Na zes opeenvolgende WK's zal België voor het eerst ontbreken op het grootste voetbalfeest ter wereld, volgend jaar in Duitsland. Dit door het verlies met 1-0 tegen Bosnië. In de volgende dagen is dat voer voor commentaar in de pers en media. Bondcoach Aimé Anthuenis zal het hard te verduren krijgen en het zou mij niet verwonderen dat hij de laan wordt uitgestuurd. En een nieuwe kandidaat dringt zich op : Marc Wilmots, ex-Rode Duivel, ex-trainer van Sint-Truiden en nu ook ex-senator. Na twee jaar houdt hij de politiek voor bekeken en is nu vrij zelf te bepalen wat hij gaat doen de volgende jaren. Heeft hij misschien de politiek verlaten om eventueel coach te worden van de nationale ploeg ? Dat is de hamvraag ! De tijd zal het uitwijzen ! Als ik even een pronostiek mag wagen, dan ben ik de mening toegedaan dat Wilmots bondcoach wordt !
Belgische sportlui wijken massaal uit naar het buitenland en in het bijzonder naar Monaco. Na Axel Merckx, Stefan Everts en Justine Henin, is het nu de beurt aan wielrenner Tom Boonen om ons land te verlaten on zich te vestigen in het belastingsparadijs Monaco. In België worden 50 % belastingen geheven op inkomsten, terwijl Monaco belastingsvrij is. Als men weet dat Tom Boonen volgend jaar een contract ondertekend heeft waarbij hij maandelijks 1 miljoen euro gaat verdienen, dan is de rekensom snel gemaakt. Dat Boonen België verlaat omdat hij niet met rust gelaten wordt door zijn supporters is natuurlijk larie. Om de poen is het te doen ! Er is ook een wet voor sportlui en artiesten voor diegenen die in het buitenland verblijven. Voor deze categorie wordt slechts 18 % belastingen geheven. Dus als Tom Boonen in België een kermiskoers rijdt, wordt de gewonnen premie voor slechts 18 % belast. Dit geldt evenzeer voor andere sportlui, zoals voetballers. Zo zijn er Belgische voetbalspelers van Genk die net over de grens in Duitsland zijn gaan wonen, om van een gunstig fiscaal regime te kunnen genieten. Hiertegen optreden kan de Belgische fiscus niet, maar moeten deze sportlui ons land nog vertegenwoordigen op internationale bijeenkomsten? Is het niet normaal dat iemand met een hoog inkomen solidair moet zijn met de gemeenschap, zodat diegenen die het moeilijk hebben in ons land, ook nog een waardig bestaan hebben ?
Het delicatessenbedrijf R. Remmery uit Ledegem ontving in totaal acht dreigbrieven, waarin het ontslag geëist werd van haar Marokkaanse werkneemster Naïma Amzil. Tot op heden loopt de dader op vrije voeten. Gelukkig blijven de dreigbrieven achterwege en kon Naïma terug aan de slag bij het bedrijf Remmery. Naima kreeg veel steun van haar omgeving en zelfs de koning steunde haar. Ze werd op het paleis ontvangen en koning Albert bracht een bezoek aan het bedrijf waar Naïma werkt. Mooi gebaar vanwege het koningshuis ! Intussen werd de echtgenoot van een van de werknemers van Remmery twee weken in voorhechtenis genomen, maar uiteindelijk vrij gelaten bij gebrek aan betrouwbare bewijzen. Ook de echtgenote Marijke Vandoorne, de vrouw van de verdachte kreeg rare klappen. Na de arrestatie bleef ze vier maanden thuis wegens ziekte. Op 1 september wilde ze terug aan de slag, maar na een dag werd ze door baas Van Nieuwenhuyse de laan uitgestuurd. Volgens hem kan ze niet meer normaal functioneren in het bedrijf, na al die verdachtmakingen. Toch een paar bedenkingen. Tijdens de dreigbriefperiode werd de Marokkaanse vrouw door dik en dun gesteund; terecht trouwens. De pers, het hof, iedereen was in de weer om de vrouw Naïma te steunen. Nu wordt een Belgische vrouw onterecht aan de deur gezet en er is geen protest te bespeuren. De media zwijgt als vermoord en tenslotte : waar blijft koning Albert met zijn steunbetuiging ? Is een Belgische vrouw niet evenveel waard als een Marokkaanse ???
Op de herdenkingsmis van de overleden koningin Astrid was er veel volk aanwezig, maar van de koninklijke familie was alleen Fabiola op post. Naar het schijnt botert het niet te best in de koninklijke familie. Het kan in iedere familie iets zijn, maar als het in de koninklijke familie voorvalt is het wereldnieuws. Tot daar de feiten Maar wat gaat koningin Fabiola doen met haar centjes. Wie gaat er in haar testament staan? Gaat prins Laurent bij de favorieten behoren? We gaan het later te weten komen of zijn er lezers die al iets meer weten?
De olieprijzen vliegen de pan uit en hierdoor zullen velen in financiële moeilijkheden geraken. Maar om in de gunst van haar kiezers te komen hebben de liberalen gedacht aan het uitdelen van een energiecheque voor iedereen. Een energiecheque ten bedrage van 75 euro. De CD&V vindt dat maar niets en noemt het een druppel op een hete plaat. Ook de socialisten zijn niet akkoord, want ze zijn voorbijgestoken in het uitdelen van cadeaus door de liberalen. Zij zien liever dat het bedrag van de cheque zou gekoppeld worden aan het inkomen. Wat het uiteindelijk gaat worden moeten we afwachten tot binnen enkele dagen. Geen enkele partij mag nu geen gezichtsverlies leiden, want de verkiezingen naderen !