Vrijdag 10 februari.
Allereerst een kaart gemaakt voor mijn Photoshopvriendin Dansmarieke uit Overpelt. Klik op de afbeelding voor een vergroting. Vanmorgen weer naar de bridgeclub. Ik speel met Deidi en we doen het erg goed samen en we hebben veel plezier. We zijn een beetje te luidruchtig voor de andere tafels.
In de middag doen Henk en ik boodschappen bij Hypermarket, een grote Pick n Pay in Brackenfell voor kalkoenborstfilet en afwassponsjes voor de borstel.
In Tygervalley lukt het al een paar weken niet om kalkoen te kopen en de borsteltjes zijn ook niet meer verkrijgbaar. Tot onze verrassing zijn we voor beide artikelen geslaagd. De sponsjes kosten R30 voor 3 stuks en we hebben 3 pakjes van 3 stuks meegenomen. Er is ook een goedkopere drankenzaak en we halen een fles amarula en een likeur van Eilandzicht. Die likeur heet Van der Hum en is gemaakt van mandarijntjes uit de Kaap. Het lijkt veel op Grand Marnier, maar dat is hier veel duurder dan bij ons. Je kan beter de lokale merken kopen. Vanavond drink een glaasje op de verjaardag van Dansmarieke in Overpelt.
Van Der Hum® liqueur
Van Der Hum is a citrus-flavored South African liqueur made from a five year blend of old potstill brandy, wine distillate, the peel of Cape tangerines, herbs, spices, seeds and barks. It is sweetened with glucose and cane sugar syrup, and has a deep golden amber hue.
Xara van het Chatterras heeft dit op mijn blog gelezen en stuurt me nog het volgende:
Als de schepen op weg naar de Oost met succes Kaap de Goede Hoop hadden gerond, was er alle reden voor een goed humeur, men was zogezegd in zijn hum. De likeur die men dan dronk, was gemaakt op de rederijen van Zuid Afrika waar schepen op de terugweg uit de Oost voor reparatie van averij aanmeerden. Deze schepen leverden de specerijen voor Van der Hum. Het wordt gemaakt van o.a. specerijen, mandarijnen (Zuid-Afrikaans Naartjes) en brandy.XML:NAMESPACE PREFIX = O />
Groetjes van Cisca
|