Argentinië
Argentijnse biefstuk met pruimensaus
Over de uitgestrekte pampas van Argentinië grazen miljoenen runderen. Geen wonder dat de Argentijnse keuken over de gehele wereld bekend om de steak. Wij doen hier vandaag vrolijk aan mee. Biefstuk! In 20 minuten bereid.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 Argentijnse biefstukjes
- 30 gram boter of margarine
- peper
- 1 1/2 dl slag- of koksroom
- 150 gram gewelde/gekookte pruimen
- scheutje sterke drank uit Argentinië of rum
- 50 gram gepelde en grofgehakte paranoten
Bereiding:
Neem de biefstuk circa 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast.
Voeg dan de boter toe en laat dit uitbruisen.
Bak de biefstuk aan beide zijden goudbruin.
Bestrooi tijdens het bakken royaal met peper.
Neem de biefstuk uit de pan en houd ze warm (oven of folie).
Blus het bakvet al roerende met de room, de pruimen en de drank.
Kook het vocht al roerende in.
Bestrooi met de paranoten.
Serveer de biefstuk met de saus.
Eet smakelijk!