the time you enjoy wasting is not wasted time www.mylivewellposts.tumblr.com
14-08-2007
de kromme watergang
Uitstap naar onze noorderburen. In het oude dorpsschooltje van Slijkplaat (hoofdplaat, Zeeland) Aparte inrichting, veel zwart met hier en daar witte accenten. We konden er genieten van een zeer inventieve keuken: carpaccio van st jakobsnootjes met lamsoor, zeetong met ganzenlever en wortelzalfje, Zeeuws lam (1 koteletje en 1 plakje filet) en 3 nagerechtjes van aardbei: meringue, milkshake.... bestel zeker koffie anders mis je de "mignardises" (ze spreken toch graag een woordje frans hé). beslist de rit waard!! mooie omgeving trouwens
Op een regenachtige middag belandden we in hartje brugge, aan de sint salvatorskathedraal. We werden er vriendelijk ontvangen en kozen voor het kardinaalsmenu met 4 gangen. als eerste: een kort gebakken tonijn met sushi van venkel en gember, wasabimousse als tweede: een velouté van morieljes met zeetong en ganzenlever als derde: Zomerreebok met perzik en sausje van banyuls wijn als vierde: slaatje van aardbei met vanille, sorbet van yoghurt met basilicum. Wijnassortiment: cheverny (loire) en novecento (argentinie) We besloten ons etentje met een heerlijke koffie. Pure verwennerij !