We ontvluchtten het natte België en vonden een droog plekje bij de Noorderburen
Aan de kaai in Breskens op het eerste verdiep met een zeer mooi zicht op de jachthaven!
Modern kader, aan bartafels of gewoon, vlotte ontvangst en bediening.
We namen er het lunchmenu bestaande uit Tartaar van zeebaars met tomaat, rood, groen, geel met citrus en appel. als hoofdschotel kwam er een schitterende grietbot met jus van mosselen en jonge ui. Nagerecht met munt, chocolade en yuzu. (€ 35) Overgoten met een Nieuw Zeelandse Seresin Estate Sauvignon Blanc.
Schitterende ervaring bij een oud-leerling van TGP, Brugge
In zeer aangenaam gezelschap, voor een heel speciale gelegenheid werd ik uitgenodigd in één van de gastronomische tempels die Brugge rijk is. Reeds bij het aperitief werd de toon gezet: een symphonie van amuses ( lees uitgelezen gerechtjes!) bij een glaasje huischampagne.
Er werd gekozen voor het 5 gangen menu die van start ging met een tartaar van rund, tomaat, selder en mierikswortel. Vervolgens kwam mooie meid (?) - ik dacht dat die aan tafel zat...- oftewel heek met komkommer en platte kaas. Als derde voorgerecht Noordzeekrab: met panna montana en mergpompoen.
Als hoofdschotel: Hoevekip met wortel, artisjok en paddenstoelen. We rondden dit festijn af met twee nagerechten en kopje koffie. We kozen voor één wijn: Château Sociando Mallet op aanraden van de Maître / Sommelier, zeer joviaal, dat was trouwens iedereen van de jonge equipe, waardoor er een echt thuisgevoel gecreëerd werd.
Dineren met het gevoel alsof je net het topje van de berg bereikt hebt.....
Schitterende locatie temidden de bossen van Hertsberge. Reeds bij het aperitief wordt de toon gezet, verschillende hapjes: grissini's met marshmellow van tomaat, canapé van champignons en ui, parmesaankoekje met gedroogde olijf, gerookte paling. We kozen voor het 4 gangen menu: makreel kort gebakken, avocado, radijs en creme van amandel gebakken sint jakobsnootje met structuren van butternut en sinaasappel patrijs met kohlrabi en aardappelmousseline framboos en abrikoos was het thema voor de twee afsluiters van dit menu. Aangepaste wijnen rijkelijk bediend: pinot blanc uit Alto Adige, grenache uit de languedoc, mourvèdre uit Sonoma usa en een Cider bij de desserts. Gastronomie met Hoofdletter !
Op een zwoele zomeravond, aan één van de mooiste pleinen van de binnenstad. Na een hartelijke ontvangst kregen we onze tafel toegewezen op het gelijkvloers, er is ook een terras en bovenverdieping. We staken van wal met aperitief en amuse: een glaasje salade niçoise, zeer lekker en een frisse beginner.... Als voorgerecht namen we elk een halve portie mosselen met 14 kruiden - ik ben geen mosselfan maar dit was hemels !- Vervolgens was er voor de één kabeljauw met puree en ratatouille, voor de ander een kreeft met blank botersaus en citroengras. Beide gerechten waren schitterend! Als nagerecht een boterkoekje met lavendelroom, chocolademousse en crème brulée. We dronken er een zeer mooie, vettige Pouilly Fuissé, Pollier. Een zeer geslaagde zomeravond in één van de smalste huisjes van Brugge aan het Jan Van Eyckplein
Nostalgie. Jaren geleden dat we dit restaurant bezocht hadden. en we hebben ongelijk. Het menu deze middag: slaatje van duif met gebakken ganzenlever. Rode poon met provencaalse saus, aardbeien dessert. of hoe eenvoud schitterend kan zijn.... Duivenborst zeer mooi gebakken in een fris slaatje met een mooie portie ganzenlever. Bij de hoofdschotel een uiterst lichte, zeer pure smaak. Drie dessertjes rond aardbei, uiterst licht en zeer lekker roomijs! We dronken er een Macon Lugny Les Genevrières van Louis Latour Zeer mooi pand in de Vlaaikensgang en zeer charmante bediening. een vergeetmenietje
Een dagje Gent, altijd de moeite ! Lunch in dit fonkelnieuw restaurant aan de vlaanderenstraat dicht bij het Zuid. We kozen voor het lunchmenu: Grietbot met jus van schaaldieren, Kalfswang met asperge, Nagerecht. Een interessante witte Lirac wijn in het arrangement. Slow koffie... en verlieten het restaurant uiterst goedgemutst !!! Een aanrader !
Amper een maand open dit restaurant in het centrum van Ronse.Gelegen in een voormalige dokterswoning. Zeer ruim en veel lichtinval, voeg daarbij de inrichting van Lieven Musschoot en je weet wat je mag verwachten. We gingen van start met een obligate campari met hapjes. We waren enigsinds beperkt in tijd en kozen spontaan voor het lunchmenu 25: Als voorgerecht een soepje van prei met sint jakobsnootjes, hoofdgerecht hoevekip met krieltjes en champignons, als nagerecht: een mousse van yoghurt met pompelmoes. Hoevekip gegaard op lage temperatuur: perfect. We dronken er een rode wijn uit de Provence: Domaine Mur Mur Miu Als afsluiter een citroenthé (zeer mooie theekan van le creuset) beperkt in mignardises maar zeer lekkere madeleine! Zeer lekker kopje mokka koffie 6, jammer van het tweede kopje koffie ook aan 6. ditmaal zonder koekskes.... Zeer vriendelijke bediening, een adres om te onthouden! Veelbelovend!
Als je verzot bent op tapas ben je hier op het juiste adres. Een schitterend ingericht pand, Vriendelijke ontvangst en vlotte, ongedwongen bediening. We kozen voor het 6 gangen menu "Sabor". Smaak in het Spaans en de trend was gezet.... Aperitief: cava met mousse van basilicum, visueel zeer sterk en verfrissend lekker! Vervolgens carpaccio van makreel, ganzenlever met rode biet, gegrilde entrecote, dessert met yoghurt. Onmogelijk om alle bereidingen uit te leggen of zelfs te onthouden. Elke gang besttaat uit verschillende bordjes waar er honderd en één smaken het gerecht spectaculair maken. We dronken er een halfje Chateau Labégorce Margaux. Het menu 59. Een heel leuke ervaring.
Recent geopend restaurant op een schitterende locatie in hartje Brugge.We namen het aperitief in de bar met uitzicht op het binnenterras. Het interieur is zeer modern maar met respect voor het oude gebouw. We gingen van start met eendenlever met rabarber en kriek, wentelteefje. Schitterende combinaties. Als hoofdgerecht: kabeljauw met scheermesjes, postelein en karnemelk, jus van garnalen met amandel. Opnieuw schot in de roos! Als aflsuiter gingen we met ons gezelschap voor: chocolade met venkel, groene tee en framboos, de klassieke dame blanche met halfopgeslagen room, tot groot jolijt van de tafelgenote, sabayon met aardbei en vanilleijs en geaffineerde kazen met keuze uit verschillende marmelades. Een pouilly fuissé van Louis Jadot en deze prachtige zomeravond kon niet meer stuk! Zeer vriendelijke en professionele bediening.
Op stap in het heuvelland! Niet zonder een culinaire stop in Elverdinge, een dorpje in de buurt van Ieper. Schitterende zaak. We opteerden voor het lunch menu à 48 , drie gangen. Het begon met 3 hapjes, vervolgens als voorgerecht: asperges met garnaal en gerookte paling. als hoofdschotel varkenswangetjes met Pannepotbier (lokaal bier) met groenten en als nagerecht Muntbavarois met roomijs van bubblegum.... Daarbij inclusief een glaasje wit en rood, alsook de koffie. Wij hebben alvast dit restaurant aan onze favorieten toegevoegd ! Super lekker ! !
het pannenkoekenhuisje zoals het jaren werd genoemd in de meest toonaangevende gidsen is vandaag een culinaire tempel geworden. Filip Claeys tovert er de meest originele gerechten op je bord. Stijlvol restaurant, perfecte bediening, wat willen we nog meer... We lieten ons overtuigen door de lunch all-in 85. Vrije keuze van aperitieven met een vloedgolf van hapjes: varkensrillette, tierentyn mosterd met oude brugge kaas, kwarteleitje gefrituurd met cèpes en origineel gepresenteerd op hooi, zeekat met tomaat.... Als voorgerecht gerookte paling met appel en het hoofdgerecht vlaswijting met mousseline van hazelnoot, monniksbaard, artisjok en aardpeer. Nagerecht een tranche "rijstpap" met citroen. Overheerlijk ! Correcte begeleidende wijnen en als afsluiter een heerlijke kop koffie met de nodige versnaperingen. Lunchen op het hoogste niveau !
Restaurant gelegen in een vooormalig electriciteits "cabine". Aperitief genomen in de bar op de eerste verdieping. heerlijke plek om in de mood te komen, show ontbreekt ook niet achter de bar! Aan tafel kozen we als voorgerecht: slaatje van brasvarken met jonge groenten: zeer vernieuwend en super lekker! Als hoofdgerecht gingen we voor de skrei: schitterend verse vis en zeer mooi gegaard,als nagerecht een spiesje chocoladetaart met schitterend roomijs. Je kan ook wijn per glas bestellen: een mooie keuze in wit en rood. Ideaal als je wil doseren.... Verrassend, vernieuwend echt trendy, adres om niet uit het oog te verliezen !
modern en trendy restaurant/brasserie. sinds enkele weken geopend in centrum aalter. We hebben voor het vier gangen menu gekozen met een kleine aanpassing op aanraden van de gastvrouw. Als amuse drie kleine gerechtjes. Eerste voorgerecht was makreel gemarineerd, mooi gepresenteerd op toast met appel en curry. Onze tweede gerecht op basis van kreeft, geserveerd met een oosters getinte bouillon en groentjes - SCHITTEREND- Als hoofdgerecht één van de laatste fazanten van het seizoen, correct zonder meer, op lage temperatuur gebakken in koolblad. Als afsluiter een op basis van chocolade en peer nagerecht, licht en zeer lekker. We zijn volledig uit de bocht gegaan en dronken er een rode duitse Spätburgunder bij, kwestie van het vakantiegevoel naar boven te brengen..... kruidig, mooi rond en fluweelzacht. Sehr schön ! Bieden ook elke middag een dagschotel à 19 aan. Menu 4g 49, supplement kreeft 15!! supplement hier, supplement daar.... niet altijd het beste "welkomsgebaar"
Bistro restaurant van Kobe Desramault, In de Wulf Dranouter.Gelegen in de Brabantdam, ver buiten de chique winkels... Gehuisvest in een vroegere beenhouwerij. Je stapt werkelijk de vitrine binnen waar je aan de bar een aperitief kan nemen. Vervolgens worden we naar het "atelier" gebracht voor de maaltijd. Hier geen kaart aanwezig, een menuvoorstel van 3 of 4 gangen. We kozen voor het driegangenmenu: als voorgerecht gebakken spek met structuren van knolselder. Zeer lekker en enorm veel smaak! Als hoofdgerecht was er grietbot met lekker fris slaatje. Als nagerecht kwam er een chocoladetaart met vanilleijs, ronduit schitterend. Wijnen verkrijgbaar per glas. Al bij al een heel leuke ervaring aan een aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding. voor als het eens iets anders mag zijn...
Na een dagje "Massen" hadden we dit wel verdiend..... gezellig restaurant gelegen in een zijstraat aan de boerentoren. We konden er genieten van het Herfstmenu: om te beginnen enkele amuses: roulade van rillettes, schuimpje van parmezaan, lekkere kaasfondue met linzen. Als voorgerecht bloemkool met handgepelde garnaaltjes geparfumeerd met sinaasappel...mmm. Als hoofdgerecht pladijs met puree van pastinaak... schitterend ! Als nagerecht chocolade met praliné in een "baba" vorm met vers gedraaid roomijs van citroengras... nog schitterender !!!!! menu aan 35. Wij hebben alvast onze stek gevonden in de Sinjorenstad
Restaurant enkele maanden terug geopend. Vier gedreven jonge mensen startten dit restaurant op.
Er wordt 1 menu aangeboden waar je de gerechten kan uitkiezen. Onze keuze viel op een carpaccio van kabeljauw met kruiden couscous en heel knapperig kabeljauwvel. Als hoofdschotel grietbot met fijne groentjes en lichte bouillabaise-saus. Als nagerecht roomijs van viooltjes en slaatje van mango met granité. Mooie prijs-kwaliteits verhouding. Vooraf een aperitief met als amuse gerookte paling en rode biet. Deskundig advies voor de wijnkeuze. Moderne inrichting in een voormalig caféetje.