Een dagje brugge startten we in stijl: ontbijt in Small Luxury Hotel The Pand met als afsluiter een glaasje champagne. Om 10u kwam een gids ons afhalen voor een twee uur durende wandeling: het ongekende brugge. We slenterden door kleine straatjes en bezochten er het Sint Anna kwartier. Met zijn prachtige kerk, de Jerusalemkerk, de rolweg met het geboortehuis van Guido Gezelle om vervolgens via de lange rei en Jan Van Eyckplein bij Restaurant Zeno in de vlamingdam aan te komen. We namen er het aperitief in de binnentuin, vergezeld van enkele hapjes: Ganzenlever - Rode biet, Structuren van tomaat en venkel - Schelpjes(met rook) ,Bitterbal van duif en zwarte truffel. Er wordt enkel een menu voorgesteld dat je in verschillende gangen kan bestellen ( maar dan wel iedereen gelijk aan tafel - 1 geen kaas is allen geen kaas....-. Thema van het menu: L'OEUVRE AU VERT: Alles heel mooi gepresenteerd met een mondvol aan ingredienten. Als eerste: Gemarineerde zeebaars - Gelei van zuring Koolrabi - Pink Lady - Klaverzuring. Als tweede: Langoustine en scheermesschelp, Paddenstoeltjes en knolselder. Zeekraal uit het Zwin. Als derde : Tarbot. Crème van aubergines. Korenaarsasperge.Wulken en gel van hun bouillon en look. Als vierde: Ragout van linzen. Kippenoesters.Zuurdesem - Asperge - Kwartelei Als vijfde: Speenvarken (1koteletje) uit Malmedy. De bouten gekonfijt.Jonge look - Nieuwe erwtjes - Zoete ui - Morieljes. En tenslotte als afsluiter: drie mini dessertjes: "Lion" Witte perzik - Pistache - Rijstebrij Aardbei - Framboos - Samba We dronken er een Augustus Chardonnay uit Pénédes Spanje en ook een rode spaanse uit de Torro Vertus. Deze laatste een oprecht heel lekkere jonge fruitige wijn, zacht en romig op de tong. Na de koffie richting dijver voor een boottocht op de reitjes. Als afsluiter een " Brugse Zot" op het mooiste terras van 't stad bij Laurent van de B-In, het voormalig oud sint jans hospitaal Zalig genieten.
|