Trouwens, ik hoop, dat mijn lezers begrepen hebben, dat, dat met dat vasten een grapje was, ik wou er alleen maar de aandacht op vestigen, dat gedurende de ramadan de kranten vol staan met berichten daarover en de pocopolitiekers hun best doen om de volgelingen van de kinderliefhebber Moha hun sympathie te betuigen. Tijdens de veertigdaagse vasten van de Christenen hoort men echter niets.
    Mijn dringende vraag blijft, waar blijft de Vlaamse leider die het evenbeeld van Geert Wilders wordt????


    >> Reageer (1)
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Nederland.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, hier ben ik weer, ik heb een paar dagen in streng vasten op beide knieen tot God gebeden( dat heeft natuurlijk ook voordelen, veel minder uitgaven aan voedsel en tabak!) dat Hij het verstand van de Nederlanders zou verlichten opdat zij hun stem aan Geert Wilders zouden geven en het begin van een einde zouden maken aan de protse niet eindigende waanzinnige eisen van de pseudoprofeet Moha-volgelingen. En, mijn gebed is verhoord. Nu bid ik in streng vasten en gebed op beide knieen (ze doen er pijn van) verder, dat God nu eindelijk het verstand van de Vlamingen mag verlichten opdat zij bij de volgende verkiezingen hun stem aan het Vlaams Belang zouden geven. Van de veertigdaagse vastentijd der Christenen hoort men in de vaderlandse pers merkwaardig genoeg niets, met de ramadan was dat wel een beetje anders!

    Het was te verwachten, in Almere wordt de PVV de grootste partij, in Den Haag de tweede grootste.
    Het is opvallend, dat in de twee Gemeenten waar de PVV opkwam, het aantal kiezers groter is als in de vorige jaren.
    Geert Wilders doet het goed en we mogen verwachten, dat hij in juni bij de parlementsverkiezingen een daverende meerderheid zal halen.
    Hopelijk nemen nu de Vlamingen een voorbeeld aan de Nederlanders en sturen ook zij bij de volgende verkiezingen de schijndemocraten naar huis. Het partijbestuur van het Vlaams Belang draagt een zeer grote verantwoordelijkheid, interne geschillen moeten intern opgelost worden. Wilders heeft het voorbeeld gegeven, mischien kan men bij het Vlaams Belang van hem nog wat leren. Vlaanderen heeft nood aan een sterke geloofwaardige leider en het Vlaamse Volk zal hem zeker volgen zoals de Nederlanders Wilders volgen.
    Er is nog hoop op een algehele vernieuwing, alleen een onafhankelijk Vlaanderen in een confederatie met Nederland kan een sterk Volk der Lage Landen worden.
    En nog wat, ook bij ons moet er terug met potlood en papier gestemd worden, als dat bij de vorige verkiezingen zo was geweest, zou Filip Dewinter nu burgemeester van Antwerpen zijn!
    Dus, Vlaams Belang, boer let op uw kippen! 


    >> Reageer (0)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We moeten de noodklok luiden.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nadat ik bij Angeltjes het bericht gelezen had over de Joodse dame, Judith Popinski, die in het zweedse Malmö door islamistische godsdienstwaanzinnigen werd weggepest, ben ik zeer kwaad geworden. Uitgerekend, het Joodse volk dat onder de naziwaanzin vreselijk geleden heeft verdient onze bijzondere steun. Ik ben zelf in Antwerpen in de Joodse buurt opgegroeid, we tapten wel eens moppen over de orthodoxe Joden met hun vreemde kledij, maar we droegen hen geen kwaad hart toe. Zij verlangden van ons ook niet dat wij ons aan hun gebruiken zouden aanpassen. We leefden dus in vrede en goede verstandhouding naast elkaar. Trouwens, de kledij van onze eigen paters en pastoors was ook wel een beetje vreemd en leek soms wel een beetje van de joodse traditie afgekeken.
    Alles veranderde echter toen de islamistische woestijngodsdienst in onze steden binnensloop, onze Joodse medeburgers voelen zich ook in Antwerpen niet meer veilig en dat is niet de schuld van het Vlaams Belang. Ook de overige Antwerpenaren voelen zich niet meer veilig. 
    In heel Europa hebben we nu een invasie van islamisten die opgehitst door hun haatpredikende Imams, tegen alles wat Westers is, een ware golf van terreur veroorzaken. De Islam is geen godsdienst, maar een staatsgevaarlijke sekte, opgebouwd op een goedkoop plagiaat van het oude en nieuwe testament, de koran. In dit boek, dat terrecht door Geert Wilders als gevaarlijker als Mein Kampf  genoemd wordt, wordt opgeroepen tot moord en doodslag tegen Joden, Christenen en ongelovigen, dát wordt met ons belastinggeld in de Europese Moskees verkondigt!
    Deze terreur wordt van dag tot dag erger en de maat is nu vol, ja meer als vol. Als nu de overheid  deze vijfde Colonne niet uit Europa gaat verwijderen, blijft er maar één mogelijkheid over, Brugse Metten in heel Europa. Wat Vlaanderen betreft, we hebben in Vlaanderen geen Spaanse, geen Oostenrijkse, geen Franse en geen Duitse tiranie geduldt en we dulden ook geen moslimtiranie. Als waarschuwingsteken zouden op een bepaalde dag en een bepaald uur gelijktijdig alle klokken een uur lang moeten luiden dat de torens er van daveren.
    We hebben dan wel geen geweren meer, maar we hebben nog bijlen en rieken. Een volk dat zich niet meer weert tegen een vreemde overheersing is een laf en verloren volk.


    >> Reageer (4)
    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hoop van zege...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds gisteren ben ik in blijde verwachting. Een oude Kartuizermonnik in blijde verwachting? Ja, het kan!  Ik verwacht nl. de geboorte van een vernieuwd en gezuiverd Nederland.  Met spanning volg ik de gebeurtenissen bij onze noorderburen eindelijk gedaan met het ezelsgebalk. Ik geloof niet dat tante Bea dezelfde truk zal gebruiken als onze Coburger, er zullen dus vervroegde verkiezingen komen.
    Ik ben ervan overtuigd dat zeer vele Nederlanders hun stem aan de PVV van Geert Wilders zullen geven, het zou wel eens een daverende overwinning kunnen worden. Het zou voor Nederland, maar ook voor Vlaanderen, een ware zegen zijn, dat er eindelijk eens grondig opgeruimd wordt en er een einde gemaakt wordt aan de toenemende islamisering en het eigen volk zich weer kan thuisvoelen in eigen land.
    Ik hoop, dat wanneer in Nederland de boel is opgeruimd, Vlaanderen het voorbeeld zal volgen en de meerderheid der Vlamingen hun stem aan het Vlaams Belang zullen geven, opdat  na de onafhankelijkheidsverklaring van Vlaanderen het tot een confederatie zal kunnen komen tussen Vlaanderen en het  eveneens van vreemd gespuis gezuiverde Nederland. 
    Vlaanderen en Nederland samen zullen een macht vormen in Europa, alléén zo kan ik de toekomst zien. Nu druk ik beide duimen voor Geert Wilders.


    >> Reageer (0)
    19-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ditjes en datjes......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als men dagelijks de kranten leest, valt men soms van de ene verbazing in de andere.
    "Belgie sluit jonge criminelen te lang op!" Las ik in HLN. Ik dacht dat het een vervroegde aprilgrap was.

    "Sinds 1838 zijn de temperaturen in belgie gestegen" berichtte eveneens HLN. Weer dacht ik aan een vervroegde aprilgrap, ik heb de laatste twee maanden 500 Kg. meer kolen verstookt als in de vorige jaren, bovendien heb ik bijna dagelijks elektrisch moeten bijverwarmen, wat in de vorige jaren niet nodig was.

    Soms wordt men ook totaal moedeloos als men de verdraaide halve waarheden in de kranten leest.
    Na de vreselijke treinramp werd al onmiddellijk de schuld in de schoenen geschoven van één der treinbestuurders, hij zou het rode licht genegeerd hebben. Ik kan niet geloven, dat een treinbestuurder gewoonweg door het rode licht rijdt, wetende dat hem op hetzelfde spoor een andere trein in volle snelheid kan tegemoed komen. De echte verantwoordelijken wringen zich in alle bochten om de schuld op anderen te schuiven. Wat mij zeer stoorde, was de klub prominente ramptoeristen, die als een stel apen stonden te gapen en de hulpverleners in de weg stonden. Ik ben meer geneigd de treinbestuurder te geloven als dat stel potentaten.

    Wat mij vooral zwaar op de maag ligt, is het islamistische spionnencentrum van Grootmufti Jousef. Het verbaasd mij, dat de staatsveiligheid tegen deze vijfde kolonne nog niets ondernomen heeft.

    De groene geitenwollensokkendragers, (dat zijn mensen die hun buren bespieden of zij niet een paar takjes in hun tuin vebranden, maar als de vakbonden bij stakingen op de openbare weg vuurtje stoken, hun mond houden) hebben nu ontdekt, dat Facebook op vuile steenkool draait en zij eisen dat Facebook op groene energie omstijgt. Gelukkig hebben zij nog niet ontdekt dat ik ook met vuile steenkool het huis verwarm omdat ik de dure huisbrandolie niet meer kon betalen.

    In ons land zijn er in 2009  67000 jobs geschrapt en dat zullen er in 2010 nog veel meer worden.

    De komende jaren, tot en met 2011 zijn er in het Vlaamse onderwijs 2.415 extra leerkrachten nodig in het kleuteronderwijs, 3.239 in het lager onderwijs en 4.139 in het secundair onderwijs. Samen dus 9.799. Wie zal dat betalen??? En bovendien, wie wil zijn leven en zijn gezondheid nog in gevaar brengen om die lieve krullebolletjes te onderrichten??

    Dank zij de kranten weten wij nu ook, dat Kris Peeters geen Viagra gebruikt, dat is natuurlijk zeer belangrijk nieuws, miss Tieten, ik meen natuurlijk Lieten of vergis ik mij weer? Blijft voorlopig nog in Californie wegens de borrelnootjesfabriek.

    PS. Ik verontschuldig mij voor mijn onwelvoeglijk taalgebruik, ik zal morgen een stuk zeep eten,mijn computer spoelen en mijn zonden biechten.


    >> Reageer (0)
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zout der aarde.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Gij zijt het zout der aarde, maar als het zout schraal wordt, waarmee zal men dan nog zouten?"
    Deze woorden sprak de Jood, Jezus van Nazareth, tot zijn volgelingen.
    Nadat Europa de leer van Jezus aanvaard had, werd het op de Christelijke waarden en normen van deze leer opgebouwd. Van deze Christelijke waarden en normen is er echter niet veel overgebleven, het zout is schraal geworden. Er zijn wel politieke partijen, die het C. van Christelijk in hun naam voeren, maar zij varen onder een valse vlag in de hoop, de mensen die nog in God geloven, in hun achterban te krijgen. Zij zijn het toch, die de Christelijke waarden en normen van Europa zouden moeten verdedigen, maar zij doen alles behalve dát. Verder nemen ze het met de Christelijke normen en waarden niet zeer serieus, ik geloof niet, dat de dikke loodgieter uit Vilvoorde over het gebot, gij zult niet stelen, wakker ligt en de meesten van zijn partijgenoten ook niet.
    We hebben in het verleden ook vele kerkelijke uitwassen gekend, maar gelukkig hebben we dat uiteindelijk in rechte banen kunnen leiden, en kwam er de scheiding van Kerk en Staat. Elke burger heeft het recht op een eigen mening en deze mening mag hij-zij vrij verkondigen dat is het recht op vrije meningsuiting. De kritiek echter die we in het verleden, terrecht, hadden over Kerkelijke uitwassen is nu plots, nadat een middeleeuwse schijngodsdienst bij ons is ingeslopen, die ons naar de duistere middeleeuwen wil terugvoeren, plots niet meer toegelaten en wordt nu discriminatie genoemd. Voorwaar, het zout is schraal geworden.
    Woensdag begint voor de Christenen de veertigdaagse vastentijd, ik ben benieuwd of onze politiekers en de kranten er ook zoveel ophef zullen over maken als aan de ramadan?
    Ik weet wel, dat velen ondertussen geloven, dat ook het Christendom een sprookje is, maar het is dan wel een mooi sprookje, heb je naaste lief, gij zult niet stelen en bedriegen, behandel je naaste steeds zo zoals je zelf wil behandeld  worden, en, wie zonder zonden is mag de eerste steen werpen!
    Daarom moeten we vasthouden aan deze Christelijke waarden en normen.


    >> Reageer (1)
    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie of schijndemocratie ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat men bij ons en in de rest van de wereld democratie noemt, is in werkelijkheid schijndemocratie. Er is maar één land dat werkelijk democratisch is, dat is Zwitserland, als de meerderheid van het Zwitserse volk beslist dat er in hun land geen minaretten komen, dan komen er ook geen, tot grote verontwaardiging van de Europese schijndemocraten, maar wat hen in Ierland gelukt is, zal bij de Eidgenossen niet lukken. Het Europese parlement is in werkelijkheid één grote klucht, daar zit dan ook dat stuk Gentse onbenul, dat dacht de les kunnen spellen aan Frankrijk, inderdaad, zot zijn doet niet zeer, want anders zou dat Gentse stuk crapuul erg veel pijn lijden. De Fransen weten ook wel dat dat ventje de belgische staat aan de rand van de financiele afgrond gebracht heeft.
    Ook het Vlaams parlement is één grote ondemocratische klucht, het CD&V regeert er met een samenraapsel van snipperpartijen, terwijl de tweede grootste Vlaamse partij, het Vlaams Belang, monddood gemaakt wordt. 
    Aan de klootzakken, die steeds weer hun stem aan de CVP, ik meen CD&V geven, zeg ik, oogjes dicht en slaap rustig verder, het ontwaken zal echter schrikbarend zijn, als jullie merken, dat er geen geld meer is voor jullie pensioenen en andere sociale voorzieningen omdat alles weggevreten is door de vreemde luizen die jullie geliefde partij en de andere pocopartijen hier binnengehaald hebben
    En voor degenen die nog steeds geloven, dat de barstende belg met zijn vette vis, De wever, de Vlaamse belangen in de zin heeft, vergeet het maar, die man denkt alléén maar aan zijn eigen belangen. Elke oprechte nadenkende Vlaming trekt aan één zeel met het Vlaams Belang. 
    Ps. ik weet wel dat het woord klootzakken niet in de mond van een Kartuizer past, maar het staat wel in de Grote Vandale, dus mag ik het ook gebruiken alhoewel het niet bij mijn stijl hoort, maar ik vind voor dat soort domme mensen geen ander woord! 


    >> Reageer (1)
    13-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen strooizout meer in Vlaanderen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen las ik in de krant dat er in Vlaanderen geen, of bijna, geen strooizout meer is. Volgens HLN komt dat omdat de leveranciers de navraag niet meer aankunnen.
    Toen ik enkele uren later in Sankt Vith bij GB kwam, was ik stomverbaasd als ik daar hele stapels strooizout zag liggen, zoveel als men hebben wil, als men maar betaalt!
    Zou het kunnen, dat de Vlaamse regering geen geld meer heeft voor de nodige bestellingen? Nu we weten, dat er elk jaar  400 miljoen Euro OCMWgeld uit belgostan naar de moslimlanden transfereerd wordt zou dat natuurlijk te begrijpen zijn. De volgelingen van Moha sturen niet alleen geld maar ook goederen naar hun prachtlanden, waarschijnlijk handtassen, halskettingen en GSM´s. Van ongelovigen mag men volgens het boek van Moha stelen, Allah kijkt daar welgevallig op neer!
    Vlaamse broeders en zusters, wordt eindelijk eens wakker, merken jullie nu werkelijk niet, dat niet alleen Vlaanderen maar heel Europa stelselmatig leeggezogen wordt door dit gespuis. Het is jullie belastinggeld dat daarheen gesluist wordt, het geld dat had moeten worden vastgelegd voor de pensioenen van jullie kinderen en kleinkinderen. In Vlaanderen is er een partij, die zegt: "eigen volk eerst!" Geef toch bij de volgende verkiezingen jullie stem aan deze partij, het gaat om de toekomst van jullie kinderen en kleinkinderen.


    >> Reageer (1)
    12-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen in Antwerpen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn vorige bijdrag heb ik mijn hart gelucht over de teloorgang van Antwerpen.
    Vandaag ben ik virtueel op bezoek geweest in andere steden waar ik tijdens mijn drieenzeventigjarig bestaan gewoond heb.
    Van 1960 tot 1966 woonde ik in Hameln, de rattenvangerstad in Niedersachsen. Hameln was toen een aangename gezellige stad, overal heerste "ordnung". Nu ziet het er helemaal anders uit, ook daar hebben de moslims zich breed gemaakt, de situatie is niet veel anders als in Antwerpen. Ook daar voelen de oorspronkelijke bewoners zich niet meer thuis.
    Van 1980 tot 1989 heb ik in Arnhem op de Klarendalseweg gewoont (Nederland Provincie Gelderland). Klarendal was toen een gezellige volksbuurt, een beetje te vergelijken met het voormalige Sint.Andrieskwartier in Antwerpen, maar niet rood getint. Door mijn vroegere buurman werd mij telefonisch meegedeeld, dat het leven daar onmogelijk geworden is. De marokkaanse bontkraagjes hebben heel Klarendal bezet, te vergelijken met Borgerhout. En nu wordt er tegenover het huis waar ik gewoond heb een reusachtige moskee gebouwd.
    Het groene virus heeft heel Europa overspoeld en het vermeerd zich schrikbarend.
    Ik ben blij, dat ik nu hier op mijn eiland zit in Ostbelgistan, ook al heb ik bij dit ellendige winterweer moeite om het huis warm te houden, gasaansluiting hebben we hier niet en de huisbrandolie is voor mijn pensioen onbetaalbaar geworden, dus maar weer met kolen verwarmen zoals in mijn jeugdjaren, is maar 12 % BTW. Nogmaals stel ik de vraag, wie is verantwoordelijk voor deze mosliminvasie in heel Europa? Wie zijn de verantwoordelijken, die de ondergang van het Avondland bezegelt hebben? Ik geloof, dat een ommekeer alleen nog maar mogelijk is door een burgeroorlog. Als de tijd komt, dat men de pensioenen niet meer zal kunnen betalen omdat alles door de nieuwe bezetters is opgevreten en de autochtone bevolking in de grootste nood komt zal de bom barsten. Dan zou ik niet in de plaats willen zijn van de volksverraders die deze totale chaos veroorzaakt hebben.


    >> Reageer (0)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was Antwerpen nog de stad der Sinjoren....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met bloedend hart stel ik vast, dat Antwerpen, de trotse stede, die eens de trots van alle Sinjoren was lanzaam maar zeker in de stad van Allah veranderd.
    Ik heb in mijn blog al eens geschreven, dat ik gek ben op rijstpap met safraan en bruine suiker. Het recept heb ik indertijd gekregen van Janneke, Janneke had een frituur in de Aalmoezenierstraat tegenover de school waar ook het heem van de chirojeugd was. Ik was toen in de chirogroep van Sint.Andries Jongknapenleider. Als na 18 uur mijn jongknapen, het waren er toen nog veertig, naar huis gingen, ging ik steeds bij Janneke fritjes eten met stoofvlees, en aansluitend een bordje rijstpap.  Janneke was een echte Sint Andriesvrouw met een een echt moederhart, en als de centjes een beetje krap waren, deed ze nog een extra schepje stoofvlees bij de fritjes. Nu nog, zovele jaren later denk ik nog steeds aan Janneke als ik een bordje rijstpap eet.
    Toen ik enkele jaren later bij de Dietse Blauwvoetvendels geland was, ging ik nog steeds op zondagavond bij Janneke fritjes met stoofvlees en een bordje rijstpap eten, maar nu in het uniform van de Blauwvoetvendels. Als mijn voormalige jongknapen er lucht van kregen, dat ik bij Janneke was, kwamen zij er ook heen. Dat schoot echter in het verkeerde keelgat van de piepjonge onderpastoor Vertongen die toen proost van de chiro was. Op een zondagavond kwam hij mij vermanen en wou hij mij verbieden nog op zondagavond bij Janneke te komen. Ik heb hem toen gevraagd, of hij dacht dat omdat hij nu een priestertoog droeg, toen was dat nog zo, almachtig geworden was. Ook daarna bleef ik een trouwe klant van Janneke.
    Als ik nu zo terug denk aan die tijd, toen men `s avondslaat in chirouniform of in uniform van de Blauwvoetvendels rustig van de Aalmoezenierstraat naar de de Stierstraat op Zurenborg te voet of met de fiets kon gaan of rijden  zonder lastig te worden gevallen door vreemd gespuis, bloed mijn hart als ik aan de huidige situatie denk. Wie heeft Antwerpen aan het vreemde gespuis verkocht? Wordt het niet echt tijd, dat de echte Antwerpenaren openlijk in opstand gaan komen?


    >> Reageer (0)
    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat we vooral niet moeten geloven......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat we vooral niet moeten geloven, is dat wat in de kranten staat!
    Lezen is voor mij altijd zeer belangrijk geweest, ik heb in mijn bibliotheek ongeveer 3000 boeken en ik heb ze allemaal gelezen, tot zelfs de hele bijbel. Een leven zonder boeken kon en kan ik mij niet voorstellen. Een primeurtje in mijn bibliotheek is:" Dit was Leven" uit  het Hongaars door Zsolt Harsàny vertaald door Paul Van Deuringen. Er werden maar twaalf exemplaren van gedrukt op geschept papier Ingnes genummerd van één tot twaalf Gedrukt op de persen van S.V. Groeninge te Kortrijk en voltooit in de maand Februari van het jaar negentienhonderd drie en veertig. Het is het leven van Peter Paul Rubens in drie banden. Ik heb deze drie banden tot driemaal toe met spanning doorgelezen. Maar ook vele andere boeken en banden hebben mij steeds geinteresseerd, onder meer de Katholieke Theologie van Thomas van Aquino, 33 banden en nog veel meer. Ik heb in deze boeken zeer veel wijsheid gevonden, maar zelfs al zou ik alle boeken van de hele wereld gelezen hebben, moet ik eerlijk toegeven, dat ik nog niet veel weet.
    Wat mij de laatste tijd verbaasd, is het feit, dat onze journalisten zo doen alsof ze alles weten, terwijl de meesten van hen niet eens zonder fouten kunnen schrijven. Deze pseudojournalismus stoort mij geweldig, de feiten worden niet meer bij de ware naam genoemd, als een zigeunerfamilie een school terorriseert, wordt angstvallig verzwegen dat het zigeuners zijn, als twee of drie Marokkaanse boefjes een paar oudere vrouwen van hun handtas beroven wordt angstvallig verzwegen dat het Marokkanen zijn. We weten nu, dat de situatie in dit apenland langzaam onhoudtbaar wordt, en dat er verandering moet komen. Maar voor er opgeruimd wordt met het vreemde gespuis en de steeds meer toenemende Islamisering moet er eerst opgeruimd worden onder onze eigen politiekers, we moeten eindelijk deze zakkenvullende generatie definitief aan de kant zetten, als het dan op democratische manier niet meer mogelijk is, dan even met geweld. Zo lang er in dit apenland bij de verkiezingen met computer gestemd wordt zullen de zogenaamde "democratische" partijen steeds weer de meerderheid halen, aan dit bedrog moet een einde gemaakt worden. Iedereen die een beetje meer van computers kent als alleen maar spelletjes spelen, weet dat er gemanipuleert kan worden. In Vlaanderen zou het Vlaams Belang er goed aan doen, hier meer aandacht aan te besteden.
    De eerste en belangrijkste opruiming begint bij de zakkenvullende en postjesjagende politiekers.


    >> Reageer (1)
    02-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fait divers!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een fait divers noemt de peetvader van het Molenbeekse gepeupel,de man ziet eruit als een bezopen poedel, het feit dat een Brusselse politieagent door gangsters met een kalaschnikov werd aangeschoten. En de andere peetvader, ook uit het rode nest, geeft hem natuurlijk volmondig gelijk, dezelfde, die voor een paar Vlaams Belang mandatarissen een gevechtseenheid uit Luik naar Brussel haalde. Nadat de grote meerderheid van het eigen volk lezen en schrijven kon, hebben deze rode rakkers een nieuw volk van analfabeten het land binnengehaald en hen zo snel mogelijk de belgisiche nationalteit gegeven, en Mohammeth en zijn twee of drie vrouwen krijgen bij de gemeenteraadsverkiezingen een briefje in de hand gedrukt met de naam van de peetvader, dat bolletje moeten zij rood maken! In ruil daarvoor krijgen ze dan een goedkope woning en andere financiele tegemoetkomingen toegewezen. Iedereen weet dat, maar het wordt doodgezwegen. Zo zijn de toestanden in dit door en door corrupte belgische nest. Dat deze peetvaders door een nultolerantie  hun kiesvee niet willen verliezen is logisch.
    Wat het Vlaams Belang al jaren lang zegt,  nultolerantie , wordt nu schoorvoetend door de zogenaamde democratische partijen ook gezegd, of De Gucht hen nu ook mestkevers gaat noemen? Al deze pocopartijen zouden uit eerlijke schaamte in de grond moeten kruipen, zij hebben het eigen volk voor een paar zilverlingen schaamteloos verkocht, postjes, en nog eens postjes! Het is hoogste tijd, dat er aan deze catastrofe een einde komt, de mensen willen weer veilig op straat kunnen komen, ze willen weer veilig met het openbaar vervoer kunnen reizen, zonder angst in de bus te worden doodgetrapt. Als er nu geen nultolerantie  komt van overheidswege, dreigt het op een burgeroorlog uit te lopen en dat wil doch werkelijk niemand.


    >> Reageer (0)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    welkom_bij_lovergirl
    blog.seniorennet.be/welkom_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes_3
    blog.seniorennet.be/kes_3
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!