Donderdag 22 februari.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vandaag is de maandelijkse dameslunch van de Ned.Club. Voor mij de laatste keer, want op de datum van de lunch in maart ben ik al weer vertrokken naar België. We worden om 10.30 uur verwacht bij restaurant Olivello op wijnlandgoed Mont Destin aan de R44, 4km vanaf de afslag van de N1 bij Klapmuts. Daar is de afslag links de Valley Road in. Ik ben er niet eerder geweest. Hier hun website: http://www.olivello.co.za/
Twee kordate dames Lynne en Laurille beheren dit restaurant en zij leven zich met plezier uit in de Mediterraanse keuken. Hun formule heeft succes. Ze geven regelmatig kookdemonstraties gecombineerd met een lunch. Op zondag maken ze een buffet en wat er op het menu staat, dat lijkt me erg goed. Het uitzicht is ook erg mooi vanaf beide terrassen en er is een mooie vijver met waterlelies. Ik hoop hier nog eens op zondag te komen. We zijn met 30 dames, dus een flinke opkomst. We worden ontvangen met koffie en ik maak een foto van het uitzicht vanaf het terras waar 3 tafels voor 10 personen gedekt staan.
xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
uitzicht vanaf het terras op de Simonsberg.
De druiven zijn rijp zo te zien.
De kookdemonstatie is leuk en je leert er altijd iets van. Ik weet nu een betere methode om een paprika schoon te maken. Ook het gebruik van olijfolie in de keuken wordt uitgelegd en de zonnebloemolie heeft de voorkeur om mee te bakken. Ze gebruiken hier 1/3 olijfolie van het merk Olijfberg en 2/3 zonnebloemolie (beslist geen Canola). Ze verkopen hier de goede olijfolie en eigengemaakte produkten zoals pesto, marmelades en ingemaakte citroenschillen. Een volgende keer koop ik daar de olijfolie.
We zitten in rijen te kijken naar de kookdemonstratie van Laurille en Lynne. Boven de tafel hangt een spiegel, zodat je ook in de potten en pannen zelf kan kijken wat ze doen. We krijgen de recepten van wat er vandaag gegeten wordt:
Toscaanse tomatensoep
Tangierse pesto
Tangiers Lam, een stoofpot
chocoladetaart
We horen van een adres in Kaapstad waar je voordelig kruiden kan kopen, rozemarijn wordt vandaag veel gebruikt. Dat is bij Atlas Trading in de Waalstraat 94 in de Maleisische wijk in Kaapstad.
Hier een recept van Gazpacho: http://www.olivello.co.za/demo-mediterranean-magic.html
Onze groep zit op het terras aan deze zijde van het restaurant.
Dan is het tijd voor de lunch en ik zit aan tafel tussen mijn vriendin Gret Noomen en Ilka Jongebreur, die ik vorig jaar een keer heb ontmoet op een Happy Hour van de Ned.Club in Kaapstad. De soep wordt geserveerd met een dot pesto en het hoofdgerecht kunnen we zelf halen van het buffet in de keuken. Gret en ik delen samen een stuk chocoladetaart, want het is anders te veel. Dit is weer een leuke dag geweest. De prijs was R150 incl. een glas wijn van de estate Tokara, dat gelegen is op de top van de Helshoogte Pas bij Stellenbosch.
http://www.tokara.co.za/
|