Mijn favorieten
  • live well, laugh often, love much
  • LAAT JE EENS LEKKER VERWENNEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    saltydoghoogezand
    blog.seniorennet.be/saltydo
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten
    the time you enjoy wasting is not wasted time
    www.mylivewellposts.tumblr.com
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Sluis, Sluis NL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Superlatieven, niets meer dan superlatieven !
    We proberen toch jaarlijks Sergio Herman  een bezoekje te brengen om te genieten van zijn enorme creativiteit. Bij ieder gerecht is het woord perfectie van toepassing. We namen er het 4 gangen menu
    Feeling & Taste met als eerste gerecht: Coquilles gegrild en gemarineerd met structuren van aardpeer, frisse salade van witlof en appel, ijsgekoelde yuzu en geschaafde wintertruffel. (rijkelijk voorzien)
    Jonge tarbot en oester, ziltige plantjes jus van cèpes en limoen.
    Kalfszwezerik Sushi's en crème van spitskool, romeinse sla, gomasio.
    Als afluiter drie nagerechtjes we vielen van de éne verbazing in de andere (lees: we weten het niet meer.....) Prachtige garnituur bij de koffie. De wijnkaart: rijkelijk aanbod en pluspunt: betaalbare wijnen tussen de hele grote kanjers. We dronken er een Augustus Chardonnay Pénedès in wit
    en een Téofilo Reyes, Ribera del Duero in rood.  Muy bien, hasta luego Sergio.........

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Oud Konijntje, Waregem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Reeds jaren zijn we te gast in deze culinaire oase, keer op keer werden we er verwend.
    Dit jaar was niet anders op ons nieuwjaarsdiner met familie.
    Het aperitief namen we in de bar/salon: een glaasje champagne met lekkere verfijnde hapjes.
    Het restaurant bevindt zich aan de kant van de tuin, uitkijkend op een enorm terras met veel buxus
    en grote graspartij. Grote ramen en veel lichtinval.  Op het menu:
    carpaccio van sint jakobsnootjes met rode biet, terrine van wintergroenten; zeeduivel met venkel en bladgroente, sausje van steranijs met parmezaanse kaas; Lamsribstuk met puree van zoete aardappel
    en om af te sluiten een verloren brood met kandijsuiker. We dronken er een sancerre, la perriere
    en als kers op de taart een Jospeh Moda Amarone, Australische Cabernet Sauvignon, Merlot wijn
    van het jaar 1998.
    Nog wat kletsen bij de koffie en terug huiswaarts....tomme tomme.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Wulf, Dranouter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Als Sinterklaasgeschenk waren we uitgenodigd in Dranouter. Een jonge super getalenteerde chef
    met zeer creatieve ideeen. Reeds bij het aperitief gaat het voluit:
    Crème van raapjes en kastanje, krab en zeeegel, venkelpraline met foreleitjes
    vijf tapas rond varken. Aan tafel gaan we op hetzelfde elan verder:
    We kozen voor het viergangenmenu: ieder gerecht bestaat uit 3 kleinere gerechtjes,
    het één na het ander opgediend. Rolmops van zeebaars, Zeeuwse mossel en chlorofyl
    Groene appel en koningskrab (mijn favoriet, zie foto)Crème van gerookte kabeljauwkuit,
    brandade van kabeljauw, escabèche van girolles; Kortgebakken Bretoense langoustine,
    javanais van eendenlever en gekonfijte pompoen,
    crunch van pompoenpitten en schaaldiervinaigrette
    Haas met rode biet en gierstepap; amandelnougat “Melk en honing”,chocoladefantasie Maracaibo”
    met een verukkelijke ijspraline; vervolgens Pistache, munt, citroenmelisse en matcha
    om te eindigen met “Petits fours”: glaasje mandarijnenjus met speculaasespuma, panna cotta
    rijstcrunch, macarons, vruchtengelei met chocolade.
    Wat je hier op je bord getoverd krijgt is werkelijk adembenemend !
    Grenzeloze fantasie! We hadden alle vier vrij uiteenlopende reachties achteraf
    maar één ding is zeker : Je moet het werkelijk eens meegemaakt hebben!
    Uniek !!






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kommilfoo, Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een dagje kerstshopping in Antwerpen. We bezochten dit restaurant al eerder en komen er graag terug! Vandaag op het menu: als voorgerecht een slaatje met gebakken scampi, daarbij een mousse van witte wortel en carpaccio van sint jakobsnootjes, heel lekker truffelvinaigrette. Als hoofdschotel wellicht één der laatse patrijzen: natuur gebakken met champignons. Daarbij zuurkool met mosterdgelei. zeer origineel en heel lekker. Als nagerecht een biscuit met kastanjes en vanilleijs met banaan. We dronken er een halfje Château Labégorce Zédé 2004, hemels !
    We voelden ons voor 1 dag "Sinjoor". Een aanrader.....
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Durée, Izegem

    We hadden al veel gelezen over dit restaurant dat pas enkele maanden
    geopend is. Het jonge paar werd gisteren zelfs beloond met een michelinster !
    Je komt er binnen in een zeer ruime hal waar we werden ontvangen door de
    dame des huizes. We namen een aperitief in de bar vergezeld van
    verschillende hapjes: gilardeau oester met groene appel, varkenswangentjes
    met espuma van aardappel ( zeer lekker ) praline van geitenkaasje met bladgoud en schuim van rode biet, toast met fazantenpastei en soesje van emmentaler. Op deze koude winterdag kozen we voor het vijfgangenmenu ( oei, oei cholesterol.....) De wijnkaart brengt wijnen van over heel de wereld. We genoten van een Nieuw Zeelandse Sauvignon Blanc en een Italiaanse Vino Nobile de Montepulciano.
    Op het menu: canneloni van simmentalerrund met krab, warm gerookte rivierpaling met eekhoorntjesbrood mmm mmm..... Vervolgens st jakobsnootjes met pata negra en een pompoensoepje met krokante spelt en als hoofdschotel fazant met groene kool en een kroket van de billetjes met ganzenlever. Als aflsuiter een mousse van cassis, chocoladepraliné en een kastanjeroomijs. Het restaurant is zeer ruim met veel lichtinval, modern ingericht.
    Bij de koffie kwam er per persoon een tegeltje met versnaperingen. Tot slot was er een mini optreden aan de nabijgelegen tafel ter gelegenheid van een verjaardag en ze vierden nog lang en gelukkig !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotel Restaurant Le Fox, De Panne

    "het regent oude wijven" hoorden we op de radio........ Een ideaal moment om ons eens lekker te laten verwennen. We reden richting de Panne in striemende regen.
    We kozen er voor de "Fox lunch" à € 48 : 3 gerechten met 1 glas witte, 1 glas rode wijn en mokka inbegrepen. Bij het aperitief een glaasje met mousse van eendenlever en nog een met bloedworst en compote van vijgen. Als hapje: rode barbeel met een pikante couscous. heeeeel lekker!
    Dan kwam er een mousse van pastinaak met versgepelde grijze garnaal en een coulis van pompoen.
    Als hoofdschotel zeetong met varkenswangetjes, prei en tomaat. En als aflsuiter een  warme peer met amandelspijs en vanilleijs, omringd met een lauwe chocoladesaus. We proefden er een Château Reynon van Dubordieu, een overheerlijke sauvignon blanc  ( daar gaan we weer....) en een verrassend mooie rode Côte du Luberon.
    Bij de koffie  heerlijke pralines, macarons de paris en  .......... huisgemaakte nonnebillekes.....
    Mon Dieu !

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Daniele, Ganshoren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitstap ! Richting Brussel, bezoek aan de tentoonstelling rond Da Vinci in de Basiliek van Koekelberg. Heel mooie tentoonstelling met vele tekeningen van de meester en zijn tijdgenoten.
    Maar vooraf de hongeren spijzen..... Op de keizer Karelstraat net voor de basiliek heb je het restaurant van de familie Spinelli, de italiaanse flair kan je al voelen bij het binnenkomen.
    We genoten er van een carpaccio van steur met een kaviaar van aubergines en aan de andere kant van de tafel een bladerdeegje met tomaat, aubergine en Parmiggiano. Als hoofdschotel namen we allebei een crepinette van kalfszwezerik met groene kool, polenta en aan tafel rijkelijk met truffels bediend. Als afsluiter voor de een een onvermijdelijke tiramisu gepresenteerd in een glas en voor de ander een panna cotta van tonkabonen en een mousse van blauwe bessen...
    We dronken er een Vino Nobile de Montepulciano....  Gelukkig hadden we gereserveerd want het restaurant was deze middag volledig volzet. Opmerkelijk was dat we tijdens onze maaltijd constant aangesproken werden met  de familienaam. Italianen, heel sterk in bediening

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.restaurant Marcus, Deerlijk
    We reden naar Deerlijk  op zoek naar restaurant Marcus. De tafel was besteld voor 13u maar het werd helaas één uurtje later..... gelukkig was er de mobiele telefoon, dit keer een echt gebruiksvoorwerp gebleken.... Op dit late uur werden we er zeer vriendelijk ontvangen door de vrouw des huizes. We informeerden naar de lunch (€33 - 3gangen) en genoten van het aperitief met zeer creatieve hapjes! We vingen aan met een brochette van mechelse koekoek en asperges, vervolgens heilbot met een groentenpuree en gekonfijte kerstomaat om te eindigen met een OVERHEERLIJK soepje van kiwi met roomijs van mascarpone! We dronken er een pouilly fumé Château de Tracy - sauvignon blanc, onze lievelingsdruif- en sloten af met koffie op het mooie ruime terras. We verlieten het restaurant met een belofte: we komen zeker terug maar dan op tijd.......
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kromme watergang
    Uitstap naar onze noorderburen. In het oude dorpsschooltje van Slijkplaat (hoofdplaat, Zeeland)
    Aparte inrichting, veel zwart met hier en daar witte accenten. We konden er genieten van een zeer
    inventieve keuken: carpaccio van st jakobsnootjes met lamsoor, zeetong met ganzenlever en wortelzalfje, Zeeuws lam (1 koteletje en 1 plakje filet) en 3 nagerechtjes van aardbei: meringue, milkshake.... bestel zeker koffie anders mis je de "mignardises" (ze spreken toch graag een woordje frans hé). beslist de rit waard!! mooie omgeving trouwens
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESTAURANT KARDINAALSHOF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een regenachtige middag belandden we in hartje brugge, aan de sint salvatorskathedraal.
    We werden er vriendelijk ontvangen en kozen voor het kardinaalsmenu met 4 gangen.
    als eerste: een kort gebakken tonijn met sushi van venkel en gember, wasabimousse
    als tweede: een velouté van morieljes met zeetong en ganzenlever
    als derde: Zomerreebok met perzik en sausje van banyuls wijn
    als vierde: slaatje van aardbei met vanille, sorbet van yoghurt met basilicum.
    Wijnassortiment: cheverny (loire) en novecento (argentinie)
    We besloten ons etentje met een heerlijke koffie.
    Pure verwennerij !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (47 Stemmen)
    >> Reageer (6)


    Inhoud blog
  • Woestyne, Aalter
  • Di Coylde, Beernem
  • De Eetboetiek, Sluis
  • Spetters, Breskens NL
  • L.E.S.S Brugge
  • De Jonkman, Sint Kruis Brugge
  • Schatteman, Hertsberge
  • Spinola, Brugge
  • Sir Anthony van Dijck, Antwerpen
  • Restaurant Vrijmoed, Gent
  • Maison D, Ronse
  • Cuines 33, Knokke
  • Burg 9, Brugge
  • Hostellerie Saint Nicolas, Elverdinge
  • De Jonkman, St Kruis Brugge
  • Volta, Gent
  • het 5e Seizoen, Aalter
  • de vitrine, Gent
  • De Godevaart, Antwerpen
  • t'Jong Gerecht, Brugge
  • 't Zilte, Antwerpen
  • 't Overhamme, Aalst
  • La Luna, Antwerpen
  • Pegasus, Poperinge
  • Grand Cabaret, Nieuwpoort
  • I Trulli, Brussel
  • Het Gebaar, Antwerpen
  • Couvert Couvert, Heverlee
  • La Laiterie, Lille
  • Auberge Herborist, St. Andries
  • A'Qi, Sint Andries Brugge
  • Refter, Brugge
  • Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Le Postay, Wegnez
  • Héliport, Luik
  • 't Pandreitje, Brugge
  • Esmeralda, Knokke-Heist
  • Danny Horseele, Lissewege
  • Fleur sur l'eau, Dendermonde
  • Truffeltje, Dendermonde
  • Bartholomeus, Heist
  • Sea Grill, Brussel
  • Restaurant D'Hulhaege, Deinze
  • Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
  • De Kapblok, Dilbeek
  • Hertog Jan, Brugge
  • 't Vier Emmershof, Lokeren
  • Kruidenmolen, Klemskerke
  • Zeno, Brugge
  • La Trinité, Sluis NL
  • De Lijsterbes, Donkmeer
  • 't Stil Ende, Brugge
  • Manuscript, Brugge
  • Ter Leepe, Zedelgem
  • St Guidon, Anderlecht
  • Aneth, Brugge
  • Oud Sluis, Sluis NL
  • 't Oud Konijntje, Waregem
  • In de Wulf, Dranouter
  • Kommilfoo, Antwerpen
  • La Durée, Izegem
  • Hotel Restaurant Le Fox, De Panne
  • San Daniele, Ganshoren
  • restaurant Marcus, Deerlijk
  • de kromme watergang
  • RESTAURANT KARDINAALSHOF

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief
  • Alle berichten

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!