Mexicaanse koffielikeur...voor als het net niet heet genoeg is...
Wat heb je nodig?
4,8 dl water
3,2 dl graanalcohol
0,6 dl oploskoffie en 3,2 dl water
2 theelepels oploskoffie
1,8 dl brandy
3 1/2 kop kristalsuiker
1/4 theelepel chocoladextraxt
1 in tweeën gesplitste vanilleboon
1 druppel rode voedingskleurstof
Hoe te bereiden?
Verhit het water, voeg de koffie toe en roer tot die is opgelost
Voeg de suiker en de vanilleboon toe en roer goed door elkaar
Breng al roerend aan de kook
Zet het vuur onmiddellijk laag, zodat de vloeistof 1 minuut blijft sudderen
Haal van het vuur en laat afkoelen tot de vloeistof lauw is
Giet 4,8 dl water en de alcohol en brandy in een grote fles
Voeg het koffiemengsel en het chocolade-extract toe
Meng goed
Doe een stop op de fles en bewaar 3 weken op een koele, donkere plaats
Zeef de vloeistof door een doek en herhaal dit proces tot de gewenste helderheid is bereikt
Doe dan de kleurstof erbij
Doe de drank in een fles, zet de stop erop en laat 1 tot 3 maanden verder rijpen
Geniet maar drink met mate... info: devlamindepan.nl
Reacties op bericht (1)
02-06-2007
hallo
Dat ziet er weer niet slecht uit Pedro! En....ik drink altijd met mate(n)
Dikke kus van Lipske!
02-06-2007 om 12:52
geschreven door hotlips
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)