Het is Sinterklaastijd, dus even aan het bakken geslagen en speculoosventjes gemaakt...lekker bij een heerlijk geurend kopje koffie. Een vooroorlogs receptje:
Ingrediënten: 200 gr. bloem 100 gr. bruine (basterd)suiker 3 eetl. speculaaskruiden 1 eigeel 120 gr. (room)boter
Bereiding: Meng alle ingrediënten tot een goed samenhangde klevende massa. Leg het deeg een half uur in de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg tot een rechte lap en steek er met koekenvorm figuurtjes uit of gebruik een echte speculaasplank. Bestrooi de plank eerst met een dun laagje bloem en druk het deeg er in. Snijd de randen weg. Sla de speculoos uit de vorm en leg ze op de bakplaat. Bak de speculaas in 15 minuten gaar.
Info: Receptenweb De ene noemt het speculoos, de andere spreekt van speculaas en dat leidt soms al eens tot verhitte discussies over wie het nu precies bij het rechte eind heeft. Lees meer
Reacties op bericht (2)
05-12-2008
Hé kom je eens kijken ...Pedro
Bij madammeke ))
05-12-2008 om 02:47
geschreven door Madammeke
04-12-2008
de Sint zal wel bij jou niet vergeten langs te komen zeker Pedro...
Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !
Door geschenken neemt men mensen en goden voor zich in
Men wordt beter gediend door beloften dan door geschenken
04-12-2008 om 11:47
geschreven door Amor Fati
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)