SCHEVENINGEN IN WOORD EN BEELD
maar ook belangstelling voor al het andere
klik ook eens op de spin
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
zonsopgang boven Den Haag
Foto
Over mijzelf
Ik ben Loek de Koning
Ik ben een man en woon in Scheveningen () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 24/11/1934 en ben nu dus 89 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fotograferen, wandelen, mijn website www.allesoverscheveningen.nl,.
Foto
Foto
zonsopgang boven Den Haag
Foto
Foto
Foto
zonsondergang bij Scheveningen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Adriatic Challenge 2006
  • Adriatic Challenge 2006
  • Adriatic Challenge, 15 maart 2006
  • Adriatic Challenge , 14 maart 2006
  • Adriatic Challenge, 13 maart 2006
  • Adriatic Challenge (voorbereiding 3)
  • Adriatic Challenge(voorbereiding 2)
  • Adriatic Challenge(voorbereiding)
  • terug in eigen haven
  • belofte maakt schuld
  • Ik heb u wat verwaarloosd
  • niets is zo veranderlijk
  • strandseizoen
  • sneeuwplein
  • Maart roert zijn staart
  • trouwdag
  • 2000
  • Duindorp
  • Stilte en rust
  • Grachtengordel
  • Ondernemers
  • Belgisch Park (Scheveningen)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het mozaïek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier dan de afbeelding die vandaag zal worden geopend door de stadsdeelcoördinator van het stadsdeel Scheveningen. Deze afbeelding is ontworpen en gemaakt door de scoutinggroep (leeftijd 10 - 14) van St.Joris5 te Scheveningen. De afbeelding is duidelijk: emblemen van de scouting en het logo van de groep: St Joris met de draak. Het is een project dat gemaakt is ter voorkoming van vervuilende grafitti. Bewust schrijven we vervuilende, want grafitti kan op zich heel mooi zijn. Dit project is gesponsord door bijdragen van particulieren, de gemeente Den Haag en Fonds 1818. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    11-02-2006, 12:25 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oude dingen verdwijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Soms verdwijnen oude dingen en soms ook verschijnen oude dingen. De foto hiernaast is van de Haringstraat (kan het nog meer Scheveningen zijn?) een smalle straat in een wijk, die begin1900 gebouwd is. Er staan een aantal al wat - voor die tijd - luxere visserswoningen. De woningen, die u ziet zijn van omstreeks 1910. Ze zijn normaal gesproken aan het oog onttrokken, maar door de sloop van een fabriek weer even teruggegeven aan de openbaarheid. Een bijzonder plaatje, dat over enkele maanden weer verdwijnt in de vergetelheid. Maar wij kunnen er nu nog even van genieten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    11-02-2006, 09:48 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi licht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jullie kennen mijn passie voor licht en luchten. Vandaag was het weer zo'n dag. Het was 18.00 uur. Ik keek even naar buiten en werd gefascineerd door een laagstaande zon in het zuid-westen en een donkere hemel in het zuid-oosten. Het licht was zo mooi, dat ik mijn camera - een Canon Eos 350d digitaal, die altijd onder handbereik ligt - wel moest pakken om dit beeld vast te leggen. En heel vaak lukken de foto's niet, maar vandaag had ik echt geluk. Alles werkte mee. Het ging niet om de compositie maar om het licht. Kijk maar en misschien kunt u met mij meegenieten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    11-02-2006, 00:00 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muZee Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had gehoopt u te kunnen vertellen, dat de bouwkundige oplevering van het nieuwe museum vandaag plaats zou vinden. Helaas, er waren nog wat bouwkundige oneffenheden en die moeten eerst opgelost worden. De oplevering zal echter wel binnenkort plaatsvinden. Op de foto, die vanmorgen gemaakt is, ziet u dat het museum al uit de steigers is. Dit gebouw, dat vroeger een mulo-school was, is al sinds 1 juli 1970 in gebruik als museum: museum Scheveningen was daar gevestigd.
    Sinds kort is Museum Scheveningen gefusieerd met het Zeemuseum, dat ook in Scheveningen gevestigd was. Samen heten de beide musea nu: "muZee Scheveningen". En dit museum zal binnenkort zijn intrek nemen in die gerestaureerde en geheel aan de tijd aangepaste nieuwe ruimte, die nu nog achter die gevel verscholen ligt. Museum Scheveningen was altijd al DE ontmoetingsplaats voor de autochtone bevolking; muZee zal dat misschien nog veel meer zijn. Ik zal u op de hoogte houden van de ontwikkeling: Scheveningen zonder muZee is maar half Scheveningen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-02-2006, 12:47 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen van bovenaf
    Heeft u Scheveningen al eens van bovenaf gezien? Zoniet beklim dan eens de vuurtoren: klik op de vuurtoren in de rechterkolom en u krijgt informatie over de vuurtoren en een fantastisch overzicht met veel foto's van bovenaf. U krijgt dan een goed beeld hoe Scheveningen eruit ziet. Onder u ziet u de haven, de havenhoofden en de visserijbedrijven: dit noemen we: Scheveningen-haven; aan de andere kant ziet u rondom de oude kerktoren het oude Scheveningen: Scheveningen-dorp; vervolgens begint vlak achter het oude dorp het nieuwe Scheveningen: Scheveningen-badplaats. Het hele gebied dat u op de foto's ziet is het Stadsdeel Scheveningen.
    Deze vuurtoren kunt u ook bezoeken. Daarvoor kunt u een afspraak maken bij "muZee Scheveningen" de nieuwe naam voor voor de combinatie Museum Scheveningen en Het Zeemuseum.
    Boven op de vuurtoren: een fantastische belevenis.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-02-2006, 08:34 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.avondsluiting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De afgelopen dagen heb ik iets anders dan Scheveningen laten zien. We hebben een uitstapje naar de Kaag gemaakt. Daarvan vindt u in de rechterkolom onderaan een paar foto-impressies. Holland: water wind en wolken. De komende dagen ga ik u weer wat vertellen en laten zien van Scheveningen. Maar vanavond doen mijn vriendjes de dagsluiting.
    Wel te rusten tsiep..tsiep. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    09-02-2006, 21:50 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geluksbrenger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op bijgevoegde foto is het deksel van een bierpul afgebeeld. Op het porseleinen middenstuk staat op de achterkant het jaartal 1874 en de plaats Leipzig. Op het deksel een bok met een drinkbeker. Was de pul bestemd voor bokbier of had die bok een andere betekenis? Ik weet het niet: misschien is er een kenner aanwezig die mij kan helpen? Maar het allerbelangrijkste is de tekst onder het wapenschild. Daar staat te lezen:  "Noch ist die blühende goldene Zeit". Het deksel heeft sinds de tijd, dat ik het gekregen heb van Leen Voogd, de eigenaar van de "De Babantse Antiekhandel" op de Denneweg in Den Haag, nooit meer ons huis verlaten. "Die goldene Zeit" hebben we nooit meer uit handen gegeven. Het was een cadeautje met een echt blijvende waarde. De geluksbrenger.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-02-2006, 16:42 geschreven door loek  
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke reacties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Via bloggenland kom je in contact met veel bloggers, die allemaal verschillend zijn; sommige knorrend, ander uitgelaten of sereen. Maar allemaal bloggers, die iets te vertellen hebben over zichzelf, de hobby's, interesses, ervaringen en belevenissen. Ja, zelfs mijn vrouw Annemiek zit nu bij de bloggers (http://blog.seniorennet.be/annemiek). Toen ze mij een maandje geleden bezig zag met mijn blog, zei ze spontaan: "dat vind ik leuk, dat wil ik ook doen". Ze heeft wel ervaring met internetten en emailen, maar zelf iets doen op internet, daar had zij geen kaas van gegeten. Ik heb haar op weg geholpen en nu doet ze het meeste zelf; af en toe nog wat ondersteuning met de fotobewerking, maar verder lukt het haar best. Als ze de deur uitgaat pakt ze zelfs mijn fotocamera mee om onderweg foto's te maken. Vandaag is ze naar Delft met haar vriendin en ik weet bijna wel zeker, dat ze daar vanavond wat van op haar blog zet.
    foto van omstreeks 1945, maar daar zal ze zelf nog wel een keer op terugkomen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-02-2006, 09:35 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het oude liedje: "onweer, wind en regen, deren ons niet, wij kunnen er wel tegen": dat is zo ongeveer het weer, dat ons vandaag beloofd wordt. Nog erger zelfs: hagel, natte, sneeuw en op de kust stormachtige wind(windkracht 8) en rekening houden met windstoten van 90 km per uur. "Lach er maar om .....als straks de zon maar schijnt"; en wat gebeurt er? Ik zit achter mijn computer en de zon schijnt op mijn scherm. Je ziet, vandaag kan het alle kanten op met het weer. "Wij kunnen er wel tegen".

    onweer sneeuw  regen
    wij kunnen er wel tegen
    straks schijnt de zon weer


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    08-02-2006, 09:09 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland waterland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    07-02-2006, 22:27 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi fotoweer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag was het mooi fotoweer, tenminste als je de juiste tijd in acht neemt en ook niet te felle kleuren wil fotograveren. Vanmiddag zijn we even naar de Kaag gereden. Daar liggen mijn roots: mijn voorvaderen komen uit die buurt vandaan en waren daar o.a. werkzaam als mastenmakers. Ongetwijfeld zullen zij ook masten gemaakt hebben voor de visserij. De bomschuiten, vleten of loggers. Ik heb daar een aantal foto's gemaakt: foto's met het water, de lucht en het licht.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-02-2006, 18:05 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan de kant
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren liet ik een plaatje zien van de visverkoop op de kant. Vandaag een plaatje waar de 'opdragers'de vis aan de wal brengen. Toen de bomschuiten nog op de kust landden, gingen de opdragers het water in om zodoende het schip wat lichter te maken, zodat het makkelijker op het strand getrokken kon worden. Toen de haven eenmaal gereed was en de schippers niet meer op het strand aanlandden, werd de vis van boord gehaald en op de kade neergezet. Destijds in manden; nu doet een kraan het zware werk en brengt de meestal diepgevroren vis aan boord.
    Foto uit eigen archief.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    07-02-2006, 11:21 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    06-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderstrand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op mijn andere blog vertelde ik gisteren dat er in Den Haag vroeger weinig speelplaatsen voor kinderen waren. Toevallig kwam ik gisteravond in mijn archief een negatief tegen van een foto, die in het begin van de vorige eeuw is gemaakt. Een kinderstrand op het strand ten noorden van het oude wandelhoofd Koningin Wilhelmina (de Oude Pier): ongeveer ter hoogte van het huidige Palacegebied. Jammer genoeg niet gedateerd, maar gezien de kleding zou deze foto gemaakt kunnen zijn rond 1910. Op de foto is een kinderstrand ingericht met glijbaan en andere speeltuintoestellen te zien. De kwaliteit van de foto is niet optimaal, maar geeft toch een leuk tijdsbeeld weer.
    Mijn andere blog vindt u bij 'mijn favorieten' onder 'memoires'.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    06-02-2006, 12:47 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.strand 1903
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo zag het Scheveningse strand ter hoogte van de Keizerstraat eruit omstreeks begin 1900. Strandstoelen gecombineerd met bomschuiten. De Scheveningse haven was nog niet klaar; dat zou pas gebeuren op zaterdag 26 novemebr 1904, zonder officiële openingsplechtigheid.
    Nu ligt het strand er verlaten bij; een eenzame wandelaar zoekt de rust van het strand om zijn hond uit te laten en een sportieveling pijnigt zijn lichaam om daarna fit het strand te verlaten. Over twee maanden zal het strand weer bevolkt worden door toersten en dagjesmensen. Vandaag organiseert de Vereniging van Strandexploitanten haar jaarlijkse Strand Beurs. Op de uitnodiging prijkt de leuze:
    Hoe dichter bij zee,
    hoe gezelliger het wordt.

    foto uit eigen verzameling
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    06-02-2006, 08:20 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    05-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het invaren van het vierde eiland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrij kort na het gereedkomen van de nieuwe pier ontstond er al behoefte aan uitbreiding. Een nieuw eiland moest worden bijgeplaats. Besloten werd een nieuw eiland in te varen. Het eiland was elders gebouwd en wordt op de foto naar de plaats van bestemming gevaren. Omstreeks 1965.
    foto uit eigen verzameling
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    05-02-2006, 15:08 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vismarkt op de kade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het begin van de vorige eeuw - de haven van Scheveningen was nog maar kort geleden aangelegd(1904) - werd de vis op de havenkade verhandeld. Deze foto stamt uit ongeveer 1907.
    foto uit eigen verzameling
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    05-02-2006, 14:58 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Oranjehotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De naam Oranjehotel doet denken aan WOII; toen werd de strafgevangenis van Scheveningen, waarin veel Nederlandse verzetsstrijders door de Duitse bezetters gevangen werden gehouden, in de volksmond het Oranjehotel genoemd. Het Oranjehotel was oorspronkelijk een zeer luxueus hotel, gelegen tussen boulevard en Gevers Deynootweg, dat ,naar een ontwerp van C. Outshoorn, werd gebouwd in 1872 - 1873. 
    In de oorlog werd het door de Duitsers als kazerne gebruikt.
    Het door bommen en mijnontploffingen zwaar beschadigde hotel werd in 1952 met de grond gelijkgemaakt.
    foto uit eigen verzameling
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    05-02-2006, 00:00 geschreven door loek  
    Reacties (1)
    04-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wel te rusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is genoeg voor vandaag. Ik wens alle bloggers een heel mooie zondag, veel geluk en tot ziens.
    Mooi he, die musjes. Ik heb ze geleend van een ander.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    04-02-2006, 23:17 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Pier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geopend op 19 mei 1961 kreeg later nog een vierde eiland. Dit eiland werd als een soort booreiland ingevaren. Morgen toon ik u daarvan een werkfoto. De foto hiernaast is de Pier van omstreeks 1972.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-02-2006, 17:49 geschreven door loek  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Pier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het wandelhoofd Koningin Wilhelmina, meer bekend onder de naam de Pier, is op 6 mei 1901 geopend. In maart 1943 ging de Pier in vlammen op: oorzaak onbekend. Op 19 mei 1961 werd de nieuw Pier geopend. Bijgaand de beroemde foto. Van deze brand kreeg ik vandaag een originele foto.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-02-2006, 17:35 geschreven door loek  
    Reacties (1)
    Archief per maand
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • Van alles en nog wat
  • Althea
  • Friends
  • Memoires
  • Scheveningen(vervolg)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met Google


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjebbe
    blog.seniorennet.be/tjebbe
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!