Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mannelijk of toch vrouwelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen weer aan de nieuwe werkweek. De werkweek waarin ook de lente zijn intrede doet. Woensdag doet de lente in Nederland zijn officiële intrede: om 12.02 uur MET. Ik dacht al dat ik een foutje maakte: het is namelijk niet zijn, maar haar intrede. Lente is vrouwelijk, maar wie let daar tegenwoordig nog op. De lente wordt bijna altijd als een beeldschone vrouw afgebeeld. Eigenlijk gek al die vrouwelijk, mannelijke of onzijdige lidwoorden. Neem nou bijvoorbeeld het woordje mens. Mens is altijd mannelijk, behalve als het onzijdig is, want dan is het vrouwelijk: het mens, dan wordt er meestal een wat krengerige vrouw bedoeld. Gelukkig zijn er niet zoveel krengerige vrouwen.
    Nu we het toch over mooie vrouwen hebben, nu valt het mij ineens op, dat ik de laatste tijd Venus(de Ochtendster) niet heb gezien, ook niet als Avondster. Dat duidt er wel op, dat het de laatste tijd nogal sombere en regenachtige dagen zijn geweest. Maar misschien gaat de lente daar in verandering brengen. Vandaag is de dag ook met wolken begonnen, maar volgens de weerprofeten komt de zon vandaag alleen wat later. Foto: een voorjaarsplant, die zolang die maar geen vorst over zich heen krijgt vele maanden plezier zal geven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.of is het andersom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondags hebben w geen krant. Misschien een reclamekrantje in de bus, maar die krijg je tegenwoordig bijna dagelijks. Oud papier, dat bijna direct bij het oud papier gaat. Voor mij is dat geldverspilling. Oud papier is weer goed voor de recyclingfabriek: die moet ook kunnen blijven draaien, Reclamepapier van de ene week is weer goed voor reclamepapier van de volgende week.
    Over drie dagen, 20 maart, begint om 12.02 uur MET in Nederland de echte lente. Ondanks het minder mooie weer zie je buiten toch al, dat de natuur zijn best doet. Gisteren reden we langs een weg, waar duizenden narcissen is de berm in volle gele bloei stonden. Dat geeft je toch wel wat lentegevoel. De lente komt toch dichterbij. Gelukkig is de vorst voorlopig uit de nu nog grijze lucht. Misschien komt straks toch nog even de zon door een wolkje gluren. In de winkels lokken paashazen de kopers naar binnen, terwijl de kuikentjes in hun donsgele pakjes je lief aankijken. Ga je bij iemand op visite, dan wordt ongetwijfeld een chocolade paaseitje bij de thee aangeboden. Wij willen wel, maar de natuur is wat terughoudend. Toch wens ik u allemaal een heel prettige zondag; als de zon niet schijnt probeer dan zelf het zonnetje in huis te zijn. Foto: ja hoor, de beagle, die mij ’s morgens begeleid, of is het andersom en moet ik hem begeleiden en leren luisteren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dat het een beagle is
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik wacht op de zon, maar hij komt nog niet. Zeker verslapen. Toch is de lucht vrij helder. Maar misschien is er nog een dwarsliggende wolk, die de zon verhindert door te breken. Het is in ieder geval droog en de temperatuur is al 3.6 graden.
    Ik heb weer voor een tijdje een makkertje voor de ochtendwandeling: Scanner is zijn naam en hij moet nog heel wat leren. Om tien uur zijn eerste wandeling. Ik weet het niet zeker, maar denk dat het een beagle is. Ik zal straks een foto van hem maken.
    In de loop van de middag is er regen voorspeld, maar misschien trekt die net langs en gaan we genieten van een mooie voorjaarsdag. Zo, niet… dan hebben we pech gehad. Vanmorgen had ik al gelijk pech: de lift doet het weer eens niet. Dat is zeker in het weekend niet zo prettig. Ik heb de storingsdienst al gebeld; misschien komt er snel een monteur om het mankement te verhelpen. Zeven trappen op en neer lopen is een beetje teveel van het goede. Gelukkig zijn er nog wel vier andere liften, maar om daar bij te komen moet is buren lastig vallen en dat doe ik liever niet. Als het niet anders kan, zal ik het toch wel moeten doen. Foto: een andere vriend van mij uit Almen, die van zijn oude dag mag genieten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef ze dan een schop onder kun...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met een schaamrood gezicht toonde de zon zich vanmorgen heel even om daarna uit angst voor de sneeuwgod Boreas en de regengod Pluvius vlug  weer weg te duiken onder zijn deken. Ik heb hem even gezien, maar waarschijnlijk zal hij zich vandaag niet weet vertonen. Toch zit er verandering aan te komen. De thermometer staat net in de plus. Elders in het land is er nog wel flinke vorst. In Twente is zelf -8 geregistreerd. Toch moet ik vanmorgen even uit om nog wat boodschappen te doen en een werkbezoek af te leggen.
    Mijn kamertje begint er beter uit te zien. Overal nog wat zwerf rommel, dat nog opgeborgen moet worden. Misschien lukt dat vandaag nog en anders morgen. We hebben de tijd tot de lente echt van zich laat horen. De opbouw van de strandpaviljoen gaat gestaag verder. Veel hopen dit weekend te kunnen gaan draaien. Als de zon een beetje meewerkt, kan het een mooi weekend worden. Ik wens u een heel fijn weekend, en komt u Boreas of Pluvius tegen geef ze dan een schop onder hun k…: we kunnen ze nu echt wel even missen. Foto:Ik wil de zon vanavond toch nog wel zien ondergaan. Zoals op 13 maart j.l.

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buona sera
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik had een ander praatje en plaatje in mijn gedachten, maar plotseling werd er uit de kamer door Annemiek geroepen: er is een nieuwe paus. Ik ben direct naar de kamer gegaan en heb meer dan een uur moeten wachten om te horen wie die nieuwe paus is en welke naam hij zou voeren. De naam weet u ondertussen ook– Jorge Mario Bergoglio - en ook dat hij een jezuïet is, Argentijn en al 76 jaren jong. Zijn nieuwe naam is Franciscus I. Natuurlijk zeg ik jong, want ik ben ouder, maar voel me nog redelijk jong van lijf en leden. Mijn camera lag bij de hand en ik maakte dan ook bijgaande foto. De eerste woorden die hij sprak waren gewoon “buona sera”, goedenavond. En dan daarna:”Het schijnt dat mijn broederkardinalen bijna tot het einde van de wereld moesten gaan om een paus te vinden”.
    De zon staat al vroeg te stralen aan de hemel en is nu bezig het beetje poedersuiker, dat op de daken ligt, te doen smelten. De temperatuur op mijn balkon heeft hij al doen oplopen tot 2,7 graden. Het is pas 07.25 uur. De dag begint goed, de dag begint blij. We gaan er vandaag een lentefeestdag van maken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een flinterdun laagje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een flinterdun laagje sneeuw bedekt de straten en de daken. De zon, nog een beetje waterig, schijnt mijn kamertje binnen. De temperatuur is -1.3 graad en de klok wijst 07.58 uur. Gisteren hadden we een stralende dag met nog iets te lage temperaturen en een iets te straffe wind, die gelukkig in de loop van de dag afnam. Omstreeks twee uur heb ik mijn jas aangetrokken, mijn pet op mijn kop gezet en mijn stoute schoenen aangetrokken. Met de wind in de rug heb ik een heerlijke wandeling gemaakt langs de nog in aanbouw zijnde strandpaviljoens en bij de al geopende paviljoens de Scheveningen kalender 2013 met reclamefoldertje voor de Stichting Zicht op Scheveningen uitgereikt. Overal positieve gezichten voor het naderende badseizoen.
    Het is een apart gezicht zo vroeg al in de morgen de zon te zien schijnen over de met poedersneeuw beschilderde daken. In de laatste vijf minuten is de temperatuur al gestegen naar -0,7 graden. Nog even en we zitten weer aan de goede kant van warmte en kou. Ik hoop dat de zon, die ik zojuist opdracht gaf ook België te verwarmen, mijn opdracht correct zal uitvoeren. Maar ja, wie ben ik. In ieder geval hoop ik dat mijn warme-weer-wensen ook voor mijn Belgische vrienden uit zullen komen. Foto: voorjaar in de duinen: zoals het was op 12 maart 2012. Vandaag 13 maart 2013 is dat wit: maart roert zijn staart.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zijn handen vriezen vast aan het raam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik naar buiten kijk, dan denk ik “dat ziet er goed uit voor vandaag”: geen sneeuw en een zon, die op het punt staat door te breken. Als ik op de thermometer kijk, dan voel ik de rillingen in mijn lijf -3,6 graden. Ik heb medelijden met Annemiek: die moet dadelijk 200 meter door de kou naar de wijkwinkel voor trombosecontrole. Gelukkig staat de wind noordoost en kan ze bijna de hele weg afleggen in de beschutting van een huizenrij. Als ze terugkomt, staat de koffie klaar. Het ziet er naar uit, dat het zonnetje regelmatig zal schijnen, maar de koude wind zorgt voor een gevoelstemperatuur van zon ongeveer acht graden onder nul.
    Al sinds gisteren hangt er een mededeling in de gang, dat de glazenwasser komt. Als die de ramen gaat wassen, loopt hij het risico dat zijn handen vastvriezen aan de raam.
    Op mijn balkon staat nog steeds een sneeuwman, nep natuurlijk, maar hij heeft het nog best naar zin. Eigenlijk had hij al in de berging moeten staan: ik ben hem vergeten te verplaatsen en nu staat hij te genieten in de kou. Smelten doet hij niet.
    Ik wens iedereen een gezellige dag: blijf maar lekker binnen bij de openhaard of de potkachel; ga niet naar buiten zonder winterkleding: het kan behoorlijk koud worden vandaag. Foto: zo koud was het zondag  tijdens de CPC-loop, maar de uiteindelijk winnaar - hier voorop - had er stevig de pas in.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lukt het nou niet, dan lukt het merrege.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over het lenteweer zullen we het vandaag niet hebben. De temperatuur buten is -2,7 graden, maar in huis is heerst aangename lentetemperatuur. De wind staat uit noord tot noordoostelijke richting.
    Vrijdag zou de elektricien komen om een paar voorzieningen in mijn kamertje aan te brengen. Wachten werd het tot hij ook op de zaterdag niet verscheen. Toen heb ik de stoute schoenen maar aangetrokken; ben zelf naar de Gamma gegaan; heb de nodige materialen gehaald en ben zelf aan de gang gegaan. Nog één aansluiting moet worden gedaan en ook dat klusje is geklaard. Ondertussen ben ik erg opgeschoten met de herinrichting. Dingen, die je niet vaak nodig hebt, op een andere plaats gezet; de boeken geordend; nu is ook de vloer aardig geruimd.
    Hier en daar ligt er een beetje stuifsneeuw. De lucht is nog grijs, maar in het oosten begint het wat op te klaren. Het wordt een frisse, maar ik denk toch ook wel een beetje zondag op de maandag.
    Ik wens iedereen een goede start van de nieuwe week en denk maar “ lukt het nou niet dan lukt het merrege”. Foto: nog net geen lente, maar die komt spoedig.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.halfvasten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 maart 2013: zondag Laetare. De liturgie begint met “laetare Jeruzalem” verheug u Jeruzalem. Halfvasten. We mochten het vastentrommeltje openen en wat snoepen. Want over drie zondagen zal het Pasen zijn. Het sombere paars was even uit de kerk verdwenen en voor één dag vervangen door roze. Oude tijden, oude herinneringen. Nu weten de meeste gelovigen daar niets meer van.
    Vandaag een frisse dag. De thermometer staat op precies 0.0 graden, maar de straffe noordoosten wind vertelt mij wat anders. Ik moest vanmorgen al tijdig uit de veren, want de konijnen van mijn dochter zijn voor twee dagen aan mijn zorgen toevertrouwd, maar ze hokken twee kilometer van mijn huis. Ik moet er dus wel even uit. Eerst dacht ik met de fiets, maar ik ben toch maar even met de auto gegaan. De straffe wind mee zou best nog wel gaan, want dan hoef je niet te trappen, maar de terugweg…
    Ik wens iedereen een prettige zondag. Een extra versnapering bij de koffie mag en dat extra glaasje wijn ook. Per slot van rekening is het zondag Laetare, halfvasten. Foto: de roze rozen passen bij vandaag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondanks regen toch een fijne zaterdag gewenst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Was er gisteren iets bijzonders te doen in België? Was er een internetstoring? Was er misschien een stroomstoring? Waren onze Hollandse blogvrienden in slaap gevallen of waren het onze Belgische vrienden? Één ding is zeker het blog was erg traag en het bezoekersaantal erg laag. Niet alleen bij mij, maar ook bij Annemiek. Misschien zijn vandaag de verbindingen weer hersteld en de eventuele zieke Hollanders en/of Belgen weer aan de beterende hand. In de krant las ik dat de griep epidemie voorbij is. Aan ons is hij in ieder geval tot nu toe voorbij gegaan.
    Vannacht heeft het hier geregend. De regenwolken hangen nog steeds laag boven ons. Morgen is er de CPC-loop (City-Pier-City). Hopelijk is het weer dan beter. Twintig kilometer in regen en kou hard lopen lijkt mij niet zo aangenaam. Wij blijven vandaag thuis. Één keer moet ik wel naar buiten: mijn dochter is een paar dagen met vriendin naar Parijs en dan zitten haar troetelkindjes(konijntjes) alleen en moeten wel gevoederd worden. Daar is pa dan goed voor. Ondanks regen, ondanks wind: ik moet en zal er naar toe.
    Ondanks het regenachtige weer wens ik u toch allemaal een heel fijne zaterdag. Foto: soms lijkt een schip in de lucht te hangen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussen 6 en 17 graden?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen weer aan een nieuwe dag. Er hangt mist boven zee en land. De temperatuur is 7.2 graden en de vlag zwabbert een beetje rondom de vlaggenmast op het Kurhaus. Vannacht hoorde ik op het nieuws, dat er grote verschillen in temperatuur zouden zijn, zo van tussen de 6 en 17 graden. We zitten er in ieder geval al tussenin, maar ik hoop toch dat we nog een behoorlijk aantal graden zullen stijgen.
    Gisteren heb ik het balkon wat gekuist: als je binnen aan het verbouwen bent, krijg je vaak buiten ook rommel. Hout zaagsel en/of kalkcementblokkenzaagsel. Het moet allemaal wel weer geruimd worden. Gelijk maar even de ramen aan de buitenkant gedaan. Daarna zij we even een eindje gaan rijden. Zo maar wat door een deel van de stad waar we zelden komen. Daarna door gereden in noordelijke richting en bij een bloemencentrum onderweg wat plantjes gekocht voor nu in de huiskamer, maar na de verwachte vorstperiode naar buiten.
    Wat het weer vandaag ook mag worden…ik wens u in ieder geval een fijne vrijdag als een goed begin van een gezellig en zonnig weekend(of wordt het toch een sneeuwweekend?). Afwachten maar. Foto: zal het strand er in het weekend als een sneeuwvlakte uit zien?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk hier niet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Is het mooie weer in België de reden van het lage bezoek gisteren of was het te wijten aan het zeer trage dataverkeer? De laatste weken was het blog al langzaam. Ligt het aan de server? Misschien zal het vandaag wat sneller gaan. In Nederland was het weer gisteren niet zo uitbundig en ook voor vandaag wordt geen stralende lenteweer verwacht. Mijn thermometer wijst nu 7.3 graden. Volgende week wordt er weer vorst verwacht. Hopelijk niet hier.
    Mijn kamertje ziet er al heel anders uit. Ik zit nu vlak bij het raam. Neen, het raam staat niet open, daarvoor is het nog te fris, maar het kan wel open en dat was voorheen vrijwel niet mogelijk. Ja, op een kier, maar nu kan het helemaal openzwaaien. Lekker frisse lucht en meer contact met de buren, die af en toe langs lopen. Er valt nog wel het een en ander te doen. Maar dat is van later zorg. Iedere dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar. Alles hoeft niet in één dag te gebeuren. Maar waar ik wel iedere dag op hoop, dat is de zon; niet de zon achter de wolken, maar een zon die me toelacht. Ik hoop dat de zon u deze dag zal toelachen. Foto: gelukkig hebben de meeste strandtenten in op bouw straks verwarming. Maar ik heb liever de zon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zij zitten te wachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb hem even gezien, maar hij kroop direct weer onder zijn wolkendekbed. Ja, de zon. Hij is vandaag rebbedebie. Misschien komt hij later weer terug. Gelukkig zal dat niet veel afdoen aan de temperatuur. Die blijft, zodat het toch wel weer op een lentedag gaat lijken.
    Gisteren zijn we er even tussenuit geweest. Even, een uurtje maar. De Polder in op zoek naar lammetjes. Ik heb ze gefotografeerd met de camera van Annemiek. Doet ze het niet vandaag, dan zal een foto met lammetjes morgen wel op haar blog staan.
    Ik had mijn eigen camera niet bij me. De lammetjes van vorig jaar zijn nu te groot voor dit jaar, maar de foto’s van vorig jaar heb ik nog wel. Maar die zijn niet meer representatief voor dit jaar.
    In mijn kamertje schiet het aardig op. De meubels staan op de nieuwe plaats. Nu moeten de kasten nog geordend worden. Mooi werkje voor vandaag. De zon komt wat later, maar ik wens hem iedereen toe. Foto: zij zitten te wachten op een patatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu nog leeg, maar vanmiddag allemaal bezet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon gaat ons weer verblijden vandaag. Hij staat al te blozen aan de horizon. Vanaf mijn kamertje zie ik hem ’s morgens, mits er geen wolken hangen, dagelijks tevoorschijn komen. Zo ook vandaag. Vandaag moet ikzelf aan de gang in mijn kamertje. De finishing touch noem ik dat maar. De boeken etc. hebben een paar dagen elders gelogeerd; in onze slaapkamer en op de gang. Dat moet nu snel opgelost worden, zodat het hele huis er weer beter woonbaar uitziet.
    Maar niet de hele dag: vandaag wil ik ook even van de zon buiten genieten. Van de opbouw van de strandtenten, een praatje met de strandexploitanten en/of kennismaken met de nieuwe exploitanten. Zo gebeurt dat ieder jaar. Overal komt de kalender te hangen van de Stichting Zicht op Scheveningen. Als het seizoen goed is, is dat ook goed voor de stichting.
    Ik wens iedereen een heel mooie dag. Geniet van de zon, de bron van onze nodige vitamientjes. Foto: de nieuwe boulevard met nieuwe (lig)banken.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lentevogel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar kwam de lentevogel aangevlogen. Deze morgen omstreeks 07.30 uur bij een temperatuur van 0.0 graad. Eindelijk is hij er dan. Lang verwacht en toch verscheen. De winterzorgen zijn verdwenen en overal alom zullen dra de bloemetjes hun kopje richten naar de zon.
    Vandaag de laatste hand aan de verbouwing en daarna kan ik aan de herinrichting van mijn kamertje beginnen. Het schema van de herindeling staat gedrukt in mijn hoofd. Als het mee zit en de andere werkzaamheden het toelaten zal mijn kamertje er vanavond al heel anders uit zien. Maar nu is het nog: als…: niets in de toekomst is zeker. Morgen kan ik u er meer over vertellen, want dan is vandaag gisteren.
    Gisteren – het weer hier was nog niet echt aangenaam, maar toch… - heb ik een wandeling over de hele nieuwe boulevard gemaakt. Dat deden veel mensen. De wandeling duurde lang: onderweg kwam ik een aantal bekenden tegen en dat betekende koude voeten: met bekenden wordt er al snel een praatje gemaakt. Maar oké… het was bijna lente.
    Foto: zo kwam de lente vanmorgen aangevlogen. Die wolk boven de zon leek op een vogel… de lentevogel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt ie wel of komt ie niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ene dag denk je: daar komt ie. De andere dag is hij er nog niet. Ik bedoel de lentezon. De natuur breekt sprankelend open. De vogels fluiten. De voorjaarsbloemen steken hun kopjes vrolijk naar je uit, maar het voorjaarszonnetje wil nog niet echt. Al en toe een poging. Zo ook vandaag. Komt ie wel of komt ie niet. Nu is het nog grijs, maar in de loop van de dag komt hij ongewis. Nog even geduld. Gisteren is de eerste strandtent voor het publiek geopend. Over vier weken is het Pasen en tevens de eerste dag van de zomertijd. Als de zon gaat schijnen en de stranden weer toegankelijk zijn voor de zonaanbidders, dan begint in Scheveningen het strandseizoen pas echt. Officieel duurt dat nog even, maar de zon is de gangmaker. Ik hoop voor iedereen dat de zon vandaag zal komen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moed houden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag vroeg op het blog. Er moet gewerkt worden. Gisteren zijn de voor dit weekend geplande werkzaamheden begonnen met het slopen van circa 2 vierkante meter muur. Wat een stofzooi geeft dat. Vandaag wordt begonnen met de opbouw van de nieuwe muur. Die moet in de loop van de ochtend staan. Dan kunnen we pas echt gaan opruimen. Als de werklui weg zijn kan ik mijn kamer weer opnieuw inruimen. Dat geeft niet zoveel veel stof, maar wel veel werk in mijn eentje. Maar dat zal wel lukken. Tegen de tijd dat de lentezon doorkomt, ben ik al een heel eind verder. Voor vandaag wordt er niet veel zon verwacht. In de loop van de week krijgt mijn kamertje dan een heel andere aanblik. Via de computer van Annemiek kan ik toch bloggen: met de opbouw hebben ze mijn hulp niet nodig. Hoewel de zon nog even op zich laat wachten wens ik toch iedereen een heel mooie dag toe. De lentezon is onderweg. Moed houden. Foto: de lente begint al te ontluiken. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdwaald in Berkelland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren schreef ik over de oevers van de Dinkel, maat dat moet natuurlijk de Berkel zijn. De Dinkel is een beek in Twente en de Berkel in de Achterhoek. Het was aan de oever van de Berkel dat ik iets vreemds zag. Daar zwom een zwanenmoeder met haar jong. Wel een heel bijzonder jong. Het jonkie was geen zwaan, maar een witte gans: waarschijnlijk is er een ei van een gans in het nest van de zwaan terecht gekomen en heeft de zwaan dat in het vorige seizoen uitgebroed. De zwanenbroertjes(zusjes) liepen rond op de akker; daar lette moeder zwaan niet meer op. Onder het wakend oog van moeder zwaan mocht het ganzenzwaantje rondzwemmen. Het gansje voelde zich duidelijk veilig. Onder haar hoede. Ik vond dit zo bijzonder, dat ik er een aantal foto’s van maakte. In de natuur lijken er af en toe ook eieren te vondeling gelegd.
    Wat ik tijdens die wandeling allemaal heb meegemaakt, dat vertel ik maar niet, maar uiteindelijk werd ik door een dame uit Almen met de auto weer bij het hotel afgezet: ik was verdwaald in de bossen en het werd al schemerig. Moe, maar gelukkig nog op tijd voor het diner.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een uur later
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een uur later dan we verwachtten zijn we eindelijk in Scheveningen aangekomen. Tussen Arnhem en Utrecht kwamen we terecht in een file van ongeveer een uur. En dat omdat er over een afstand van amper 50 meter wegwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. We zijn weer terug en na vier dagen een bewolkte hemel te hebben doorstaan, begint nu de zon door te breken. Nog aarzelend, maar toch. Van de dorpen, bossen , het landschap en de slingeren beek de Tinkel hebben we genoten. We kunnen er weer even tegen. Maandag begint de opbouw van de strandtenten. Dan komt er weer meer levendigheid op Scheveningen. Twee iconen hebben problemen: de Pier en het Kurhaus. De crisis lijkt ook in Scheveningen toe te slaan. De nieuwe boulevard geeft misschien een positieve impuls en zal veel bezoekers kunnen trekken. Maar bezoekers kan je niet dwingen. De steeds plattere beurs speelt veel mensen parten. Met zuinigheid kunnen er geen huizen als kastelen gebouwd worden. De tering en de nering moeten op elkaar aan kunnen sluiten. Geen dure vakantie, maar misschien wat meer vakanties in het eigen land. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: even zittend aan de oevers van de Dinkel zag is ze.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almense bossen

    Hier zijn we dan weer vanuit de Almense bossen. De sneeuw is inmiddels verdwenen en de uitlopende takken wijzen richting lente. Het is vrij rustig in het hotel, waar we op het ogen blik verbijven. Morgen gaan we weer huiswaarts, maar vandaag brengen we eerst nog een bezoek aan Lochem en Vorden, twee kleinere plaatsen in het Gelderse. Misschien komt de zon nog door in de loop van de dag. In ieder geval regent het niet en is er weinig wind. Lekker weer om rustig te wandelen. En als we dan vanmiddag weer terug komen in het hotel, dan laat ik Annemiek een uurtje(misschien wel twee) achter om zelf nog even een ontdekkingsreis in de omgeving te maken. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!