
Hier komt de basisfoto van medelid Dunkie/Elly. Het lijkt mij een leuk onderwerp en ik verwacht veel inzendingen, maar dat valt me een beetje tegen met het aantal van 56. Deze schelpen noemen wij scheermesjes en ik heb wat opgezocht op Internet.
SCHEERMES ledereen kent ze, want je vindt de opvallende schelpen van het scheermes vaak aan het strand. De scheermessen staan onder water rechtop in het zand, de schelp iets open om water naar binnen te zuigen en te filteren. Zo krijgt het beestje voedsel binnen. Scheermessen verplaatsen zich met behulp van een spier die als een slurf naar buiten komt. Die spier vormt het eetbare gedeelte. Het vlees wordt meestal aan plakjes gesneden, maar vooral in zuidelijke landen ook vaak in zijn geheel op de barbecue gebruikt. Controleer de versheid scheermessen net als bij coquilles door het vlees aan te raken; kijk of het diertje op deze prikkel reageert. De schelpdieren komen vooral uit Zeeland. Ook uit Schotland; deze zijn wat groter en worden getransporteerd in zeewater. Bereiding: kort koken, want het vlees is in een mum van tijd gaar. Of, gewoon in gesloten toestand, heel kort bakken met wat olie, kruiden en knoflook.
Ik heb nooit op deze schelpdieren gelet en wist niet hoe die er uitzien, maar het lijkt me taaier dan mosselen. Op Internet heb ik een foto gevonden van dit schelpdier en in de schelp geplakt. Een meisje erbij, dat veel werk was om te selecteren en de schaduw te maken en dan een kader met een masker gemaakt en daar nog wat schelpen toegevoegd in de rand. Dit is dan mijn resultaat.


Kazan legt een baby in de schelp en dat is nog een keer door iemand gedaan.

Deze persoon ziet er een pennenbakje in, leuk gezien.

Ik zie de naam niet op het werkje, maar dit is van Bobbieke.

Marc heeft allerlei schatten gevonden

Gaviota verblijft momenteel in Spanje en daar zijn hele grote scheermessen.

Gorky maakt een kader van de foto en dat vind ik een prima idee, had ik ook kunnen doen.
|