Maandag 16 februari.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het is nog erg warm met 30 graden. Heb vanmorgen vroeg nog even buiten gelegen. Vanmiddag voor controle naar de pedicure voor de nagel van mijn grote teen. De teen ziet er een stuk beter uit en ik heb ook geen pijn meer en de nagel hoeft er niet af, dus dat gaat goed.
Dinsdag 17 februari.
Ik sta op met rugpijn en het is zo erg, dat dit een paar weken zal duren, dus dat is weer een periode pijnstillers slikken. Het wordt 32 graden en Henk zet de nog te schilderen plekken op het balkon in de grondverf.
Woensdag 18 februari.
Henk heeft vandaag de balkons afgewerkt met een deklaag verf over de grondlaag.
Vanmorgen naar de kapper om mijn haar te knippen en kleuren en in de middag de boodschappen gedaan voor een etentje bij mij thuis a.s. vrijdag. In de avond braad ik alvast het stoofvlees, dat dan op het menu zal staan. Tussendoor 3 pogingen gedaan om met Photoshop een waterverfschilderij te maken, maar ze zijn mislukt, zonde van de tijd, maar dat kan ook eens gebeuren, weet nog niet wanneer ik een nieuwe poging ga doen, ik kan geen geschikte afbeelding vinden of samenstellen.
Donderdag 19 februari.
Het regent als ik wakker wordt en het wordt 24 graden. Na de lange hete periode is iedereen blij met deze regen. Om 11 uur klaart het al weer op. Vanmiddag ben ik gaan bridgen op uitnodiging van Dalene bij haar thuis met Ansfride en René. We worden weer verwend door de bakkunsten van Dalene bij de thee.
Vrijdag 20 februari.
De wekelijkse bridgemorgen en Ansfride en ik zijn vorige week eerste geworden van de 18 paren, maar vandaag zullen we wel een stuk lager eindigen, niet dat het slecht ging, maar je hebt het niet altijd zelf in de hand. Het gaat iets beter met mijn rug, de pijnstillers doen hun werk en ik sta de hele middag in de keuken te koken voor vanavond, omdat Ansfride en Paul bij ons stamppot andijvie komen eten, daar houden ze van en ze weten niet, dat je andijvie hier in Zuid-Afrika kan kopen.
Dat heet hier Cos Lettuce en heeft de smaak van jonge andijvie. Henk helpt me en snijdt de andijvie fijn en dat laat ik in water staan tot het laatste moment dat dit rauw door de aardappelpuree gaat. Het stoofvlees is al klaar en de spekjes zijn ook snel gebakken. Ik heb veel werk aan het bereiden van garnalensoep. De tijgergarnalen komen uit de diepvries en zijn makkelijk te pellen en van de schalen trek ik een visbouillon en de garnalen droog ik af met keukenpapier en doe die in een marinade (van sojasaus en chilisaus) en bak ik daarna 5 minuten met een beetje knofllook. Dan gaan die straks vlak voor het opdienen in stukjes in de soep. Ik heb er genoeg, zodat ze ook gebruikt worden als borrelhapje. Dan snijd ik de groenten heel fijn, ui, paprika, knoflook en peterselie.
Ik maak een roux van de visbouillon en een groetenbouillonblokje en tomatenpuree toevoegen. Op smaak maken met kruiden en crème fraîche toevoegen en de soep is klaar. Dan hebben we ijs met warme kersen toe en de kersen komen uit de diepvries, die we zelf hebben geplukt. Ik ga het sap binden en voeg een scheutje rum toe.
We hebben een heel gezellige avond en ze hebben genoten van het eten, ook het vlees vinden ze zeer geslaagd.
Zaterdag 21 februari.
Het wordt weer een koud weekend met gemiddeld 20-22 graden, ja dat is koud als je aan de 30 graden gewend bent geraakt, haha
Natuurlijk heb ik weer meer pijn in mijn rug door teveel gedaan te hebben gisteren, maar dat zal ook wel weer een keer overgaan. In de avond krijg ik een mailtje van mijn oudste zoon, dat ze terug zijn uit Zwitserland van de wintersport en dat ze het fijn hebben gehad en ik krijg de maten door van mijn kleinkinderen waarom ik heb gevraagd, want ik heb een leuk jurkje gezien voor Francine en de zomercollectie loopt hier op zijn eind.
Zondag 22 februari.
Hier zijn elke zondag de winkels open en ik wil dat jurkje voor Francine kopen, maar het is niet meer in haar maat en geen andere kleding ook, dus ik zal een keer naar de Waterfront in Kaapstad gaan. Verder niks te melden.
|