NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten


31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boeiiiiiiihttp://img683.imageshack.us/img683/5241/halloweenavond.jpg


Vanavond is het Halloween.
Al spoken of heksen gezien?
Of geloof je er niet in misschien?
Pas toch maar op,
voor je het weet,
zit er een vreselijke spin op je kop!
Of een vampier aan je nek!
Nee, Halloween is niet gek.
Halloween bestaat.
Dus denk daar maar aan,
als je op 31 oktober na 12 uur
nog de straat op gaat !!!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween

Halloween


http://img266.imageshack.us/img266/6243/nacht2.jpg


Ik kan vannacht niet slapen,
Ik kan zelfs nog niet gapen.
Ik ben een beetje bang vannacht,
’t is Halloween, heb je daar al aan gedacht?
Buiten hoor ik vreemde dingen,
Heksen die rond hun ketel springen.
Tovenaars die toveren van hocupokus pats,
De spoken doen hun vreugdedans.
Ik begin te roepen en te kelen,
Daar komen ze al aan met velen.
Ik zei: " Heb je die griezels ook gezien?"
Maar toen zeiden zij allen,
het is morgen pas Halloween !!!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heksen trollenhttp://img545.imageshack.us/img545/2562/trolhi.jpg


Heksen...kollen
spoken...trollen
spinnenweb...heksenhoed
vampieren tanden...bloed
donkere dagen
die griezelig slagen
onbehagen van gemoed
die beven doen
kom dat zien, kom dat zien
het is gewoon Halloween
» Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween in België en Nederland


Halloween in België en Nederland


http://img84.imageshack.us/img84/314/hald.jpg
In Nederland en België wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen en steeds meer door Halloween-feesten en het versieren van huizen. Veel lagere scholen organiseren een zogenaamde trick-or-treat-tocht, waarbij de kinderen (veelal onder begeleiding van oudere) verkleed langs de deuren gaan. De bedoeling is om diegene die opendoet een beetje bang te maken. Vaak heeft de bewoner dan snoep in huis, waaruit de kinderen kunnen kiezen. De huizen die deelnemen, zijn steeds meer herkenbaar door zichtbare Halloweenversieringen. Sinds 1992 zijn deze artikelen steeds meer in de betere feestwinkels te verkrijgen en de laatste jaren is het een niet weg te denken handel voor deze groep winkels. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren . Het lijkt op Halloween, hoewel Sint-Maarten niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt. In België en Nederland wordt Halloween wel gevierd in de pretparken zoals Walibi Belgium, Bellewaerde, Plopsaland De Panne en Walibi Holland spenderen enkele weken aan het feest door spookhuizen te bouwen en het park aan te kleden met Halloweendecoratie.

Ook in Suriname en Duitsland wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaid. Vooral onder de jeugd is Halloween populair.

Op het eiland Bonaire komen alle kinderen van een dorp of stad bij elkaar, maar in plaats van bij mensen langs de deuren te gaan, gaan ze bij winkels langs.
» Reageer (0)
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween 1http://img207.imageshack.us/img207/5615/halloweendl.jpg


Op Halloween is kritiek, zoals ook op Valentijnsdag omdat het ontdekt zou zijn door de commercie als een geschikte aanleiding om de consument tot wat ruimer vertier aan te zetten in de 'slappe' periode tussen zomervakantie en Sinterklaas. Dit laatste wordt alom bestreden. Wel is duidelijk dat de commercie in toenemende mate belangstelling toont voor Halloween. Ook is er kritiek omdat het vieren van deze feestdagen gezien wordt als symptomatisch voor de Amerikanisering van de maatschappij.

Bovendien kent Nederland zijn eigen variant: Sint-Maarten. In vele regio's in Nederland, Vlaanderen en zelfs Frankrijk bestaat deze traditie waar kinderen met lampionnen en met speciale Sint-Maartensliedjes de deuren langs gaan om snoep op te halen. Het bekendste liedje is '11 november is de dag dat mijn lichtje...'

Verschillende organisatie en kerkgenootschappen hebben kritiek op Halloween vanwege het "heidense" karakter dat het feest op vele plaatsen zou hebben, alsmede vanwege het spiritisme dat erdoor bevorderd zou worden. Het oproepen van geesten is niet toegestaan in de bijbel. Het oorspronkelijke Ierse gebruik hing weliswaar samen met een Keltische heidense traditie, maar was in wezen op christelijke wijze ingevuld.

Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horror-outfits op, in de Verenigde Staten. Hierbij kwam soms het karakter op spiritisme en zelfs de duivel te liggen bij de versieringen.
Vanwege de afwijzing van Allerheiligen en Allerzielen en het vagevuur door het Protestantisme, wordt vaak door reformatorische genootschappen bezwaar gemaakt tegen elke uiting van Halloween - ook het gekerstende Ierse gebruik kan als katholiek volksgebruik geen genade vinden in hun ogen.» Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jack-o'-lanterns

Jack-o'-lanterns


http://img835.imageshack.us/img835/9434/pompoen.jpg


Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienstdoen als lampionnen. Deze worden Jack-o'-lanterns genoemd.

Er is een uniek verhaal verbonden aan de Jack-O-Lantern.
Een Jack-O-Lantern is een holle pompoen (vroeger een raap) met ingekerfd gezicht en een kaars binnenin en dankt zijn naam aan de Ierse Jack. Het verhaal gaat als volgt...
Jack was een luie maar sluwe boer die de duivel in de val liet lopen en hem in een boom vastzette door er een kruisteken in te krassen. Hij weigerde hem te bevrijden tot de duivel hem beloofde hem nooit in de hel toe te laten. Toen Jack later overleed, mocht hij de hemel niet in omdat hij te zondig geleefd had. Maar de duivel, die zich aan zijn belofte hield, liet hem ook niet toe in de hel en gooide hem nog een kooltje achterna. Jack was gedoemd op aarde te blijven ronddolen en holde één van zijn rapen uit en stopte er het kooltje in. Zo had hij een lantaarn en begon zijn eindeloze zwerftocht, op zoek naar een rustplaats. Hij kreeg de (bij)naam Jack met de Lantaarn .
De Engelse benaming werd verkort tot "Jack-O-Lantern" en de Amerikanen veranderden de raap in een pompoen.
De pompoen wordt uitgehold en in de zijkant wordt een gezicht gekerfd. Daarna plaatst men een kaars in de pompoen, zodat het gezicht oplicht in het donker. Zo zien ze er best angstaanjagend uit.» Reageer (0)
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roeren, roeren in de komhttp://img525.imageshack.us/img525/3756/heks.jpg


Geitenstaart of bokkenpoot,
kikkersoep met kokend lood,
spinnenweb brand okkernoot
drink een slok en val dan dood!

Roeren, roeren in de kom,
heksen dragen neuzen krom,
draai de lepels tweemaal om,
dikke trollen slaan de trom.

Slangenvel en hagedis,
brobbel, spetter en gesis,
vinnen van een rotte vis,
proef eens hoe dit drankje isssssss!!!!!
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween

Oorsprong Halloween


http://img716.imageshack.us/img716/1502/narlp.jpgDe naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve, (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).

Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake (brood met krenten). Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.

Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de Grote Hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: in den vreemde zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In de VS duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, die in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween is.» Reageer (0)
16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heb vertrouwenhttp://oi49.tinypic.com/9q9ytk.jpg


kijk niet achterom
maar kijk naar de dag van morgen
want in elke nieuwe dag
ligt nieuwe hoop verborgen
al lijkt de toekomst nog zo somber
heb vertrouwen en blijf geloven
dan zal de zon weer schijnen» Reageer (0)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gedicht met veel allurehttp://img808.imageshack.us/img808/121/woensdag.jpgRijmpjes worden geboren
Soms uit niets ontstaan
Je schrijft wat losse woordjes
Met een rijmwoord achteraan

Een gedicht met veel allure
Literatuur en filosofie
Dat je kan bekoren
Verwekt een ware euforie

Want een gedicht geschreven
Door woorden tovenaars
Die staan heel hoog in aanzien
Ver boven de gewone rijmelaar

Shadow» Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 09-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!