Mijn favorieten
  • live well, laugh often, love much
  • LAAT JE EENS LEKKER VERWENNEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sandra
    blog.seniorennet.be/sandra
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten
    the time you enjoy wasting is not wasted time
    www.mylivewellposts.tumblr.com
    14-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auberge Herborist, St. Andries

    Het was alweer enkele jaren geleden dat we hier de voeten onder tafel geschoven hebben. Ondertussen is de zaak overgenomen door de zoon des huizes, Alex Hanbuckers.
    Het menu wordt mondeling voorgesteld en er is keuze tussen 3, 4 of 5 gangen.Apart salon voor aperitief of koffie. Het geheel bestaat uit verschillende zaaltjes met open haard.
    Bij het aperitief een mousse van rode biet, griekse rijst met tonijn en dan een ragout van ansjovis met huisgemaakte kroepoek vergezeld van "bommetjes". Als eerste voorgerecht gemarineerde sint jakobsnootjes met een mousse van tomaat, geserveerd in de schelp op ijs. Verder langoustines met fijne groentjes en rouille, heerlijk fris en zeer delicate aanwezigheid van look. ook nog een bisque van langoustines met een spiesje van aromaten. Als hoofschotel jonge duif met puree van pastinaak en spruitblaadjes gevuld met brunoise van groentjes. De duif was zeer origineel versneden en gedresseerd. Als nagerecht een zandkoekje met witte chocolade en suikerspin met heerlijk vers gedraaid vanilleijs. We dronken er een Saint Chinian 2006. Vriendelijke ontvangst en bediening, Heerlijk !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A'Qi, Sint Andries Brugge

    Een villa uit de jaren '30 aan de gistelsesteenweg. Enkele maanden terug opgestart door a. hanbuckers. Er wordt enkel een menu geserveerd met al dan niet passende wijnen.
    We kozen voor een viergangenmenu: tartaar van kalf met gebakken ganzenlever en mango; opgerolde tongfilet gevuld met mousse van krab en bieslooksaus; fazant in roomsaus met mousse van kweepeer, gelei van veenbessen en chinese kool met pastinaak. Als afsluiter bisquit met mousse van passievruchten. Bij het aperitief een orkaan van hapjes: soepje van kreeft, mousse van bloemkool met gerookte paling en haringkaviaar; carpaccio van st jakobsnootjes en rund, mousse van ganzenlever met gekonfijte peer. Met de alcoholcontroles in gedachten beperkten we ons tot een fles Château du Glana 2005 Saint Julien, schitterende wijn ! (met z'n vier). 't was lekker.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Refter, Brugge

    Dan toch eens naar de beste bistro van 't land volgens onze culinaire gidsen.
    Modern, eenvoudig decor, reftergevoel maar aangename sfeer. "Ambiance" om zoveel bekende gezichten uit culinair belgenland (lees kelners en koks) samen te zien onder het deskundig oog van een van tafel tot tafel flanerend gastronomisch hoofdredacteur.
    Vlotte vriendelijke ontvangst. Keuze gemaakt uit het Menu € 35: Gemarineerde makreel, Heilbot, Panna Cotta.En daar was het voorgerecht: kort gebakken tonijn met slaatje van paprika's, currymayonnaise en koriander, coulis van paprika. (vergeten doorgeven dat er vandaag geen makreel was, niet verwonderlijk bij zo'n drukte), de heilbot werd geserveerd met aardappelpuree, mousselinesaus, groene boontjes, erwtjes, champignons en gestoofde ui (?). prachtig stukje vis. Als nagerecht een panna cotta met blokjes peer en zeer lekker chocoladeijs!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de topper van onze drie-daagse. Vooraleer we de muur van Huy beklommen hadden we nog enkele vitamines nodig..... totaal vernieuwde zaak, zeer ruim, modern en strak.
    We werden er ontvangen in een apart salon - bar, bij het aperitief: een vissoepje, een puree van aardappel met sorbet van rode ui en petit gris met pindanoten, perle blanche oester.
    Als voorgerecht ravioli van krab met krokante groeten, tweede gerecht een absolute topper: langoustines met gegrild eekhoorntjesbrood en coulis van cresson met olijfolie. Hoofdgerecht was een patrijs: borst omgeven van groene kool, bovenop een frisee slaatje met croutons en een kroketje van de billetjes.; als nagerecht: moelleux van chocolat met melkschuim geparfumeerd met vanille, en vanilleijs, glaasje met krokant van witte chocolade met passievrucht, sorbet van viooltjes.
    Bij de koffie: chocoladelolly, macarons chocolade, gebakje met meringue, mousse van passievrucht met guianduja..... Zeker de omweg waard ! ! al dan niet de reis........  TOPADRES !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Postay, Wegnez
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Verscholen in een klein dorpje op een boogscheut van Pepinster. Deze charmante hostellerie zal de liefhebber van experimenteel koken zeker waarderen. Een overvloed van smaken,geuren en constructies. We namen er het 4 gangen menu. Vergezeld van ons aperitief; een rosé crémant : tonijn, mossel, tartaar van kalf en bloedworst met kroket van ei. Als eerste: een tartaar van kabeljauw met citroengras, coulis van sepia en uiringen. Als tweede een ragout van petit gris slakjes met gerookte paling en een mousse van fijne kruiden. Hoofdgerecht een wilde eend met tapenade van champignons en blokjes mango. Als apotheose een fantasie van chocolat....Woorden schieten tekort om een zo complexe keuken en smakensymfonie te beschrijven..... Voor de avonturier een echte aanrader ! !
    Comfortabele kamers, Zeer charmante bediening en een ongedwongen sfeer.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Héliport, Luik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Restaurant gelegen aan de oevers van de Maas. en neen we waren niet met een helicopter maar er is wel een landingsplaats voorzien. We kennen Mr Salpetier zijn kookkunsten nog toen hij kookte in Nandrin... We werden er zeer correct en vriendelijk ontvangen door een jonge equipe, zeer stijlvol.
    Bij het aperitief kwamen er radijsjes, gefruite ansjovis en een groentensoepje. We kozen er voor de lunch € 35: Als voorgerecht kwam er een veloute van linzen met ravioli, ganzenlever en truffel. Vervolgens speenvarken met kroketje van varkenspoot, aardappel met ganzenlever, bloedworst met appelmoes en een reepje buikspek. Als aflsuiter, hoe kan het ook anders: een café liègeois, zeer zeer lekker en luchtig. Desondanks we direct na het dessert de rekening gevraagd hadden en we de koffie op een terras in de binnenstad gingen nemen werden we verwent met een tafel vol zoetigheden.
    Klasse !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pandreitje, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heerlijke zomerdag in Brugge, na een fikse wandeling gingen we lunchen in 't Pandreitje.
    We hadden een tafel op het pas vernieuwde terras met zicht op de keuken. Als verwelkoming een glaasje Cava met enkele sablé-koekjes van verschillende soorten kaas. Als voorgerecht een carpaccio van tonijn met aan tafel geraspte truffel, voor de ander gebakken gamba's met griekse pasta. Als hoofdschotel voor z'n allen parelhoen aan het spit gebakken, vin jaune sausje met morieljes en de laatste witte asperges van het seizoen. Als nagerecht een snoeplust van rode vruchten met een heel lichte, moderne versie van tiramisu. We dronken er een rode menetou salon "les renardières" 94, fris geserveerd. Heerlijk!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esmeralda, Knokke-Heist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelegen aan het casino van Knokke. Een vaste waarde sinds jaren. We konden er genieten van
    Gamba's à la plancha, limoen en verse kruiden - om duim en vingers af te likken, fris, pittig gekruid
    We gingen verder met heilbot, jonge prei en jus van groene peper - sneeuwwitte vis, knapperige prei en heel lichte jus- Als nagerecht een carpaccio van ananas met sorbet van citroen.
    We vermelden graag dat het lunchmenu bestaat uit keuze van 3 voorgerechten, 2 hoofdschotels en daarna dessert of koffie, dit alles aan € 30 ! Een zeer mooi modern restaurant met heel charmante bediening! We dronken er een spaanse witte wijn Augustus Chardonnay uit Pénédès. Zalig !
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Danny Horseele, Lissewege
    Een dinsdagavond onverwacht vrij.... dus gingen we op zoek naar een restaurant
    Na wat surfen belandden we bij dit restaurant aan de Herdersbrug, het vroegere Molentje te Zeebrugge. Een mooie gerestaureerde hoeve van buitenaf met ruime parking. Eenmaal binnen werden we heel vriendelijk onthaald en direct naar onze tafel doorverwezen. Heel ruime, mooi gedekte tafels
     in een heel bijzonder kader. Prachtige pastelkleuren verweven met strakke witte muren en levensgrote doeken met japanse gezichten, heel apart ! We kozen het "Diner Light Menu" all-in:
    als voorgerecht sardientjes met guacemole en sorbet van yuzu, als tussengerecht gebakken ganzenlever met confit van tomaat en groene boontjes (enig!) Als hoofdschotel grietbot met asperges en jus van schaaldieren met geplette patatjes.... Nagerecht was een sablé met basilikum en bosaardbeien (dat was lang geleden) sorbet van limoen en pistachenootjes, als tweede deel van het dessert: aardbeien met vanilleroomijs en rabarber. We sloten onze avond af met een kop koffie met versnaperingen. Eigenlijk hadden we de opsomming kunnen achterwege laten want het volstaat om slechts één woord neer te schrijven :  !!!!!SUBLIEM!!!!!!!! SCHITTEREND!!!!!! (of twee)
    We dronken er een halfje rode wijn uit Italie, Alto-Adige: Granato,(51€)     www.dannyhorseele.be

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleur sur l'eau, Dendermonde
    Een wondermooie lentedag onder vrienden, wat kan een mens zich meer wensen !!!!
    Vandaag naar Dendermonde, het restaurant gelegen aan de sint onolfsdijk 12b.
    We namen er het lunchmenu: eerst drie hapjes bij het aperitief en vervolgens als voorgerecht rode barbeel, als hoofdgerecht barbarieeend met asperges en als nagerecht een fantasie rond kokos.
    Als witte wijn een portugees en een rode zuid franse wijn. Prachtige versnaperingen bij de koffie !
    De inrichting zeer mooi van kleuren en een perfect gedekte tafel. Een zeer creatieve keuken en een vlotte vriendelijke bediening.... allen daarheen.
    www.fleursurleau.com 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truffeltje, Dendermonde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lente is vandaag ver te zoeken, koud, veel wind en de eerste regendruppels vielen rond de middag.
    Van wandelen komt vandaag niet veel in huis dus kozen we voor gezellig tafelen in dit huis van vertrouwen. Aperitief van het huis was een crémant d'Alsace met frambozenlikeur vergezeld van een stukje gebakken zalm en een bavarois van paling in 't groen, zeer lekker. Vervolgen kwamen nog taartjes met prei als amuse. We gaan vandaag voor het viergangen menu :  Carpaccio van sint jacobsvrucht, hazelnoot en truffel, lint van knolselder, lomo iberico en ganzenlever; Rog en kippenvleugel met tandouri kruiden, aardappelrisotto met prei;  Nootjes van lente lam  “ Princier ” 
    lamstongetje in amandelkrokant,cassoulet van bonen, coco de paimpol; Tarte – o – Tatin, bladerdeeg met chocoladekaneel sorbet, passievrucht crème en speculaas ijs.  Uitzonderlijk kozen we dit maal voor het wijnarrangement: Quincy   2007 Domaine du Tremblay, Loire ; Louisvale “ Chavant ”  2007
    Stellenbosch, Zuid-Afrika; Château de Beaumont   2006 Cru Bourgois supérieur, Haut-Médoc.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bartholomeus, Heist
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste lentedag van 2009 dus gingen we met vrienden wandelen aan zee.
    Natuurlijk gaan we met z'n vieren ergens lunchen en dit maal hielden we halt op de zeedijk in Heist;
    Mooi eigentijds restaurant met een prachtig zicht op zee en strand.
    Voeg daarbij een perfect gedekte tafel en de keuze om binnen te gaan is rap gemaakt.
    We werden er hartelijk ontvangen door de vrouw des huizes en prompt werd het aperitief geserveerd met bijhorende hapjes. Het huisaperitief is een glaasje Champagne Mailly.
    De lunch à 32 € was vandaag: Ossetong met gekarameliseerd witlof en ijspralines van ganzenlever,
    pieterman met de eerste witte asperges en mousseline van selder; chocoladefantasie met krokante nougatine als dessert. We kozen voor een witte wijn uit Alto Adige (noord Italie) van het huis Alois Lageder: Löwengang Chardonnay 2005. Dit bracht ons terug naar onze reis naar Tirolo (dichtbij Merano) www.hotel-castel.com
    Grote klasse aan een mooie en correcte prijs met een zeer attentvolle, vriendelijke en gestyleerde bediening. Allen daarheen !
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea Grill, Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag waren we uitgenodigd in een van de mooiste restaurants van Brussel, gelegen in
    het Radisson Sas hotel aan de Wolvengracht.We namen het huisaperitief in het bar-salon:
    Laurent Perrier 1999 vergezeld van een kabeljauwkroketje met tomatendip.
    We werden verwend met een 4 gangen vismenu. Als eerste gerookte paling met belgische kaviaar
    en een kruidengelei, als tweede: gebakken sint jakobsnootjes met eendenlever met gekarameliseerd
    witlof. Als hoofdgerecht gebakken zeetong met een mousse van cantharellen en tenslotte als dessert
    een ravioli van crème brulée met gebakken appel. We dronken bij de voorgerechten een
    Gruner Veltliner 2001 uit de Wachau (voor onze normen iets voorbij zijn hoogtepunt,weinig frisheid) en met de tong een witte châteauneuf du pape: Château Mont-Redon 2007 (schitterend!!!!)
    Vervolgens een lekker kop Columbiaanse Mokka en een overvloed aan mignardises.
    Een onvergetelijk moment !  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant D'Hulhaege, Deinze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op deze mooie herfstdag reden we richting Deinze waar d'hulhaege sinds enkele weken in nieuwe handen is en volledig werd vernieuwd. Het kader is modern en zeer gezellig. We kozen voor het novembermenu:
    Schartong met een croute van parmesan, zalf van broccoli en lavas, coulis van zeevruchten;     Lamsfilet met herfsttapenade en "zijn ragout"; Tarte tatin van Granny Smith en cuberdon ijs;        Koffie met mignardise; Menu € 46.
    Moderne keuken maar klassiek geinspireerd. We dronken er een vurige rode italiaan:
    Vino Nobile de Montepulciano, we proefden er de zon in ons glas.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds jaren zijn we trouwe supporters ! Ook na de overname van de zaak door de vroegere sous-chef blijven we er graag vertoeven. Het interieur werd vernieuwd en werden opnieuw verwend.
    We hadden deze namiddag nog een afspraak en namen er de lunch: we startten met gebakken sint jakobsnootjes met boschampignons en als hoofdgerecht onze eerste fazant van het jaar met het obligate witlof. Als afsluiter een café glacé (super lekker)  Als rode wijn een bourgogne pinot noir.
    Bij het aperitief een stormloop van hapjes en lekkere mignardises bij de koffie.
    Kostprijs € 60 pp. vriendelijke en vlotte bediening inbegrepen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kapblok, Dilbeek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op deze mooie dag ging het richting Brussel naar de tentoonstelling "Körperwelten" in de Kelders van Cureghem (Anderlecht) Maar eerst en vooral gingen we op bezoek bij Peter Leemans.
    Het restaurant is gelegen aan de drukke Ninoofsesteenweg, op de benedenverdieping van een appartementsgebouw. We staken van wal met een aperitief vergezeld van drie hapjes: mousse van bosduif met ui, flan van groene asperges en slaatje met zalm. Als voorgerecht namen we een terrine van ganzenlever met appeltjes en calvados, voorzien van een briochebroodje in de vorm van een paddestoel. Als hoofdgerecht nam de ene één der laatste patrijzen van het jaar met boschampignons en een wafeltje met veenbessen. Voor de ander Tepanyaki van hertenkalf. Als afsluiter een kofie rijkelijk voorzien van zoetigheden. Correct!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertog Jan, Brugge

    Zwaar bewolkt dus zoeken we de zon in ons bord.......
    Zeer creatieve keuken aan de rand van 't stad.
    Reeds bij het aperitief (campari soda € 10) kwamen verschillende hapjes: gekonfijte kerstomaat, scheermesjes met mango en passievrucht, mousse van aardappel met mimolettekaas, één voor één af !!! We namen er de lunch: als voorgerecht op aanvraag: terrine van ganzenlever met gerookte paling,rode biet infusie en roze ajuin. Als hoofdgerecht lamsvlees uit sisteron met een miniscuul versneden ratatouille en een prachtige lamsjus. Om af te sluiten twee "zoetjes": een creatie rond chocolade en pindanoten en een verfrissend fruitdessert met bosaardbei.
    Mooie selectie wijnen te bekomen per glas, we proefden een Dao van Alvaro Castro uit Portugal.
    Voor de liefhebber van moderne technieken een must !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Vier Emmershof, Lokeren
    Op de wellicht warmste dag van het jaar ging het richting Lokeren.
    Een bezoek aan dit restaurant staat sinds jaren op onze lijst en eindelijk......
    We namen het aperitief op het ruime terras vergezeld van 9 hapjes !
    We kozen voor het driegangen menu persoonlijk door de chef voorgesteld aan tafel:
    Zeetongfilet met mosselen en aardappel, champagnesaus en als hoofdschotel de keuze tussen
    vis of vlees: als visgerecht: zeebaars met een preistoemp of eendeborst  voor de vleesliefhebbers
    aan tafel. De visjes lieten we zwemmen in een witte Bourgogne: rully rabourcé van Olivier Leflaive
    en de eendborst baadde zich in een La Commanderie Saint Estèphe. Zeer vriendelijke (vrouwelijke)  bediening. Onze lunch rondden we af met een trio van desserts rond meloen.
    Een heerlijke kop koffie  en we kregen het nog warmer.....
    Lekker genieten op een terras? allen daarheen......
    www.vieremmershof.be  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenmolen, Klemskerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een zomerse avond richting kust. Via vrienden hadden we dit adresje leren kennen en we hebben genoten! Bij het aperitief vers gemaakte groentechips en een gaspacho met grijze garnaal en pindanoten. Bij de een als voorgerecht garnaalkroket, lekker en bij de ander een carpaccio van tonijn met komkommer en granny smith, sesamzaadjes en sorbet van komkommer ! heerlijk.
    Als hoofdgerecht slibtongetjes gebakken met friet en sla voor de anderen: kabeljauw met tomatencompote, geplette aardappel en blanke boter. Als afsluiter een pana cotta met rabarber en pistache. Op deze eerste avond van het verlof mocht het wel eens iets extra zijn dus trakteerden we onszelf op een spaanse rioja: Roda...fluweelzacht. Hoe pure eenvoud gewoonweg schitterend kan zijn!!!!! Supervriendelijke gastvrouw.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeno, Brugge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dagje brugge startten we in stijl: ontbijt in Small Luxury Hotel The Pand met als afsluiter een glaasje champagne. Om 10u kwam een gids ons afhalen voor een twee uur durende wandeling: het ongekende brugge. We slenterden door kleine straatjes en bezochten er het Sint Anna kwartier. Met zijn prachtige kerk, de Jerusalemkerk, de rolweg met het geboortehuis van Guido Gezelle om vervolgens via de lange rei en Jan Van Eyckplein  bij Restaurant Zeno in de vlamingdam aan te komen. We namen er het aperitief in de binnentuin, vergezeld van enkele hapjes: Ganzenlever - Rode biet, Structuren van tomaat en venkel - Schelpjes(met rook) ,Bitterbal van duif en zwarte truffel.
    Er wordt enkel een menu voorgesteld dat je in verschillende gangen kan bestellen ( maar dan wel iedereen gelijk aan tafel - 1 geen kaas is allen geen kaas....-. Thema van het menu: L'OEUVRE AU VERT: Alles heel mooi gepresenteerd met een mondvol aan ingredienten. Als eerste: Gemarineerde zeebaars - Gelei van zuring Koolrabi - Pink Lady - Klaverzuring. Als tweede: Langoustine en scheermesschelp, Paddenstoeltjes en knolselder. Zeekraal uit het Zwin. Als derde : Tarbot. Crème van aubergines. Korenaarsasperge.Wulken en gel van hun bouillon en look. Als vierde: Ragout van linzen. Kippenoesters.Zuurdesem - Asperge - Kwartelei Als vijfde: Speenvarken (1koteletje) uit Malmedy. De bouten gekonfijt.Jonge look - Nieuwe erwtjes - Zoete ui - Morieljes. En tenslotte als afsluiter: drie mini dessertjes: "Lion" Witte perzik - Pistache - Rijstebrij Aardbei - Framboos - Samba
    We dronken er een Augustus Chardonnay uit Pénédes Spanje en ook een rode spaanse uit de Torro Vertus. Deze laatste een oprecht heel lekkere jonge fruitige wijn, zacht en romig op de tong.
    Na de koffie richting dijver voor een boottocht op de reitjes. Als afsluiter een " Brugse Zot" op het mooiste terras van 't stad bij Laurent van de B-In, het voormalig oud sint jans hospitaal
    Zalig genieten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Inhoud blog
  • Woestyne, Aalter
  • Di Coylde, Beernem
  • De Eetboetiek, Sluis
  • Spetters, Breskens NL
  • L.E.S.S Brugge
  • De Jonkman, Sint Kruis Brugge
  • Schatteman, Hertsberge
  • Spinola, Brugge
  • Sir Anthony van Dijck, Antwerpen
  • Restaurant Vrijmoed, Gent
  • Maison D, Ronse
  • Cuines 33, Knokke
  • Burg 9, Brugge
  • Hostellerie Saint Nicolas, Elverdinge
  • De Jonkman, St Kruis Brugge
  • Volta, Gent
  • het 5e Seizoen, Aalter
  • de vitrine, Gent
  • De Godevaart, Antwerpen
  • t'Jong Gerecht, Brugge
  • 't Zilte, Antwerpen
  • 't Overhamme, Aalst
  • La Luna, Antwerpen
  • Pegasus, Poperinge
  • Grand Cabaret, Nieuwpoort
  • I Trulli, Brussel
  • Het Gebaar, Antwerpen
  • Couvert Couvert, Heverlee
  • La Laiterie, Lille
  • Auberge Herborist, St. Andries
  • A'Qi, Sint Andries Brugge
  • Refter, Brugge
  • Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot
  • Le Postay, Wegnez
  • Héliport, Luik
  • 't Pandreitje, Brugge
  • Esmeralda, Knokke-Heist
  • Danny Horseele, Lissewege
  • Fleur sur l'eau, Dendermonde
  • Truffeltje, Dendermonde
  • Bartholomeus, Heist
  • Sea Grill, Brussel
  • Restaurant D'Hulhaege, Deinze
  • Restaurant Michel, Groot Bijgaarden
  • De Kapblok, Dilbeek
  • Hertog Jan, Brugge
  • 't Vier Emmershof, Lokeren
  • Kruidenmolen, Klemskerke
  • Zeno, Brugge
  • La Trinité, Sluis NL
  • De Lijsterbes, Donkmeer
  • 't Stil Ende, Brugge
  • Manuscript, Brugge
  • Ter Leepe, Zedelgem
  • St Guidon, Anderlecht
  • Aneth, Brugge
  • Oud Sluis, Sluis NL
  • 't Oud Konijntje, Waregem
  • In de Wulf, Dranouter
  • Kommilfoo, Antwerpen
  • La Durée, Izegem
  • Hotel Restaurant Le Fox, De Panne
  • San Daniele, Ganshoren
  • restaurant Marcus, Deerlijk
  • de kromme watergang
  • RESTAURANT KARDINAALSHOF

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief
  • Alle berichten

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!